Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Κρύβει παγίδες; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Μια χαρά τα πήγαμε χθες στο Eurocup καθώς αποφύγαμε  στις προτάσεις  όλες τις παγίδες- εκπλήξεις που πάντα υπάρχουν στον θεσμό. Στην πρόταση ΟΠΑΠ πήραμε Νεπτούνας και Τσεντεβίτα. Περιμένουμε την Ζαλγκίρις. Πλήρωσε η πρόταση ίντερνετ η πρώτη με Εστουντιάντες, Λιμόζ και Νεπτούνας ενώ στην δεύτερη διαδικτυακή πρόταση πήραμε την Τσεντεβίτα και κλείνουμε με Ζαλγκίρις. Εν ολίγοις με νίκη της Ζαλγκίρις κάνουμε το απόλυτο. Σήμερα όμως δεσπόζει η Ευρωλίγκα, παραδοσιακά Πέμπτη. Οπότε πάμε να δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα.


Ξεκίνημα από την Μόσχα όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Λαμποράλ. Είναι εμφανής η ανωτερότητα των ρώσων που αν έχουν διάθεση καλύπτουν το χάντικαπ. Αν δεν παίξουν καλή άμυνα να αφήνουν ελεύθερα αρκετά τρίποντα των ισπανών το χάντικαπ δεν θα καλυφθεί. Κομπλέ οι ομάδες καθώς ο Χριάπα είναι μακροχρόνιος απών για την ΤΣΣΚΑ και δεν επηρεάζει. Στοιχηματικά δεν μπλέκουμε με το χάντικαπ. Απλά περιμένουμε το Live μήπως μπουν νωχελικά οι γηπεδούχοι και πετύχουμε καλύτερες τιμές.


Στο Τελ Αβιβ η Μακάμπι φιλοξενεί τον Αστέρα. Σε ένα παιχνίδι κομβικό μιας και αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα. Χωρίς απουσίες καθώς και ο Σμιθ επιστρέφει για τους εβραίους. Καλή έδρα πάντα η Μακάμπι που έχει «λίγο» προπονητή όμως αν και στα κρίσιμα αναλαμβάνει ο Γκέρσον τα ηνία. Ο Αστέρας είναι στρωμένη ομάδα με πολύ ταλέντο. Ενδιαφέρον θα έχει η αναμέτρηση Σχορτσιανίτη- Μαριάνοβιτς. Βοηθάει το νέο απόκτημα της Μακάμπι, ο Αλεξαντερ, όσο μπορεί. Πάντως το μυαλό του Αστέρα είναι και στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Γαλατά εντός έδρας. Για πάρα πολλούς λόγους. Και εγώ το περιμένω πως και πως. Στοιχηματικά πάμε μόνο για την περιέργεια με το χάντικαπ του Αστέρα (+6,5) σε μονό αποδεκτό.


Καλό παιχνίδι στο ΣΕΦ όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μιλάνο. Κομπλέ οι ιταλοί. Εκτός ο Παπαπέτρου και αμφίβολος ο Πέτγουεϊ για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός είναι χοτ και πάντα πολύ δυνατός εντός. Έρχεται από διπλό με την Μάλαγα και σίγουρα είναι δίκαιο μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Η Μιλάνο ήταν χοτ μέχρι που την προσγείωσε πολύ ανώμαλα η Νίζνι στην πρεμιέρα του Τοπ 16 και μάλιστα εντός έδρας. Απρόβλεπτη ομάδα με καλό ρόστερ πάντως. Άλλα δεν έχει την πολύ καλή χημεία ούτε φέτος. Στοιχηματικά πάμε με το +9,5 της Μιλάνο. Εκτιμώ πως αυτή την φορά θα είναι πολύ πιο σοβαρή σε σχέση με την πρεμιέρα και πως αν χάσει θα χάσει με μικρότερη διαφορά των 9π. Το σημείο θα είναι και σε πρόταση καθώς δεν υπάρχουν και πολλές καλύτερες επιλογές.


Στην Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται την Γαλατά. Αμφίβολοι Αγιόν, Μασιούλις, Μπουρούσης για την «βασίλισσα». Κομπλέ οι τούρκοι. Ο Μπουρούσης μάλλον παίζει κατά μεγάλο ποσοστό. Η Γαλατά είναι περίεργη ομάδα φέτος. Εντός έδρας είναι πιο δυνατή άλλα πάντα αιωρούνται τα οικονομικά της προβλήματα οπότε και δεν ξέρουμε τι αποδυτήρια έχει. Πήρε παίχτες πάντως για αυτούς που έφυγαν και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Εκτός έδρας είναι μια μετριότητα ενώ στην Τουρκία έπεσε θύμα έκπληξης εντός από την Μπουγιουκσεχίρ. Η Ρεάλ δείχνει να ξεπερνά την μίνι κρίση. Εντός έδρας πάντα παίζει πιο επιθετικό και γρήγορο μπάσκετ. Λογικά αν έχει ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του ματς καλύπτει και το χάντικαπ. Δεν μπλέκουμε πάντως.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Καλό παιχνίδι στο Νοβγκοροντ με την Νίζνι να υποδέχεται την Ουλκέρ. Κομπλέ οι ομάδες. Η Νίζνι προέρχεται από σπουδαίο άνετο διπλό στο Μιλάνο. Στην ανάλυση τότε είχαμε επιλέξει το διπλό ενώ σας έγραφα πως οι ρώσοι είναι ομάδα με ο κεφαλαίο, πράγμα που φαίνεται σε κάθε της παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ανανέωσε και ο κόουτς Μπακάτσκις και φυσικά στο παιχνίδι με την Ουλκέρ όλα είναι πιθανά να συμβούν. Στον αντίποδα τα παλικάρια του Ζοτς είναι ντεφορμέ και μετρούν 3 σερί ήττες από Νταρουσάφακα, ΤΣΣΚΑ και Εφές. Και τα τρία ήταν δύσκολα παιχνίδια πάντως. Όλοι περιμένουμε να αντιδράσει η Ουλκέρ. Είναι το αυτονόητο. Και λογικά πρέπει να αντιδράσει καθώς μιλάμε για μία πανάκριβη ομάδα που έχει καλούς παίχτες. Στοιχηματικά πάμε με την νίκη της Ουλκέρ απλά, χωρίς χάντικαπ άλλα επειδή δεν είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα προσωπικά θα πάω συγκρατημένα και δεν θα φορτώσω το σημείο. Στο Live αν πετύχω καλύτερες αποδόσεις θα το σκεφτώ ξανά. Το παιχνίδι δεν είναι για 1,50 πάντως. Δίνεται 1,50 γιατί όλοι θα παίξουν Ουλκέρ (μαζί και εγώ) και προφανώς οι εταιρίες θέλουν να αποφύγουν την κοσμοπλημμύρα που θα γινόταν με ένα 1,70 π.χ. Και βάσει εικόνας ομάδων το δίκαιο είναι το 1,70 ή εν πάση περιπτώσει να μας δοθεί μικρό φαβορί η Ουλκέρ.  Ξανατονίζω. Δεν φορτώνω ποτέ το σημείο.


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την ‘Αλμπα σε ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Με νίκη η Άλμπα υπερτερεί από νωρίς επί της Ζαλγκίρις που είναι σχετικά της ίδιας δυναμικής ομάδα φέτος (όχι σαν φανέλα). Εκτός μόνο ο Βολφαρθ ο ψηλός της Άλμπα. Οι λιθουανοί που πάντα παίζουν καλύτερα στο Κάουνας λογικά θα τα δώσουν όλα για την νίκη καθώς τα εντός με Γαλατά, Άλμπα και Αστέρα κρίνονται τα must win βάσει προγράμματος. Δίκαιη ήττα στην Τουρκία πάντως από την Γαλατά. Είπαμε η Γαλατά εντός είναι αξιοσέβαστη. Η Άλμπα είναι χοτ κυρίως στην Γερμανία άλλα γενικά φέτος και στην Ευρωλίγκα έχει παρουσιάσει μία στρωμένη ομάδα οπότε δικαιότατα είναι στο Τοπ 16. Πάντα επικίνδυνη άλλα πολύ πιο δυνατή και αυτή εντός έδρας. Όπου κέρδισε εύκολα την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα. Στοιχηματικά έχω επιλέξει την νίκη της Ζαλγκίρις. Εκτιμώ πως μέσα στο Κάουνας με αντίπαλο που δεν τρομάζει ως όνομα θα πάρει έστω και δύσκολα την πολυπόθητη νίκη.


Στην Πόλη η Εφές φιλοξενεί την Μάλαγα. Κομπλέ οι ομάδες καθώς ο Μπατούκ της Εφές δεν επηρεάζει. Μία Εφές που ήταν σοβαρή στο τέλος στην Βασκονία και πήρε το διπλό. Σε ένα παιχνίδι ρουλέτα που μπορούσε να κερδίσει ο καθένας και κέρδισε ο πιο ικανός προπονητής. Ο Ίβκοβιτς. Αυτό είναι και το όπλο της φετινής Εφές. Στο παιχνίδι με την Μάλαγα πάντως περιμένω καλές άμυνες, οπότε και σφιχτό ματς. Το +6,5 της Ουνικάχα είναι σεβαστό χάντικαπ και εφ’όσον περιμένω σφιχτό ματς άρα πάμε σε θριλεράκι ως το τέλος. Και η Εφές τα περισσότερα παιχνίδια φέτος θρίλερ τα προτιμά. Σε δυσκολότερη θέση βαθμολογικά η Μάλαγα που μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό εντός έδρας χρειάζεται ένα καλό διπλό. Πάω με το χάντικαπ της Μάλαγα χωρίς να αγνοώ τις δυσκολίες που έχει ως σημείο.


Στην Βαρκελώνη τέλος η Μπαρτσελόνα συναντά τον Παναθηναϊκό φέτος για 3η φόρα. 2-0 ως τώρα για τους ισπανούς και σχετικά εύκολα. Άλλα τώρα έχουμε άλλο μομέντουμ. Η Μπαρτσελόνα είναι χωρίς Ναβάρο σίγουρα. Μας δίνονται αμφίβολοι οι Όλεσον – Αμπρίνες άλλα ακόμα και αν παίξουν δεν θα είναι 100% έτοιμοι. Χωρίς Παππά ο Παναθηναϊκός ενώ έδιωξε και τον Ράϊτ. Στοιχηματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είναι σε κρίση διαρκείας με 3 σερί εκτός έδρας ήττες και βλέπει το παιχνίδι με τον φετινό «πελάτη» της Παναθηναϊκό ως μία καλή ευκαιρία για νίκη ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν θέλει να τριτώσει το κακό αν και μακριά από το ΟΑΚΑ δεν είναι τόσο μαχητικός και δυνατός όσο θα περίμενε κάποιος.  Δεν θέλω να μπλέξω. Θα προτιμήσω μόνο το live όπου θα κρίνω αναλόγως.



Επομένως πάμε με ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΝΙΚΗ- ΟΥΛΚΕΡ ΝΙΚΗ- ΜΙΛΑΝΟ (+9,5)- ΜΑΛΑΓΑ (+6,5)


**ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΥΛΚΕΡ- ΤΣΣΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΥΛΚΕΡ ΠΑΛΙ.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ  ΟΠΑΠ   ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΝΙΚΗ (ΜΕ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ- ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ)


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΝΙΚΗ (ΜΕ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


734. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΙΛΑΝΟ (+9,5)   2
049-313  ΝΙΖΝΙ- ΟΥΛΚΕΡ     ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ  1,45
050-311  ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΑΛΜΠΑ    ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1,50


**ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΗΔΗ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΓΑ (+6,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΙΛΑΝΟ   2  ΜΕ   9,5π. ΥΠΕΡ ΜΙΛΑΝΟ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΑΛΜΠΑ  1  ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΝΙΖΝΙ – ΟΥΛΚΕΡ    2   ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ
ΕΦΕΣ- ΜΑΛΑΓΑ    2   ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ



**ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝΟ(+9,5)  ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου