Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Που είναι το τυράκι, οεο;;; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Ακόμα ένα διαδικτυακό ταμείο είχαμε χθες και σχετικά εύκολα. Η Μπάμπεργκ διέλυσε την Ντιζόν εκτός έδρας ενώ και τα Γκραν με καλό δεύτερο ημίχρονο κέρδισαν με διαφορά την Μπάνβιτ. Πέρασε και το εξτραδάκι της Βαλένθια για την ιστοριά. Στον ΟΠΑΠ πλην της Μπάμπεργκ δεν ευτυχίσαμε καθώς Λιμόζ και Ζενίτ αποδείχθηκαν κατώτερες του αναμενομένου. Σήμερα όπως κάθε Πέμπτη έχουμε Ευρωλίγκα.


Ξεκίνημα από την Μόσχα όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Νίζνι. Για την vtb λίγκα στο Νόβγκοροντ είχαμε περίπατο της ΤΣΣΚΑ με +25 πριν ένα μήνα περίπου και γενικά η ΤΣΣΚΑ είναι σε εξαιρετική κατάσταση με πολλές συνεχόμενες νίκες. Αμφίβολος ο Γουϊμς και πάλι για την ΤΣΣΚΑ  άλλα δεν επηρέασε τον ρυθμό της ομάδας  η απουσία του. Κομπλέ η Νίζνι που ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης με την εκπληκτική εμφάνιση και νίκη επί της Εφές. Στοιχηματικά τώρα. Η ΤΣΣΚΑ αναλόγως τα κέφια κάνει και τις διαφορές. Το σίγουρο είναι πως δεν χαλαρώνει και έχει εκρηκτικά διαστήματα όπου και καθαρίζει τα παιχνίδια κυρίως τα εντός έδρας. Και με την Μάλαγα πάτησε γκάζι στο β’ μέρος και χάθηκε.. Βέβαια σε έναν ρώσικο εμφύλιο είναι διαφορετικά τα πράγματα και η Νίζνι παλεύει όλα τα ματς οπότε η μαχητικότητα της θα είναι δεδομένη και σήμερα. Θα πάω με το χάντικαπ +15,5 της Νίζνι σε ένα  μονό αποδεκτό μπετ περιέργειας.


Μεγάλο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι είναι σε καλή κατάσταση πλέον όπως άλλωστε και η Ρεάλ οπότε περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Να πούμε ότι η Μακάμπι κέρδισε στον περσινό τελικό την Ρεάλ στην παράταση σε ένα παιχνίδι όπου η «βασίλισσα» ήταν μεγάλο φαβορί και σχεδόν σίγουρη για την κατάκτηση του τροπαίου. Συνεπώς πρώτη μικρή εκδίκηση για τα περσινά ίσως να σκέφτεται η Ρεάλ καθώς ο κορμός δεν άλλαξε σε σχέση με πέρσι. Κομπλέ οι ομάδες και δεν ξεχνάμε πως η Μακάμπι προ ημερών κέρδισε δύσκολα εντός και την Μπαρτσελόνα. Η έδρα πάντα είναι υπολογίσιμη και το χάντικαπ είναι σωστό μιας και ποιοτικά η Ρεάλ υπερέχει. Μία Ρεάλ που εκτός έδρας πάντως έχει προβληματάκια άλλα και το χάντικαπ εδώ δεν είναι μεγάλο. Κατά μέσο όρο 3,5π. με τον ΟΠΑΠ να δίνει +2,5 για την Μακάμπι αυτή την στιγμή. Στοιχηματικά δεν θα ήθελα να μπλέξω. Όπως προείπα το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες και μεγάλα brand.  Καλύτερο όλων το live και βάζουμε λίγα στο τζοκεράκι της παράτασης που είναι πιθανή πάντα σε αμφίρροπα ματς όπως το σημερινό. Νίκη Ρεάλ δεν παίζω γιατί μπορεί να εξελιχθεί τυράκι άλλα και χάντικαπ Μακάμπι δεν παίζω γιατί με τις βολές στο τέλος μπορεί να κλείσει μια διαφορά 5 πόντων και να καλυφθεί.


Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Βιτόρια με την Λαμποράλ να υποδέχεται την Μιλάνο. Ομάδα έδρας η βάσκοι φέτος το έχουμε γράψει πολλάκις και δίκαια για την Ισπανία κέρδισαν εύκολα την Μπαρτσελόνα στην έδρα τους. Η Ευρωλίγκα μοιάζει να μην απασχολεί τόσο φέτος καθώς ο στόχος που ήταν το Τοπ 16 απλά, επετεύχθη. Συνεπώς καμία εμπιστοσύνη στα εντός έδρας  της Λαμποράλ στην Ευρωλίγκα και ειδικά με ομάδες ημέρας όπως είναι η Μιλάνο. Οι ιταλοί επίσης σε μέτρια ευρωπαϊκή χρονιά παλεύουν για το καλύτερο άλλα όταν χάνεις στην έδρα σου από Νίζνι και Ουλκέρ δεν έχει και πολλές πιθανότητες διάκρισης. Καλή η προπόνηση στο πρωτάθλημα άλλα το μπερδεμένο ρόστερ βγάζει τις αδυναμίες του στην Ευρωλίγκα με τον Τζεντίλε να παίζει εγωϊστικά και τον Χάκετ να προσπαθεί να αναδειχθεί σε ηγέτη. Καλό ήταν το διπλό με την Μάλαγα άλλα μην ξεχνάμε πως η Μάλαγα ήδη στρέφεται στο πρωτάθλημα και με την ΤΣΣΚΑ παράτησε το ματς όταν ξέφυγε η διαφορά. Κομπλέ οι ομάδες και στοιχηματικά πάλι πάμε με το live και την παράταση και δεν κρατάω κάτι προς το παρών. Στην ουσία περιμένω ένα σπάσιμο στην Ρεάλ ή στην Λαμποράλ άλλα δεν ξέρω ποιο θα είναι και προτιμώ να απέχω.


Ωραίο παιχνίδι στο Βελιγράδι όπου ο Αστέρας ψάχνει την πρώτη του νίκη στο Τοπ 16 και μάλλον την παίρνει στο χαμηλό 1,35 πάντως. Κομπλέ οι ομάδες καθώς οι απουσίες της Άμπα είναι μακροχρόνιες και δεν επηρεάζουν. Πάντα δυνατή έδρα ο Αστέρας που έχασε από την Ρεάλ στο Τοπ 16 και από την Γαλατά. Με την Γαλατά τον λύγισε η ατμόσφαιρα της αναμέτρησης που αν δεν ήταν τόσο ιδιαίτερη μάλλον θα κέρδιζε το ματς. Η Άλμπα κάνει καλή προσπάθεια φέτος, πέρασε στο Τοπ 16 δικαιότατα, προελαύνει στην Γερμανία ενώ με το διπλό στην Πόλη επί της Γαλατά συνεχίζει να ελπίζει στο όνειρο, δηλαδή την πρόκριση στα νοκ άουτ. Επιστροφή του Ομπράντοβιτς στα παλιά λημέρια όπου και θα χειροκροτηθεί λογικά. Στοιχηματικά πάμε με την απλή νίκη του Αστέρα άλλα και με το -5,5 σε ένα μονό αποδεκτό. Εκτιμώ πως δεν χάνει ο Αστέρας σήμερα αν και σέβομαι την Άλμπα που είναι στρωμένη ομάδα και επικίνδυνη.


Μεγάλο ματς στην Πόλη ανάμεσα στην Εφές και τον Ολυμπιακό. Κατ’ αρχήν να πούμε πως για τον Ολυμπιακό είναι εκτός Παπαπέτρου- Αγραβάνης και αμφίβολοι οι Ντάνστον- Λαφαγιέτ. Ο Λαφαγιέτ μάλλον παίζει κατά μεγάλο ποσοστό. Κομπλέ η Εφές. Αντιμέτωπος ο Ίβκοβιτς με το δημιούργημα του καθώς πήρε έναν «άγουρο» Ολυμπιακό, τον έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και παρέδωσε έτοιμη ομάδα στον Μπαρτζώκα τότε που προς τιμή του επανέλαβε τον άθλο. Βαθμολογικά η Εφές είναι αυτή που καίγεται καθώς μετά την εντός έδρα ήττα από την ΤΣΣΚΑ ήρθε ακόμα μεγαλύτερο χαστούκι από την Νίζνι στην ήττα με διασυρμό μάλιστα. Λογικά πάμε σε κλειστό ματς και under 144 πόντους. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι χοτ και έχει ήδη ένα διπλό στην Πόλη με την Ουλκέρ. Νομίζω στατιστικά παραπάει ένα 2 στα 2 ειδικά με αυτό το μομέντουμ για την Εφές. Δηλαδή το 0 στα 2 στην Ευρωλίγκα. Σωστές οι αποδόσεις που δίνουν μικρό φαβορί τον Ολυμπιακό και μην ξεχνάμε πως την Ουλκέρ με απίθανο τρίποντο του Σπανούλη την έριξε στο «καναβάτσο». Μέχρι τότε φουλ για ήττα πήγαινε. Το τρίποντο ή το βάζεις και είσαι πρωτοσέλιδο την άλλη μέρα ή το χάνεις και αν είσαι ο Σπανούλης απλά λες ένα …ατυχία και ξεμπερδεύεις. Τέλος πάντων, πάμε με τον άσσο στο +1,5 της Εφές και ελπίζω να δούμε μία σοβαρή Εφές αντάξια της «κάψας» που έχει για την νίκη στην μάχη της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός ως αήττητος είναι άνετος βαθμολογικά.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Επικίνδυνη έξοδος για την Ουλκέρ στην Ανδαλουσία. Η Μάλαγα όπως και ο Αστέρας στον άλλο όμιλο έχει το απόλυτο μηδέν. Διασυρμός και με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα άλλα αίσθηση μου είναι και το έχω γράψει αρκετές φορές πως η Ουνικάχα «ψηφίζει» Ισπανία φέτος και η Ευρωλίγκα τείνει να γίνει βαρίδι σιγά σιγά. Πάντως εντός έδρας και μπροστά στο κοινό της σίγουρα θα τα δώσει όλα απέναντι στην Ουλκέρ ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Κομπλέ οι ισπανοί και αμφίβολος ο Χίκμαν για την Ουλκέρ. Οι τούρκοι προέρχονται από διπλό στο Μιλάνο και στην ουσία με διπλό και στην Μάλαγα (δεδομένου του διπλού στο Νοβγκοροντ +18) μόνο με αυτοκτονία δεν θα είναι στα νοκ άουτ. Αλλά νίκη Ουλκέρ δεν παίζω. Δελεαστικό το 1,60 δεν λέω άλλα το παιχνίδι είναι δύσκολο και δεν θέλω να μπλέξω. Θα περιμένω και εδώ το Live και επίσης καλό για παράταση και αυτό το παιχνίδι μιας και η Μάλαγα αγαπά τα θρίλερ εντός έδρας στην Ευρωλίγκα.


Ματς εύκολο λογικά για την Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ζαλγκίρις. Μία Ζαλγκίρις που λογικά θα έχει μέσα και τον Γιανκούνας ενώ ξεκούρασε στην λιθουανική λίγκα τους «γερόλυκους». Σταθερά εκτός για Μπαρτσελόνα οι Ναβάρο- Έρικσον – Όλεσον. Μία Μπαρτσελόνα που έχασε από την Λαμποράλ στα πλαίσια της ισπανικής λίγκας και μάλλον ξεσπάει στην Ζαλγκίρις όπως συνέβη και με τον Ερ. Αστέρα. Άλλωστε η Ζαλγκίρις εκτός έδρας δεν είναι κάτι σπουδαίο φέτος, σε μία χρονιά ανανέωσης. Δεν έχω να πω κάτι άλλο εδώ. Το -13,5 αν είναι σοβαρή η Μπαρτσελόνα το καλύπτει, διαφορετικά όχι. Δεν μπλέκουμε.


Πάμε και στον ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γαλατασαράϊ σε ένα πονηρό παιχνίδι. Παππάς- Μαυροκεφαλίδης  εκτός ενώ αμφίβολος είναι ο Σλότερ. Κομπλέ οι τούρκοι που τελευταία τείνουν να γίνουν ομάδα εκτός έδρας από ομάδα εντός. Ομάδα έδρας πάντως είναι ο Παναθηναϊκός που ανοίγει και διαφορές μάλιστα άλλα έχει πλέον απουσίες και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το -10,5 καλύπτεται ειδικά μετά το εντός έδρα «κάζο» της Γαλατά από την Άλμπα. Απέχουμε.


Επομένως έχουμε τρία ξεκάθαρα φαβορί (Παναθηναίκος- Μπαρτσελόνα- ΤΣΣΚΑ) που τα αφήνουμε ήσυχα. Ένα ματς σχεδόν στα ίσια αυτό ανάμεσα σε Εφές και Ολυμπιακό. Και τέσσερις νίκες με φαβορί ξεκάθαρο άλλα σε δύσκολα παιχνίδια. Αστέρας στο 1,35, Ρεάλ στο 1,55, Λαμποράλ στο 1,45 και Ουλκέρ στο 1,60. Κάποιο θα σπάσει. Κρατάω μόνο τον Αστέρα που ναι μεν είναι το χαμηλότερο άλλα δείχνει το πιο δυνατό.


Λίγα πράγματα συνεπώς καθώς δεν παίζουμε στοίχημα όλο το κουπόνι για να χάνουμε άλλα παίζουμε στοίχημα αυτά που μας αρέσουν για να κερδίζουμε. Πάμε με ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΝΙΖΝΙ(+15,5), ΕΦΕΣ UNDER 143,5 και ΑΣΤΕΡΑΣ (-5,5) και από εκεί και πέρα μία δυάδα κοινή ΟΠΑΠ / ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ


738. (+1,5) ΕΦΕΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1
045- 311 ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΑΛΜΠΑ    ΝΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑ   1,40



*ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου