Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αντέχει στην πίεση; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Ακόμα ένα ταμείο έγινε χθες με το αγαπημένο μας Eurocup που μας πάει περίφημα εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα πληρώθηκαν όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση ΟΠΑΠ μας με Μπάνβιτ, Ζιελόνα Γκόρα και Τσεντεβίτα. Στο διαδίκτυο πήραμε Μπουντιβέλνικ και περιμένουμε Παναθηναϊκό. Γενικά οι αναλύσεις έβγαλαν «λαβράκια». 

Για το τυράκι της Μπεσίκτας στην νίκη της σας το έγραψα χθες. Πολύ με «φτιάχνουν» τέτοια σημεία γιατί είναι στην ουσία μία νίκη ολκής απέναντι στον μπουκ που με μία δελεαστική τιμή στην νίκη του φαβορί βάσει αριθμών προσπαθεί να οδηγήσει τα πονταρίσματα στον λάθος δρόμο. Γιατί στοίχημα δεν είναι να πάρουμε τους αριθμούς να τους βάλουμε κάτω και να λέμε « αυτή κερδίζει, αυτή χάνει με τόσο, άρα αυτή που κερδίζει θα κερδίζει πάντα και σούπερ τιμή το 1,45. Και πάρε χορταστικό κουβά. Όπως έγινε και με τον Ολυμπιακό την Δευτέρα με τον Ηλυσιακό όπου όλοι οι «φωστήρες» έδιναν γκραν άσσο και μεγάλη ευκαιρία το -32,5!!! Εντάξει διαλέγει παιχνίδια ο Ηλυσιακός άλλα ρε καρντάσια και ο Ολυμπιακός αν δεν κάνει πειράματα για την Ευρωλίγκα με τον Ηλυσιακό με ποιον θα κάνει; Πότε θα ξεκουραστούν οι πρωτοκλασάτοι του;  Εν ολίγοις θέλω να ξαναπώ πως τους αριθμούς τους ξέρουμε όλοι. Ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρίες τους δίνουν απλόχερα με σούπερ στατιστικά. Αν είναι με τα στατιστικά να έβγαιναν τα σημεία τότε θα ήμασταν εκατομμυριούχοι προ πολλού. Το στοίχημα θέλει πάθος, ενημέρωση, να ξέρεις νοοτροπία χώρας που προέρχεται η ομάδα, να ξέρεις την νοοτροπία στην ίδια την ομάδα (όσο μπορείς) να βλέπεις και μελλοντικά και όχι μόνο παρελθοντικά!!! Αυτά τα λίγα. Πάμε στην Ευρωλίγκα όπου σήμερα μονοπωλεί δίκαια το ενδιαφέρον.

Ξεκίνημα από το Μόναχο όπου η Μπάγερν υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ σε ένα καλό παιχνίδι. Από απρογραμμάτιστη ήττα προέρχεται η Μπάγερν με την Γαλατά εντός. Ίδρωσε και με την Μιτελντόϊτσερ εκτός όπου κέρδισε στην παράταση (προφανώς το μυαλό ήταν εδώ) λογικά θα παλέψει μέχρι τέλους. Να πούμε εδώ πως η ευρωλίγκα λόγω κυπέλλων κάνει μία βδομάδα διακοπή. Συνεπώς μαζεμένα «βατά» παιχνίδια για την Μπάγερν μετά στην Γερμανία άλλα και δύσκολο εκτός με την Μακάμπι στην επανέναρξη. Συνεπώς θέλει την νίκη πολύ σήμερα μιας και έχασε από την Γαλατά. Εκτός ο Ντέντοβιτς (μακροχρόνιος δεν επηρεάζει) και ξεκουράστηκε ο Σάβοβιτς. Η ΤΣΣΚΑ πήρε σπουδαία νίκη με την Ρεάλ σε ένα crush test ολκής. Στην συνέχεια όμως έχασε από την Κίμκι για την vtb στο τέλος και χάλασε το κλίμα και πάλι. Γενικά η ΤΣΣΚΑ παίζει σπουδαία με μεγάλα μεγέθη. Τους υπόλοιπους τους υποτιμά γι’ αυτό και με την Παρτίζαν υπέστη ήττα – σοκ. Εκτός Γουϊμς- Χάϊνς. Λογικό φαβορί η ΤΣΣΚΑ άλλα 1,40 νίκη ΤΣΣΚΑ είναι αστεία απόδοση με τέτοιο μομέντουμ. Ειδικά αν είχε κερδίσει και την Κίμκι η ΤΣΣΚΑ θα πήγαινα ανοιχτά και με ξερή νίκη για Μπάγερν. Τώρα πάω με το χάντικαπ  καθώς περιμένω θριλεράκι και όχι περίπατο της «αρκούδας».

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μάλαγα και οι δύο ομάδες συναντώνται για τρίτη φορά φέτος. Στα δύο προηγούμενα είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός με +8 και με ανατροπές μάλιστα και στα δύο ματς από το δεύτερο ημίχρονο και μετά. Μέσα ο Πετγουέϊ πλέον κανονικά, εκτός ο Λο σταθερά. Εκτός ο Καλογουέι για την Μάλαγα. Η ελληνική ομάδα δείχνει να στρώνει άλλα δεν έχει την αρχική φρεσκάδα. Κλειδί μόνιμα η περιφέρεια με Σπανούλη- Λοτζέσκι- Περπέρογλου να τραβάνε κουπί και όταν δεν το κάνουν η ομάδα χάνει εύκολα. Ο Πλάθα πήρε τα μαθήματα του. Η Μάλαγα πριν από αυτό το ματς έπαιξε και με Μπαρτσελόνα και με Ρεάλ  εκτός (έχασε) οπότε είναι πανέτοιμη για την 3η και φαρμακερή για μένα. Το είχα πει και στο άρθρο της προηγούμενης αγωνιστικής. Για μένα η Μάλαγα αυτό το παιχνίδι το σημερινό θα το «χτυπήσει». Βαθμολογικά σούπερ κομβικό και για τους δύο το παιχνίδι. Στοιχηματικά πάω με το διπλό και +9,5 που βρίσκω. Θεωρώ επίσης πως δεν θα έχουμε περίπατο για Ολυμπιακό σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Ακόμα ένα καλό ματς στο Μιλάνο. Η τοπική ομάδα είναι πολύ δυνατή εντός φέτος ενώ ο Μπάνκι έστρωσε το άναρχο αρχικό παιχνίδι της Μιλάνο και τώρα μοιάζει με καλή Σιένα παλαιών εποχών. Κομπλέ οι ομάδες. Τζάμπα ήττα στην Πόλη από την Εφές με τρίποντο στο μηδέν και από το «σπίτι» του ο Πλάνινιτς. Θέλει την νίκη εδώ γιατί διοργανώνει και το final 4 και θέλει να φτάσει ψηλά. Η Ουλκέρ «έσφιξε». Κέρδισε δύσκολα τον Παναθηναϊκό άλλα θέλει και άλλες νίκες για να μην έχει περιπέτειες στο τέλος. Δεν είναι τελικός το παιχνίδι πάντως  καθώς έχουμε 14 αγωνιστικές και είμαστε μόλις στην 5η. Όποιος μιλάει για τελικό από πλευράς Ουλκέρ απλά θέλει να δικαιολογήσει το public bet της νίκης των τούρκων. Προσωπικά νίκη Ουλκέρ δεν παίζω και ας έρθει. 1,65- 1,70 μέσα στο Μιλάνο όταν στην Μάλαγα έχει χάσει πανεύκολα στο τέλος εγώ δεν παίζω.  Γενικά η Ουλκέρ δεν πείθει και είναι ανά πάσα στιγμή επιρρεπής  στην γκέλα. Όταν στρώσει θα σας το πω. Οπότε παίζουμε άσσο;  Όχι πάλι θα έλεγα με +1,5. Ίσως άσσο στο live αν το έχουμε ένα καλό χάντικαπ +5,5 πχ στην αρχή μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο. Στον ΟΠΑΠ σώνει και ντε όσοι θέλετε να μπλέξετε είμαι προς άσσο άλλα δεν θα ακουμπήσω. Δύσκολο  παιχνίδι.

Στην Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα καλό παιχνίδι ονομάτων και την Μακάμπι να είναι χοτ και αήττητη στο Τοπ 16. Μία Ρεάλ που έχασε στην Μόσχα άλλα εντός έδρας είναι «διαστημική». Κομπλέ λογικά. Η Μακάμπι μετά το νωθρό αρχικό της ξεκίνημα έχει στρώσει για τα καλά και έχει να χάσει πολύ καιρό. Σοβαρή ομάδα πλέον και πειθαρχημένη. Εκτός ο Τζέϊμς που είναι ένα πρόβλημα καθώς η Ρεάλ έχει καλούς ψηλούς και μπορεί να κάνει πάρτι στην ρακέτα ειδικά αν φθαρεί από νωρίς ο Σχορτσιανίτης με φάουλ. Το προσέχουμε αυτό. Στοιχηματικά δεν θα ήθελα να μπλέξω. Το 11,5 είναι πονηρό χάντικαπ και η Μακάμπι με την  περιφέρεια της μπορεί να σταθεί κοντά στο σκορ άλλα μπορεί και να διασυρθεί αν αρχίσει τα «ωραία» της η «βασίλισσα». Ο κοινός νους λέει over άλλα επίσης δεν θα ακουμπήσω γιατί ο Μπλατ γνωρίζει πως αν πάμε σε run n gun παιχνίδι έχει χάσει και εύκολα. Οπότε η άμυνα τον σώζει. Συνεπώς δεν ακουμπάμε γενικά.

Στην Πόλη η Γαλατά πάει να μπει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης με νίκη σήμερα απέναντι στην Ζαλγκίρις. Γνωστές οι απουσίες της Γαλατά που δεν επηρεάζουν. Πάνω κάτω  τα ίδια ισχύουν και για τους λιθουανούς που δεν στερούνται πρωτοκλασάτους παίχτες. Η Γαλατά έχει το μυαλό στην Ευρωλίγκα και δεν το κρύβει. Μεγάλο διπλό με την Μπάγερν και ήττα εντός από την Εφές για την TBL που αν δεν είχε Ευρωλίγκα δεν έχανε ποτέ. Λογικά κερδίζει εδώ. Η Ζαλγκίρις φέτος διανύει μία μεταβατική χρονιά με χαμηλό μπάτζετ και η χρονιά ήδη κρίνεται επιτυχημένη ευρωπαϊκά. Σαφώς δεν έχει βλέψεις για παραπάνω ενώ προσέχουμε πως μένει από δυνάμεις στο τέλος και χάνει παιχνίδια δικά της κατά μία έννοια. Έτσι με σούπερ ανατροπή έχασε από την Κούμπαν εκτός ενώ νωρίτερα στο τέλος είχε χάσει και εντός από την Μακάμπι ενώ πάλι ήταν μπροστά. Το +9,5 εδώ είναι πονηρό. Θέλω να πάω προς διπλό άλλα φοβάμαι αυτό το κακό τελείωμα της Ζαλγκίρις πάντα. Οπότε δεν θα ασχοληθώ. Στον ΟΠΑΠ στο +7,5 η Ζαλγκίρις. Ακόμα πιο πονηρό εδώ δοσμένο.

Μεγάλο παιχνίδι στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Ντέρμπι πρωτοπόρων με τον Παναθηναϊκό να έχει στρώσει για τα καλά και να έρχεται από ήττα  με την Ουλκέρ καθώς το πάλεψε μέχρι τέλους αν και μόνο με τρίποντα που έμπαιναν και γινόταν «μάγκας». Αν δεν έμπαιναν θα είχε χάσει πιο εύκολα. Καλός όμως και δυνατός εντός πάντα. Χωρίς απουσίες. Η Μπαρτσελόνα είναι χοτ και βρίσκει ρυθμό. Έχει ήδη ένα μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ και θα κάνει το 2/2 στην Ελλάδα; Δύσκολο για μένα. Εκτός μόνο ο Λάμπε. Ξεκουράστηε ο Ναβάρο και είναι ετοιμοπόλεμος. Δύσκολο επόμενο για το πρωτάθλημα με την Βαλένθια εκτός και μετά έχουμε final 8 κυπέλλου μία διοργάνωση που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν στην Ισπανία. Σωστά δοσμένο ελαφρύ φαβορί ο Παναθηναϊκός. Νομίζω έστω και δύσκολα κερδίζει. Ειδικά αν έχει χάσει η Ουλκέρ την προηγούμενη στο Μιλάνο το σημείο «θωρακίζεται» και βάσει απόδοσης καθώς τα έχω σεταρισμένα τα δύο ματς. Χωρίς να σημαίνει πως θα χάσει ο Παναθηναϊκός αν κερδίσει η Ουλκερ. Άσσος επομένως.

Περίεργο παιχνίδι στην Βιτόρια με την Λαμποράλ να μην είναι καλά άλλα και η Εφές μάλλον ρίχνει το βάρος στην Τουρκία καθώς στον όμιλο που είναι δύσκολα βλέπει πρόκριση και δεν το αξίζει για να τα λέμε όλα. Αλλοπρόσαλλη τελείως η Λαμποράλ που έχασε εύκολα εντός από τον Ολυμπιακό και έχασε στο τέλος και στην Μαδρίτη από την Φουενλαμπράδα. Ο Σκαριόλο λίγος θα ξαναπώ για πολλοστή φορά. Ειδικά όταν το παιχνίδι πάει στην λεπτομέρεια 9 στις 10 το χάνει. Νίκη της Λαμποράλ στο 1.30 επειδή έχει την έδρα και καίγεται δεν παίζω ποτέ. Κομβικό θεωρητικά το παιχνίδι και για τους δύο και η Εφές δείχνει ανεβασμένη άλλα καμία ομάδα δεν είναι εμπιστοσύνης ειλικρινά. Μάλλον κομπλέ η Λαμποράλ. Εκτός ο Χόπσον για Εφές που φεύγει κιόλας. Κλασικό νο μπετ για μένα ειδικά στο χάντικαπ.

Στο Βελιγράδι τέλος η Παρτίζαν υποδέχεται την Κούμπαν σε ένα παιχνίδι όπου βαθμολογικά καίγεται η Κούμπαν άλλα η Παρτίζαν πάντα εντός είναι υπολογίσιμη. Ανέβηκε το χάντικαπ της από +1,5 σε +4,5 ταβάνι ως τώρα λόγω των απουσιών των σέρβων δηλαδή Τέπιτς- Λέουβερν- Μιλοσάβλιεβιτς. Μία Παρτίζαν που έχασε εντός από τα Σκόπια για την αδριατική λίγκα ενώ νωρίτερα έχασε εύκολα και από την Μακάμπι εκτός. Η Κούμπαν θέλει την νίκη εδώ γιατί βλέπει πως Μπάγερν και Γαλατά θα αποδειχθούν σκληροί αντίπαλοι ως το τέλος. Κομπλέ εδώ αν και ο Ουίλιαμς φημολογείτο ότι θα αντικατασταθεί από τον Πογκρασόφ. Το διαψεύδει η διοίκηση άλλα καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται. Στοιχηματικά ψιλοαδιάφορο το παιχνίδι. Έχει πέσει πολύ η νίκη της Κούμπαν και δεν μου κάνει πλέον. Ίσως λίγα σε μονό αποδεκτό περιέργειας στον άσσο τώρα με +4,5.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


735. (+6,5) ΜΠΑΓΕΡΝ- ΤΣΣΚΑ   1

736. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΛΑΓΑ (+8,5)   2

056-311 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1,70


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΑΓΕΡΝ- ΤΣΣΚΑ   1  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΓΕΡΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΛΑΓΑ     2  ΜΕ 9,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΛΑ


****ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ. 





Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου