Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Είναι ντροπή να χάσεις δύο φορές από αυτήν!!! (Αναλύσεις - Προτάσεις Eurocup)



Μισός πόντος χάντικαπ μας στέρησε 2 ταμεία το σαββατοκύριακο που μας πέρασε οπότε και περιοριστήκαμε στο ένα ταμείο διαδικτύου μόνο με Μανρέσα και Καντού. Στην μία πρόταση ΟΠΑΠ όπου χάθηκε η Γκραν (με τον τραγελαφικό τρόπο που χάθηκε στο χάντικαπ) πέρασαν η Μανρέσα και η Λαμποράλ. Στην δεύτερη πρόταση διαδικτύου είχαμε δυάδα την Γκραν με την Λαμποράλ. Επειδή είδα το παιχνίδι ανάμεσα σε Γκραν Κανάρια και Ρεάλ ειλικρινά δυσκολεύτηκα να πιστέψω για κάποια ώρα πως χάθηκε το σημείο.


Αυτά από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, που είχα ένα θέμα με το μάτι μου (και ακόμα δεν έφυγε εντελώς το πρόβλημα) οπότε και δεν είχαμε αναλύσεις. Σήμερα πάντως κανονικά θα πούμε μία κουβέντα για όλο το Eurocup και θα σταθούμε σε 3-4 επιλογές πάλι ελπίζοντας να αποφύγουμε τις παγίδες που παραδοσιακά έχει το Eurocup σε κάθε του αγωνιστική.


Ξεκίνημα από την Μόσχα όπου η Κίμκι είναι σαφέστατα ανώτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Θέμα διάθεσης η διαφορά εδώ και δεν μπλέκουμε φυσικά.


Μένουμε στην Ρωσία όπου η Ζενίτ υποδέχεται την Ούνιξ. Να πούμε εδώ πως στο Eurocup «γυρίζουν» οι όμιλοι σήμερα και οι φιλοξενούμενοι της προηγούμενης αγωνιστικής γίνονται τώρα γηπεδούχοι. Στο Καζάν είχαμε έναν διασυρμό της Ζενίτ. Μία Ζενίτ που έχασε και το μεταξύ τους παιχνίδι για την vtb λίγκα (πάλι στο Καζάν) με 7π. Αλλάζουν πάντως τα δεδομένα καθώς εντός έδρας πιστεύω πως θα παλέψει περισσότερο η γηπεδούχος ομάδα. Το μόνο που με «χαλάει» στο όλο σκεπτικό είναι η ήττα της Ούνιξ για την vtb στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ την Κυριακή. Αν είχε κερδίσει εκεί θα έπαιζα άσσο πολύ ευχάριστα. Τώρα πάλι άσσο επιλέγω απλά πάμε προσεκτικά αν και πιστεύω πως με +3,5 είμαστε αρκετά καλά.


Αφήνουμε και το παιχνίδι της Κούμπαν που και εδώ είναι θέμα διάθεσης μιας και η Νανσί είναι ομάδα έδρας περισσότερο.


Πάμε με την Βαλένθια σε απλή νίκη 1,20 τοκογλυφίας άλλα και με -8,5. Στο παιχνίδι στην Ισπανία οι ρουμάνοι κέρδισαν με +5. Ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Περάσοβιτς. Μετά την απόλυση του, η Βαλένθια εντός διέλυσε την Μούρθια και κάτι μου λέει πως θα κερδίσει και με +10 την Πλοϊέστι σήμερα. Οι ρουμάνοι είναι καλύτεροι εντός έδρας πάντα και το χάντικαπ  ορθά δίνεται όπως δίνεται απλά πρώτον δεν πιστεύω η Βαλένθια να κάνει 2 ήττες από την Πλοϊέστι και λογικά θα θέλει και +6 για να έχει την διαφορά αν φτάσουμε σε ισοβαθμίες. Προς διπλό με -8,5.


Δύσκολο παιχνίδι στην Τσεχία με την Νίμπουργκ λογικά να παλεύει εντός άλλα δεν μπορώ να κοντράρω το Στρασβούργο που φέτος είναι σοβαρό σχεδόν σε όλα του τα παιχνίδια.


Περίεργο παιχνίδι στην Σμύρνη και η Καρσίγιακα δίκαιο φαβορί καθώς είναι χοτ άλλα έχει και την έδρα. Η Παρί δεν παίζει καλά και άνετα πάλι μπορεί να χάσει με καλή διαφορά άλλα θα προτιμήσω να μην ακουμπήσω. Κάτι με απωθεί. Φοβάμαι να μην  έχουμε έκπληξη εδώ από την Παρί παρόλο που με βάση της τελευταίες τις εμφανίσεις δεν πείθει.


Ακόμα ένα περίεργο παιχνίδι στην Πόλη. Η Μπεσίκτας «έβγαλε» διπλό στην Λιθουανία σε μία έδρα που δεν πέρασαν άλλοι και άλλοι. Είχαμε μιλήσει για εκείνο το ματς και τις φοβίες μου. Τώρα +6,5 για Νεπτούνας σε ένα θολό παιχνίδι που ναι μεν βλέπουμε προς διπλό με χάντικαπ άλλα δεν το βάζω πουθενά το σημείο καθώς η Νεπτούνας κακά τα ψέματα εκτός έδρας 9 στις 10 φορές είναι «σκιά».


Η Μπάγερν έστρωσε για τα καλά. Και με φουλ επίθεση πέρασε από την Στόζιτσε Αρένα. Δύο προβλήματα εδώ που με αποτρέπουν από τον άσσο με -12,5. Πρώτον η Μπάγερν εντός δεν είναι τόσο σοβαρή όσο εκτός έδρας τον τελευταίο μήνα. Δεύτερον η Ολίμπια που είναι μία νεανική ομάδα αν πάμε σε run n gun παιχνίδι, φουλ επίθεση λογικά με τα τρίποντα μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ. Επομένως δεν αξίζει να μπλέξουμε άσχετα αν η Μπάγερν είναι χοτ.


Καλό παιχνίδι στην Ιταλία ανάμεσα σε Καντού και Λιμόζ. Η Λιμόζ με την Κίμκι είναι τα φαβορί του ομίλου άλλα εδώ είχα αποφασίσει από την Παρασκευή να μην ασχοληθώ με την αναμέτρηση όταν θα έρθει η ώρα (δηλαδή σήμερα). Είχα την βεβαιότητα ότι θα κερδίσει η Καντού την Βαρέζε στο κλασικό ντέρμπι μίσους στον ιταλικό βορρά (όπου και συνέβη) άλλα ενώ πίστευα νίκη Λιμόζ με θρίλερ στο παιχνίδι με την Ναντέρ (γι αυτό και το έδωσα διπλό με χάντικαπ) είχαμε διασυρμό της Λιμόζ σε παιχνίδι μάλιστα σημαντικό. Από την Δευτέρα πλέον καλοβλέπω το διπλό με +2,5 δεδομένου πως η Καντού έτσι κι αλλιώς ξέρει πως δεν προκρίνεται στον όμιλο και το κρίσιμο παιχνίδι με την Βαρέζε το κέρδισε. Και στον αντίποδα η Λιμόζ θα ψάξει μια καλή νίκη μετά τον διασυρμό από την Ναντέρ που θα της δώσει μισή πρόκριση στην επόμενη φάση άλλα και την δυνατότητα για κάποιες ανάσες χρήσιμες για το γαλλικό πρωτάθλημα. Διπλό με +2,5.


Ενδιαφέρον παιχνίδι και αυτό της Ντιζόν. Που έχει πολύ καλή έδρα και δίκαια δίνεται μικρό  φαβορί παρόλο που η Μπάμπεργκ είναι πιο «γεμάτη» ομάδα και έμπειρη ευρωπαϊκά. Νίκη με +5 για την Ντιζόν στην Γερμανία και στην ουσία η Μπάμπεργκ θέλει μόνο διπλό σήμερα αρχικά και έπειτα με +6 για να έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης. Με ήττα σήμερα λογικά θα περιμένει «δωράκι» από την Μπάγερν άλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα το πάρει μιας και οι γερμανοί είναι λίγο «τίμιοι» σε αυτά. Πάω με το διπλό πιστεύοντας πως δεν θα χάσει εκ νέου η Μπάμπεργκ από την Ντιζόν. Και μην ξεχνάμε πως νίκη Μπάμπεργκ με λιγότερο των 5 πόντων κρατάει ζωντανή και την Ντιζόν στο παιχνίδι της πρόκρισης.


Περίεργο παιχνίδι στο Βέλγιο με την Οστάνδη να έχει διασυρθεί στο ματς στην Πολωνία όταν σας έγραφα πως κάτι δεν πάει καλά στα χάντικαπ εκεί. Είχαμε +5,5 για Οστάνδη παρόλο που η ομάδα ήταν «τρένο δίχως φρένο». Τέλος πάντων είχαμε μια μαγεία εκεί την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα έχουμε +5,5 για την Τούροβ. Που αν κοιτάξεις το πρώτο ματς (99-71) θα αναρωτηθείς εύλογα «τι άλλαξε σε μια βδομάδα και η Οστάνδη από εκεί που ήταν χάλι μαύρο, τώρα θα κερδίσει και με διαφορά την αντίπαλο της;;;» Προφανώς και θα κερδίσει και με την δύναμη της έδρας και ο μπουκ παίζει με την ψυχολογία και την νοημοσύνη μας για δεύτερη φορά στο ίδιο σετ ομάδων. Δεν θα ακουμπήσω αν και πιστεύω πως η Οστάνδη κερδίζει.


Η Σαραγόσα εντός έδρας κερδίζει και με διαφορά την Βολγκογκραντ δεδομένου και της ήττας της από την Μπανταλόνα την Κυριακή. Σωστό το χάντικαπ απλά απέχουμε με -12,5. Πιθανό ντεμπούτο για τον Πέρκινς με τους ρώσους.


Η Σεβίλλη σίγουρα δεν είναι καλά. Διασύρθηκε και στην Τενερίφη από την Κανάριας, στην μετά Ροθ εποχή που δεν άλλαξε και κάτι πάντως. Διασυρμός και στο Βίλνιους με την Ρίτας και λογικά το μυαλό είναι στην Ισπανία περισσότερο όπου είναι ουραγός και είναι μεγάλο όνομα για να πέσει κατηγορία. Ενισχύθηκε με τον νεοζηλανδό Κιρκ Πένι (καλός γυρολόγος) άλλα θέλει δουλειά για να στρώσει και παράλληλα ψάχνει προπονητή. Δεν ακουμπάω το πονηρό -5,5 της Ρίτας. Δεν θα εκπλαγώ αν κερδίσει η Σεβίλλη.


Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Σαρδηνία με την Σάσσαρι ορθά να είναι φαβορί στην έδρα της. Και βολεύει η νίκη της καθώς έχασε τόσο στην Πονγκόριτσα όσο και στην Μπολόνια. Οι μαυροβούνιοι φέτος είπαμε και σε παλαιότερο άρθρο, έχουν ρίξει το βάρος στην τετράδα της αδριατικής λίγκας, κάνουν κάποιες νίκες ευρωπαϊκά όπως αυτή με την Σάσσαρι την προηγούμενη εβδομάδα άλλα σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο εκτός έδρας και εμπιστοσύνης φυσικά. Νίκη Σάσσαρι άλλα όχι φανατικά.


Τα Γκραν τέλος λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα με την φετινή Μπάνβιτ. Μία Μπάνβιτ που μας πλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα εντός έδρας άλλα τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα δεδομένου και την ήττας των νησιωτών από την Ρεάλ. Κρατάω νίκη για Γκραν στο 1,30. Προς άσσο είμαι και στο -7,5 άλλα είναι οριακό το χάντικαπ.


Επομένως πάμε με ΖΕΝΙΤ (+3,5)-  ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ (-8,5)- ΛΙΜΟΖ (+2,5)- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+1,5)- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΙΚΗ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


717. ΝΤΙΖΟΝ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+1,5)    2
716. ΚΑΝΤΟΥ- ΛΙΜΟΖ (+2,5)   2


**ΚΑΙ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ


709. (+3,5) ΖΕΝΙΤ- ΟΥΝΙΞ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΝΤΙΖΟΝ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  2  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ- ΜΠΑΝΒΙΤ   1  ΝΙΚΗ ΓΚΡΑΝ  1,30



**ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ ΜΙΚΡΟ  ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ   1,20 ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου