Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σπουδαίες μάχες στο Eurocup (Last32 Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις)




Πέρασαν οι γιορτές επιτέλους και επανερχόμαστε στα καθιερωμένα μας κουπόνια με Eurocup, Euroleague μεσοβδόμαδα άλλα και όλα τα πρωταθλήματα non stop πλέον κάθε σαββατοκύριακο (πλην της εβδομάδας των κυπέλων φυσικά που είναι μία γιορτή στις προηγμένες χώρες και πάντα υπολογίσιμη για τις ομάδες). Στοιχηματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα βασικά σημεία προτάσεων δεν πάμε καλά. Επιλέγω  σημεία που «χαλάνε» ενώ περνάνε αρκετά από την σύνοψη. Για παράδειγμα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Είχα 0 στα 2 στην Ισπανία άλλα τα σημεία αυτά ήταν παντού με αποτέλεσμα να «κουβαδιαστούμε» δίκαια. Παρόλο που σαν διήμερο δεν ήταν κακό μιας και πέρασε κρέμα η Ιταλία με 3 στα 3 άλλα και η Γερμανία με επίσης 3 στα 3. Μένει επομένως να «φιξάρουμε» λίγο την χημεία στις τελικές προτάσεις και να μας χαμογελάσει και λίγο η τύχη παραπάνω μιας και Ρέθυμνο- Ίκαρος χάθηκαν για μισό πόντο (το Κολοσσός- Ίκαρος είναι παιχνίδι «μαγεία»). Αυτά ως πρόλογο. Πάμε στα σημαντικά τώρα.

Στο Eurocup πλέον είμαστε στο last32 με ομάδες και από την ευρωλίγκα πλέον και ο Μπερτομέου το κάνει λίγο σαν το ποδόσφαιρο με chl και europa league να συνδέονται πάντα μετά την φάση των ομίλων τους. Πρεμιέρα λοιπόν με καλά και αμφίρροπα παιχνίδια (στο χάντικαπ) οπότε πάμε συγκρατημένα καθώς πάντα μιλάμε για μία διοργάνωση όπου οι εκπλήξεις περισσεύουν. Θα πούμε μια «πινελιά» για όλα τα παιχνίδια ώστε να υπάρχει μία προσέγγιση για ότι και αν επιλέξετε.

Ξεκίνημα από την Ουκρανία όπου η Χιμίκ υποδέχεται την Ραντνίσκι. Ομάδες έδρας περισσότερο οι δύο ομάδες απλά η πρωτάρα Χιμίκ κάνει καλές εμφανίσεις και δίκαια προκρίθηκε από την ά φάση. Η Ραντνίσκι με ζόρι άλλα δίκαια και αυτή προκρίθηκε άλλα είναι ασταθής και προβληματική εκτός σταθερά. Σωστό το χάντικαπ άλλα οριακό μιας και οι σέρβοι είναι ανεβασμένοι τελευταία με 2/2 στην αδριατική λίγκα. Καλό είναι να απέχουμε.

Στο Βίλνιους η Ρίτας από τότε που ανέλαβε ενεργά ο Πέτροβιτς ως κόουτς στην θέση του Μπάουερμαν η Λιέτουβος είναι αήττητη συντρίβοντας σε αυτό το διάστημα την Ζαλγκίρις και την Νίζνι εντός ενώ έκανε ένα 3 στα 3 και με μικρότερης εμβέλειας ομάδες στην Λιθουανία. Συνεπώς σε καλή κατάσταση. Η Μπεσίκτας είναι η κλασική αλλοπρόσαλλη Μπεσίκτας ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Προέρχεται από ένα 0/2 στην ΤBL από «κατώτερες» ομάδες άλλα δεν με εκπλήσσει αυτό. Ο όμιλος είναι «φωτιά» με Σαραγόσα και Τσεντεβίτα επομένως κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο για όποιον βλέπει σοβαρά την διοργάνωση. Δεν ακουμπάω. Ακόμα και οι εταιρίες είναι μπερδεμένες. Το χάντικαπ από χθες παίζει από +7,5 εώς +10,5. Σωστό φαβορί η Ρίτας πάντως.

Στην Αθήνα ο Πανιώνιος υποδέχεται την Νίζνι σε ένα καλό παιχνίδι. Διαδικτυακά μέχρι +2,5 η Νίζνι. Εκτός ο Σκορδίλης και αμφίβολος ο Ντούβνιακ άλλα εντός η αθηναϊκή ομάδα στην Ευρώπη παίζει καλά. Η Νίζνι είναι φέτος από τις καλές ομάδες τις Ρωσίας αν και σαν όνομα δεν πείθει. Πήρε και τον γκαρντ Ροτσέστι από την Σιένα και γενικά δείχνει πως θέλει να φτάσει ψηλά στο Eurocup. Πολύ άνετα προκρίθηκε στον όμιλο της. Στοιχηματικά με +2,5 είμαι προς διπλό σε ένα μονό αποδεκτό καλύτερα άλλα και σε δυάδα δεν θα με χαλούσε. Στον ΟΠΑΠ με +0,5 θέλει σκέψη αρκετή.

Η Μπάνβιτ είναι χοτ με πολύ δυνατή έδρα και σούπερ ψυχολογία καθώς κέρδισε και την Εφές εκτός έδρα για το πρωτάθλημα. Πολύ καλή δουλεία ο Ιτούδης ως head coach που πήρε το «σκάλπ» του Αγγέλου σε μία μονομαχία πρώην βοηθών των μεγάλων Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς. Η Μπουντιβέλνικ προέρχεται από την Ευρωλίγκα και γενικά εκτός δεν πείθει ενώ εντός στο Eurocup πάντα θα είναι υπολογίσιμη. Καλό ρόστερ γενικά πάντως. Η Μπάνβιτ πήρε και τον Αμινού σε μία προσπάθεια να γεμίσει το ρόστερ της για τις διπλές υποχρεώσεις. Καλή προσθήκη. Προς άσσο είμαι με -9,5 άλλα μόνο για την περιέργεια.

Στην Χάϊφα η Μακάμπι υποδέχεται την Νίμπουργκ. Την Δεύτερα είχαμε ντέρμπι στο πρωτάθλημα με την Μακάμπι του Τελ Αβίβ στο ίδιο γήπεδο όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με +8. Θυμίζω πως η Χάϊφα είναι οι πρωταθλητές Ισραήλ έχοντας σπάσει πέρσι την παντοδυναμία του Τελ Αβίβ. Καλή έδρα πάντα και καλή ομάδα για Eurocup. Οι τσέχοι είναι πλέον πολύ έμπειροι άλλα έχουν υπάρξει και με καλύτερα ρόστερ. Ομάδα έδρας κυρίως, εκτός κάνουν ζημιές άλλα δεν νομίζω πως περνάνε με διπλό από το Ισραήλ. Σημαντικό για την έδρα το παιχνίδι σε έναν δύσκολο όμιλο με Σιένα και Κίμκι. Συνεπώς νίκη Χάϊφα και με -3,5 ΟΠΑΠ.

Καλό παιχνίδι στην Πολωνία με την Ζιέλόνα να υποδέχεται την Ούνιξ. Η Ζιελόνα (που άρεσε από ένα διάστημα και μετά στην Ευρωλίγκα και ας ήταν πρωτάρα) έχει καλή έδρα και καλό ρόστερ απλά η Ούνιξ είναι άλλο επίπεδο και χαλαρά έπαιζε φέτος Τοπ 16 στην Ευρωλίγκα. 10 στα 10 στην ά φάση των ομίλων και γενικά ομάδα που φτάνει μέχρι τελικό αν συνεχίσει έτσι και δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς. Το χάντικαπ είναι «θολό» και μαζεμένο κυρίως λόγω της παρουσίας της Ζιελόνα στην Ευρωλίγκα. Η καλή Ούνιξ πάντως το καλύπτει. Δεν θέλω να μπλέξω όμως σε πρεμιέρα. Νίκη Ούνιξ δεν παίζω.

Στο Βελιγράδι ο Αστέρας ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει πως με 4 νίκες έμεινε εκτός Τοπ 16 ενώ η μισητή Παρτίζαν με 3 νίκες (και βοήθεια από Ουλκέρ) είναι στο Τοπ 16 και καλείται στην καλή του έδρα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπιλμπάο. Μία Μπιλμπάο που φέτος έχει γίνει ομάδα ημέρας (χωρίς αμερικανούς λόγω οικονομικών) άλλα την πετυχαίνουμε σε καλό φεγγάρι. Πάλεψε στα ίσια και με την Βαλένθια άλλα έχασε στο τέλος με 3π. εντός. Λογικά ο Αστέρας κερδίζει άλλα δεν μπορώ να παίξω νίκη 1,30 με την Μπιλμπάο. Είναι αστεία απόδοση.

Ακόμα ένα πονηρό παιχνίδι. Η Ουλμ έχει καλή έδρα άλλα δεν έχει το περσινό γεματό ρόστερ οπότε όταν οι πενταδάτοι κουράζονται ή είναι σε κακή μέρα χάνει ακόμα και παιχνίδια που δεν θα έχανε ποτέ (βλ. Φρανκφούρτη εντός). Γενικά πάντως καλή πορεία ως τώρα και σχετικά αξιόπιστη ομάδα. Η Καρσίγιακα έχει μία πανίσχυρη έδρα στην Σμύρνη για τα κυβικά της άλλα τελευταία κάνει και ζημιές εκτός (βλ. διπλό με την Ουλκέρ). Θα πήγαινα με τον άσσο άλλα φοβάμαι μην έχουμε καμιά «κηδεία» από τους τούρκους στα ξαφνικά επομένως απέχω.

Στο Βερολίνο η Άλμπα υποδέχεται το Στρασβούργο σε ένα παιχνίδι που παλαιότερα ήταν παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Η φόρμα δείχνει Άλμπα που έκανε και την συντήρηση της με την Τούμπιγκεν. Στο Στρασβούργο η μετά Αζινκά εποχή τους βρίσκει με νίκη εντός επί της Μιλάνο και 2 διπλά στην Γαλλία στην παράταση και τα δύο!!! Γενικά ο Κολέ θέλει το πρωτάθλημα περισσότερο, αυτό που έχασε πέρσι μέσα από τα χέρια του από την άσημη Ναντέρ. Στο Eurocup γνωρίζει πως με το υπάρχων υλικό δεν σηκώνει κούπα για να είναι στην Ευρωλίγκα και του χρόνου. Οπότε προς άσσο με -8,5 σε ένα πονηρά δοσμένο παιχνίδι πάντως και προσέχουμε.

Η Γκραβελίν στρώνει; Μάλλον ναι αν δούμε τις εμφανίσεις της ομάδας όπου τρέχει ένα 3 στα 3 στην Γαλλία. Την Δεύτερα βρέθηκαν στο άδειο και κρύο Πιερ ντε Κουμπερντέν του Παρισιού 4 παριζιάνοι και δύο της Γκραβελίν να τελείωσουν τα τελευταία 8’’του παιχνιδιού που είχε διακοπεί στις 14/12/13. Θέμα ταλαιπωρίας  δεν τίθεται  πάντως καθώς ούτε ο Μονσό πήγε και έστειλε τον βοηθό του να «κοουτσάρει». Η Μπάμπεργκ επίσης είναι σε καλή κατάσταση με 3/3 περιπάτους στην BBL. «Βατός» όμιλος με Σάσσαρι και Άνκαρα οπότε μία ήττα της Μπάμπεργκ εδώ δεν καταστρέφει σε καμία περίπτωση την γερμανική ομάδα οπότε είμαι με το +1,5 της Γκραβελίν. Πιστεύω πως συνεχίζει με το καλό της πρόσωπο στο Eurocup.

Στην Σαρδηνία η Σάσσαρι υποδέχεται την Άνκαρα και αν μιλούσαμε προ μηνός θα ήταν καλός άσσος ακόμα και με -8,5. Τώρα η Σάσσαρι κάνει την συνηθισμένη «κοιλιά» που κάνουν όλες οι ομάδες που έτρεχαν καλά σερί άλλα «έσκασαν» οι βασικοί και ο πάγκος είναι ανεπαρκής. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να κοντράρω την Σάσσαρι στο σπίτι της οπότε απέχω γενικά.

Στην Λιουμπλιάνα περίεργο παιχνίδι. Η Ολίμπια εντός έδρας φέτος είναι αρκετά υπολογίσιμη. Παίζει με πάθος και είναι αποτελεσματική συνήθως. Προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο της ενώ έχει φέτος 2/2 με την Βαλένθια!! Η Χάποελ είναι χοτ. Μία ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια της και αυτή από την Κίμκι στην Μόσχα. Το +5,5 του ΟΠΑΠ μάλλον θα αλλάξει μιας και διαδικτυακά είναι +3,5. Στοιχηματικά πιστεύω στην καλή έδρα της Λιουμπλιάνα. 1,55 η νίκη της Ολίμπια την κρατάω. Αν πάει -3,5 στον ΟΠΑΠ πάμε με τον άσσο εκεί.

Η καλή Σαραγόσα καλύπτει το -10.5 άλλα η Σαραγόσα φέτος δεν έχει την αξιοπιστία που θα ήθελα και απέχω.

Παιχνίδι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν παιχνίδι Ευρωλίγκα. Η Σιένα έδωσε και τον Χάκετ και είναι στην δύση της αυτοκρατορίας της. Στην Ιταλία αντέχει ακόμα μιας και το επίπεδο είναι χαμηλό άλλα ευρωπαϊκά «δεν την παλεύει». Σωστά δοσμένο το παιχνίδι. Η Κίμκι μαζί με την Ούνιξ είναι οι πιο χοτ ομάδες της διοργάνωσης. Η σοβαρή Κίμκι κερδίζει. Απλά το 1,65 της νίκης της δεν το βάζουμε σε πολύ καλό δελτίο γιατί η Σιένα δεν παύει να είναι η Σιένα. Ακόμα δεν έχει παραδώσει «πνεύμα»!

Η Βαλένθια τέλος επίσης κάνει ότι θέλει με την Οστάνδη. Απλά προσέχουμε πως η Οστάνδη είναι πονηρή ομάδα και πως η Βαλένθια (όπως είδαμε και στην ά φάση) κάνει και ψιλοσυντήρηση στο Eurocup γι’ αυτό και είχε και 4 ήττες. Λίγο διπλό με +14,5 απλά.


Σύνοψη


ΝΙΖΝΙ (+2,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ ΝΙΚΗ  1,60 ΚΑΙ ΜΕ -3,5

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ (+1,5)

ΟΛΙΜΠΙΑ  ΝΙΚΗ 1,55 ΚΑΙ ΜΕ -3,5 ΑΝ ΠΑΕΙ ΟΠΑΠ

ΚΙΜΚΙ  ΝΙΚΗ  1,65 ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

ΟΣΤΑΝΔΗ (+14,5)  



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


717. ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+3,5)   1

722. (+1,5) ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1

728. ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΟΣΤΑΝΔΗ (+14,5)   2


** ΑΝ ΠΑΕΙ Η ΟΛΙΜΠΙΑ -3,5 ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΣΤΑΝΔΗΣ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ  1   ΝΙΚΗ ΧΑΙΦΑ

ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. – ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.   1  ΝΙΚΗ ΟΛΙΜΠΙΑ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου