Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πληγωμένα "θηρία" ψάχνουν... (Ανάλυση - Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Επιτέλους ταμεία! Έσπασε το αρνητικό σερί στις προτάσεις και χθες πήραμε μερικά από τα χαμένα των τελευταίων ημερών πίσω. Συγκεκριμένα πληρώθηκαν στον ΟΠΑΠ όσοι ακολούθησαν το σύστημα μας με Νίζνι, Άνκαρα, Λιέτουβος και Ραντνίσκι. Πληρώθηκαν διαδικτυακά όσοι εμπιστεύθηκαν την πρώτη μας πρόταση με Νίζνι και Άνκαρα. Πληρώθηκαν αναλόγως την εταιρία κάποιοι και την δεύτερη πρόταση με Λιέτουβος και Ραντνίσκι. Σε εταιρίες όπου μετρά και η παράταση χάθηκε η Ραντνίσκι. Όπως και να έχει ήταν μία καλή μέρα τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. 


Σήμερα έχουμε ευρωλίγκα. Μία δύσκολη αγωνιστική με ξεκάθαρα φαβορί σε όλα τα παιχνίδια άλλα σε τιμές νίκης που κάλλιστα μπορεί να αποδειχθούν παγίδα. Φυσικά δεν πιστεύω (και στατιστικά να το δω) πως θα περάσουν σε απλή νίκη και η Μακάμπι και ο Ολυμπιακός και η Γαλατά και η Ουλκέρ και η Μιλάνο και η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός. Συνεπώς τουλάχιστον μία από αυτές τις νίκες θα χαλάσει. Να μην πω και δύο. Οπότε πάμε προσεκτικά και προσπαθούμε να αποφύγουμε την παγίδα.


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αν και οι δύο ομάδες έχουν διαφορά ποιότητας. Σταθερές οι απουσίες της Ζαλγκίρις κυρίως με Πότσιους και Βενέ (που δεν επηρεάζουν πλέον). Αμφίβολος ο Χίκμαν και εκτός ο Σχορτσιανίτης (και με επισημότητα τώρα και όχι με «τρίπλα» όπως έγινε με την Κούμπαν), μέσα ο Τζέιμς όμως οπότε κομπλέ και ψηλά η Μακάμπι. Μία Μακάμπι που είναι χοτ καθώς ανέκαμψε εντυπωσιακά στο Ισραήλ άλλα και στην ευρωλίγκα έχει 2 στα 2 με Κούμπαν και Γαλατασαράϊ. Συνεπώς καλή κατάσταση. Η Ζαλγκίρις πάντα παίζει καλύτερα εντός και φυσικά γεμάτο γήπεδο. Δεν είναι η Ζαλγκίρις άλλων εποχών ενώ λόγω χορηγού δεν παίζει και στην vtb φέτος άλλα εντός έδρας η Ζαλγκίρις πάντα είναι υπολογίσιμη για μένα. Ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να φτιάξει κυρίως την ψυχολογία της καθώς έχασε από ΤΣΣΚΑ και Ρίτας εκτός και από Μπάγεερν εντός σε όλα σχετικά εύκολα. Ομάδα που βασίζεται πια περισσότερο στα δικά της παιδιά (νέα και γηρασμένα) άλλα πάντα μία αξιοσέβαστη μπασκετική σχολή που βγάζει σπουδαίους παίχτες. Στοιχηματικά νίκη Μακάμπι δεν παίζω. Είναι αστείο το 1,35 και ας δείχνουν οι αριθμοί Μακάμπι. Θα πάω με την έδρα και θα επιλέξω το +5,5 που διαδικτυακά φτάνει μέχρι +6,5. Περιμένω θριλεράκι.


Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θέλει να ξεχάσει γρήγορα τον διασυρμό από την Μιλάνο και στην δυνατή του έδρα να επιστρέψει στις νίκες. Εκτός Πέτγουεϊ και Λο, έχει «χαλάσει» η αρχική χημεία και οι νέοι παίχτες πρέπει να «δέσουν» άλλα πάντα εντός ο Ολυμπιακός αντλεί δύναμη που συναρπάζει. Η Μπαρτσελόνα έχει 2 στα 2 με Εφές και Ουλκέρ και λογικά θα είναι κομπλέ. Περίπατο και με Μούρθια. Στοιχηματικά πρώτον δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός (ειδικά εντός) κάνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην διοργάνωση. Επίσης δεν πιστεύω πως η φετινή Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει δεύτερο κολλητό διπλό σε έδρα ομάδας «φαβορί» για πρόκριση. Έκανε ήδη ένα διπλό με Ουλκέρ την προηγούμενη αγωνιστική. Το 1,55 νίκης Ολυμπιακού είναι χαμηλό γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο άλλα για μένα περνάει και το κρατάω. Άλλωστε δεν έχω την πολυτέλεια να «κόψω» σήμερα το σημείο και να μην ασχοληθώ.


Στο Αμπντί Ιπεχτσι η Γαλατά υποδέχεται την Κούμπαν σε ένα «θολό» παιχνίδι. Γνωστές οι απουσίες της Γαλατά που έμαθε να παίζει με αυτές. Κομπλέ λογικά η Κούμπαν. Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν νίκη ακόμα στο Τοπ 16. Τα μεταξύ τους και αυτά με Μπάγερν κυρίως ίσως κρίνουν το τέταρτο εισιτήριο στον όμιλο. Συνεπώς κομβικό παιχνίδι. Η Γαλατά με όπλο την έδρα σωστά δίνεται φαβορί. Στην Τουρκία τα πάει καλά και στην Μαδρίτη το πάλεψε μέχρι τέλους οπότε αν συνεχίσει με την ίδια μαχητικότητα και σήμερα λογικά περνά αυτό το 1,50-1,60. Η Κούμπαν κάνει «κοιλιά» άλλα άρεσε στο Βίλνιους με την Ρίτας όπου και κέρδισε στα πλαίσια της vtb. Μπορεί να ανακάμπτει οπότε θέλει προσοχή. Θυμίζω πως οι τούρκοι έχουν ρεπό μετά ελέω all star game άλλα έρχεται δύσκολο πρόγραμμα με Μπάγερν και Εφές για το πρωτάθλημα. Τα ζυγίζω από δω, τα ζυγίζω από εκεί θέλω να παίξω νίκη Γαλατά άλλα κάτι τελευταία στιγμή με φρενάρει. Οπότε απέχω τελικά.


Στην Ανδαλουσία πολύ πονηρό παιχνίδι. Η Μάλαγα έχει καλή έδρα άλλα δεν είναι αξιόπιστη σαν ομάδα φέτος ακόμα και εντός έδρας. Κομπλέ εδώ όπως και η Ουλκέρ αν εξαιρέσουμε τους μακροχρόνιους Σαβάζ- Καραμάν που δεν επηρεάζουν. Η Μάλαγα δείχνει να είναι σε ανοδική πορεία με 3 στα 3 με Βαγιαδολίδ- Εφές- Μανρέσα άλλα από αυτές τις νίκες μόνο το διπλό με την Εφές μετράει για μένα με βαθμό δυσκολίας. Η Ουλκέρ ξεκίνησε άσχημα το Τοπ 16 και η νίκη της εδώ μάλλον είναι και θα γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) public bet. Κακό αυτό. Άλλα και λογικό παράλληλα καθώς τίθεται το ερώτημα. Θα κάνει 0 στα 3 η ομάδα του Ομπράντοβιτς; Αν ήταν άλλος κόουτς δεν θα ακουμπούσα νίκη Ουλκέρ παρά την ανάγκη για νίκη. Τώρα ποντάρω στον Ζοτς και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Προσοχή πάντως. Δεν θα φορτώσω το σημείο. Public bet σημείο δεν φορτώνω ποτέ. Συνήθως τα αποφεύγω άλλα εξήγησα για ποιο λόγο το επιλέγω τελικά κατ’ εξαίρεση. Δεν μπλέκω με χάντικαπ. Περιμένω αγχώδης εξέλιξη.


Το Μιλάνο δεν έγινε ξαφνικά σούπερ ομάδα επειδή διέσυρε τον Ολυμπιακό. Σέβομαι πάντως την ομάδα όταν παίζει εντός έδρας όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποτελεσματική. Με τον Ολυμπιακό μας πλήρωσε ενώ καθάρισε εύκολα και το ντέρμπι με την Σιένα πάλι εντός. Τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας πλέον και η υπόθεση αρχίζει να «βρωμάει» Γιατί οι ιταλικές ομάδες έχουν ένα «θέμα» με τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια ενώ πιστεύω πως η νίκη με 30π. επί του Ολυμπιακού λίγο «ψήλωσε» τους παίχτες και αυτό ίσως τους στοιχίσει. Κομπλέ χωρίς απουσίες εδώ. Η Λαμποράλ είναι αυτό που λέμε από την αρχή. Ομάδα ημέρας καθαρά με κλειδί το μακρινό σουτ. Διπλό στην Μάλαγα, ήττα από Παναθηναϊκό εντός, ανατροπή με Χιπούσκοα εκτός και νίκη στο τέλος, ήττα εντός με Κανάριας, γενικά ότι να ναι. Όπως ξημερώσει η μέρα άλλα πάντα πολύ επικίνδυνη εκτός που μάλλον παίζει πιο ελεύθερα και της μπαίνουν μεγάλα σουτ. Κομπλέ επίσης. Συνεπώς πάμε με διπλό στα χάντικαπ μέχρι +4,5 διαδικτυακά και απέχουμε από την απλή νίκη της Μιλάνο στο 1,50 που δεν αξίζει.


Ο Παναθηναϊκός είναι χοτ και δεν τον κοντράρω. Η Εφές είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και θυμίζω λόγω Ζαλγκίρις είναι στο Τοπ 16 μιας και αγωνιστικά δεν το αζίζει. Λογικά επιστρέφουν Βασιλειάδης- Μπάρατς και λογικά κομπλέ και οι αθηναίοι. Δεν ακουμπάω. Αστείο το 1,15. Όσοι μπλέξετε με χάντικαπ απλά να προσέξετε ότι έρχεται για το πρωτάθλημα το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός με ότι αυτό συνεπάγεται για τους παίχτες.


Στο Βελιγράδι τέλος η Παρτίζαν σε λιγότερο από ένα μήνα πάλι φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ και το χάντικαπ είναι σωστά δοσμένο στο +7,5 κατά βάση στις εταιρίες. Προ μηνός η ΤΣΣΚΑ είχε κερδίσει με +11. Ενώ στην Μόσχα προ διμήνου είχε κάνει περίπατο με +42. Αρχίζει να παίζει καλό μπάσκετ η ΤΣΣΚΑ και να κερδίζει σχετικά εύκολα τα τελευταία της παιχνίδια και όχι με θρίλερ. Εκτός ο Χάϊνς. Η Παρτίζαν έχει ήδη πετυχημένη πορεία στην ευρωλίγκα για φέτος. Επέστρεψε και ο Βουγιόσεβιτς στον πάγκο. Λογικά και με την δύναμη του κόσμου θα πάει για ότι το καλύτερο. Όπως πάλεψε άλλωστε και στο Μόναχο με την Μπάγερν και έπεσε ηρωϊκά. Είπα στην αρχή ότι σωστό είναι το +7,5 (+6,5 ΟΠΑΠ). Οι εταιρίες γνωρίζουν ότι το σκεπτικό που επικρατεί εδώ είναι πως 3 στα 3 περίπατο η ΤΣΣΚΑ δύσκολα θα κάνει με τους πεισματάρηδες σέρβους και βγαίνει με χαμηλό πονηρό χάντικαπ στον άσσο για να πάρει παιχνίδι και το διπλό. Να μπούμε δηλαδή στην διαδικασία να καλοβλέπουμε και το -7,5 σιγά σιγά έτσι ώστε ο άσσος με χάντικαπ να γίνει από ένα καλό σημείο με +10,5, ένα πολύ μέτριο πλέον με +7,5. Ελπίζω να «νοιώθετε». Συνεπώς προσωπικά περιμένω μία ανταγωνιστική Παρτίζαν άλλα στοιχηματικά δεν θα ακουμπήσω.



ΣΥΝΟΨΗ


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+5,5) ΜΕΧΡΙ +6,5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΝΙΚΗ  1,55

ΟΥΛΚΕΡ   ΝΙΚΗ  1,55

ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+3,5) ΜΕΧΡΙ +5,5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


734. (+5,5) ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ   1

054-311 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

056-313  ΜΑΛΑΓΑ- ΟΥΛΚΕΡ     ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1   ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜΑΛΑΓΑ- ΟΥΛΚΕΡ   2   ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  2


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ   1    ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

ΜΙΛΑΝΟ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ  2   ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΛΑΜΠΟΡΑΛ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου