Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θα καταφέρει να την αφυπνίσει; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Μας πάει το Eurocup και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Χθες πληρώθηκαν διαδικτυακά όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση μας με Νίμπουργκ και Ολίμπια. Στον ΟΠΑΠ περιμένουμε νίκη Ουλκέρ σήμερα για να κλείσει με ταμείο και αυτή η πρόταση. Γενικά αν διαβάσατε και την ανάλυση όλων των παιχνιδιών πάντως στοχεύσαμε σωστά και αποφύγαμε ουκ ολίγες παγίδες. Σήμερα κλασικά και παραδοσιακά η ευρωλίγκα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας. Συνεχίζουμε μαζεμένα. Πρέπει βήμα, βήμα και με ηρεμία η κάβα μας να γίνει μεγάλη πάλι  όπως ήταν πριν τα Χριστούγεννα.

 Ξεκίνημα από το σούπερ ματς της αγωνιστικής. Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ρεάλ σε μία τιτανομαχία ολκής από κάθε άποψη και ας είναι τρένο η Ρεάλ φέτος. Αυτό το παιχνίδι είναι για μένα ένα από τα λίγα που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σπάσει το αήττητο της Ρεάλ. Εκτός ο Κάρολ για την Ρεάλ. Εκτός ο Χάϊνς για την ΤΣΣΚΑ.Ξεκουράστηκε ο Τεόντοσιτς. Λογικά sold out και ένα παιχνίδι τεράστιας αίγλης μιας και εύκολα ή δύσκολα αμφότερες οι ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά. Η ΤΣΣΚΑ ενώ έδειξε να στρώνει ηττήθηκε στο τέλος στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν και αυτό δεν άρεσε. Δεν παίζει σύμφωνα με το ρόστερ της άλλα σε τέτοια μεγάλα ματς αν «ξυπνήσει» η αρκούδα κάνει «παπάδες». Προπόνηση ελέω Ρεάλ με την Αζόβμας εντός για την vtb


Η «βασίλισσα» συνεχίζει το βιολί της και πέρασε με +11 και από την Χιπούσκοα (σαν είχα πει για εκείνον τον άσσο). Γενικά η Ρεάλ δεν είναι τόσο εκρηκτική εκτός όσο εντός και στατιστικά στα παιχνίδια που μπορεί να «γκελάρει» στο άμεσο μέλλον είναι το σημερινό καθώς και την Μακάμπι εντός την έχει και μετά πιάνουμε καλό Μάρτιο εκτός αν στο μεσοδιάστημα χάσει από ομάδα που τώρα δεν πολυπείθει (όπως η Λαμποράλ λόγου χάρη) ή χάσει στο Κύπελλο εν τέλει άλλα αυτό δεν το υπολογίζω γιατί πάντα τα κύπελλα πάνε μόνα τους.  Να μην το κουράζω. Καλό το +2,5 της ΤΣΣΚΑ. Βολεύει και η ήττα από την Παρτίζαν. 


Στην Πόλη ο Ομπράντοβιτς υποδέχεται την ομάδα όπου μεγαλούργησε. Κομπλιμέντα από τους δύο κόουτς στις καθιερωμένες δηλώσεις. Γενικά καλό κλίμα άλλα βαθμολογικά η Ουλκέρ καίγεται με το 0/3 και ο Παναθηναϊκός είναι άνετος με το δικό του 3/3. Ένας Παναθηναϊκός που έχει στρώσει για τα καλά και θα παίξει χωρίς άγχος εδώ οπότε επικίνδυνος. Οι τούρκοι συνεχίζουν παρά τα τόσα λεφτά που ρίχνουν να μένουν «τούρκοι» στην νοοτροπία οπότε και «μπλοκάρουν» στα δύσκολα. Ήττα και στην Μάλαγα όπου και χάλασε το 1,45 του διπλού στο public bet της προηγούμενης αγωνιστικής. Και σήμερα public bet η νίκη των τούρκων άλλα πλέον υπολογίζεται περισσότερο η φόρμα του Παναθηναϊκού και δεν φορτώνεται τόσο το σημείο. Δεν θα χάνει πάντα η Ουλκέρ όμως έτσι; Κάποτε θα κερδίσει κιόλας και έχει καλή έδρα μην το ξεχνάμε. Χωρίς ουσιαστικές απουσίες οι ομάδες. Με το χάντικαπ δεν θέλω να μπλέξω άλλα την νίκη της Ουλκέρ θα την κρατήσω. Πιστεύω ήρθε η ώρα. 1,50 τώρα η τιμή της.


Στο Τελ Αβιβ η χοτ Μακάμπι υποδέχεται την Παρτίζαν που θα είναι χωρίς τον Βουγιόσεβιτς στο πάγκο καθώς λόγω υγείας δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ. Οι σέρβοι χωρίς άγχος σε αυτά τα ματς μιας και πέρασαν στο Τοπ 16 που ήταν ο βασικός και μεγάλος στόχος για φέτος. Προέρχονται από μεγάλη νίκη με την ΤΣΣΚΑ εντός και γενικά είναι ομάδα έδρας. Τα φώτα ξαφνικά όλα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς μετά τα «όργια» που έκανε με την ΤΣΣΚΑ και που  είναι ο επόμενος παίχτης που θα μοσχοπουληθεί σε μεγάλο κλάμπ. Ουσιαστικά κομπλέ η ομάδα καθώς οι μακροχρόνιοι δεν επηρεάζουν. Καλή ψυχολογία και διπλό με την Ζαντάρ για την αδριατική λίγκα. Η Μακάμπι είναι φορμαρισμένη τον τελευταίο 1,5 μηνά και ξεχάστηκαν οι μουρμούρες και τα σενάρια που είχαν προκύψει στην αρχή της σεζόν με το κάκιστο ξεκίνημα. Πλέον η ομάδα παίζει σοβαρό μπάσκετ και φυσικά πάντα πανίσχυρη έδρα. Διπλό και στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις και λογικά κερδίζει εδώ εύκολα ή δύσκολα. Το χάντικαπ από +9,5 πήρε +11,5 μάλλον ελέω Βουγιόσεβιτς. Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με την αναμέτρηση,


Στην Βαυαρία η Μπάγερν υποδέχεται την Γαλατά σε ένα κομβικό παιχνίδι. Εκτός ο Ντέντοβιτς για την Μπάγερν. Οι γνωστοί απόντες για την Γαλατά που τα πάει καλά στα εγχώρια άλλα στην Ευρώπη βγάζει το ίδιο κόμπλεξ με την Ουλκέρ παρόλο που δεν είναι τόσο ακριβή ομάδα. Με νίκη η Μπάγερν αυτόματα περνά στο γκρουπ των Ρεάλ- ΤΣΣΚΑ- Μακάμπι (καθώς μόνο η Κούμπαν θα την απειλεί στην ουσία πλέον) δηλαδή στο γκρουπ των ομάδων που δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση. Αυτόματα η Γαλατά μένει πολύ πίσω στην διεκδίκηση μιας προνομιούχου θέσης και ρεαλιστικά δεν θα προλαβαίνει. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην ά φάση με τους γηπεδούχους να επικρατούν εύκολα. Ανανέωσε ο Πέσιτς μέχρι το 2017. Ένα στατιστικό που υπάρχει λέει πως  όποτε προπονητής σε μεγάλη γερμανική ομάδα (Μπάμπεργκ- Άλμπα-  Ολντενμπουργκ- Άρτλαντ) εξασφαλίζεται μετά για 1-2 παιχνίδια έχουμε «χαλάρωση». Νίκη Μπάγερν στο 1,40 δεν παίζω ποτέ. Εκτιμώ μάλιστα πως είναι η σημερινή παγίδα αν κερδίζει η Ουλκέρ που παίζει και νωρίτερα. Δεν αγνοώ την δυνατή έδρα των γερμανών και το καλό κλίμα άλλα το χάντικαπ της Γαλατά μου αρέσει καθώς περιμένω στην 3η τους μονομαχία για φέτος, θριλεράκι.


Στον ισπανικό εμφύλιο η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μάλαγα και η λογική δείχνει προς άσσο με -9,5. Και λόγω φόρμας άλλα και λόγω έδρας και του γεγονότος πως για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο πριν 1,5 μήνα είχαμε διπλό της Μάλαγα. Οπότε δύσκολα θα κάνει δεύτερο διπλό με την ανεβασμένη πλέον Μπαρτσελόνα. Μάλλον πιο πιθανό είναι να έχουμε «εκδίκηση» της Μπαρτσελόνα για εκείνη την ήττα γι’ αυτό λέω και προς άσσο με -9,5. Εκτός ο Λάμπε για την Μπαρτσελόνα. Μάλλον εκτός ο Βάσκεθ για την Μάλαγα. Τίποτε άλλο από δω απλά προσέχουμε γενικά την Μάλαγα που δείχνει και είναι φορμαρισμένη άλλα έχει μετά δύο κολλητά εκτός με Ρεάλ για το πρωτάθλημα και Ολυμπιακό για την ευρωλίγκα και ίσως διαλέξει να χτυπήσει ένα από τα τρία (μάλλον τον Ολυμπιακό δεδομένου και του ντεφορμαρίσματος της ελληνικής ομάδας).


Στο Κράσνονταρ η Κούμπαν υποδέχεται την Ζαλγκίρις. Οι λιθουανοί δεν μπορούν. Η Κούμπαν θέλει την νίκη για να μείνει στο κυνήγι της Μπάγερν καθώς και η Παρτίζαν εύκολα ή δύσκολα δεν μπορεί πιστεύω να αντέξει μέχρι το τέλος να ελπίζει για πρόκριση. Η λογική λέει πως η Κούμπαν κερδίζει αυτή την Ζαλγκίρις στην έδρα της άλλα το βάζουμε; Εγώ «έκοψα» το σημείο στα χάντικαπ (απλή νίκη είναι αστεία απόδοση 1,15) γιατί δεν είναι εμπιστοσύνης εντός η Κούμπαν και την  φοβάμαι. Τίποτε άλλο από εδώ. Αδιάφορο παιχνίδι στοιχηματικά.


Στην Πόλη η Εφές φιλοξενεί την Μιλάνο. Κομπλέ οι δύο ομάδες και βίοι αντίθετοι. Η Εφές σε μόνιμη κρίση αφού ούτε ο Αγγέλου διορθώνει το πρόβλημα ακόμα. 5 σερί ήττες και έρχονται δύο δύσκολα με Γαλατά εκτός για την TBL και με Λαμποράλ επίσης εκτός (που αν χάσει η Λαμποράλ από Ολυμπιακό αύριο τότε η Εφές δεν έχει τύχη). Συνεπώς παραπάνω από απλή βαθμολογία η σημασία της νίκης απέναντι στην Μιλάνο. Αν και ρεαστικά για να τα λέμε όλα η Εφές δεν ελπίζει σε πρόκριση καθώς είναι κακή ομάδα φέτος και όπως σας έχω πει πολλάκις σε προηγούμενα άρθρα πέρασε στο Τοπ16 λόγω του διπλού της Ζαλγκίρις με την Μπάμπεργκ όπου και πέταξε έξω τους γερμανούς. Οι ιταλοί είναι ομάδα έδρας. Είναι σε φόρμα με 5 στα 5 άλλα τα 4 από αυτά ήταν εντός έδρας! Πάντα προβλήματα εκτός έδρας που μειώνονται όμως όσο περνά ο καιρός καθώς κάνει καλή δουλειά ο Μπάνκι. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην ά φάση. Μίλησαν οι έδρες. Περίεργο παιχνίδι στοιχηματικά και αντικειμενικά η Μιλάνο θέλει περισσότερο την νίκη άλλα δεν μπορώ να παίξω διπλό με αυτό το μομέντουμ. Συνεπώς το αφήνω ήσυχο το παιχνίδι.


Στην Βιτόρια τέλος σούπερ μάχη απογοητευμένων και κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια. Αμφίβολος ο Σαν Εμετέριο για την Λαμποράλ. Αμφίβολος ο Πετγουέϊ που είναι και ανέτοιμος αν παίξει ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μουν. Αγωνιστικά η Λαμποράλ είναι ομάδα μέρας και αναξιόπιστη εντός γιατί παίζει με το τρίποντο που είναι ρουλέτα και αν δεν μπάινει χάνει η ομάδα και εύκολα. Λίγος πάντα ο Σκαριόλο για μένα. Ο Ολυμπιακός με το σημερινό παιχνίδι τελειώνει έναν γολθοθά κρίσιμων παιχνιδιών από τα οποία πήρε μέχρι στιγμής μόνο ήττες. Με Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και Μιλάνο. Θέλει την νίκη για πολλούς λόγους άλλα δεν βοηθά η όλη κατάσταση ειδικά και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Εν ολίγοις στο παιχνίδι αυτό θα δούμε πόσο στηρίζουν οι ίδιοι οι παίχτες τον προπονητή τους ή ψάχνουν μια «αλλαγή». Γενικά πάντως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμηθεί, Το παιχνίδι πάει παντού. Καλύτερο όλων το live και πριν αυτού απέχουμε.


**ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗ ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ. ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΥΛΚΕΡ ΠΑΙΖΕΤΕ ΔΥΑΔΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΥΛΚΕΡ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


732. (+2,5) ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ- ΡΕΑΛ    1

053-311 ΟΥΛΚΕΡ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ

735. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+5,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ- ΡΕΑΛ   1  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΤΣΣΚΑ

ΟΥΛΚΕΡ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1   ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ   1,50


*** ΠΡΟΣ ΑΣΣΟ ΜΕ -9,5 ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΔΕΛΤΙΟ.



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου