Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τελικός πρόκρισης για Κεραυνό στην Φινλανδία




Φτάσαμε αισίως στην 5ή αγωνιστική του Eurochallenge. Mία διοργάνωση η οποία είναι σε εμπορικότητα αρκετά πίσω από την Ευρωλίγκα και το Eurocup και στην οποία συμβαίνουν αρκετές εκπλήξεις,  με συνέπεια να είμαστε συγκρατημένοι στα πονταρίσματα μας. Σε αυτή την αγωνιστική έχουμε αρκετά κομβικά παιχνίδια. Δύσκολα πάντως θα περάσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Στον πρώτο όμιλο έχουμε ελαφρύ φαβορί την Κρκα που έχει κίνητρο απέναντι στην Καρσίγιακα, με τους τούρκους πάντως να μην χαρίζονται σε κανέναν και θα παίξουν ξεκάθαρα για την νίκη. Καλύτερη ομάδα η Καρσίγιακα, συνεπώς ή παίζουμε +2,5 που έχει υπέρ της ή απέχουμε. Στο άλλο παιχνίδι δεν μπλέκουμε με το μεγάλο χάντικαπ της ΕΘΑ. Μία ΕΘΑ πάντως που φέτος παίζει κακό μπάσκετ.

Στον δεύτερο όμιλο έχουμε τελικό πρόκρισης στην Φινλανδία. Η Κατάγια θέλει νίκη με 6π. για να προκριθεί αυτή, ο Κεραυνός με ήττα ως 5π. έχει την ισοβαθμία, ενώ με νίκη προκρίνεται αυτός από σήμερα. Ισοδύναμες είναι οι ομάδες και το +8,5 του Κεραυνού αξίζει πολύ. Καλή και η βόμβα νίκης του Κεραυνού σε αποδόσεις 4,30+. Αδιάφορο εντελώς το παιχνίδι στην Ρωσία.

Στον τρίτο όμιλο το Σοντερτάλιε- Νόρκεπινγκ πάει παντού απλά προσέχουμε πως με νίκη 3π. των γηπεδούχων υπερέχουν αυτοί σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας. Υπάρχει ενδεχόμενο πάντως και τριπλής ισοβαθμίας στον όμιλο αν η Βέντσπιλς κάνει το χρέος της και στα 6 ματς που θα δώσει. Συνεπώς no bet όλος ο όμιλος σήμερα που είναι σπαζοκεφαλιά.

Στον τέταρτο όμιλο επίσης χαμός. Η Ντιζόν δείχνει να ξυπνάει και το +5,5 που έχει ίσως αξίζει να μπει κάπου, όχι σε καλό δελτίο πάντως. Στην Ρουμανία η Γκας Μετάν με την έδρα της θα προσπαθήσει να καθαρίσει την πρόκριση άλλα και οι εσθονοί της Ταρτού (που έχουν και το τελευταίο παιχνίδι εκτός) θα τα δώσουν όλα για την νίκη τόσο σήμερα όσο και έπειτα στην Γαλλία κόντρα στην Ντιζόν. Συνεπώς απέχουμε.

Στον πέμπτο όμιλο πονηρό το χάντικαπ της αδύναμης Πιτέστι που εντός έδρας πάντως είναι περισσότερο φιλότιμη! Φαβορί, δίκαια η Παρί στο Βέλγιο με την Μονς. Μία Παρί που έχει καλύτερο υλικό και ίσως ψάξει μία ρεβάνς της ήττας από την Μονς στο Παρίσι (στην παράταση)! Δεν μπλέκουμε πάντως καθώς είναι χαμηλή η νίκη των παριζιάνων.

Στον έκτο όμιλο η Σζολνόκι παραπαίει στην  Αδριατική λίγκα άλλα στο Eurochallenge στον ουγγκρικό εμφύλιο μπορεί να καλύψει το -12,5 της Κορμέντ και να προκριθεί στην επόμενη φάση από σήμερα ουσιαστικά. Χρειάζεται μία νίκη ψυχολογίας άλλωστε. Αδιάφορο το Τιμισοάρα- Όλντενμπουργκ απλά θυμίζω πως οι γερμανοί εκτός έδρας πάντα είχαν τις αδυναμίες τους.

Στον έβδομο όμιλο το +5,5 του Απόλλωνα θα το έπαιζα για την περιέργεια ενώ στον γαλλικό εμφύλιο λίγο δύσκολα να ξανά κερδίσει η Νανσί μέσα στο σπίτι της Γκραβελίν άλλα και το 10,5 που έχει στα χάντικαπ μόνο μικρό δεν είναι. Για την περιέργεια και μόνο προς διπλό εδώ με χάντικαπ φυσικά.

Στον όγδοο όμιλο ντέρμπυ πρωτιάς στο Ισραήλ, με την Χάποελ με νίκη 8π. να είναι πρώτη από σήμερα στον όμιλο. Όλα ανοιχτά είναι πάντως στο παιχνίδι καθώς η Βόννη είναι εντελώς αλλοπρόσαλλη φέτος. Προσέχουμε επίσης πως η Αντβέρπ παίζει καλύτερα εκτός έδρας και στο παιχνίδι με την Άρμια (άσχετα αν είναι αδιάφοροι οι γεωργιανοί) αυτό το +10,5 που έχουν οι φιλοξενούμενοι ίσως να μην καλυφθεί στο τέλος.

Επίσης κρατάω την νίκη της Αζόβμας  αύριο από το Eurocup (1,60-1,65).


ΣΥΝΟΨΙΖΩ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ (+8,5) ΚΑΛΟ
ΝΤΙΖΟΝ (+5,5)
ΣΖΟΛΝΟΚΙ (-12,5)
ΝΑΝΣΙ (+10,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ
ΑΠΟΛΛΩΝ (+5,5)     ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ
ΑΡΜΙΑ (+10,5)

ΠΡΟΤΑΣΗ   ΙΝΤΕΡΝΕΤ (σε όσες εταιρίες λειτουργούν ακόμα)

ΚΑΤΑΓΙΑ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ   2   ΜΕ   8,5π. ΥΠΕΡ ΚΕΡΑΥΝΟΣ  71-66
ΑΖΟΒΜΑΣ- ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ  1    ΝΙΚΗ    71-82


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου