Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ολισθηρό Eurocup (Αναλύσεις- Προτάσεις)



Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν τέλειο. Δεν χάθηκε σημείο στην κυριολεξία και φυσικά πλήρωσαν αδρά όλα όσα προτείναμε. Απολογισμός υπερθετικός με τρία ταμεία ΟΠΑΠ και τρία ταμεία διαδικτύου. Συγκεκριμένα πλήρωσε η δυάδα ΟΠΑΠ με Φουελαμπράδα και Μπολόνια, πλήρωσε η τετράδα ΟΠΑΠ με Κόροιβο, Κολοσσό, Μάλαγα και Ανδόρρα. Πλήρωσε και η συνδυαστική πεντάδα που πάντα κάνουμε στο άρθρο του σαββατοκύριακο και αποτελεί μίξη των δύο προτάσεων ΟΠΑΠ. Διαδικτυακά ακόμα καλύτερα. Πλήρωσε η δυάδα μας με Μπολόνια- Φουενλαμπράδα πάλι, πλήρωσε η δυάδα με Καζέρτα- Μάλαγα και φυσικά ξετίναξε τον μπουκ η παραδοσιακή μας εξάδα με επιπλέον των τεσσάρων τον Κόροιβο και την Ανδόρρα. Πλέον έχουμε κάνει μία πολύ καλή κάβα για να παίζουμε με λεφτά του μπουκ και όχι δικά μας ενώ βρισκόμαστε και σε καλή εποχή για τα πρωταθλήματα καθώς έχουμε πλέον σαφή εικόνα για το τι θέλει η κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα της και ποιες είναι οι δυνατότητες της. Καλοφάγωτα όλα.


Σήμερα ως κλασική Τετάρτη έχουμε Eurocup. Δεν μου άρεσε το πρόγραμμα για να είμαι ειλικρινής. Θα πούμε μια κουβέντα για όλα τα παιχνίδια άλλα πάμε συγκρατημένα.


Αφήνουμε το παιχνίδι στην Πυλαία όπου η Καντού δεν είναι σταθερή ομάδα φέτος και ανάξια εμπιστοσύνης άλλα δίνεται με πονηρό χάντικαπ και δεν βγάζω άκρη.


Στο Καζάν η Ούνιξ υποδέχεται την Νίμπουργκ. Αρχές Νοέμβρη είχαμε για την vtb Νίμπουργκ- Ούνιξ 62-81 και γενικά υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις ομάδες που είναι εξόφθαλμη. Η σοβαρή Ούνιξ καλύπτει και το χάντικαπ άλλα η φετινή Ούνιξ αρκετές φορές έχει κάνει κακά παιχνίδια  και δεν θέλω να ακουμπήσω την αναμέτρηση. Η Νίμπουργκ ειδικά μακριά από την Τσεχία είναι χαμηλής δυναμικότητας φέτος.


Η Βολγκογκραντ αισίως έφτασε τις 4 σερί ήττες και το καλό ξεκίνημα του Μπάουερμαν ξεχάστηκε γρήγορα. Μετά την φυγή του Πογκρασόφ για την Ούνιξ η ομάδα δεν είναι καλά στον οργανωτικό τομέα ενώ οι Μακ Γκραθ και Χάμιλτον δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα ως τώρα. Η Τσεντεβίτα με αμιγώς κροατικό πρόσωπο φέτος είναι αξιόπιστη εντός έδρας άλλα πλέει σε ρηχά νερά εκτός οπότε εν μέρει δίκαιος ο φαβοριτισμός για την Βολγκοκραντ που κάποτε θα κάνει και μια νίκη για να σταματήσει το αρνητικό σερί. Πάμε λίγο με την νίκη των ρώσων απλά, χωρίς χάντικαπ.


Αφήνουμε το Κίμκι- Λιμόζ αν και οι ρώσοι μετά την απρόσμενη ήττα από την Καντού μάλλον ξεσπάνε και ίσως καλύψουν και το χάντικαπ. Που επειδή αφορά την Λιμόζ ασυνείδητα κοιτάμε στο διπλό άλλα δεν είναι ευκαιρία το διπλό με χάντικαπ βάσει μομέντουμ.


 Μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Κούμπαν και Βαλένθια. Με την Βαλένθια να μην μπορεί πολλά φέτος εκτός έδρας άλλα πάντα μιλάμε για μία ομάδα με καλό υλικό ικανή για την έκπληξη. Προσπερνάμε.


Μπερδεμένο παιχνίδι στην Σμύρνη όπου η χοτ Καρσίγιακα υποδέχεται την ανεβασμένη Νεπτούνας. Οι λιθουανοί είναι ο ορισμός της ομάδας έδρας πάντως ενώ και οι τούρκοι πάντα παίζουν καλύτερα εντός. Το χάντικαπ μας ωθεί λίγο στο διπλό άλλα όσο εμπιστοσύνης είναι η Νεπτούνας εντός έδρας, τόσο αναξιόπιστη είναι μακριά από αυτή. Καλύτερα να απέχουμε και εδώ.


Στην Πολωνία η Τούροβ υποδέχεται το μαύρο χάλι της Σεβίλλης. Γενικά δεν μπλέκω με την Σεβίλλη μέχρι να φύγει ο Ροθ. Ούτε στην Ισπανία, ούτε στο Eurocup. H Τούροβ με βάσει την ως τώρα εικόνα της Σεβίλλης μπορεί και νίκη με +10 άλλα δεν με δελεάζει ως σημείο.


Πολύ αμφίρροπο το Οστάνδη- Λιέτουβος. Η Οστάνδη είναι σε εξαιρετική κατάσταση άλλα η Ρίτας έχει καλύτερο υλικό. Και προέρχεται από ήττα στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις. Αν είχε κερδίσει την Ζαλγκίρις θα δοκίμαζα την νίκη της Οστάνδης. Τώρα δεν κρατάω κάτι μιας και η Λιέτουβος θέλει την νίκη και για λόγους ψυχολογίας ενώ οι αποδόσεις είναι σωστές και δίκαιες.


Δεν ακουμπάμε τα Γκραν που είναι σε μεγάλη φόρμα και κερδίζουν με άνεση τελευταία τα παιχνίδια τους. Σε ρηχά νερά η Μπουντούσνοστ φέτος. Αν έχει διάθεση η Γκραν καλύπτει και το χάντικαπ


Σπουδαίο παιχνίδι ο γερμανικός εμφύλιος ανάμεσα με Μπάμπεργκ και Μπάγερν. Προ ημερών για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο είχαμε διασυρμό της Μπάγερν με ήττα 17 πόντων. Και τραυματίας ο Μακ Κάλεμπ για τους βαυαρούς ενώ η Μπάμπεργκ έδιωξε τον Σίπ που δεν απόδωσε όπως περίμεναν. Πάντα παίζει πολύ καλύτερα η Μπάμπεργκ εντός και η Μπάγερν φέτος, το είδαμε και στην Ευρωλίγκα, δεν είναι στα καλύτερα της. Άλλα 1,50 για Μπάμπεργκ με τα δεδομένα που έχουμε είναι περισσότερο τυράκι παρά ευκαιρία. Και η Μπάγερν σε back to back παιχνίδι(καταχρηστικός ο όρος μιας και δεν είναι κυριολεκτικά back to back) δύσκολα θα διασυρθεί εκ νέου. Αυτό έχει διδάξει η ιστορία τουλάχιστον σε γερμανικά παιχνίδια. Πάω με το διπλό.


Η Νανσί είναι ομάδα έδρας. Η Πλοϊέστι στην πρώτη της συμμετοχή δίνει όλο της το είναι στο Eurocup. Δύσκολα θα κερδίσει τους γάλλους άλλα το σίγουρο είναι πως θα παλέψει. Σωστό το χάντικαπ και αν βρει ρυθμό η Νανσί ίσως το καλύψει καθώς και την Πλοϊέστι την προτιμούμε στα εντός έδρας της παιχνίδια. Δεν πάω κόντρα στην μαχητικότητα των ρουμάνων πάντως.


Η Ντιζόν είναι επίσης μία πολύ καλή ομάδα έδρας και για γαλλική ομάδα έχει αξιομνημόνευτη σταθερότητα φέτος. Η Ολίμπια κάνει κοιλιά με 6 σερί ήττες σε Eurocup και Αδριατική λίγκα. Η λογική λέει πως βάσει φόρμας και έδρας η Ντιζόν πρέπει να πάρει εύκολα το ματς. Άλλα στο Eurocup είμαστε γεμάτοι εκπλήξεις. Απέχουμε. Πονηρό χάντικαπ επίσης εδώ.


Τέλος η Σαραγόσα στην καλή της έδρα λογικά κερδίζει την Ρόμα. Μία Σαραγόσα που κάνει μίνι κοιλιά άλλα παίζει δεύτερο κολλητό εντός έδρας και προέρχεται από διασυρμό με την Γκραν σε ένα παιχνίδι που δεν απείλησε ποτέ και μόνιμα κυνηγούσε στο σκορ. Η Ρόμα τρέχει ένα σερί τριών νικών άλλα κακά τα ψέματα η σοβαρή Σαραγόσα με αυτό το μομέντουμ μπορεί και νίκη με +10 σταθερά. Εκτός αν έχει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και δεν μας δικαιώσει.



Επομένως πάμε με ΜΠΑΓΕΡΝ (+4,5)-ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ  ΝΙΚΗ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ (-6,5) και δεν χρειάζεται να ανοιγόμαστε πολύ.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


717. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΠΑΓΕΡΝ (+4,5)    2
721. ΣΑΡΑΓΟΣΑ- ΡΟΜΑ (+6,5)    1
735. (+7,5) ΑΛΜΠΑ- ΡΕΑΛ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΜΠΑΓΕΡΝ  2  ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΕΦΕΣ- ΤΣΣΚΑ   1    ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΕΦΕΣ



**ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΗ ΣΑΡΑΓΟΣΑ 1,30 ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου