Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Πρεμιέρα Last 32 (Αναλύσεις- Προτασεις Eurocup)




Στο τελευταίο μας άρθρο η Μπάγερν μας έστειλε στον κουβά με συνοπτικές διαδικασίες. Για την ιστορία να πω μόνο πως πέρασαν ως σημεία η Μούρθια και η Ρόμα άλλα δεν είχαν αντίκρισμα. Τελείωσαν οι γιορτές επιτέλους οπότε θα βρούμε την καθημερινότητα μας. Που είναι μίζερη και βαρετή άλλα ευεργετική για το στοίχημα, για όποιον τουλάχιστον τηρεί μία σειρά και ένα πρόγραμμα όπως εγώ. Πρεμιέρα χθες στο last-32 του Eurocup με την Βαλένθια να κερδίζει εύκολα την Νανσί. Σήμερα έχουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα οπότε πάμε να πούμε λίγα λόγια για κάθε ένα παιχνίδι.


Στο Βίλνιους η Ρίτας υποδέχεται την Τούροβ που έρχεται από την Ευρωλίγκα. Καλή έδρα οι λιθουανοί, στρωμένη ομάδα φέτος και καλή προσθήκη του Γιασάϊτις προ ημερών από την Κούμπαν. Οι πολωνοί είναι περισσότερο ομάδα έδρας άλλα κράτησαν το ρόστερ με το οποίο έπαιζαν στην Ευρωλίγκα οπότε με +6,5 ή +7,5 υπέρ τους απέχουμε. Πολύ χαμηλή η νίκη της Λιέτουβος στο 1,25 άλλα μάλλον περνάει.


Η Νεπτούνας εντός έδρας είναι πολύ καλή ομάδα. Το είδαμε και στην Ευρωλίγκα όπου εντός έδρας έκανε νίκες που παρ’ ολίγο να την οδηγήσουν στο Τοπ 16 παρόλο που εκτός έδρας ήταν «σκιά». Φιλοξενεί την Παρί. Που είναι μία ασταθής γαλλική ομάδα άλλα με καλό ρόστερ (για τα γαλλικά δεδομένα). Δεν έχει βρει πάντως ακόμα την σωστή χημεία και είναι μπερδεμένη. Αγωνιστικά η νίκη της Νεπτούνας και το -5,5 που πρέπει να καλύψει δεν βλέπω πως θα χαλάσουν. Εκτός και αν έχουμε καμιά «μαγεία» με σούπερ παιχνίδι από την Παρί. Μία Παρί που επαναλαμβάνω δεν έχει δείξει κάτι εξόχως καλό ως τώρα παρά μόνο εκρήξεις ημέρας. Κρατάω το σημείο και σε νίκη στο 1,35 και ε -5,5 ΟΠΑΠ στον άσσο.


Ντερμπάκι στο Ζάγκρεμπ με την Τσεντεβίτα να υποδέχεται την Σαραγόσα. Σε φόρμα οι δύο ομάδες άλλα πάντα οι μικρομεσαίες ισπανικές έχουν παραπάνω την λίγκα από το Eurocup.  Στο -1,5 η Τσεντεβίτα ΟΠΑΠ, στο +1,5 διαδικτυακά όπου μας αρέσει περισσότερο. Αγωνιστικά και με την έδρα κλείνω προς άσσο μιας και μιλάμε για παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Οι κροάτες με αμιγώς κροατική ομάδα είναι σε φάση ανασύνταξης χωρίς μεγάλο μπάτζετ άλλα όπως είδαμε και στην Ευρωλίγκα στο Ζάγκρεμπ παλεύουν όλα τα παιχνίδι όσο μπορούν και είναι υπολογίσιμοι. Η Σαραγόσα με ένα 2 στα 2 στην Ισπανία τώρα στις γιορτές πήρε καλή ψυχολογία άλλα πάντα εκτός έδρας (και ειδικά στο Eurocup) δεν παίζει στο μάξιμουμ όπως μπορεί. Πάω με τον άσσο. Πιστεύω πως οι ισπανοί στο Eurocup θα παίξουν τόσο- όσο για να προκριθούν οριακά στο τέλος.


Πάμε λίγο με άσσο και +8,5 διαδικτυακά με τους ρουμάνους της Πλοϊέστι. Σαφώς ανώτερη η Κούμπαν άλλα η νεοφώτιστη Ασεσοφτ τα δίνει όλα σε κάθε ματς του Eurocup (ειδικά εντός) που είναι και ο μεγάλος της στόχος φέτος.  Αναβρασμός στην Κούμπαν. Έφυγε ο Γιασάϊτις ενώ ίσως φύγει και ο Μάϊλς.


Στην Τσεχία δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε Νίμπουργκ και Ζενίτ.  Για την vtb είχαμε φέτος Ζενίτ- Νίμπουργκ  95-91 στην παράταση. Εδώ πάμε λίγο με την απλή νίκη της Νίμπουργκ στο 1,60 άλλα όχι σε πολύ καλό δελτίο.


Τούρκικος εμφύλιος με την Μπεσίκτας να έχει σταθερότητα φέτος και την Καρσίγιακα να μην παίζει όπως πέρσι. Για την λίγκα είχαμε Μπεσίκτας- Καρσίγιακα   87-82. Η λογική λέει πως η Μπεσίκτας εντός έδρας (μετά και την ήττα από την Εφές) κερδίζει την Καρσίγιακα. Άλλα είναι τούρκοι και τους φοβάμαι. Μπορεί να αποδειχθεί «τυράκι» η δελεαστική νίκη της Μπεσικτας. Απέχω.


Άγνωστες οι διαθέσεις της Μπουντούσνοστ στην Πονγκόριτσα στο παιχνίδι με την Μπάνβιτ. Μία Μπάνβιτ που είναι χειρόυτερη από πέρσι και μία Μπουντούσνοστ που είναι φέτος ομάδα μέρας χωρίς σταθερότητα στην άλλοτε καλή της έδρα. Απέχουμε.


Καλό παιχνίδι στο Στρασβούργο όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ούνιξ. Το Στρασβούργο θέλει πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο καημός. Πρόπερσι το έχασε από την Ναντέρ, πέρσι από την Λιμόζ. Φέτος είναι η τρίτη και φαρμακερή. Δεν πουλάει ούτε παίχτες, ούτε τον προπονητή για αυτό το σκοπό. Να ολοκληρωθεί ο στόχος. Η Ούνιξ είναι ποιοτικότερη ομάδα, σαφώς απογοητευμένη μιας και αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα, χωρίς τον Ζήση πλέον, άλλα στην καλή της μέρα κερδίζει, καλύπτει και το χάντικαπ. Γρίφος όμως. Απέχουμε.


Η Μπάγερν θα ξεσπάσει; Δεν θα πληρώσω για να μάθω.


Η Καντού είναι μία ακόμα αμαρτωλή ιταλική περίπτωση. Χαμηλό μπάτζετ φέτος και προτεραιότητα η Ιταλία, ίσως στεναχωρήθηκε  που προκρίθηκε γιατί δεν έχει βάθος και η κούραση αυτή θα της βγει στο πρωτάθλημα. Που είναι ήδη πίσω. Άλλωστε δεν περιμένει κάτι από το Eurocup. Η Κίμκι είναι ακόμα μία ακριβή και καλή ρώσικη ομάδα. Η πιο σταθερή μαζί με την ΤΣΣΚΑ φέτος από τις ρώσικες σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Το παιχνίδι μοιάζει με αυτό του Στρασβούργο- Ούνιξ απλά έχουμε διπλάσιο χάντικαπ μιας και η Καντού δεν είναι Στρασβούργο και η Κίμκι πιο σταθερή από την Ούνιξ. Περίεργο ματς. Πολύ περίεργο με 1,25 νίκη Κίμκι…


Η Λιμόζ πήρε και το Ζελαμπάλ. Ενισχύεται καθώς θέλει πρωτάθλημα εκ νέου. Γι αυτό πήρε τον διεθνή γάλλο. Όχι για το Eurocup. Εντός έδρας πάντα είναι δυνατή. Εύκολα ή δύσκολα συνεπώς κερδίζει σήμερα στο 1,25 περίπου. Δεν κρατάω τίποτα σε χάντικαπ πάντως μιας και φοβάμαι την αναμέτρηση παρόλο που πιστεύω νίκη Λιμόζ με 8-10 πόντους.


Η ντεφορμέ Ολίμπια παίζει με την χοτ Μπάμπεργκ. Άλλο ένα πονηρό παιχνίδι και υποψήφιο για «σπάσιμο» μιας και το 1,40 του διπλού είναι προκλητικό βάσει φόρμας και ρόστερ. Απέχω. Μπορεί να είναι και δωράκι εν τέλει.


Η Σεβίλλη φέτος είναι μία σκέτη απογοήτευση και ανάξια εμπιστοσύνης. 0 στα 6 απέναντι στην Οστάνδη των 8 στα 8. Άλλα ως ισπανική ομάδα και μάλιστα εντός είναι φαβορί. Και ορθά είναι. Άλλα δεν είναι εμπιστοσύνης.


Η Ρόμα επίσης είναι μια αμαρτία ιταλική. Που κέρδισε την Κυριακή την Μπολόνια εντός (το είχαμε σε πρόταση) άλλα γενικά δεν παίζει καλά και μάλλον όπως και για την Καντού το Eurocup είναι «βραχνάς» πλέον. Άλλα θα παλέψει. Κανείς δεν ξεκινά ένα παιχνίδι για να χάσει. Εκτός αν είναι συνεννοημένο. Στα ίσια πάντως κανείς δεν παίζει για να χάσει. Η Βολγκογραντ κάνει μία μικρή κοιλιά με 0 στα 3 άλλα ο Μπάουερμαν έχει βρει χημεία και φυσικά μπορεί και ξερό διπλό στην Ρώμη. Στο 2,40 όποιος θέλει το βάζει λίγα.


Τέλος καλό ντέρμπι ανάμεσα σε Σάσσαρι και Γκραν στην Σαρδηνία. Νησιωτικό ντέρμπι με τους ιταλούς να βρίσκουν και πάλι την φόρμα τους οπότε είναι δίκαιο φαβορί καθώς μιλάμε για ομάδες έδρας αμφότερες. Λίγο άσσο νίκη Σάσσαρι στο 1,58 άλλα όχι φανατικά.


Στην Ισπανία η Εστού μετά από ένα 0 στα 2 αντιμετωπίζει εντός την νεοφώτιστη Ανδόρρα. Λογικά την κερδίζει. Εδώ κέρδισε εντός έδρας Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. 1,38 η νίκη της τώρα. Καθαρά αγωνιστικά αν δεν έχουμε «μαγεία» κερδίζει και σχετικά εύκολα. Η Ανδόρρα είναι κατά πολύ ομάδα έδρας άλλωστε.


Επομένως

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ   ΝΙΚΗ ΚΑΙ (-5,5) -ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+1,5)-ΠΛΟΪΕΣΤΙ (+8,5)- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ  ΝΙΚΗ-ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ   ΝΙΚΗ-  ΛΙΜΟΖ-  ΝΙΚΗ-ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ (+3,5)- ΣΑΣΣΑΣΙ ΝΙΚΗ


*Θα έχουμε κλασικά εκπλήξεις οπότε με σύνεση.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


704. ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ- ΠΑΡΙ (+5,5)     1
705. ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ (+1,5)   1
050-311  ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΑΛΜΠΑ     ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1 (με τοκογλυφικές νίκες)


ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΑΝΔΟΡΡΑ    1   ΝΙΚΗ ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ- ΠΑΡΙ  1  ΝΙΚΗ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ
ΛΙΜΟΖ- ΠΑΟΚ  1  ΝΙΚΗ ΛΙΜΟΖ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ  1   ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΑΛΜΠΑ  1  ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1,55



**ΟΣΟΙ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΛΚΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ΟΥΛΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΨΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου