Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πλήρης δράση σε Γαλλία (Η ανάλυση της αγωνιστικής και προτάσεις)



Πλήρωσε η δυνατή πρόταση ΟΠΑΠ που περιμέναμε με Λιμόζ και Κάχα. Πληγή η Βόννη που αυτοκτόνησε στην κυριολεξία χάνοντας δικό της παιχνίδι. Περιμένουμε σήμερα το under στο ΤΣΣΚΑ για να κλείσει ακόμα μία πρόταση διαδικτύου. Ολόκληρη η ανάλυση της ευρωλίγκα βρίσκεται από χθες ΕΔΩ. Από  σημερινά σημεία για ΟΠΑΠ θα κρατούσα  το +11,5 της Εφές.

Λόγω του γαλλικού all star game που θα γίνει την Κυριακή, οι «τρικολόρ» παίζουν σήμερα την 14η αγωνιστική ημέρα. Μεσοβδόμαδα τα πήγαμε εξαιρετικά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε το ίδιο να κάνουμε και σήμερα. Δεν αγνοούμε ποτέ (από τα χρόνια του ραδιοφώνου το έλεγα ακόμα) πως Γαλλία και Γερμανία είναι πρωταθλήματα αλλοπρόσαλλα και τρελών ανατροπών. 

Στην πόλη της Λυών και στο ιστορικό Αστρομπάλ δύο μεγάλα ονόματα συναντώνται. Η Βιλερμπάν προέρχεται από τεράστιο διπλό με την Γκραβελίν ενώ η Λιμόζ υπόταξε εύκολα την Ορλεάν στην έδρα της. Ορισμός της ομάδας έδρας οι γηπεδούχοι, ήδη 3 διπλά για την Λιμόζ που μέχρι πρότινος κέρδιζε μόνο εκτός! Δεν αξίζει το 1,25 της νίκης της Βιλερμπάν. Καλύτερο το +7,5 της Λιμόζ που δείχνει καλά στοιχεία τελευταία και μία μικρή σταθερότητα στο παιχνίδι της.

Πρόωρος τελικός παραμονής ανάμεσα στην νεοφώτιστη Μπουλαζάκ που μετρά 3 σερί ήττες και την έμπειρη Ντιζόν που επανήλθε στις νίκες εντός με την Ποϊτιέρ ( σε έναν ακόμα «τελικό» παραμονής). Γενικά στα παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες με ίδιο στόχο (την παραμονή) κρίνονται στις λεπτομέρειες συνήθως ενώ η έδρα πάντα έχει ελαφρύ προβάδισμα. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι βέβαια η Ντιζόν είναι φέτος πολύ καλή και εκτός με 3 διπλά σε συνολικά 5 νίκες που έχει και χρειάζεται σύνεση στο ποντάρισμα μας. Βάζουμε την νίκη της Μπουλαζάκ πάντως ( και άσσο στον ΟΠΑΠ) καθώς και βάσει προγράμματος οι γηπεδούχοι χρειάζονται την νίκη περισσότερο.

Πονηρό το χάντικαπ της Ναντέρ όπως και αυτό της Ποϊτιερ. Μιλάμε για δύο μικρομεσαίες ομάδες έδρας κυρίως που ειδικά η Ποϊτιερ με την έδρα της κάθε χρόνο προσπαθεί να σώσει την παρτίδα. Αντιμετωπίζουν δύο καλά ονόματα. Η Ναντέρ την Γκραβελίν ( που έρχεται από ήττα – σοκ εντός με την Βιλερμπάν) και η Ποϊτιερ την Λε Μαν που «σκόρπισε εντός την Σολέ. Εξακολουθεί πάντως για μένα η Λε Μαν εκτός έδρας να είναι προβληματική οπότε σετάκι πάνε τα δύο παιχνίδια και επιλέγω χάντικαπ για Ποϊτιέρ σε πρόταση ΟΠΑΠ μάλιστα και no bet ή απλή νίκη για Γκραβελίν στο 1,55-1,60 περίπου άλλα όχι φανατικά.

Η Παρί λογικά κερδίζει την Χάβρη άλλα δεν μπλέκουμε με το χάντικαπ.

Ματσάρες σε Σαονέ και Ορλεάνη. Δυνατές έδρες έχουν οι γηπεδούχοι άλλα το Στρασβούργο και η Νανσί αντίστοιχα έρχονται από σπουδαίες νίκες και θέλει προσοχή το χάντικαπ τους. Στατιστικά ένα από τα δύο περνά στον άσσο και ένα σπάει στο διπλό. Άκρη δεν βγαίνει πάντως. Απλές νίκες του 1,35- 1,40 για Σαλόν ή Ορλεάν δεν παίζω. 

Τέλος η ιστορική Σολέ συμπλήρωσε αισίως 3 σερί ήττες στην Γαλλία και απέναντι στην Ροάν αν είναι σοβαρή κερδίζει σήμερα. Μία Ροάν που με την άμυνα της κέρδισε εντός Μπουλαζάκ και Βιλερμπάν άλλα εκτός έδρας με ρεκόρ 2-4 δεν είναι και κανένα φόβητρο. Προτιμώ την ανάγκη για μία νίκη επιτέλους για Σολέ (1,65).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


842. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ- ΕΦΕΣ (+11,5)     2   90-71

701. ΜΠΟΥΛΑΖΑΚ- ΝΤΙΖΟΝ (+1,5)     1   46-58

704. (+3,5) ΠΟΪΤΙΕΡ- ΛΕ ΜΑΝ     1   69-71



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΣΟΛΕ- ΡΟΑΝ   1   ΝΙΚΗ   79-60

ΜΠΟΥΛΑΖΑΚ- ΝΤΙΖΟΝ  1   ΝΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου