Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Με την δύναμη της έδρας όλα γίνονται (Αναλύσεις - Προτάσεις Eurocup)




Ημέρα Eurocup η σημερινή. Παραδοσιακά η Τετάρτη πλέον μετά τις αλλαγές του Μπερτομέου και χρησιμοποίησης της Παρασκευής για την Ευρωλίγκα. Εμείς θα δούμε και σήμερα όλα τα παιχνίδια ένα προς ένα και στο τέλος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να μας βρει με χαμόγελο το τέλος της βραδιάς.


Ξεκίνημα από την Άγκυρα όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Μπάμπεργκ. Σε εξαιρετική κατάσταση οι γερμανοί και με 6 άνετες νίκες στα 6 τελευταία τους άλλα προσέχουμε πως σε Τουρκία και Γερμανία είχαμε διακοπή δράσης λόγω all star οπότε ίσως αυτό επηρεάσει την καλή φόρμα κάποιων. Η Άνκαρα είναι ασταθής ομάδα άλλα παίζει καλά εντός έδρας. Κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική την Γκραβελίν και με  νίκη σήμερα κάνει βήμα πρόκρισης δεδομένου πως και η Σάσσαρι δεν είναι και στα καλύτερα της. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι λόγω έδρας απλά η σοβαρή Μπάμπεργκ καλύπτει και το -6,5 καθώς υπάρχει σαφέσταση διαφορά ποιότητας. Δεν θέλω να μπλέξω πάντως.


Στα Ιεροσόλυμα η χοτ Χάποελ υποδέχεται την Μπουντιβέλνικ. Σε έναν δύσκολο όμιλο όπου υπάρχει και η Μπάνβιτ άλλα και η πονηρή Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Η Μπουντιβέλνικ έρχεται από την ευρωλίγκα άλλα είναι ομάδα έδρας. Με την Μπάνβιτ το πάλεψε εκτός μιας και έχει καλό υλικό άλλα έχασε δίκαια. Εύκολα κέρδισε την Ολίμπια στην Ουκρανία. Να πω εδώ πως την επόμενη αγωνιστική «γυρίζει» ο όμιλος. Δηλαδή οι τωρινοί φιλοξενούμενοι γίνονται γηπεδούχοι με τον ίδιο αντίπαλο σε μία βδομάδα. Η Χάποελ είναι αήττητη πολύ καιρό και έχει βρει καλή χημεία. Άνετα κέρδισε και την Μπάνβιτ πάλι εντός. Πονηρά δοσμένο το παιχνίδι. Επίσης απέχουμε. Δεν παίζω άσσο γιατί δεν ξεχνάμε πως η Μπουντιβέλνικ δεν παύει να είναι επιπέδου (χαμηλού βέβαια) ευρωλίγκα.


Καλό παιχνίδι ίσως στο live αυτό της Χάϊφα με την Σιένα. Να δούμε δηλαδή πως θα μπει η Σιένα που δεν θα έχει πάντως τον Τζάνινγκς και είναι καλή απουσία. Μία Σιένα που συμπλήρωσε αισίως τις 4 σερί ήττες και πάντα φέτος εκτός έδρας είναι πολύ κατώτερη σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια της. Αν απομονώσουμε την Κίμκι και δεδομένου της αδυναμίας της Σιένα ο όμιλος είναι ανοιχτός για Χάϊφα και Νίμπουργκ σε πρόκριση. Η Χάϊφα είναι ομάδα έδρας και η πρωταθλήτρια Ισραήλ. Απλά ενώ έχει καλή χημεία εκτός έδρας έχει προβλήματα. Πιο φερέγγυα εντός πάντα. Διασυρμός με την Κίμκι εκτός. Καμία νίκη για την Σιένα ακόμα στον όμιλο. Η νίκη της Χάϊφα στο 1,55 δεν είναι άσχημη και νομίζω δίνεται τόσο κυρίως λόγω ονόματος Σιένα και όχι λόγω κατάστασης Σιένα. Γενικά πονηρά δοσμένο το παιχνίδι όμως και προσωπικά απέχω.


Στην Τσεχία η έμπειρη Νίμπουργκ υποδέχεται την αήττητη σχεδόν 2 μήνες Κίμκι. Οι τσέχοι έχουν πάντα καλή έδρα και θέλουν πάντα την διάκριση ευρωπαϊκά. Κομβικό παιχνίδι κυρίως για την Νίμπουργκ το σημερινό μιας και η Κίμκι θα προκριθεί ακόμα και αν χάσει σήμερα. Η Νίμπουργκ που υπολογίζει να κερδίσει όλα τα εντός και εκτός έδρας όπου έχει αδυναμίες θα ψάξει για το διπλό στην Σιένα άλλα είναι δύσκολο. Οπότε θέλει 3 στα 3 εντός για να δει και με τις ισοβαθμίες τι θα προκύψει. Έχει χάσει στην Χάϊφα ήδη. Άλλα κέρδισε εντός την Σιένα σε θριλεράκι. Η Κίμκι είναι άλλο επίπεδο άλλα άνετη όπως προείπα. Αν παίξει δυνατά επί 40 λεπτά σήμερα το  παιχνίδι είναι διπλό. Άλλα δίνεται πονηρά και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το 1,40 (που πέφτει) αξίζει ή είναι τυράκι. Θα πάω με τον άσσο. Δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλές επιλογές σημείων σήμερα. Μέχρι +7,5 έχω βρει το χάντικαπ της Νίμπουργκ. Είναι καλό πιστεύω. 


Στο Ζάγκρεμπ καλό παιχνίδι ανάμεσα στην Τσεντεβίτα και την Μπεσίκτας. Οι κροάτες προέρχονται από ήττα στο τέλος με 1π. εντός με την Λιέτουβος. Θέλουν την νίκη εδώ καθώς με ήττα και δεδομένου πως στηρίζονται στην έδρα θα έχουν σοβαρό πρόβλημα πρόκρισης. Προς το παρών το διπλό στην Σαραγόσα αχρηστεύθηκε με την ήττας από την Ρίτας. Η Μπεσίκτας είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα άλλα δείχνει να ρίχνει το βάρος στο Eurocup μέχρι στιγμής. Ίσως στην Τουρκία να έχει αποδεχθεί από νωρίς την μοίρα της πως την τετράδα Ουλκέρ- Γαλατά- Μπάνβιτ- Εφές δεν την σπάει με τίποτα φέτος. 2 στα 2 για τους τούρκους που είναι πρώτοι στον όμιλο. 1,55 νίκη Τσεντεβίτα έχει λογική και με την έδρα. Βοηθά το ότι έχασε το προηγούμενο εντός έτσι όπως το έχασε με την Ρίτας. Το κρατάω. Οριακό με χάντικαπ -4,5 για ΟΠΑΠ για άσσο.


Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα και φυσικά έχει πολύ δυνατή έδρα. Ήττα από την Νίζνι εκτός άλλα εντός πραγματικά είναι άλλο επίπεδο. Ο Πανιώνιος νομίζω πρέπει να το έχει πάρει απόφαση πως παίζει πλέον για την συλλογή εμπειριών.  Συντριβή στο Μπιλμπάο οπότε εδώ ή παλεύει και χάνει αξιοπρεπώς ή διασύρεται πάλι αν ο Αστέρας είναι επί 40’ καταιγιστικός. Δεν θέλω να ασχοληθώ. Μπορεί να το παλέψει ο Πανιώνιος και να εκπλαγούμε ξαφνικά!


Στο Βερολίνο η χοτ Άλμπα υποδέχεται την «με άγνοια κινδύνου» Χιμίκ. Η Άλμπα είχε ρεπό και πάντα εντός είναι αποτελεσματική. Στο Eurocup πάντως ζορίζεται μέχρι στιγμής καθώς τόσο με Στρασβούργο όσο και με Ραντνίσκι (παράταση)  κέρδισε στο τέλος και με πολύ κόπο. Η Χιμίκ αν και πρωτάρα εκπλήσσει ευχάριστα και με ένα 2 στα 2 δείχνει πως θα προκριθεί χέρι χέρι με την Άλμπα. Επικίνδυνη και εκτός και χωρίς άγχος εδώ ως το απόλυτο αουτσάϊντερ. Δεν θέλω να ακουμπήσω. Η λογική λέει άσσος με -6,5 για Άλμπα άλλα κάτι η διακοπή κάτι το ελεύθερο παιχνίδι των ουκρανών με αποτρέπουν.


Η Καντού κάνει «κοιλιά» ή απλώς παρατά το Eurocup που της προσθέτει πολύ κούραση πλέον. Χωρίς νίκη αμφότερες οι ομάδες απλά η Καντού έχει πανίσχυρη έδρα άλλα άγνωστες οι προθέσεις της πλέον με 0 στα 2 και την Ναντέρ ήδη στο 3/3 από χθες. Η Καρσίγιακα είναι πρωτάρα και την υπολογίζουμε περισσότερο στα εντός της. Επίσης 0/2 εδώ. Συνεπώς αν η Καντού παίξει κανονικά και με πάθος είναι άσσαρος και με -8,5. Αν ο ιταλός σφυρίξει αδιάφορα τότε πάει μέχρι καθαρό διπλό. Ο ιταλός σε τέτοιο μομέντουμ βαθμολογικό δεν έχει μπέσα γενικά.


Η Μπιλμπάο υποδέχεται την Νίζνι σε ένα καλό παιχνίδι. Οι βάσκοι είναι καλοί εντός παρόλο που δεν έχουν αμερικανούς άλλα και η Νίζνι είναι στρωμένη ομάδα φέτος παρόλο που δεν γεμίζει το μάτι με τα ονόματα. Τίθεται επίσης μέγα ζήτημα εδώ αν η Μπιλμπάο θέλει το Eurocup περισσότερο από την Νίζνι και τον Αστέρα. Εγώ λέω πως όχι μιας και στην Ισπανία έχει μείνει πίσω και κινδυνεύει η χρονιά να βγει off σχετικά νωρίς φέτος (εκτός αν έρθουν λεφτά και αλλάξουν τα δεδομένα). Συνεπώς νίκη Μπιλμπάο δεν παίζω αν και πιθανότατα μάλλον έρχεται. Είναι χαμηλό το 1,50 με αντίπαλο την Νίζνι. Βέβαια και οι ρώσοι κάπου θα χάσουν έτσι; Απλά δεν με καλύπτει ως απόδοση. Μπορεί να περάσει, δεν αντιλέγω. Προσωπικά απέχω.


Μυστήριο παιχνίδι στην Σαρδηνία. Η Σάσσαρι είναι ομάδα έδρας και θέλει πρόκριση (με την Άνκαρα θα την παίξει μάλλον) άλλα είναι ντεφορμέ λόγω κούρασης που την περίμενα λόγω του πάγκου που δεν έχει για διπλό ταμπλό. Πριν ένα μήνα το παιχνίδι θα ήταν άσσαρος καλός. Τώρα ακόμα και την Μπολόνια εντός την κέρδισε με το στανιό η Σάσσαρι οπότε δεν είναι καλά. Η Γκραβελίν πάντως έχει στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και από αυτά που βλέπω μάλλον και σήμερα με την Σάσσαρι δεν θα στεναχωρηθεί αν χάσει.  Προσοχή έρχονται και για τους δύο δύσκολα παιχνίδια στα πρωταθλήματα τους. Επομένως λογικά κερδίζει η Σάσσαρι άλλα με προβληματίζει το ντεφορμάρισμα της και με -8,5 ΟΠΑΠ όσοι μπλέξετε να βάλετε λίγα χρήματα σε εκείνο το δελτίο.


Στην Λιουμπλιάνα η Ολίμπια υποδέχεται σε ένα κομβικό παιχνίδι την Μπάνβιτ. Οι σλοβένοι είναι ομάδα έδρας και έχασαν εύκολα από Αστέρα και Μπουντιβέλνικ. Απλά έχασαν οριακά και από την Χάποελ εντός στην πρεμιέρα του ομίλου και με ήττα εδώ αποχαιρετούν κάθε πιθανότητα πρόκρισης ως ομάδα έδρας. Η Μπάνβιτ κάνει εξαιρετική χρονιά στην Τουρκία όπου «καταπίνει» τους αντιπάλους άλλα στο eurocup τόσο στην α’ φ’αση των ομίλων όσο και τώρα έχει προβλήματα εκτός έδρας. Έτσι έχασε εύκολα στα Ιεροσόλυμα χωρίς να παίξει την γνωστή της άμυνα. Περίεργο παιχνίδι και σωστά δοσμένο. Πάω με τον άσσο που υπάρχει +2,5 διαδικτυακά και περιμένω θριλεράκι.


Στο Βέλγιο η Οστάνδη υποδέχεται την χοτ Ούνιξ. Δύο μόνο πράγματα εδώ. Η Οστάνδη με τα «θηρία» χάνει εύκολα άλλα κερδίζει όλα τα «βατά» παιχνίδια και δίκαια κάνει καλή πορεία. Η Οστάνδη έχει καλή έδρα. Συνεπώς απέχω μιας και αφού επέλεξα να κοντράρω την Κίμκι δεν θα κοντράρω και την Ούνιξ. Προσωπικά για μένα η Ούνιξ είναι πιο σταθερή της Κίμκι φέτος.


Το Στρασβούργο τέλος υποδέχεται την Ραντνίσκι σε ένα ακόμα παιχνίδι προς αποφυγή. Οι γάλλοι που θέλουν και Άντερσεν για το κενό του Αζινκά άλλα επίσης το ενδιαφέρον στρέφεται στην Γαλλία όπου και ο Κολέ θέλει το πρωτάθλημα σε μία χρονιά πάντως με πολλές ομάδες σε ένα καζάνι και ίσως στο πιο αμφίρροπο σαμπιονά της δεκαετίας. 0 στα 2 εδώ και για τους δύο. Οι σέρβοι της Ραντνίσκι επίσης δεν ελπίζουν σε πρόκριση. Συν του ότι όπως όλες οι ομάδες της Σερβίας εντός είναι 2 επίπεδα πάνω στο παιχνίδι τους από όταν παίζουν εκτός. Συνεπώς από την μία ένα μάλλον αδιάφορο Στρασβούργο για το Eurocup άλλα παίζει εντός και έχει καλύτερο υλικό του αντιπάλου. Και στον αντίποδα η Ραντνίσκι που συνήθως εκτός έδρας χάνεται. Δεν ακουμπάω και ας φαίνεται δελεαστική η νίκη στο 1,40 για Στρασβούργο.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


712. (+5,5) ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΚΙΜΚΙ   1

719. (+1,5) ΟΛΙΜΠΙΑ Λ.- ΜΠΑΝΒΙΤ   1

053-311 ΟΥΛΚΕΡ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ 1,50



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΚΙΜΚΙ   1  ΜΕ 7.5π. ΥΠΕΡ ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ

ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. - ΜΠΑΝΒΙΤ 1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΟΛΙΜΠΙΑ


 **ΚΑΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ 1,55



***ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου