Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Θα παίξουν για την ιστορία τους ... (Eurocup Analysis)



Ο Κεραυνός στάθηκε στο ύψος του χθες αν και μπορούσε και την νίκη καθώς ήταν μπροστά στο σκορ λίγο πριν το φινάλε. Μας έδωσε ένα εύκολο σημείο, το καλύτερο από το eurochallenge. Σήμερα περιμένουμε την νίκη της Αζόβμας για να πληρωθούμε την πρόταση διαδικτύου μας.

Τετάρτη σήμερα και είναι η σειρά του eurocup να παίξει μπάσκετ. Λίγα σημεία ξεχώρισα πάντως καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της α’ φάσης των ομίλων και αρκετές ομάδες ξέρουν που θα καταλήξουν πλέον.

Στον πρώτο όμιλο η Μουντιβέλνικ με την καλή της έδρα θέλει νίκη επί της «άνετης» Νίμπουργκ, για να είναι και αυτή «άνετη» την τελευταία αγωνιστική στην Λιθουανία άλλα οι τσέχοι δεν νομίζουν να αδιαφορήσουν επ’ ουδενί και το +4,5 που έχουν υπέρ τους με βάζει σε σκέψεις. Στο Ισραήλ η Χάποελ, που είναι όνομα στο eurocup, μπορεί να κερδίσει την αδύναμη εκτός Πριενάϊ για να συνεχίσει να ελπίζει. Με +14 η Χάποελ έχει και την ισοβαθμία με τους λιθουανούς  αν χρειαστεί, οπότε στον ΟΠΑΠ με 6,5 χάντικαπ προς τον άσσο είμαι.

Στον δεύτερο όμιλο η Ακαντέμικ θα συνεχίσει να ελπίζει μετά την χθεσινή της ήττα μόνο αν η Μπιλμπάο κάνει το καθήκον της σήμερα και περάσει με διπλό από την Ποντγκόριτσα. Ρεαλιστικά να το δούμε, αδιάφοροι είναι οι ισπανοί απλά έχουν πολύ καλύτερη ομάδα από τους μαυροβούνιους και ίσως αξίζει σε μονό αποδεκτό για την περιέργεια να αγοράσουμε την καλοπληρωμένη νίκη τους.

Στον τρίτο όμιλο, η Λε Μαν σήμερα με νίκη επί της Τριουμφ ουσιαστικά προκρίνεται, εκτός αν αυτοκτονήσει τελευταία αγωνιστική εντός με την Ρίγα! Οι ρώσοι πάντως μέχρι στιγμής παίζουν κανονικά όλα τους τα παιχνίδια και δεν χαρίζονται σε κανέναν. Το +5,5 της Λε Μαν πάντως (δεδομένου και του κινήτρου) δεν μένει απαρατήρητο άλλα καλύτερα να παιχτεί μόνο του και όχι σε παρολί.

Στον τέταρτο όμιλο η «ακριβή» Αζόβμας άλλαξε προπονητή και άρχισε να στρώνει άλλα το τρένο του eurocup δυστυχώς έχει χαθεί. Η Βουρτζμπουργκ θεωρητικά είναι αυτή μόνο που έχει το βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση άλλα εγώ πιστεύω πως οι ουκρανοί αποχαιρετούν το κοινό τους ευρωπαϊκά με νίκη επιτέλους (την πρώτη τους) την οποία κρατάω και περιμένω από χθες για να πληρωθεί η πρόταση μου με τον Κεραυνό. Ματσάρα στην Τουρκία με την «σφιχτοδεμένη» Μπάνβιτ να θέλει την νίκη άλλα η καλή Βαλένθια μπορεί το διπλό και συνεπώς απέχουμε από ένα ανοιχτό ματς.

Στον πέμπτο όμιλο η Γαλατά έκανε περίπατο χθες, η Κούμπαν αναλόγως τα κέφια πράττει σήμερα και εμείς δεν ασχολούμαστε.

Στον έκτο όμιλο η Ούνιξ έχει ήδη προκριθεί, είναι καλύτερη ομάδα από την Ζιελόνα, άλλα το χάντικαπ των πολωνών δεν είναι και μικρό! Μπερδεμένο πάντως! Λογικά εκτός της Αζόβμας και ο ανεβασμένος Πανιώνιος μπορεί να κερδίσει την Οστάνδη σήμερα καθώς οι βέλγοι αντικειμενικά δεν είναι φόβητρο. Ο σοβαρός Πανιώνιος αν παίξει για την ιστορία και τον κόσμο του μπορεί και το -4,5 στον ΟΠΑΠ.

Στον έβδομο όμιλο δεν ασχολούμαστε με την Τσιμπόνα ενώ τελικός πρόκρισης είναι το Ουλμ- Σολέ, κυρίως για τους γάλλους που αντιμετωπίζουν τελευταία αγωνιστική το «θηρίο» του ομίλου σε σχέση με τους γερμανούς που φιλοξενούνται στο Ζάγκρεμπ. Η Σολέ με νίκη 23π. προκρίνεται από σήμερα. Απίθανο σενάριο πάντως. Η λογική λέει πως θα παλέψει για την νίκη έστω με ένα πόντο και θα επιδιώξει ίδιο αποτέλεσμα με την Ουλμ την τελευταία αγωνιστική ώστε να υπερτερεί και να προκριθεί αυτή. Καλό το +9,5 στα χάντικαπ. Καλή και η βόμβα νίκης της Σολε σε αποδόσεις 4.50+.

Στον όγδοο όμιλο άκρη δεν βγαίνει με τον Ερυθρό Αστέρα να εντυπωσιάζει, την Ορλεάν να είναι αίνιγμα σε κάθε παιχνίδι και την Σεβίλλη να μην έχει διάρκεια όσο κοουτσάρει ο φίλτατος Ρενέσες.

ΣΥΝΟΨΙΖΩ

ΑΖΟΒΜΑΣ   ΝΙΚΗ   1,60-1,65     71-82
ΑΖΟΒΜΑΣ (-2,5)
ΛΕ ΜΑΝ (+5,5)    77-68
ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+4,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   72-62
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   ΝΙΚΗ  1,45    101-100
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (-4,5)
ΧΑΠΟΕΛ (-6,5) ΟΠΑΠ (ίσως ανέβει, όσοι προλάβετε)  92-79
ΣΟΛΕ (+9,5)    69-71
ΣΟΛΕ  ΝΙΚΗ  4,50+
ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΝΙΚΗ  1,90   ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ   66-68

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: ΑΖΟΒΜΑΣ   ΝΙΚΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

722. ΑΖΟΒΜΑΣ- ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ (+2,5)     1
727. ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.- ΠΡΙΕΝΑΪ  (+6,5)   1
729. ΟΥΛΜ- ΣΟΛΕ (+9,5)     2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΣΤΑΝΔΗ    1   ΝΙΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ   2  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου