Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τυράκι στην φάκα ή δωράκι των μπουκ; (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Eurocup)



Συνεχίζουμε τις χαμηλές πτήσεις γεγονός που με δυσαρεστεί πλέον ιδιαίτερα και πρέπει αν αλλάξει άμεσα. Έχουμε μάθει αλλιώς τόσα χρόνια και το τόσο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα μου διαταράσσει (πλην του οικονομικού) και την ψυχολογία που είναι σημαντικός εξ’ ίσου παράγοντας. Το σαββατοκύριακο είχαμε 3 στ 3 στην Γερμανία 2 στα 3 στην Ισπανία άλλα είχαμε και μία τραγική Ιταλία. Ίκαρος και Ροάν ήταν κομβικά σημεία που επίσης δεν πέρασαν και το γενικό αποτέλεσμα είναι αποτυχία. Το μόνο που μπορώ να κάνω προς το παρόν είναι να ξαναπώ αυτά που εμμέσως είπα προ ημερών. Παίζουμε μαζεμένα μέχρι να «γυρίσει» ή διαβάζετε τις αναλύσεις που είναι ακτινογραφία και κάνετε δική σας χημεία.


Πάμε να δούμε τι έχουμε στο Eurocup. Είμαστε στην δεύτερη αγωνιστική. Θυμίζω πως στο Eurocup μόνο ο πρωταθλητής παίζει στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου και με αρκετές καλές ομάδες ίσως οι λιγότερο καλές που ξέρουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν πάνω- κάτω ίσως αρχίζουν να στρέφονται περισσότερο στα πρωταθλήματα τους (ειδικά αν έχουν μείνει πίσω).


Στην Μόσχα η Κίμκι είναι χοτ και αήττητη σχεδόν 2 μηνές σε vtb και eurocup και προβάλει ως ένα από τα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος. Άλλωστε μιλάμε για ομάδα νοοτροπίας ευρωλίγκα όπου και εκεί έπαιζε μέχρι πέρσι. Η Χάϊφα είναι καλή ομάδα έδρας (μας πλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική) και θυμίζω η πρωταθλητρία Ισραήλ που εκθρόνισε την Μακάμπι του Τελ Αβίβ οπότε υπολογίσιμη γενικά άλλα εδώ τώρα αν η Κίμκι έχει κέφια καλύπτει το χάντικαπ. Συνεπώς απέχουμε από ένα παιχνίδι με τέτοιο χάντικαπ.


 Η Νίζνι παρόλο που δεν γεμίζει το μάτι σαν όνομα έχει κάνει φέτος μία πολύ καλή ομάδα και πέρασε εύκολα ως πρώτη από τον όμιλο της στους last32. Καλή έδρα άλλα όχι φόβητρο. Ομάδα χημείας και ρυθμού. Ο Ερ. Αστέρας είναι επίσης ομάδα έδρας με καλό ρόστερ καθώς προέρχεται από την Ευρωλίγκα. Πλην του Σίλμπ που μάλλον αποδεσμεύεται οι σέρβοι έχουν κρατήσει το υψηλό επίπεδο στην ομάδα τους μιας και στοχεύουν στην κατάκτηση της αδριατικής λίγκα που τους δίνει εισιτήριο για την ευρωλίγκα και την επόμενη περίοδο. Το παιχνίδι δίνεται σωστά. Οι δύο ομάδες είναι σε φόρμα και φαβορί από τον όμιλο τους να περάσουν χέρι- χέρι. Πάω με τον άσσο μιας και ο Αστέρας είναι στην έδρα του περισσότερο εμπιστοσύνης και εκτός έχει κάποιες αδυναμίες. Νίκη διαδικτυακά και -1,5 ΟΠΑΠ.


 Ντέρμπι που θα μπορούσε να αφορά την Ευρωλίγκα αυτό ανάμεσα σε Ούνιξ και Βαλένθια. Οι ρώσοι αήττητοι για πάνω από 1,5 μήνα. Η Βαλένθια σταθερά εκπληκτικές εμφανίσεις σε Ισπανία και Ευρώπη. Crush test επομένως απλά προσέχουμε πως η Βαλένθια δεν καίγεται στους ομίλους για πρωτιά και έχει το μυαλό και στην Ισπανία ίσως περισσότερο που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το ΝΒΑ σε αίγλη και ονόματα και 1-2 «γκέλες» στοιχίζουν. Δεν θα ήθελα να μπλέξω. Δεν μπορώ να πως πάντως πως είναι και λάθος αυτό το +3,5 της Βαλένθια ώστε να πάω με το διπλό.


Στην Ουκρανία η Μπουντιβέλνικ με την καλή της έδρα θέλει να κάνει «σεφτέ». Το πάλεψε και στην Τουρκία με την Μπάνβιτ άλλα δεν τα κατάφερε. Τέλος ο ΝτεΧουάν Κουκ από την ομάδα. Είναι πολυτέλεια πλέον χωρίς ευρωλίγκα. Προσέχουμε πως η ουκρανική λίγκα προσέχει τις ομάδες που αγωνίζονται στο eurocup και δεν επιβαρύνει το πρόγραμμα τους και με αγώνες για την λίγκα. Η Ολίμπια είναι επίσης ομάδα έδρας και στην ά φάση έκανε κάποιες καλές νίκες. Δεν τα κατάφερε εντός με την Χάποελ στην πρεμιέρα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει και σήμερα από την στιγμή που και η Μπουντιβέλνικ θέλει εξ’ ίσου την νίκη. Πιστεύω κερδίζουν οι ουκρανοί άλλα είναι χαμηλή η νίκη τους στο 1,30. Το χάντικαπ είναι οριακό οπότε το αφήνουμε.


Στην Άγκυρα η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Γκραβελίν. Οι γάλλοι ρίχνουν πλέον όλο το βάρος στο πρωτάθλημα καθώς έχουν μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τον αρχικό τους στόχο (τετράδα μίνιμουμ) και τρέχουν ένα καλό σερί νικών εκεί με καλές εμφανίσεις. Στο eurocup ήττα αμαχητί με την Μπάμπεργκ εντός δίκαια. Η Άνκαρα είναι μαχητική ομάδα άλλα κάνει μία «κοιλιά» με 4 συνεχόμενες ήττες. Πρωτάρα πάντως στο eurocup θέλει την διάκριση. Προσέχουμε πως την Κυριακή έχουμε το all star game στην Τουρκία οπότε η Άνκαρα δεν έχει υποχρεώσεις και μπορεί να αφοσιωθεί εξ’ ολοκλήρου στην συγκεκριμένη αναμέτρηση την ίδια ώρα που η Γκραβελίν έχει κομβικό παιχνίδι με την Νανσί. Είμαι με το +2,5 της Άνκαρα.


 Στην Τσεχία καλό παιχνίδι με δύο ομάδες έμπειρες. Η Νίμπουργκ θέλει να προκριθεί (αν τα καταφέρει) άλλα είναι σε δύσκολο όμιλο με Κίμκι και Χάϊφα επίσης. Έχει χάσει ήδη στην Χάϊφα. Η Σιένα είναι προς την δύση της αυτοκρατορίας της και προσπαθεί να περισώσει ότι γίνεται άλλα ειδικά εκτός έδρας δεν πείθει. Ήττα από Κίμκι και ήττα από Μιλάνο στο ντέρμπι και εύκολα. Λογικά με την έδρα η Νίμπουργκ κερδίζει άλλα δεν θέλω να κοντράρω το «μέταλλο» της Σιένα και αφήνω το παιχνίδι στην ησυχία του.


Η Χάποελ υποδέχεται την Μπάνβιτ σε ένα αμφίρροπο ακόμα παιχνίδι. Από τα πολλά που έχουμε αυτή την αγωνιστική. Στην ά φάση η Χάποελ εντός με την Καρσίγιακα (από Τουρκία) νίκη με +4. Η Μπάνβιτ εκτός με την Χάϊφα ήττα με -3. Σαν στατιστικό αυτό. Αγωνιστικά μιλάμε για δύο ομάδες σε εξαιρετική κατάσταση και με καλές εμφανίσεις. Νίκησαν ήδη και στην πρεμιέρα Ολίμπια και Μπουντιβέλνικ οπότε εδώ όλα ανοιχτά για μένα.


Στην Σμύρνη η Καρσίγιακά υποδέχεται την Ναντέρ. Μία Ναντέρ που έχει αποδυναμωθεί με το πέρας της ευρωλίγκα ενώ έχει και τραυματισμούς που την επηρεάζουν. Παίζει καλύτερα εντός. Δεν είναι και στα καλύτερα της άλλα πάντα πονηρή ομάδα με έμφαση στην άμυνα. Η Καρσίγιακα έχει καλή έδρα άλλα είναι ψιλοντεφορμέ. Κέρδισε την Άνκαρα εντός εύκολα άλλα δεν είναι η καλή Καρσίγιακα που περιμένω εγώ τουλάχιστον. Η Ναντέρ την παρούσα φάση δεν είναι για +3,5. Άλλα αν η Καρσίγιακα έχει στρώσει, με όπλο την έδρα το καλύπτει. Κρατάω μόνο απλή νίκη Καρσίγιακα όχι σε πολύ καλό δελτίο. Θυμίζω η Καρσίγιακα όπως και όλες οι τουρκικές ομάδες το σαββατοκύριακο έχουν ρεπό.


Στην Πόλη η Μπεσίκτας φιλοξενεί την Σαραγόσα. Το πάλεψε με την Μπάνβιτ εκτός η Μπεσίκτας και έχασε τιμητικά. Η Σαραγόσα προέρχεται από εμφατικό διπλό με την Εστουντιάντες. Διπλό στο Βίλνιους για την Μπεσίκτας στην πρεμιέρα. Ήττα εντός για την Σαραγόσα από την Τσενταβίτα. Έρχεται εκτός έδρας ματς με την Λαμποράλ για την Σαραγόσα. Ρεπό η Μπεσίκτας. Αλλοπρόσσαλη ομάδα οι τούρκοι, ομάδα ημέρας καλύτερα θα έλεγα. Καλύτερη εκτός έδρας η Σαραγόσα τελευταία που κερδίζει πιο εύκολα από ότι εντός. Και το παιχνίδι δοσμένο σχεδόν στα ίσια ή ελαφρύ φαβορί η Σαραγόσα. Αν έπρεπε να διαλέξω κάτι θα επέλεγα νίκη Σαραγόσα κυρίως λόγω μομέντουμ άλλα όχι φανατικά.


Η Μπάμπεργκ είναι χοτ και έχει ένα 5 στα 5 με περιπάτους. Πάντα δυνατή έδρα και φυσικά ρόστερ για ευρωλίγκα. Η Σασσάρι δεν θυμίζει την ομάδα προ μηνός καθώς δεν έχει σοβαρό πάγκο και όσο περνά ο καιρός η κουράση από το διπλό ταμπλό θα είναι εμφανής. Είναι πάντως καλή ομάδα φέτος άλλα πάντα ομάδα έδρας. Ήττα σε παιχνίδι ροντέο στο Μπρίντιζι από την τοπική ομάδα. Κοιτάζοντας «αθώα» το -7,5 που έχει να καλύψει η Μπάμπεργκ μπορεί κάποιος να πει ανεπιφύλακτα άσσο. Συνήθως προσωπικά τόσο εξώφθαλμα σημεία τα αφήνω στην ησυχία τους ή τα κοντράρω. Εδώ λέω να το αφήσω ήσυχο. Νίκες αμφότερες οι ομάδες στην πρεμιέρα με Γκραβελίν και Άνκαρα και γενικά μάλλον προκρίνονται χέρι- χέρι. Θυμίζω πως και στην Γερμανία έχουμε all star game το Σάββατο οπότε η Μπάμπεργκ ρεπάρει.


Στην Σερβία η Ραντνίσκι υποδέχεται την Άλμπα και η νίκη της χοτ Άλμπα πληρώνει 1,60- 1,65!!! Η Ραντνίσκι είναι ομάδα έδρας άλλα αυτή η τιμή της νίκης της Άλμπα εμένα μου μοιάζει τυράκι. Ο όμιλος είναι στα μέτρα της Άλμπα και προκρίνεται πάντως και με ήττα εδώ μιας και Στρασβούργο- Χιμίκ δεν είναι και από τα μεγαθήρια της διοργάνωσης. Συνοψίζω. Η Ραντνίσκι έχει 0 στα 2 με ήττες από Αστέρα (αδριατική) και Χιμίκ (eurocup) και η Άλμπα είναι τρένο με 10 στα 10 τελευταία και πλην Στρασβούργο που κέρδισε με +2 στα υπόλοιπα πέρασε εύκολα. Και η νίκη της 1,60! Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ κοντράρω πάντως με άσσο και +2,5.


Η Καντού είναι και φέτος μία πανίσχυρή ομάδα εντός. Τόσο στην Ιταλία, όσο και στο eurocup για να κερδίσει κάποιος στο Καντού πρέπει να είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Η Ουλμ είναι μία επικίνδυνη ομάδα άλλα όχι τόσο καλή πιστεύω για να βγάλει διπλό. Συνεπώς λογικά κερδίζει η Καντού άλλα με -6,5 πάμε προς τον άσσο άλλα για λίγα.


Στο Βέλγιο η Οστάνδη φιλοξενεί την Ζιελόνα σε ένα «θολό» παιχνίδι. Καταρχήν αμφότερες οι ομάδες είναι στον όμιλο με Βαλένθια και Ούνιξ οπότε νομίζω χρειάζονται ένα μικρό θαύμα για να περάσουν. Βέβαια είναι καλές ομάδες. Η Οστάνδη από τα προκριματικά της ευρωλίγκα έδειξε τα δόντια της. Η Ζιελόνα από ένα σημείο και μετά στην ευρωλίγκα έπαιζε καλό μπάσκετ. Δεν βγάζω άκρη ειλικρινά. Όλα είναι πιθανά εδώ και η Οστάνδη πολύ μαχητική εντός.


Το Στρασβούργο φιλοξενεί την Χιμίκ και η λογική λέει πως κερδίζει. Ένα Στρασβούργο που στρώνει στην μετά Αζινκά εποχή και στην Γαλλία τρέχει ένα 3 στα 3 ενώ και στο Βερολίνο έπεσε ηρωϊκά με ήττα στο φινάλε. Έρχεται πάντως δύσκολο εκτός με την Σαλόν στην Γαλλία. Η Χιμίκ όπως είπαμε προστετεύεται από την ουκρανική λίγκα. Είναι πρωτάρα εδώ άλλα τα πήγε περίφημα και ήδη κέρδισε και την Ραντνίσκι εντός. Το καλό Στρασβούργο κερδίζει με -6,5 άλλα δεν θέλω να μπλέξω καθώς πιστεύω πως το μυαλό το Κολέ είναι περισσότερο στο πρωτάθλημα πλέον και όχι στο eurocup.


Στο Ζάγκρεμπ τέλος η Τσεντεβίτα υποδέχεται την Λιέτουβος Ρίτας σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Λιέτουβος με Πέτροβιτς πλέον εδώ και 8 παιχνίδια άλλα με 2 κολλητές ήττες από Μπεσίκτας και Κούμπαν (vtb) εντός. Παίζει πάντως πολύ καλύτερα από ότι με τον Μπάουερμαν. Η Τσεντεβίτα σε φόρμα με ένα 6 στα 6 και με διπλό στην Σαραγόσα! Καλή ομάδα με συμπαθητική έδρα ευρωπαϊκά πάντως και όχι φόβητρο τύπου Καντού. Νίκη Τσεντεβίτα 1,55-1,60 δεν παίζω. Παρόλο που οι αριθμοί δείχνουν άσσο μου έχει καλαρέσει το +4,5 της Ρίτας και ήδη πριν ξεκινήσω να γράφω το έχω τιμήσει. Στα θετικά το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται για την Ρίτας με Ούνιξ και Σαραγόσα εκτός.



ΣΥΝΟΨΗ


ΝΙΖΝΙ ΝΙΚΗ ΚΑΙ -1,5 ΟΠΑΠ

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ ΝΙΚΗ 1,30 ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΟ

ΑΝΚΑΡΑ (+2,5)

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ ΝΙΚΗ 1,55 (ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΕΛΤΙΟ)

ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΝΙΚΗ 1,75 ΚΑΙ (-0,5) ΟΠΑΠ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ

ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ (+2,5)

ΚΑΝΤΟΥ ΝΙΚΗ  1,30

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+4,5)



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΥΣΤΗΜΑ 3,4 (ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ)


707. ΝΙΖΝΙ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+1,5)    1

710. (+2,5) ΑΝΚΑΡΑ- ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ   1

716. (+2,5) ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ- ΑΛΜΠΑ   1

717. ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+4,5)   2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 


ΝΙΖΝΙ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ   1  ΝΙΚΗ ΝΙΖΝΙ   1,75

ΑΝΚΑΡΑ- ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ   1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΑΝΚΑΡΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  2


ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ   2  ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΡΙΤΑΣ

ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ- ΑΛΜΠΑ   1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου