Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλα ντέρμπυ! (προτάσεις Σαββατοκύριακου)



Ακόμα μία εξαιρετική αγωνιστική ημέρα ήταν αυτή της ευρωλίγκα που μας πέρασε. Συνολικά από τα 7 σημεία νικών- χάντικαπ πέρασαν τα 5 και το ποσοστό μας άγγιξε το 71,43%.  Φυσικά είχαμε ταμείο διαδικτύου με την νίκη της Κίμκι και την ΤΣΣΚΑ. Στον ΟΠΑΠ μας τα χάλασε η Εφές ενώ είχαμε επιβεβαιωθεί από την Πέμπτη σε Παρτίζαν και ΤΣΣΚΑ. 

Ακόμα ένα Σάββατο έφτασε όμως με λίγες πάντως επιλογές. Αυτό το διήμερο δεν έχουμε και Ιταλία καθώς διεξάγεται στην Μπιέλα το All star game. Πάμε να δούμε τι έχουμε σε αυτό το διήμερο.

Από σήμερα, πρώτη επιλογή είναι η Λιμόζ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο για την ιστορική ομάδα που φέτος (όλως παραδόξως) εντός έδρας δεν παίζει καλό μπάσκετ και χάνει. Ουραγός η ομάδα του Γιαννάκη που έχασε εύκολα και στο Νανσί ενώ την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στην ισχυρή έδρα των πρωταθλητών της Σαλόν. Η Σολέ είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα (και φέτος). Νίκησε δύσκολα εντός το Στρασβούργο άλλα λογικά θα βγει η κούραση από το eurocup (έχασε από την Σπαρτάκ εντός και αποκλείστηκε) πλέον καθώς 6 σερί μεσοβδόμαδα παιχνίδια είχαν τα παλικάρια του Σουσά. Επιλέγω την ανάγκη για νίκη της Λιμόζ. Το παιχνίδι είναι ντέρμπυ πάντως.

Δεύτερη επιλογή είναι η Άρτλαντ. Η οποία υποδέχεται την ανεβασμένη Όλντενμπουργκ άλλα δεν ξεχνάμε δύο πράγματα. Πρώτον η Όλντενμπουργκ παίζει καλά και ανοίγει διαφορές κυρίως εντός. Δεύτερον η Άρτλαντ ναι μεν κάνει «κοιλιά» άλλα είναι ομάδα τετράδας και λογικά σε ένα τέτοιο ντερμπάκι προσωπικά περιμένω να αντιδράσει καλά. Κατά τ’  άλλα Γερμανία είναι. Έχουμε δει πολλά…

Τρίτη  επιλογή είναι η Φουενλαμπράδα από αύριο. Μαδριλένικο ντέρμπυ χωρίς αντιπαλότητα, η Φουένλα με την αλλαγή προπονητή έγινε πιο μαχητική άλλα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία και να έρχεται από απρόσμενη ήττα εντός με την Κανάριας. Η Εστουντιάντες ηττήθηκε από το «τρένο» της Ρεάλ άλλα με 6 νίκες σε σχέση με τα περσινά χάλια είναι σε καλό επίπεδο και ας μην έχει σούπερ ρόστερ άλλων εποχών. Την επόμενη αγωνιστική η Φουενλαμπράδα πηγαίνει στα περίχωρα της Βαρκελώνης όπου την περιμένει η Μανρέσα για έναν πρόωρο τελικό. Και επειδή η Μανρέσα κάπου πρέπει να κερδίσει και αυτή λογικά η Φουενλαμπράδα θα παλέψει μέχρις εσχάτων σήμερα με την συμπολίτισσα Εστού για την νίκη. 3 στα 3 έχει άλλωστε τα τελευταία 3 χρόνια.

Από την Κυριακή κρατάω το χάντικαπ της Μπιλμπάο στο βάσκικο ντέρμπυ με την Κάχα. Ειδικά μετά την πρόκριση της Κάχα στο Τοπ 16 και την σφαλιάρα της Μπιλμπάο εντός από την Σεβίλλη σαν μομέντουμ πιστεύω θα έχουμε ένα σφιχτό και οριακό ως προς τον νικητή παιχνίδι. Μου αρέσει ακόμα η Άλμπα (+1,5) στο ντέρμπυ κορυφής με την Μπάμπεργκ. Αμφότερες οι ομάδες είναι στο Τοπ 16 απλά η Μπάμπεργκ την Πέμπτη «άδειασε» με την Παρτίζαν για να προκριθεί. Η Άλμπα με την καλή της έδρα βλέπει το παιχνίδι ως ένα δυνατό crush test και άποψη μου είναι πως θα το κερδίσει. Τέλος καλό το χάντικαπ της Γκίσεν που θα παλέψει με την Λουντβιγκσμπουργκ καθώς δεν έχει και άλλη επιλογή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

721. ΛΙΜΟΖ- ΣΟΛΕ (+0,5)     1   79-70

726. ΑΡΤΛΑΝΤ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (+2,5)    1    65-86

752. (+1,5) ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ       70-63


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΑΡΤΛΑΝΤ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ   1   ΝΙΚΗ    65-86

ΚΥ  ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ- ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ    1   ΝΙΚΗ    80-72


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ


749. ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+6,5)     2    81-80

766. (+1,5)  ΑΛΜΠΑ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1     90-75

771. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΓΚΙΣΕΝ (+6,5)     2   64-64


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+6,5)         

(+2,5)  ΑΛΜΠΑ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ     1     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου