Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η ανάλυση του κουπονιού- Στο μικροσκόπιο Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία ( και προτάσεις)





Φουλ από μπάσκετ και αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς Ελλάδα πάντως καθώς έχουμε τα ημιτελικά του  κυπέλλου τα οποία μάλιστα δεν θα μας απασχολήσουν και στοιχηματικά. Λόγω εορτών σκέφτηκα να αλλάξω λίγο την μορφή του άρθρου. Θα πω μία γνώμη για όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του ΟΠΑΠ (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), θα παίξουμε αυτή την φορά 2 συστηματάκια 3,4 (στην τριάδα παίρνουμε το ποντάρισμα μας πίσω) ενώ διαδικτυακά θα έχουμε κανονικά τις δύο μας δυάδες. Αυτό το κάνω για δύο λόγους. Πρώτον για να μου πείτε εντυπώσεις αν είναι καλύτερο ή όχι και δεύτερο γιατί το Σάββατο ως μέρα αυτή την φορά δεν έχει τόσο δυνατά σημεία ώστε να σταθεί σαν ημέρα από μόνο του σε πρόταση. Ξεκινάμε λοιπόν.

Στην Ισπανία λίγα πράγματα αυτή την φορά άλλα δεν ξεχνάμε πως είχαμε και εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα όπου πληρωθήκαμε τις απλές νίκες για Μανρέσα, Μπανταλόνα και Εστού. Αυτή την φορά όμως πάμε συγκρατημένα. Από σήμερα, η Μπιλμπάο μπορεί να καλύψει και το χάντικαπ της Όμπρα, απλά θυμίζω πως η Ομπραντόϊρο εκτός έχει κερδίσει 3 μεγάλους (Μάλαγα, Κάχα και Μπαρτσελόνα την Τετάρτη) και γενικά σε τέτοια παιχνίδια παίζει χωρίς άγχος και έχει κάνει πολλές ζημίες. Συνεπώς προς διπλό ή τίποτα. Την Κυριακή πολλά παιχνίδια άλλα οριακά ως προς τον νικητή. Στο Μούρθια- Σαραγόσα σέβομαι την έδρα των γηπεδούχων, που είναι όπλο τους, άλλα και η Σαραγόσα είναι πονηρή για εύκολη ήττα σε συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Καλύτερο το under εδώ άλλα όχι φανατικά. 

Η Ρεάλ πηγαίνει την Πέμπτη στο Βερολίνο για την ευρωλίγκα και μετά πηγαίνει στην Βαρκελώνη για το σούπερ κλάσικο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Συνεπώς ίσως κάνει και συντήρηση με την Χιπούσκοα σήμερα. Μία Χιπούσκοα που άρεσε με την Σαραγόσα πάντως και εντός είναι πιο φιλότιμη πάντα. Προς άσσο εδώ και +11,5.

Στο Βαγιαδολίδ έχουμε ντέρμπυ με τα όλα του. Τα Γκραν παίζουν καλά και εκτός φέτος. Οι γηπεδούχοι με την άμυνα και την έδρα θέλουν να πάρουν κάποιες νίκες για εύκολη παραμονή. Προς άσσο με +0,5 για Βαγιαδολίδ.

Θέμα διάθεσης το χάντικαπ που πρέπει να καλύψει η φορμαρισμένη Κάχα πλέον και δεν πολυμπλέκουμε ενώ μου μοιάζει πολύ δύσκολο η Μπαρτσελόνα να κάνει3η σερί ήττα στην λίγκα έστω και αν παίζει στην δυνατή έδρα της Μάλαγα. Κρατάω την νίκη της επομένως και προς διπλό στον ΟΠΑΠ.

Φουενλαμπράδα και Μπανταλόνα ως γηπεδούχοι θέλουν την νίκη άλλα έχουμε κοινό χάντικαπ στους φιλοξενούμενους Σεβίλλη και Εστουντιάντες αντίστοιχα και δεν ξέρω ως χημεία τι θα βγει. Πάνε σετάκι τα παιχνίδια (τα ζευγάρια είναι ισοδύναμα) αν και καθαρά μπασκετικά αν τα δούμε η Μπανταλόνα ως ο ορισμός της ομάδας έδρας μπορεί την απλή νίκη με την Εστού έστω και δύσκολα ενώ και η Φουενλαμπράδα βάσει προγράμματος που έπεται πρέπει να κερδίσει την Σεβίλλη για να έχει χαρούμενα Χριστούγεννα. Ξανατονίζω. Με προβληματίζει μόνο το πώς δίνονται στα χάντικαπ για την χημεία. Συνεπώς νίκες για Μπανταλόνα και Φουενλαμπράδα άλλα προσοχή στην χημεία και όχι σε καλά δελτία.

Αδιάφορο στοιχηματικά το Μανρέσα- Σεβίλλη.

Πάμε στην Ιταλία όπως είχαμε το all star game την προηγούμενη εβδομάδα και οι καταπονημένες ομάδες πήραν ανάσες.

Ντέμπυ στην Ρώμη με τις δύο ομάδες να κάνουν καλό πρωτάθλημα και στοιχηματικά δεν αξίζει να ασχοληθούμε καθώς πάει παντου. 

Καλό σημείο είναι η Σκαβολίνι πάντως στο παιχνίδι που παίζει στην έδρα της Βανόλι. Η ιστορική ομάδα ενισχύθηκε με παίχτη επιπέδου ευρωλίγκα (Κίνσεϊ) και όντας ουραγός θέλοντας και μη είναι υποχρεωμένη να ψάξει την νίκη. Το +4,5 είναι καλό χάντικαπ δεδομένου πως και η Βανόλι δεν είναι ομάδα φόβητρο άλλα αρκετά μέτρια.

Καζέρτα και Μπιέλα ως γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα απέναντι σε Βενέτσια και Μπρίντιζι. Στον ΟΠΑΠ θυμίζει το σετάκι Μπανταλόνα- Φουένλα πάντως στα χάντικαπ. Αγωνιστική η Καζέρτα είναι ομάδα έδρας άλλα η Βενέτσια έχει 2 καλές επιστροφές και φοβάμαι τον άσσο. Είμαι πιο ζεστός για την νίκη της Μπιέλα όμως που το σημερινό παιχνίδι με την Μπρίντιζι είναι από αυτά που λέμε πως «πρέπει να πάρει». Ανεβασμένη η νεοφώτιστη Μπρίντιζι άλλα είχαμε και διακοπή όπως είπαμε που μάλλον επηρεάζει αρνητικά αυτόν που έχει φόρμα…  

Πονηρό το χάντικαπ της Μοντεγκρανάρο που δεν πείθει άλλα με τους «μεγάλους» είναι μαχητική πολύ οπότε με +5,5 πάμε προς τον άσσο. Πονηρά δοσμένο και το παιχνίδι της Μιλάνο (βάσει εικόνας ομάδων φωτογραφίζει διπλό) που ναι μεν έχει καλύτερο ρόστερ από την Βαρέζε άλλα δεν παίζει σοβαρό μπάσκετ. Πάντως πιστεύω δεν χάνει από την πρωτοπόρο Βαρέζε καθώς στα «crush test» αποδίδει καλά.

Στην Μπολόνια η ιστορική Βίρτους πάντα παλεύει μέχρις εσχάτων τα παιχνίδια με την Σιένα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται οπότε είμαι με το χάντικαπ της Μπολόνια ζεστά ενώ τέλος η Ρέτζιο Εμίλια πιθανότατα κερδίζει την Αβελίνο όπου είναι ομάδα έδρας κυρίως και με εσωτερικά προβλήματα.

Στην Γαλλία εν τάχει κρατάω το +2,5 της Μπουλαζάκ καθώς το Στρασβούργο δεν μου αρέσει και πολύ εκτός έδρας και ας πάλεψε στο Σολέ. Οι νεοφώτιστοι είναι αλλοπρόσαλλοι ως ομάδα (ομάδα μέρας κοινώς)  άλλα με τέτοιο πονηρό χάντικαπ δεν μπορώ να μην δεν παίξω άσσο. Καλοβλέπω και το +8,5 της Ντιζόν μέσα στην Ορλεάνη καθώς οι φιλοξενούμενοι κάνουν ζημιές φέτος εκτός και η Ορλεάνη τρέχει ένα σερί νικών …ανεξήγητα θετικό! Στα υπόλοιπα λογικά κερδίζει η Σαλόν (άλλα οριακό είναι το χάντικαπ) και τα υπόλοιπα παιχνίδια no bet.

Στην Γερμανία έσκασε η Άλμπα από κούραση και έχασε δίκαια χθες. Αύριο παίζει σε διάστημα μιας βδομάδας το τέταρτο παιχνίδι της (Κυριακή νίκη με Μπάμπεργκ, Τετάρτη νίκη με Τούμπιγκεν, Παρασκευή ήττα με Όλντενμπουργκ, Κυριακή παιχνίδι με Βουρτζμπουργκ) και αν δεν με προλάβαινε η Όλντεμπουργκ θα έχωνα χοντρά λεφτα στο χάντικαπ της Βουρτζ. Τώρα όμως θέλει σκέψη γιατί η κούραση της Άλμπα είναι δεδομένη (έχει και ευρωλίγκα την Πέμπτη με την Ρεάλ) άλλα και δεύτερη κολλητή ήττα θα κάνει; Κρατάω το under 146,5 συνεπώς και στον ΟΠΑΠ πάλι με τον άσσο είμαι άλλα πιο συγκρατημένα πλέον.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια κρατάω το πονηρό +5,5 της Φοίνιξ Χάγκεν, το +4,5 της Φρανκφούρτης και λίγο από περιέργεια το +9,5 της Γκίσεν.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΥΣΤΗΜΑ 3,4  (1)


767. ΒΑΝΟΛΙ- ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ (+4,5)     2

732. (+2,5) ΜΠΟΥΛΑΖΑΚ- ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ     1

771. (+4,5) ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΣΙΕΝΑ     1

764. ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ- ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (+4,5)    2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΥΣΤΗΜΑ 3,4 (2)


763. (+4,5) ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ- ΑΛΜΠΑ     1

726. (+5,5) ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ- ΜΠΑΓΕΡΝ   1

769. (+5,5) ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ- ΚΑΝΤΟΥ    1

770. ΜΠΙΕΛΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (+2,5)     1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ     1


ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   2     ΝΙΚΗ   1,60 περίπου

ΜΠΙΕΛΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ    1    ΝΙΚΗ    1,65   περίπου


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ     2


ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ- ΑΛΜΠΑ    UNDER    146,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ- ΑΒΕΛΙΝΟ    1    ΝΙΚΗ    1,48  περίπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου