Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Με όπλο την έδρα (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)




Κακή ήταν και η χθεσινή μέρα. Η Παρί έχασε δίκαια. Η Μονς έχασε στο τέλος με 7π. σε ένα χάντικαπ +5,5 με επιμέρους τελευταίο δεκάλεπτο 24-12 υπέρ της Αντβέρπ! Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Σήμερα έχουμε Eurocup όπου και πάλι θα πάμε συγκρατημένα. Έχω κρατήσει μόνο δύο σημεία άλλα θα πούμε μια κουβέντα για όλα τα παιχνίδια.


Η Βολγκογκραντ είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και χάνει εύκολα πλέον στα παιχνίδια της. Δεδομένης και της κατάστασης της Σαραγόσα πρέπει οι ισπανοί νε περάσουν εύκολα με διπλό άλλα έχουμε πονηρό χάντικαπ ή αν θέλετε πιθανό τυράκι στο 1,60 της Σαρσγόσα που δεν έχει λογική. Αφήνω την αναμέτρηση.


Η Λιέτουβος εντός έδρας μπορεί να διασύρει την φετινή Σεβίλλη. Επίσης δεν μπλέκουμε καθώς οι ισπανοί μπορεί να κάνουν κάποιο «μπαμ» από εκεί που δεν το περιμένουμε. Με βάση το τι έχουμε δει ως τώρα πάντως, σκεπτόμενοι αθώα ο άσσος έχει προβάδισμα.


Η Μπάνβιτ με την έδρα μπορεί και καθαρή νίκη με τα Γκραν. Οι τούρκοι είχαν διακοπή για το all star game ενώ προέρχονται από ήττα πάλι εντός με 1π. στο φινάλε από την Σάσσαρι. Δευτερό συνεχόμενο εντός επομένως πάλι για το Eurocup. Τα Γκραν είναι χοτ πάντως δεν το ξεχνάμε απλά το μομέντουμ δείχνει άσσο με χάντικαπ.


Η Νεπτούνας έχει πολύ καλή έδρα. Και μας δικαιώνει σχεδόν πάντα. Σήμερα υποδέχεται την Μπεσίκτας η οποία κάνει «κοιλιά» και δεν παίζει καλά τον τελευταίο μήνα. Λογικά το 1,40 της νίκης της Νεπτούνας περνάει αν και λίγο το φοβάμαι λόγω αντιπάλου. Αλλοπρόσαλλη η Μπεσίκτας με γεμάτο ρόστερ φέτος δεν μπορώ να την ψυχολογήσω καλά και δεν αποκλείω ξερό διπλό σοκ για τους λιθουανούς. 1,40 πάντως  νίκη Νεπτούνας  σε ένα παρολί όχι πολύ καλό θα το έβαζα σεβόμενος την δυνατή της έδρα.


Στην Πυλαία η Κίμκι είναι σαφώς ανώτερη άλλα οι γηπεδούχοι παίζουν καλά άλλα είναι και τυχεροί έχοντας κερδίσει τα τελευταία τους παιχνίδια κυριολεκτικά στο μηδέν. Δεν θέλω να μπλέξω. Η σοβαρή Κίμκι περνά και με -6,5 πάντως και είναι σωστό το χάντικαπ.


Ρώσικος εμφύλιος ανάμεσα σε Ούνιξ και Ζενίτ. Για την vtb λίγκα είχαμε 19/10 Ούνιξ- Ζενίτ  73-66 και βάσει αποτελεσμάτων η Ούνιξ χρειάζεται την άνετη νίκη σήμερα και για ψυχολογικούς λόγους. Είναι δύσκολο παιχνίδι όμως με 8,5 χάντικαπ για Ζενίτ και το αφήνω ήσυχο.


Η Μπάμπεργκ με την καλή της έδρα επίσης είναι σωστό μεγάλο φαβορί με την Ντιζόν. Προς άσσο είμαι άλλα όχι φανατικά καθώς η Ντιζόν μου άρεσε επιθετικά με την Ρουέν το Σάββατο και δείχνει πως αν πάμε σε μεγάλο σκορ ίσως να μην καλυφθεί το χάντικαπ εν τέλει.


Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Πολωνία. Η Τούροβ που μας έρχεται από την Ευρωλίγκα είναι καλή ομάδα εντός έδρας για τα δεδομένα του Eurocup άλλα με την Σεβίλλη ίδρωσε και κέρδισε στο τέλος με 3π. Στον αντίποδα η Οστάνδη είναι χοτ, έχει να χάσει κοντά 2 μήνες ενώ γύρισε και το ματς με την Λιέτουβος στην έδρα της δείχνοντας μαχητικότητα και πάθος. Με βάσει την εικόνα τον ομάδων το χάντικαπ θα έπρεπε να είναι το πολύ +1,5 για Οστάνδη λόγω έδρας της Τούροβ. Και έχουμε +5.5. Καμία λογική. Οπότε μπαίνουμε σε σκέψεις. Βάσει αριθμών μιλάμε για λάθος των μπουκ εδώ. Άλλα είμαι δύσπιστος. Δεν πιστεύω πως όλοι κάνουν λάθος. Και συνήθως ένα λάθος πραγματικό γίνεται από έναν, μένει στον αέρα λίγο χρόνο και διορθώνεται μετά. Βάζω Οστάνδη +5,5 μονό αποδεκτό γιατί δεν μπορώ να αγνοήσω το αγωνιστικό κομμάτι άλλα το παιχνίδι έχει δοθεί περίεργα και με προβληματίζει.


Αφήνουμε το ματς της Νανσί. Που είναι καλή ομάδα έδρας άλλα η Κούμπαν έχει φόρμα και κερδίζει εύκολα στα τελευταία της παιχνίδια.


Δεν κοντράρω και Στρασβούργο που ναι μεν σκέφτεται περισσότερο το πρωτάθλημα άλλα παίζει σταθερό μπάσκετ και η Νίμπουργκ δεν πείθει φέτος.


Αφήνω και την Βαλένθια που εντός έδρας σωστά έχει -15,5. Εντός έδρας μπορεί και να το καλύψει.


Στην Ποντγκόριτσα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε Μπουντούσνοστ και Σάσσαρι. Οι μαυροβούνιοι φέτος διανύουν μία μετριότατη χρονιά ευρωπαϊκά και περισσότερο μοιάζει να θέλουν να αφοσιωθούν στην Αδριατική λίγκα και στον στόχο της τετράδας εκεί. Η Σάσσαρι δείχνει να συνέρχεται απόλυτα μετά την κοιλιά που έκανε προ μηνός και μέσα σε όλα αυτά το παιχνίδι δίνεται στα ίσια σε μία ύστατη προσπάθεια να παίξουμε άσσο λόγω «κάψας» της Μπουντούσνοστ για νίκη ελέω βαθμολογίας. Δεν έχει δείξει αγωνιστικά σοβαρότητα η ομάδα πάντως ούτε η έδρα της είναι δυνατή όπως άλλοτε. Το αφήνω.


Στην Ρώμη τέλος, η Ρόμα υποδέχεται την Τσεντεβίτα με τον Ρέπεσα να επιστρέφει σε μία ομάδα που αγάπησε άλλα όπως δήλωσε τον έφαγε η «παράγκα» της Σιένα και δεν μεγαλούργησε.  Σε περίοδο ανανέωσης οι δύο ομάδες με τους ρωμαίους εντός έδρας να είναι αισθητά καλύτερη από ότι εκτός χωρίς όμως να είναι απόλυτο αυτό. Η Τσεντεβίτα με αμιγώς κροατικό σύνολο τα πάει καλά φέτος και το παιχνίδι στοιχηματικά είναι μεγάλο ντέρμπι. Πάμε με το +1,5 της Ρόμα, δεν αποκλείω την παράταση, απλά πιστεύω πως έστω και με 1π. θα μιλήσει η έδρα. Δεν ξεχνάμε πως επόμενη αγωνιστική έχουμε το Τσεντεβίτα- Ρόμα όπου με νίκη εκεί των κροατών με +2 π.χ. (αν έχουν χάσει με 1π.) όλοι είναι ευχαριστημένοι!


Επομένως λίγα πράγματα όπως σας είπα και πάμε με ΜΠΑΝΒΙΤ (+3,5) ΚΑΙ (+2,5) ΟΠΑΠ- ΡΟΜΑ ΝΙΚΗ 1,85 ΚΑΙ (+1,5) ΟΠΑΠ- ΟΣΤΑΝΔΗ (+5,5) ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΚΙΜΚΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ  4,5€ ΟΠΑΠ.


**ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΛΕ ΜΑΝ (+2,5) ΑΠΟ EUROCHALLENGE Ή ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΥΑΔΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗ


707. (+2,5) ΜΠΑΝΒΙΤ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ   1
717. (+1,5) ΡΟΜΑ- ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ    1


ΠΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ


ΜΠΑΝΒΙΤ-  ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  1  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΝΒΙΤ
ΡΟΜΑ- ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ  1  ΝΙΚΗ ΡΟΜΑ  1,85



**Τίποτε άλλο και δεν ανοιγόμαστε. Αύριο θα τα πούμε με Ευρωλίγκα σε μία αγωνιστική με έντονο φαβοριτισμό και ελάχιστες επιλογές, που όμως  υπάρχει ένα σημείο που πιστεύω πολύ και θα το βάλω μόνο του ένα καλό ποσό.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου