Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η νίκη είναι μονόδρομος! (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)





Ακόμα μία αγωνιστική στην Ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν. Στοιχηματικά είχαμε 2 στα 3 σημεία να περνάνε. Συγκεκριμένα πέρασε εύκολα η Μιλάνο. Πέρασε επίσης σχετικά εύκολα ο Παναθηναϊκός. Χάθηκε η Κούμπαν δίκαια. Με σούπερ Σχορτσιανίτη για Μακάμπι ο οποίος δινόταν τραυματίας την Πέμπτη το πρωϊ άλλα έπαιξε κανονικά και με 22π. μας στέρησε το απόλυτο 3 στα 3. Ο Μπλατ προσπαθούσε στις δηλώσεις μετά τον αγώνα να μας πείσει για τον υπερβάλλοντα ζήλο του έλληνα σέντερ που με μισό πόδι ήθελε να παίξει σώνει και ντε (λες και το παιχνίδι αφορούσε τελικό Μουντομπάσκετ!) άλλα οι εβραίοι μια ζωή αυτοί ήταν και αυτοί θα μείνουν. Όσο και να προσπαθούν οι τούρκοι να τους φτάσουν, οι εβραίοι (από κοντά και οι του NBA) όταν πρόκειται για απουσίες που επηρεάζουν παίζουν άτιμο παιχνίδι. Τελοσπάντων. Απλά ήθελα να το πω.


Πάμε στο καθιερωμένο μας άρθρο για τα πρωταθλήματα που έχουμε στο κουπόνι μας. Να πω πως ΟΠΑΠικά έχουμε δύο παιχνίδια από Ελλάδα που παίζονται υποχρεωτικά μαζί με άλλα δύο σε τριάδα εκτός Ελλάδας. Είναι αυτά τα «ηλίθια» που κάνει η ελληνική εταιρία κατά καιρούς (πχ Β’ Εθνική ποδόσφαιρο) για να μας υπενθυμίζει πόσο μπορεί να εξευτελίσει μία κατάσταση. Αν έχεις φίλε ΟΠΑΠ πληροφορία για στημένο, πουλημένο ή δεν ξέρω τι, μην το βάζεις στο κουπόνι. Όπως κάνεις κάθε χρόνο στο ποδόσφαιρο τελευταίες αγωνιστικές. Άλλα η «τρίπλα» του υποχρεωτικού συνδυασμού είναι νοοτροπίας «αν σ’ αρεσει, μονοπώλειο είμαι ότι θέλω κάνω». Εν πάσει περιπτώσει. Κηφισία και Ηλύσια με τέτοιους όρους να παίξουν αυτοί. Χίλια χρόνια δεν ακουμπάω.


Στοιχηματικά το χάντικαπ της Ελευσίνας πήγε στον Θεό γιατί ο Σκαραφίγκας βγήκε και είπε  «Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε την ΑΕ. Νέας Κηφισιάς που όπως έχω ξαναπεί  η βαθμολογική της θέση δεν αντιπροσωπεύει το καλό μπάσκετ που παίζει. Έχει έμπειρους Έλληνες παίκτες όπως ο Νίκος Λιακόπουλος και ξένους που ζητάνε την διάκριση. Εμείς μπαίνουμε σε μια τριάδα αγώνων που θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε αλλά και να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες που ήταν τραυματίες και να ανασυνταχθούμε, ίσως και με την προσθήκη κάποιων παικτών, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις αναμετρήσεις με Ηλυσιακό, Ίκαρο και Κολοσσό» Εν ολίγοις μας λέει ο κόουτς πως στα παιχνίδια με Κηφισιά, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό θα κάνουνε τουρισμό. Οπότε αμέσως το χάντικαπ εκτοξεύθηκε. 


Πάμε στα υπόλοιπα από Ελλάδα. Λογικά ο Άρης κερδίζει στο κεκλισμένων Αλεξάνδρειο άλλα με χάντικαπ και χωρίς Χαρίση είμαστε οριακά και απέχουμε. 1,20 νίκη Άρη είναι χαμηλή άλλα περνάει. Στην Δράμα ο ΚΑΟΔ επίσης κερδίζει τα Τρίκαλα. Οι θεσσαλοί έχουν ένα 2 στα 2 με Ελευσίνα και Άρη και είναι άνετοι βαθμολογικά. Προς άσσο με -6,5 για ΚΑΟΔ καθώς έχει δυνατή έδρα άλλα καλύτερα σε μονό αποδεκτό και όχι σε παρολί. Στην Χαλκίδα ο Ίκαρος αίσθηση μου είναι πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την νίκη. Δεν είναι κακή ομάδα και στην Ρόδο έχασε δικό του παιχνίδι με «μαγεία» ανατροπή. Άρα λογικά περισσότερη συγκέντρωση σήμερα. Άλλωστε και ο ΠΑΟΚ ομάδα έδρας είναι περισσότερο. Εκτός έχει εμφανείς αδυναμίες. Τίποτε άλλο από Ελλάδα.


Στην Ισπανία η Λαμποράλ μετά το χθεσινό «χαστούκι» ίσως σοβαρευτεί στο βάσκικο ντέρμπι με την Χιπούσκοα και κερδίσει. Ανεκτό το 1,55 της νίκης της όχι για πολύ καλό δελτίο άλλα μπορεί να μπει κάπου. Προς διπλό είμαι στο Μπανταλόνα- Μπιλμπάο καθώς οι βάσκοι παρόλο που δεν έχουν αμερικάνους φέτος δείχνουν μαχητικότητα και με την Βαλένθια εντός έχασαν στις λεπτομέρειες. Ανεβασμένη πολύ η Μπανταλόνα άλλα τα ρόστερ πάνω- κάτω ίδια είναι και με +1,5 για Μπιλμπάο προτιμώ το διπλό. Προς διπλό είμαι και στο Εστουντιάντες- Σαραγόσα. Οι «φοιτητές» δεν έγιναν ξαφνικά καλή ομάδα επειδή έβγαλαν ένα διπλό με την απογοητευτική Ομπραντόϊρο και η Σαραγόσα προσέχουμε πως τελευταία παίζει καλύτερα εκτός έδρας παρόλο που τα τελευταία χρόνια πάντα εντός ήταν η δύναμη της.


Στην Ιταλία πολλά φαβορί και θέλει προσοχή. Η Βαρέζε μοιάζει να ανακάμπτει και το 1,70 της νίκης της ίσως περάσει έστω και δύσκολα. Η Καζέρτα δεν ξανά χάνει με την Πιστόϊα (που πήρε την νίκη που ήθελε με την Μπολόνια εντός). Χαμηλό το 1,30 άλλα περνά. Καλό παιχνίδι ανάμεσα σε Μοντεγκρανάρο- Βανόλι. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιτέλους νίκη στο εντός με την Καζέρτα και αναθάρρησαν.  Η Μοντεγκρανάρο του έμπειρου Ρεκαλκάτι όμως συνήθως παίρνει εντός τα παιχνίδια που θέλει. 1,50 νίκη Μοντεγκρανάρο μάλλον περνά συνεπώς. Η Μπολόνια με την έδρα μπορεί την νίκη με την Καντού. Μία Καντού που είναι σε καλή κατάσταση άλλα συνεχίζει να έχει το Eurocup και τον Κουζίν (σέντερ) εκτός. Και είναι ομάδα έδρας επίσης και όχι τόσο καλή εκτός. Η Μπολόνια ταξιδεύει στην Σαρδηνία έπειτα όπου μάλλον χάνει. Πονηρά δοσμένο το παιχνίδι για να παρασυρθούμε στο διπλό. Νομίζω δεν χάνει η ιστορική Βίρτους. Προσοχή στο Μιλάνο- Σιένα. Νίκη Μιλάνο δεν παίζω καθώς έχει και την Ευρωλίγκα και θέλει την διάκριση εκεί. Η μισή φετινή Μιλάνο είναι η μισή περσινή Σιένα! Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες συνεπώς και απέχουμε ή βάζουμε λίγο διπλό με χάντικαπ Σιένα.


Στην Γαλλία λίγο νίκη Ορλεάν 1,45 κυρίως λόγω έδρας και τιμωριών της Παρί. Κρατάω την Ροάν όπου έχει κατρακυλήσει, έκανε διορθωτικές κινήσεις στην διακοπή του πρωταθλήματος και επόμενο βήμα αν χάσει εκ νέου είναι να απολυθεί ο Παβίσεβιτς καθώς έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω. Καλή έδρα πάντα είχε η Ροάν τα τελευταία 5 χρόνια που θυμάμαι τουλάχιστον. Η Λε Μαν είναι όνομα καλό άλλα ασταθέστατη φέτος. Αν συνυπολογίζουμε και το γεγονός ότι μετά έχουμε Ντιζόν- Ροάν στο πρόγραμμα ( η Ντιζόν είναι πρώτη και εντός έχει 7-0!)  νομίζω ότι η νίκη για την Ροάν είναι μονόδρομος σήμερα.


Στην Γερμανία τέλος αρκετά πονηρά παιχνίδια και κράτησα μόνο τρία. Η Μπέϊρουθ αν κοιτάξουμε και το πρόγραμμα της παίζει στην έδρα της must win παιχνίδι με την Τούμπιγκεν. Το πάλεψε με τον νέο κόουτς και στο Τρίερ και εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη. Οπότε πιστεύω έστω και δύσκολα περνά το 1,40 της νίκης της. Οριακό το χάντικαπ μιας και θα υπάρχει και άγχος για τους γηπεδούχους που συμπλήρωσαν αισίως 8 σερί ήττες και αν δεν σπάσει το αρνητικό σερί τώρα, τότε μάλλον θα τραβήξει για πολύ καιρό. Κράτησα και την Μπρέμερχάβεν. Βολεύει πολύ το μομέντουμ άλλα και το γεγονός ότι την επόμενη αγωνιστική έχουμε το Τρίερ- Μπρεμερχάβεν! Και η Τρίερ είναι περισσότερο ομάδα έδρας γενικά. Η Άρτλαντ τέλος μου αρέσει με +4,5 στην έδρα της Βόννης. Μία Βόννη που έχει γίνει καθαρά ομάδα εκτός έδρας και εντός δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.

 
ΣΥΝΟΨΗ


ΕΛΛΑΔΑ: ΙΚΑΡΟΣ(+5,5), ΚΑΟΔ ΝΙΚΗ ΚΑΙ -6,5 ΓΙΑ ΛΙΓΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+1,5), ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΝΙΚΗ 1,75, ΛΑΜΠΟΡΑΛ  ΝΙΚΗ  1,55

ΙΤΑΛΙΑ: ΜΠΟΛΟΝΙΑ  ΝΙΚΗ  1,75 ΚΑΙ -1,5 ΟΠΑΠ, ΚΑΖΕΡΤΑ ΝΙΚΗ 1,30, ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ  ΝΙΚΗ  1,50, ΒΑΡΕΖΕ ΝΙΚΗ 1,70

ΓΑΛΛΙΑ: ΡΟΑΝ  ΝΙΚΗ  1,80, ΟΡΛΕΑΝ ΝΙΚΗ 1,45 ΓΙΑ ΛΙΓΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΠΕΪΡΟΥΘ  ΝΙΚΗ  1,40, ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ  ΝΙΚΗ  1,85, ΑΡΤΛΑΝΤ (+4,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  1


712. (+5,5) ΙΚΑΡΟΣ- ΠΑΟΚ   1

726. ΡΟΑΝ- ΛΕ ΜΑΝ (+1,5)   1

752. ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ- ΤΡΙΕΡ (+0,5)   1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   2


754. ΒΟΝΝΗ- ΑΡΤΛΑΝΤ (+4,5)   2

762. ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΚΑΝΤΟΥ (+1,5)   1

764. (+1,5) ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ   2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΡΟΑΝ- ΛΕ ΜΑΝ  1  ΝΙΚΗ ΡΟΑΝ

ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ- ΤΡΙΕΡ  1   ΝΙΚΗ ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΙΚΑΡΟΣ- ΠΑΟΚ  1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΙΚΑΡΟΥ

ΚΑΖΕΡΤΑ- ΠΙΣΤΟΪΑ    1

***ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΙΚΑΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΜΠΕΪΡΟΥΘ    1    1,40  ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΛΟΝΙΑ  1    1,75   ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου