Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δύο σημεία (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Εξαιρετική ήταν η χθεσινή μέρα στο Eurocup. Πλήρωσε η κοινή μας πρόταση ΟΠΑΠ-Ίντερνετ με Μπάνβιτ και Ρόμα ενώ πέρασε και το εξτραδάκι της Λε Μαν από το Eurochallenge. Το οποίο σας είπα ή να το παίξετε μόνο του ή να το «κολλήσετε» με Ρόμα – Μπάνβιτ και να γίνει τριάδα η δυάδα. Όπως και να το βάλατε πήραμε  και αυτό. Βέβαια θα το πω πάλι. Οι προτάσεις θα είναι πάντα προτάσεις με τα λάθη και τις επιτυχίες τους. Οι αναλύσεις όμως είναι όλο το ζουμί, η εικόνα του μυαλού μου με πλήρη αντικειμενικότητα και καλό είναι πάντα να διαβάζονται προσεκτικά. Από τις αναλύσεις προκύπτουν πολλά περισσότερα σε σχέση με τις προτάσεις.


Σήμερα έχουμε παραδοσιακά την Ευρωλίγκα. Μία αγωνιστική όπου στα 4 παιχνίδια έχουμε υπερβολικά ξεκάθαρο φαβορί και δεν με ελκύουν. Στα άλλα 4 παιχνίδια είναι πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Θα δώσουμε βαρύτητα στα 4 πιο ισορροπημένα ματς.


Ξεκίνημα από την Μόσχα όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μάλαγα. Χοτ σταθερά οι ρώσοι και 0-3 η Μάλαγα στην Ευρωλίγκα. Για τους ισπανούς λογικά από δω και πέρα το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα όπου τα πάνε εξαιρετικά. Εκτός ο Χριάπα και αμφίβολος ο Γουϊμς. Ο αμερικανός δεν έπαιξε και κόντρα στην Εφές άλλα η ΤΣΣΚΑ είναι υπερπλήρης και δεν έχει πρόβλημα. Αμφίβολος για την Μάλαγα ο Μάρκοβιτς. Στην πρώτη φάση των ομιλων είχαμε το 2 στα 2 για την ΤΣΣΚΑ. Με +10 στην Μόσχα και +1 στην παράταση στην Ισπανία. Και τώρα λογικά δίνεται φαβορί δεδομένου πως η ομάδα έχει διάρκεια σε αντίθεση με την Μάλαγα που δεν έχει σε αυτό το επίπεδο. Και εννοώ διάρκεια καθώς στο ματς με την Εφές στο τέλος κρίθηκε ο νικητής άλλα για εμάς που μας ενδιαφέρει και η διαφορά αυτό το +9 είναι πλασματικό και έδωσε ένα ωραίο διπλό στο -5,5 που μέχρι το 39’ δεν προέκυπτε από πουθενά. Εν τέλει δεν αξίζει να μπλέξουμε. Θέμα διάθεσης περισσότερο των ρώσων η διαφορά.


Καλό παιχνίδι στην Πόλη με την Γαλατά να υποδέχεται την Άλμπα. Κομπλέ οι τούρκοι και μακροχρόνιες οι δύο απουσίες της Άλμπα που δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση. Οι τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν το άγχος του Αστέρα εντός έδρας και πήραν το διπλό σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Εντός έδρας πάντα είναι πιο δυνατή ομάδα ενώ ξεκουράστηκε λόγω all star game. Είχαμε ένα θέμα με το οικονομικό κομμάτι και με μία μικρή αποχή από τις προπονήσεις το οποίο λύθηκε άμεσα άλλα στην ουσία η ομάδα κατεβαίνει σήμερα με ελλιπή προπόνηση κόντρα στην Άλμπα. Προσωπικά πιστεύω πως παίζει ελάχιστη σημασία αφού πληρώθηκαν άπαντες. Η Άλμπα τα πάει περίφημα στην Γερμανία ως τώρα άλλα όπως έγραφα και παλαιότερα στο Ζαλγκίρις- Άλμπα για την τετράδα Ζαλγκίρις- ‘Αλμπα- Γαλατά- Αστέρας τα μεταξύ τους ματς είναι όλη η ουσία. Δεν αποκλείονται εκπλήξεις όπως η νίκη της Άλμπα επί της Μπαρτσελόνα για παράδειγμα άλλα ρεαλιστικά αν κάποια ομάδα θέλει να προκριθεί από αυτές τις 4 οφείλει πρώτα να δώσει βαρύτητα στα ματς με τις ομάδες που αναφέρω παραπάνω. Στοιχηματικά πάμε με το +6,5 της Άλμπα. Πιστεύω πως μετά τον διασυρμό από την Ρεάλ θα παλέψει περισσότερο και με βολεύει η μεγάλη νίκη της Γαλατά στο Βελιγράδι γιατί συνήθως τέτοιες νίκες με παρασκήνιο χαλαρώνουν τους παίχτες.


Σπουδαίο παιχνίδι στο Μιλάνο ανάμεσα σε δύο ομάδες που καίγονται άλλα δεν είναι καλά και απογοητεύουν. Κομπλέ οι ιταλοί. Εκτός ο Χίκμαν για την Ουλκέρ. Μία Ουλκέρ που μου έσπασε τα νεύρα με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το τρίποντο του Σπανούλη. Είναι η ανικανότητα να κάνεις σωστή επαναφορά στο 68-71 ακριβώς μετά το τρίποντο και το τάϊμ άουτ που πήρες για να συγκεντρωθείς υποτίθεται. Δεν ξέρω. Αυτή η Ουλκέρ είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα καθώς μέχρι στιγμής έχει 2 ήττες εντός και μία άνετη νίκη με την Νίζνι εκτός. Παρόλο που είναι ακριβή ομάδα με καλό προπονητή. Η Μιλάνο άλλη αμαρτωλή περίπτωση. Διασυρμός από Νίζνι εντός, ήττα λογική από Ολυμπιακό στο ΣΕΦ άλλα παράλογος διασυρμός. Και διπλό στην Μάλαγα!!! Κομβικό παιχνίδι και στον πρώτο γύρο είχαμε 2 στα 2 για τη Ουλκέρ, δύσκολες νίκες όταν η Μιλάνο ψάχνονταν. Δεν θέλω να κρατήσω κάποιο σημείο αν και το διπλό της Ουλκέρ είναι πιο πιθανό έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα. Θα κινηθώ live και με ειδικά παράτασης και ανατροπών από 1 σε 2 και από 2 σε 1.


Στην Μαδρίτη η Ρεάλ που βρήκε πάλι καλό ρυθμό υποδέχεται τον ελλιπή Παναθηναϊκό ο οποίος βέβαια είναι πλέον μία κλασική ομάδας έδρας περισσότερο και τον προτιμούμε εκεί όταν παίζει. Αμφίβολος ο Μασιούλις για την Ρεάλ. Εκτός οι Μποχωρίδης, Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς και Παππάς για τους αθηναίους. Και το χάντικαπ ανεβαίνει λογικά από +9,5 σε +12,5 λόγω απουσιών. Δεν θέλω να μπλέξω. Το χάντικαπ λέει την αλήθεια και η Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί. Απλά ο Ιβάνοβιτς από τα χρόνια στην Ισπανία κάνει καλά παιχνίδια με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και δεν θέλω να πάω με τον άσσο. Απέχουμε.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στην Ρωσία η Νίζνι θέλει την νίκη για να ελπίζει άλλα δεν έχει εύκολο έργο με την Εφές και το μομέντουμ είναι περίεργο. Κομπλέ οι ομάδες και οι τούρκοι προέρχονται από 2 σερί ήττες με Τουρκ Τέλεκομ και ΤΣΣΚΑ. Καθόλου καλό πράγμα για τον Ίβκοβιτς. Για τον πρώτο γύρο είχαμε δύο διπλά. Εύκολη επικράτηση της Εφές με όπλο την άμυνα. Διπλό-πρόκρισης  και για την Νίζνι στην συνέχεια με δραματικό φινάλε στην Πόλη. Τώρα τι; Η λογική λέει πως η Εφές πρέπει να αντιδράσει και να κερδίσει άλλα και η Νίζνι θα τα δώσει όλα και έχει και την έδρα. Το +3,5 του άσσου στον ΟΠΑΠ είναι μία αξία σε σχέση με το δίκαιο +1,5 ιντερνετικά που έχει η Νίζνι. Αν θέλετε στον ΟΠΑΠ το βάζετε σε ένα χαλαρό παρολί. Από εκεί και πέρα και εδώ θα κινηθώ με το live και σίγουρα δεν παίζω νίκη Εφές πριν ξεκινήσει το ματς.


Στο Κάουνας καλό παιχνίδι και ίσως το καλύτερο στοιχηματικά από αυτή την αγωνιστική. Κατ’ αρχήν κομπλέ οι ομάδες. Η Ζαλγκίρις είναι σε χρονιά με χαμηλό μπάτζετ και με λιθουανούς σχεδόν όλο το ρόστερ. Άλλα οι λιθουανοί που ξέρουν τι εστί Ζαλγκίρις παίζουν με πολύ πάθος εντός έδρας και μερικοί εξ αυτών μπορεί να είναι γηρασμένοι άλλα είναι ογκόλιθοι όπως ο Σονγκάϊλα και ο Γιαφτόκας. Άλλα πάντα μιλάμε για ένα μέτριο ρόστερ γι αυτό και χάνει εύκολα στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή και αυτή εντός, είναι μεγάλο όνομα με καλό ρόστερ και φέτος άλλα έχει πρόβλημα στο κοουτσάρισμα. Και με την Μπαρτσελόνα παραλίγο να αυτοκτονήσει. Δεν έχασε πάντως και τρέχει ένα καλό σερί νικών. Στην Ευρωλίγκα πάντως εκτός έδρας έχει προβλήματα. Κοιτάμε το πρόγραμμα της Ζαλγκίρις και βλέπουμε πως τα παιχνίδια που έρχονται είναι με Μπαρτσελόνα εκτός, με Αστέρα εκτός και με Ρεάλ εντός!!! Όπως καταλαβαίνετε το παιχνίδι με την φετινή Μακάμπι (φετινή τονίζω) είναι ματς τελικός. Ο κόσμος πάντα βοηθά και εκτιμώ πως ακόμα και αν χάσει η Ζαλγκίρις θα είναι στο καλάθι. Οπότε με +3,5 πάω με τον άσσο το οποίο θεωρώ πως είναι και το σημείο της αγωνιστικής. Βοηθά και ο διασυρμός από τον Παναθηναϊκό.


Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμποράλ. Παπαπέτρου, Αγραβάνης εκτός για τον ΟΣΦΠ ενώ αμφίβολοι είναι οι Πέτγουεϊ και Λαφαγιέτ. Κομπλέ η Λαμποράλ. Στην πρώτη φάση μίλησαν οι έδρες και είχαμε σχετικά εύκολες νίκες. Η Λαμποράλ είναι ομάδα έδρας και σε μία μέτρια χρονιά ως τώρα με πολλές αλλαγές και μόνο που πέρασε στο Τοπ 16 είναι επιτυχία. Χωρίς άγχος εδώ και κλειδί πάντα το τρίποντο για μία ομάδα που εκτός έδρας δεν πείθει. Ο Ολυμπιακός θα παίξει κανονικά ως το τέλος. Και αν κόψει το σουτ της Λαμποράλ καλύπτει και το χάντικαπ. Δεν κρατάω πάντως κάτι. Το παιχνίδι είναι στοιχηματικά αδιάφορο.


Στην Βαρκελώνη τέλος, η τοπική ομάδα έχει μείνει πίσω στην Ευρωλίγκα. Λογικά θα κερδίσει και σωστό είναι το χάντικαπ καθώς ο Αστέρας είναι ομάδα έδρας. Κομπλέ οι σέρβοι και γνωστές οι απουσίες για Μπαρτσελόνα με Ναβάρο- Όλεσον και Έρικσον. Κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον καθώς η Μπαρτσελόνα δεν είναι στα καλύτερα οπότε ή που κάνει καλό ματς και κερδίζει εύκολα ή που συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις και έχουμε θριλεράκι. Απέχουμε.


Επομένως πάμε με ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+3,5)- ΑΛΜΠΑ (+6,5)


ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ-  ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΖΝΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗ


731. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΑΛΜΠΑ (+6,5)   2
739. (+3,5) ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ   1



**ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΝ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου