Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ριφιφί στον "Εβραίο"; (Αναλύσεις -Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Ούτε στο Eurocup κάναμε «σεφτέ» για το νέο έτος καθώς η Ολίμπια ηττήθηκε δίκαια από την Χάποελ εντός έδρας όπως και η Οστάνδη διασύρθηκε επίσης δίκαια. Πήραμε την Μακάμπι Χάϊφα σε νίκη και σε χάντικαπ, πέρασαν η νίκη της Κίμκι και το διπλό της Νίζνι, μας δικαίωσε πλήρως και η Σολέ άλλα μηδέν εις το πηλίκο στις δύο προτάσεις. Όποιος πάντως τα παίζει όλα μονά αποδεκτά στο διαδίκτυο τουλάχιστον δεν χάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αρκετά όμως με το μοιρολόι. Η χαρά και η λύπη στο στοίχημα δεν κρατάνε ή δεν πρέπει να κρατάνε πάνω από λίγες ώρες. Γερό στομάχι χρειάζεται και σωστή διαχείριση της μακροχρόνιας κάβας μας όταν είμαστε ντεφορμέ. Συνετό ποντάρισμα και όχι στοιχηματική αδηφαγία χρειάζεται όταν κερδίζουμε αρκετά και μας κυριεύει απληστία. Γι αυτό άλλωστε κάνουμε και κάβα όσο μπορούμε για τέτοιες περιπτώσεις. Για να παίζουμε πάντα με λεφτά του μπουκ όσο το δυνατόν και όχι με δικά μας νέα κεφάλαια.

Πάμε λοιπόν στα φρέσκα  όπου έχουμε Ευρωλίγκα σήμερα και αύριο. Διανύουμε την δεύτερη αγωνιστική του Τοπ 16 και όπως είναι φυσικό στο σημείο που βρισκόμαστε και πάλι έχουμε πολύ καλά παιχνίδια να κάτσεις να τα δεις άλλα πάντα αμφίρροπα στοιχηματικά στα χάντικαπ που είναι μελετημένα και υπολογισμένα χωρίς ίχνος λάθους. Εμείς θα πούμε για όλα τα παιχνίδια την ανάλυση μας ώστε ο κάθε ένας να μπορεί να κρίνει και να έχει μία σωστή οπτική των πραγμάτων πριν αποφασίσει.

Ξεκίνημα λοιπόν από την Πόλη όπου η Ουλκέρ υποδέχεται εκ νέου εντός την Μπαρτσελόνα μετά από 2,5 μήνες (είχε νικήσει με +5) ενώ είναι η 3η φορά φέτος που αναμετρώνται οι δύο ομάδες μιας και στην Βαρκελώνη πριν 1,5 μήνα η Μπαρτσελόνα πήρε εκδίκηση με νίκη +13. Εκτός ο Αμπρίνες για τους καταλανούς που δεν επηρεάζει. Ξεκουράστηκε ο Κλέιζα με την Άνκαρα μήπως και αρχίσει να παίζει σαν Κλέιζα και όχι σαν το φάντασμα του. Από ήττα στο ΣΕΦ προέρχεται η Ουλκέρ σε ένα παιχνίδι τρελού ρυθμού. Νίκη της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα εύκολα με την Εφές εντός. Η  Ουλκέρ θα επιδιώξει την πρώτη της νίκη στο Τοπ 16 και είναι δυνατή εντός. Με χαλάει πάντως η απόδοση της νίκης της (από 1,45 εώς 1,55) καθώς την βρίσκω χαμηλή για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν με βοηθά προσωπικά και το γεγονός που ήδη υπάρχει μία νίκη στην Πόλη για την Ουλκέρ. Εν ολίγοις για να γίνω συγκεκριμένος θα με βόλευε μία νίκη της Ουλκέρ στην πρεμιέρα στο ΣΕΦ για να έπαιζα ευχάριστα τώρα χάντικαπ για Μπαρτσελόνα ένα ποσό.

 Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν ακουμπάω σίγουρα απλή νίκη Ουλκέρ άλλα ούτε και χάντικαπ Μπαρτσελόνας που εκτός έδρας δεν πείθει είναι η αλήθεια και δεν παίζει όπως άλλοτε. Αγωνιστικά  δίκαια δίνεται όπως δίνεται το παιχνίδι (+4,5 Μπαρτσελόνα). Περιμένω μία Ουλκέρ να προσέχει και την άμυνα της ενώ βάσει μομέντουμ έχει περισσότερο ανάγκη την νίκη και δεν πιστεύω πως θα χάσει. Άλλα επειδή το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων όπως προείπα δεν κρατάω νίκη Ουλκέρ σε τόσο χαμηλή απόδοση. Θα περιμένω το live διαδικτυακά μήπως πάρω καλύτερη τιμή νίκης τούρκων και στον ΟΠΑΠ θα πάω με το 2 ημίχρονο / 1 τελικό σε ένα μικρό ποντάρισμα. Πληρώνει 6 μονάδες.

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι φιλοξενεί την Κούμπαν με τις δύο ομάδες επίσης να έχουν ξανασυναντυθεί φέτος άλλες δύο φορές για την πρώτη φάση των ομίλων όπου και η Μακάμπι έκανε το 2 στα 2 με +2 και +15. Εκτός ο Σχορτσιανίτης για την Μακάμπι και αμφίβολος ο μακροχρόνια απών Τζέϊμς (οπότε πρόβλημα στην ρακέτα λίγο). Σταθερά εκτός ο Μπίκοφ για την Κούμπαν που δεν επηρεάζει. Αγωνιστικά η Μακάμπι έχει το προβάδισμα και λόγω έδρας άλλα και λόγω φόρμας. Η Κούμπαν προέρχεται από 3 σερί ήττες (σε ευρωλίγκα και vtb) άλλα μετά από τον διασυρμό εντός από την Ενισέϊ είχαμε «καμπανάκι» αφύπνισης  της διοίκησης προς τον Πασούτιν οπότε περιμένω μία καλή και μαχητική Κούμπαν σήμερα. Άλλωστε η Κούμπαν παίζει καλύτερα εκτός έδρας πολλές φορές και είναι επικίνδυνη με την καλή περιφέρεια της. Συνεπώς στοιχηματικά νίκη Μακάμπι 1,30 -1,35 είναι αστείο. Και επειδή ίσως να μην τριτώσει το «καλό» για τους εβραίους πάω με χάντικαπ Κούμπαν (μέχρι +6,5 διαδικτυακά) και νίκη Κούμπαν (μέχρι 3,40 διαδικτυακά).

Στην Βαυαρία η Μπάγερν υποδέχεται την Παρτίζαν σε ένα κομβικό παιχνίδι κυρίως για τους γερμανούς που μετά το διπλό στο Κάουνας βλέπουν πως η τέταρτη θέση θα παιχτεί με Γαλατά ή Κούμπαν μάλλον και η νίκη σήμερα είναι επιβεβλημένη. Εκτός μόνο ο Ντέντοβιτς. Καλή απουσία. Άλλα γεμάτο ρόστερ πάντα και πανίσχυρη έδρα. Ήττα την Δευτέρα από την Ολντενμπουργκ εκτός για την BBL πράγμα που δείχνει πως το μυαλό όλων είναι στην Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς υπάρχει δρόμος και ενδεχόμενες λίγες ήττες δεν επηρεάζουν και θα καλυφθούν. Η Παρτίζαν έχει εκτός τους μακροχρόνιους Μπερτάνς και Βέστερμαν. Στα ρηχά νερά το ντεμπούτο του Τέπιτς και στο νοσοκομείο ο κόουτς Βουγιόσεβιτς (τελευταία ενημέρωση) με πρόβλημα στα νεφρά! Και το χάντικαπ μόλις +8,5 για Παρτίζαν ή αν προτιμάτε η νίκη της Μπάγερν στο 1,20. Δηλαδή λουκούμι για τους τοκογλύφους που διαβάζουν στα sites τα νέα και αποφασίζουν να «χώσουν». Προσωπικά σίγουρα θα απέχω. Εντάξει βλέπω νίκη Μπάγερν άλλα δίνεται πονηρά για μένα σε σχέση με το μομέντουμ των δύο ομάδων. Γενικά δεν θα ακουμπήσω αν και ξανατονίζω για τελευταία φορά, το παιχνίδι αν σκεφτούμε αγνά και αθώα και θεωρήσουμε αυτό το -8,5 ένα «συνηθισμένο» χάντικαπ τότε είναι άσσος. 

Στο Μιλάνο η Αρμάνι υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Εκτός οι Λο- Πετγουέϊ για τον Ολυμπιακό που είχε «σεληνιασμένους» τους Περπερογλού και Σπανούλη και διέλυσε την Ουλκέρ. Όταν πας στα μεγάλα σουτ ή μπαίνουν και σπας τα κοντέρ ή δεν μπαίνουν και χάνεις. Στον Ολυμπιακό μπήκαν με την Ουλκέρ. Πήρε τον Κόλινς από την Μοντεγκρανάρο για τον αντι-Λο και τον Μουν από την D-league για τον αντί- Πέτγουέϊ. Κομπλέ ουσιαστικά η Μιλάνο που εντός έδρας φέτος είναι αρκετά αξιόπιστη. Έχω πει εδώ και καιρό πως δεν θα ακουμπάω τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ακούμπησα το παιχνίδι του κυπέλλου όπου και πληρωθήκαμε και γενικά θα ακουμπάω τα Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός είτε είναι σε πρωτάθλημα, είτε είναι σε ευρωλίγκα. Σήμερα κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω σε προτάσεις σημείο από αυτό το παιχνίδι. Θα το τηρήσω αυτό απλά όποιος θέλει τριάδα ΟΠΑΠ αναγκαστικά θα πρέπει να βάλει ΚΑΙ αυτό το παιχνίδι γιατί εγώ από 8 παιχνίδια σύνολο δεν έχω άλλες επιλογές. 

Προσωπικά θα παίξω Μιλάνο με +4,5. Ένα του ότι έχασε εύκολα στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό (πάλι από ελληνική ομάδα δηλαδή). Ένα του ότι έχει καλή έδρα γενικά. Ένα του ότι ο Ολυμπιακός μας έδειξε πως δεν είναι άτρωτος (και επιμένω πως ήταν και «τυχερός» για να μην πω κάτι πιο βαρύ στην ρουλέτα των τριπόντων με την Ουλκέρ). Τέλος 1,50 νίκη Ολυμπιακού εμένα μου μοιάζει τυρί ολκής. Για όλα αυτά εγώ θα παίξω Μιλάνο με +4,5. Εσείς αφού συνυπολογίσετε και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι ο κακός μου δαίμονας πράξτε αναλόγως την κρίση σας.

Αύριο στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ζαλγκίρις σε ένα μεγάλο παιχνίδι ονομάτων άλλα με ξεκάθαρο φαβορί την ΤΣΣΚΑ φέτος λόγω των οικονομικών των λιθουανών. Απουσίες ουσιαστικές δεν υπάρχουν. Η ΤΣΣΚΑ αν παίξει ως γνήσια ΤΣΣΚΑ το παιχνίδι είναι άσσος με -14,5. Αν παίξει ως ΤΣΣΚΑ της σεζόν που διανύουμε το παιχνίδι είναι διπλό με +14,5 για Ζαλγκίρις μιας και η ΤΣΣΚΑ δεν πείθει και έχει σοβαρό πρόβλημα με τα μεγάλα χάντικαπ που πρέπει να καλύψει. Κοινώς γρίφος η αναμέτρηση και καλό είναι να απέχουμε. Πάντως η ήττα της Ζαλγκίρις από την Μπάγερν άλλα και η δύσκολη νίκη της ΤΣΣΚΑ στο Κράσνονταρ με την Κούμπαν ευνοούν το διπλό κατά μία εκτίμηση…

Αφήνουμε ήσυχο και το Ρεάλ- Γαλατασαράϊ. Η φετινή Ρεάλ είναι από … «άλλο πλανήτη» και το χάντικαπ πάει αναλόγως την διάθεση.

Στην Πόλη πάλι όπου η Εφές αντιμετωπίζει την Μάλαγα σε ένα σούπερ κομβικό παιχνίδι από νωρίς μιας και ο ηττημένος μάλλον τίθεται από νωρίς εκτός πρόκρισης (που έτσι κι αλλιώς ήταν αουτσάϊντερ πριν την έναρξη των ομίλων). Η Εφές έχει την έδρα άλλα δεν είναι τόσο φερέγγυα φέτος. Έχασε από την Μπάνβιτ εντός την Κυριακή για την TBL δείγμα πως υπολογίζει πολύ στην σημερινή αναμέτρηση. Μία Εφές που γενικά δεν παίζει καλά και προκρίθηκε στο Τοπ 16 ελέω Ζαλγκίρις και χωρίς να το αξίζει πραγματικά. Ουσιαστικές απουσίες δεν υπάρχουν. Κομπλέ και η Μάλαγα. Οι ανδαλουσιανοί θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν την ήττα της πρεμιέρας από την Λαμποράλ άλλα κάτι τέτοιο είναι δύσκολο σήμερα μιας και η ανάγκη της Εφές είναι επίσης μεγάλη για νίκη. Γενικά το παιχνίδι είναι στοιχηματικά προς αποφυγή ή μόνο για live δηλαδή να πετύχουμε καλύτερες τιμές σε χάντικαπ Μάλαγα ή νίκης της Εφές. Προσωπικά θα περιμένω το live για να πάρω αν ποτέ δοθεί νίκη Εφές πάνω  από 1,90 και πάλι όχι πολλά λεφτά. Τίποτε άλλο.

 Τέλος στην Βιτόρια η Λαμποράλ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα καλό παιχνίδι, το τρίτο στην σειρά φετός μιας και οι ομάδες συναντήθηκαν και στην α’ φάση με νίκη Παναθηναϊκού +21 στην Κύπρο και νίκη Λαμποράλ +2 στην Βιτόρια. Πλην Παππά που είναι αμφίβολος κομπλέ οι αθηναίοι. Κομπλέ και η Λαμποράλ. Αμφότερες οι ομάδες είναι σε ανοδική πορεία. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλύτερα πλέον ενώ και η Λαμποράλ δείχνει να στρώνει με δύο μεγάλες νίκες (Μάλαγα εκτός- Μπαρτσελόνα εντός). Σωστά δοσμένο το παιχνίδι στα «ίσια». Θα επιλέξω Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως δεν ξαναχάνει στην Βιτόρια. Σε αυτό βοηθά ο Σκαριόλο που στα κρίσιμα σημεία στο τέλος είναι λίγος. Βοηθά και η νοοτροπία της Λαμποράλ που δεν είναι πανίσχυρη εντός και παίζει πολύ με το τρίποντο που είναι ρουλέτα και μπορεί να την καταστρέψει (όπως έχει συμβει φέτος ουκ ολίγες φορές).


ΣΥΝΟΨΗ


ΟΥΛΚΕΡ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   2  ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ 1  ΤΕΛΙΚΟ KAI LIVE ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΚΟΥΜΠΑΝ (+6,5) ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΚΟΥΜΠΑΝ ΕΩΣ 3,40

ΜΙΛΑΝΟ (+4,5)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ΝΙΚΗ  1,85 ΚΑΙ (+0,5) ΟΠΑΠ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

739. ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΚΟΥΜΠΑΝ (+5,5)   2

746. ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+0,5)   2


***ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΙΑΔΑ ΒΑΖΕΙ 741-1 ΜΙΛΑΝΟ (+4,5)



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΑΚΑΜΠΙ- ΚΟΥΜΠΑΝ  2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΚΟΥΜΠΑΝ

ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2   ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1,85


**Συγκρατημένα η δυάδα. Καλύτερα μονά αποδεκτά τα τρία ματς με έμφαση στην Κούμπαν που είναι για μένα το καλύτερο σημείο της αγωνιστικής άλλα όχι και για φόρτωμα φυσικά.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου