Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τέννις Δευτέρας από τον Pique



Καλησπέρα σε όλους,κακό το προχθεσινό ξημέρωμα ,όταν άνοιξα το λαιβσκορ για να δω το αποτέλεσμα στο Λόπεζ-Γιάνοβιτς δεν πίστευα στα μάτια μου,ανοιξα άλλες 2 σελίδες για να επιβεβαιώσω το αποτέλεσμα.Και ο ίδιος ο Γιάνοβιτς να μου έλεγε ότι θα καθίσει να χάσει με 3-0,εγώ πάλι όβερ 3.5 σετ θα έπαιζα. Ορθώς απέφυγα το τυράκι της νίκης καθώς δεν ήταν για 1.50 αλλά τι να το κάνω όταν γνωρίζω τέτοια συντριβή; Ορθή αποφυγή και του Πόσπισιλ,δεν νοείται τέτοια αλλαγή στο σετ αποδόσεων χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.Ο σκυλος Φερέρ κέρδισε τον Γάλλο Σιμόν και παρότι περίμενα έκπληξη, αυτή δεν ήρθε,επιβεβαιώθηκε όμως το «κλέψιμο» σετ από τον Γάλλο. Το τάι μπρεικ επιβεβαιώθηκε δις στο παιχνίδι του Ίσνερ με τον Μιούλερ ενώ τέλος ο Μπραντς κέρδισε περπατώντας(με την έννοια ότι δεν χρειάστηκε καν να ανεβάσει επίπεδο στο παιχνίδι του) τον Ιγκνατίκ και μας έδωσε το 1.90. Αυτά τα σημεία είναι που γουστάρω τρελά καθώς πιάνεται αδιάβαστος ο μπουκ.Αν το παιχνίδι αφορούσε τουρνουά μεγαλύτερου επιπέδου,η νίκη του θα ήταν για μαξ μπετ.


Πάμε στα αυριανά:


Έχουμε στις 5 τα ξημερώματα το Μπέρντιχ-Ναδάλ. Ο Τσέχος κλασικά έφτασε εύκολα ως εδώ νικώντας με 3-0 τους Φάλα,Μέλτσερ,Τροίτσκι,Τόμιτς όμως όταν έρχονται τα δύσκολα,εξαφανίζει τη ρακέτα του. Απ’την άλλη ο Ναδάλ απέκλεισε εύκολα τους Γιούζνι,Σέλα,Άντερσον αλλά ζορίστηκε πάρα πολύ με τον Σμίτσεκ. Δύσκολη η προσέγγιση σ’αυτό το παιχνίδι,με βαριά καρδιά όμως θα πάω με νίκη του Τσέχου.Αν δεν κερδίσει τώρα τον πεσμένο Ναδάλ,δεν θα το κάνει ποτέ. Η τελευταία του νίκη απέναντι στο Ναδάλ σε σκληρή επιφάνεια ήταν πριν από 10 χρόνια κ ελπίζω αύριο να αναστηθεί.


Στις 10 το πρωί ξεχωρίζει το παιχνίδι Κύργιος-Μάρει.Τι να πει κανείς για τον παιχταρά τον Κύργιο,μεγάλα παιχνίδια μέχρι στιγμής κ επική ανατροπή με Σέππι. Ο πρωταθλητισμός κυλάει στο αίμα του και η -καλώς εννοούμενη- αλαζονεία του τον έχει βοηθήσει να πολεμάει όλα τα παιχνίδια. Λίγοι παίχτες έχουν το αγωνιστικό του θράσος και αν ήταν άλλος στη θέση του,θα είχε παρατήσει σίγουρα το παιχνίδι. Απ’την άλλη ο Μάρει ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν μέχρι και το προηγούμενο παιχνίδι όπου κέρδισε τον Ντιμιτρόφ. Διαγωνισμό λουζεριάς κάνανε και αν ήταν άλλος στη θέση του Βούλγαρου,ο Μάρει θα είχε αποκλειστεί καθώς ήταν πολύ νωθρός. Υποψιασμένες βγήκαν οι εταιρίες σ’αυτό το ματς καθώς δίνουν 1.90 στο να πάρει σετ ο Κύργιος,εγώ θα το τιμήσω  δυνατά και θα ρίξω και μερικά ψιλά στη νίκη του σε 5.50 απόδοση, μου χάρισε αρκετά στο προηγούμενο παιχνίδι,οπότε έχω αυτό το μικρό περιθώριο. Περιττό να υπενθυμίσω πως σε κάθε σετ αξίζει να κοιτάμε τα οβεράκια σε γκέιμς,πληρώνουν συχνά.


Πάμε λίγο και στις γυναίκες τις οποίες οφείλω να ομολογήσω ότι έχω παρακολουθήσει ελάχιστα στο Αυστραλιανό Όπεν. Όμως,στο Μπουχάρντ-Σαράποβα μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς η Τζίνι είναι μεγάλο πουλέν και την παρακολουθώ ανελλιπώς.Κάνει πολύ καλό τουρνουά και πιστεύω θα δείξει μεγάλη αντίσταση στην αντιπαθητική Ρωσίδα της οποίας το μόνο σοβαρό τεστ ήταν απέναντι στην Ανούλα την Ιβάνοβιτς την οποία είχε κερδίσει με ανατροπή. Σ’αυτό το παιχνίδι βλέπω όβερ 20.5 γκέιμς,+4.5 γκέιμς υπέρ Μπουχάρντ και χάντικαπ σετ υπέρ της Τζίνι. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ρολάν γκαρός πέρσι και πιστεύω θα επιβεβαιωθούν και αύριο. Επειδή όμως οι γυναίκες είναι εντελώς αναξιόπιστες, θα πάω απλά με το οβεράκι στα γκειμς.



Τέλος,αύριο αρχίζουν κάποια τουρνουά Τσάλεντζερ. Όπως είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο,σε τέτοια τουρνουά παρουσιάζονται καλές ευκαιρίες καθώς και είναι μακριά απ’το φως της δημοσιότητας και δεν παίρνουν μεγάλα πονταρίσματα. Ήδη έχω ξεχωρίσει κάποια παιχνίδια,τα οποία θα μελετήσω ακόμα περισσότερο και αν μου αρέσουν πολύ θα τα ανεβάσω. Καλή επιτυχία σε εμάς και στους Μπέρντιχ,Κύργιο και Μπουχάρντ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου