Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Σφίξαμε Νίκο! (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Το πρώτο κουπόνι πρωταθλημάτων για το 2014 είναι γεγονός. Λείπει η Γαλλία βέβαια άλλα εν μέρει αυτό ίσως είναι και καλό. Ελπίζω νε περάσατε καλά στις γιορτές. Ξεκινάμε και φέτος μία χρονιά όπου στόχος μας είναι να βγει μεροκαμάτο άλλα πάνω από όλα να μην είμαστε χαμένοι του χρόνου τέτοιες μέρες.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου η νίκη του Κολοσσού «φοριέται» πολύ άλλα το παιχνίδι είναι πονηρό και δεν είναι για 1,40 οι ροδίτες. Φαβορί μεν και λόγω έδρας και ίσως περάσει τελικά το 1,40 άλλα θα προτιμούσα το +5.5 του Ίκαρου που παίζει δεύτερο σερί εκτός και το παιχνίδι αυτό είναι από αυτά «που χτυπάει» όπως λέμε. Στην Ελευσίνα η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ανεβασμένο ΚΑΟΔ και κρατάω την νίκη των γηπεδούχων στο 1,57 περίπου. Καλή έδρα, υπολογίζουν στην νίκη εδώ οι της Ελευσίνας ενώ ο ΚΑΟΔ μετά την ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού ίσως παρουσιάσει ένα κακό πρόσωπο (συνηθίζεται μετά από κοσμό ιστορικές νίκες οι μικρές ομάδες να μένουν και στο επόμενο παιχνίδι στα «πανηγύρια» και την «μέθη» του προηγούμενου). Άσσος στον ΟΠΑΠ με -2,5 αναγκαστικά. 


Προσέχουμε πως ίσως το χάντικαπ του Ρεθύμνου να μην καληφθεί μιας και ο Παναθηναϊκός είναι μεν χοτ άλλα ταξιδεύει στην Βιτόρια και μία συντήρηση των πρωτοκλασάτων επιβάλλεται. Στην Πυλαία ο γηπεδούχος μπορεί λογικά το -12,5 στον ΟΠΑΠ άλλα προσωπικά δεν είμαι ζεστός να το βάλω κάπου γιατί η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά όσο στην αρχή της σεζόν. Στην Πάτρα τέλος ο Απόλλωνας έκανε τα εύκολα, δύσκολα και τώρα πρέπει να κερδίσει ένα καλό αντίπαλο αφού έχασε σε «βατά» παιχνίδια που έπρεπε να είχε πάρει τουλάχιστον 2 νίκες. Πονηρά δοσμένο και πιθανό τυράκι η νίκη του Πανιωνίου. Ένας Πανιώνιος που είναι η 3η δύναμη πίσω από τους αιώνιους άλλα εκτός έδρας βγάζει προβληματάκια και εκεί ποντάρουμε, συν την έδρα που πάντα παίζει ρόλο σε τέτοια ματς. Στα θετικά ότι το επόμενο του Απόλλωνα είναι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό οπότε ήττα εκεί.


Στην Ισπανία προσέχουμε την Μάλαγα. Νίκη Μάλαγα δεν παίζω. Είναι «άρρωστη».Δεν ακουμπάω το ντέρμπι Λαμποράλ- Μπάρτσα. Ούτε και νίκη Βαλένθια ακουμπάω. Φοβάμαι την ανεβασμένη Μπιλμπάο στην έδρα της. Θα κρατήσω την νίκη της Μούρθια (1,60) και -2,5 ΟΠΑΠ αναγκαστικά. Ομάδα έδρας όπου αποδίδει καλύτερα. Η Μπανταλόνα παίζει καλά άλλα δεύτερο κολλητό διπλό μου μοιάζει δύσκολο να βγάλει. Κρατάω και την Φουενλαμπράδα (μέχρι +3,5 διαδικτυακά). Η Γκραν είναι καλύτερη άλλα το σημείο προκύπτει άσσος για μένα λόγω α) της έδρας, β) του προγράμματος που έρχεται για Φουένλα, γ) του 0 στα 3 που τρέχει ήδη η γηπεδούχος και με ήττα θα γίνει 0 στα 5 και ίσως 0 στα 7… 


Στην Ιταλία προσέχουμε την πονηρή Βενέτσια οπότε λίγο προς διπλό με +6,5 για περιέργεια. Κρατάω την νίκη της Βανόλι (και με -1,5 ΟΠΑΠ) στο κομβικό παιχνίδι με την Καζέρτα. Δεύτερο συνεχόμενο εντός. Διασύρθηκε από την Βαρέζε. Η Καζέρτα θεωρητικά είναι καλύτερη άλλα και η Βανόλι κάπου θα κάνει μία νίκη μιας και δεν είναι τόσο του «πεταματού» και κάνει συνεχώς διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ της. Άσσος και για την Πιστόϊα με +1,5 όπου είναι ομάδα έδρας και υποδέχεται μία ομάδα έδρας επίσης. Η Μπολόνια δεν έχει την αρχική της φρεσκάδα και πιστεύω πως έστω και δύσκολα σήμερα η γηπεδούχος κερδίζει. Η Σιένα στο 1,40 η νίκη της. Έχει καλό μομέντουμ άλλα δεν ξέρω με τόσες αλλαγές τι ομάδα θα παρουσιάσει οπότε προσοχή όσοι μπλέξετε.


Στην Γερμανία τέλος πάμε συγκρατημένα γενικά σε μία δύσκολη αγωνιστική. Ξεκίνημα με με την νίκη της Βόννης που αποδίδει καλύτερα εκτός στο 1,65. Λογικά στην μάχη της παραμονής και η Βέχτα έχει προβάδισμα και είναι σωστό αυτό το 1,75 που έχει. Και ένα με  χάντικαπ. Το +12,5 της Τούμπιγκεν καθώς η Άλμπα παίζει συνεχόμενα παιχνίδια και ξεκινά και το Eurocup οπότε χλωμό να κάνει τέταρτο περίπατο σε μία βδομάδα. Το σημείο πάει μέχρι σε πρόταση άλλα το «κόβω» επειδή η Τούμπιγκεν δεν είναι πολύ εμπιστοσύνης φέτος. Αν ήταν η Λούντβι στην θέση της πχ το σημείο θα ήταν σημείο τριημέρου με διαφορά.  


Σύνοψη


EΛΛΑΔΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ +3,5 ΟΠΑΠ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ -2,5, ΙΚΑΡΟΣ +5,5 , ΡΕΘΥΜΝΟ +18,5

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΟΥΡΘΙΑ  ΝΙΚΗ, ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ +3,5  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΙΣΤΟΪΑ +1,5, ΒΑΝΟΛΙ ΝΙΚΗ, ΒΕΝΕΤΣΙΑ +6,5

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΒΕΧΤΑ ΝΙΚΗ, ΒΟΝΝΗ ΝΙΚΗ, ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ +12,5



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


742. ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΚΑΟΔ (+2,5)   1

744. (+3,5) ΑΠΟΛΛΩΝ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1

756. (+1,5) ΠΙΣΤΟΪΑ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


768. ΜΟΥΡΘΙΑ- ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (+2,5)  1

769. (+2,5) ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  1

776. ΒΑΝΟΛΙ- ΚΑΖΕΡΤΑ (+1,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΚΑΟΔ   1  ΝΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΟΥΡΘΙΑ- ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ   1   ΝΙΚΗ ΜΟΥΡΘΙΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  1  ΜΕ  3,5π. ΥΠΕΡ ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

ΠΙΣΤΟΪΑ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ  1  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΟΪΑ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου