Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Το Βελιγράδι φλέγεται... (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Ακόμα μία πολύ καλή μέρα ήταν η χθεσινή. Δύο βασικά σημεία είχαμε στις προτάσεις μας. Την Μπάγερν και την Σαραγόσα. Πέρασαν και τα δύο. Ειδικά η Μπάγερν ήταν από τα ευκολότερα της ζωής μου και επιβεβαίωσε απόλυτα αυτά που έγραφα στην ανάλυση του παιχνιδιού. Πλέον έχουμε σε αναμονή παιχνίδια από την Ευρωλίγκα για να κλείσουν θετικά οι χθεσινές προτάσεις. Όπως λέω σε κάθε τέτοια περίπτωση. Όποιος περιμένει Άλμπα και Εφές για να πληρωθεί καλό είναι να μην ξαναπαίξει αυτά τα ίδια σημεία. Για κάποιους που προτίμησαν να απέχουν από το χθεσινό Eurocup έχουμε σήμερα κανονικά πλήρη ανάλυση και φυσικά προτάσεις.



Ξεκίνημα από την Πόλη όπου η Εφές φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ σε ένα δυνατό παιχνίδι και καλό crash test για τις ομάδες. Σταθερά εκτός Μπατούκ για Εφές και Χριάπα για ΤΣΣΚΑ που δεν επηρεάζουν. Και η ΤΣΣΚΑ ήδη έχει ένα διπλό στην Τουρκία, αυτό στην παράταση με την Ουλκέρ, σε ένα επίσης πολύ δραματικό παιχνίδι όσοι θυμάστε. Αγωνιστικά η Εφές είναι σοβαρή φέτος και σε καλή κατάσταση. Έτρεχε ένα νικηφόρο σερί ουσίας άλλα το χάλασε με την εντός έδρα ήττα από την Τουρκ την Δεύτερα. Δεύτερο κολλητό εντός τώρα. Προσέχουμε πως η Εφές δεν παρατά ποτέ παιχνίδια και μάλιστα κερδίζει στο τέλος καθώς ο Ίβκοβιτς όταν η μπάλα «καίει» είναι μαέστρος στο κοουτσάρισμα. Έτσι με ανατροπή πέρασε από την Βιτόρια άλλα με μεγαλύτερη ακόμα ανατροπή κέρδισε εντός την Μάλαγα σε ένα παιχνίδι που οι ανδαλουσιανοί ακόμα ψάχνουν να βρουν πως το έχασαν. Η ΤΣΣΚΑ είναι χοτ. Υπερπλήρης και ώριμη πλέον χωρίς τα σκαμπανεβάσματα επί Μεσίνα. Έχει ξεχάσει πότε έχασε τελευταία φορά. Στοιχηματικά πάμε με το +5,5 διαδικτυακά στον άσσο άλλα και +3,5 ΟΠΑΠ. Στον ΟΠΑΠ χαμηλώνουμε το ποντάρισμα άλλα πάλι είμαστε καλά εφ’ όσον έχουμε το τρίποντο. Χθες δεν έβαλα το σημείο στην πρόταση ΟΠΑΠ γιατί το +2,5 της Εφές παραήταν επικίνδυνο. Περιμένω θρίλερακι και φυσικά βάζω πολύ λίγα και στην παράταση.


Επίσης δυνατό παιχνίδι αυτό ανάμεσα στην Μακάμπι και την Μπαρτσελόνα. Κομπλέ οι εβραίοι. Χωρίς Ναβάρο, Έρικσον και Όλεσον η Μπαρτσελόνα. Η Μακάμπι παίζει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας για την Ευρωλίγκα. Προέρχεται από άνετη επικράτηση επί του Αστέρα. Δύναμη η έδρα άλλα ασταθής ομάδα φέτος με «λίγο» προπονητή. Είναι μερικοί άνθρωποι γεννημένοι για βοηθοί όχι για head coach. Ο Γκούντες και  ο Αγγέλου είναι στην κορυφή της λίστας. Φωτεινή εξαίρεση ο Ιτούδης. Πάντως με την δύναμη του κόσμου σωστά δίνεται ελαφρύ προβάδισμα στην αναμέτρηση. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι στα καλύτερα της. Και εν πολλοίς στο σκοράρισμα εξαρτάται από τον Χουέρτας που έχει ξεζουμιστεί απόντος Ναβάρο άλλα προς το παρών αντέχει. Στην κακή μέρα του Χουέρτας πάντως η Μπαρτσελόνα χάνει και μάλιστα φυσιολογικά.  Οι καταλανοί έκαναν δύο μεγάλες νίκες εντός έδρας με Παναθηναϊκό και Μάλαγα χωρίς όμως να το αξίζουν απόλυτα. Με τον Παναθηναϊκό είχαμε το ρεσιτάλ του Χουέρτας. Με την Μάλαγα το τρίποντο στο μηδέν του Αμπρίνες που έστειλε το ματς στην παράταση. Καταλαβαίνετε πως το τρίποντο του Αμπρίνες ήταν τύχη (κάλλιστα θα μπορούσε να είχε χάσει η Μπαρτσελόνα) ενώ και το 6 στα 6 του Χουέρτας είναι ικανότητα βέβαια άλλα η συγκεκριμένη ευστοχία στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού δεν συμβαίνει και κάθε μέρα. Συνεπώς πάλι ειδικές καταστάσεις… Για να μην το κουράζω, στοιχηματικά το παιχνίδι είναι μόνο για Live. Η Μακάμπι έχει προβάδισμα άλλα μιλάμε για δύο ασταθής ομάδες την δεδομένη χρονική στιγμή που είναι ικανές για το καλύτερα άλλα και το χειρότερο.


Στο Βερολίνο η Άλμπα υποδέχεται την Ρεάλ. Γνωστές οι απουσίες για Βολφαρθ και Ταμπού για την Άλμπα. Κομπλέ η Ρεάλ. Οι γερμανοί ποντάρουν εντός έδρας και καλά κάνουν. Είναι πολύ δυνατοί εντός στην Ευρωλίγκα και οι «μεγάλες» ομάδες φτύνουν αίμα για να κερδίσουν. Η Μπαρτσελόνα προ ημερών διασύρθηκε όμορφα και ωραία. Βολεύει σήμερα και το γεγονός πως η Άλμπα στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις ήταν μέτρια, πράγμα που ο Ομπράντοβιτς δεν το αφήνει να προσπεράσει. Η Ρεάλ το έχω γράψει πολλάκις φέτος άλλα και δεν αλλάζει, έχει προβλήματα εκτός έδρας. Όχι τόσο στην Ισπανία όπου ως Ρεάλ έχει και την μικρή της αβάντα όσο στην Ευρωλίγκα. Ένα ματς περίπατο εκτός έδρας δεν έκανε. Στο Βελιγράδι δημιούργησε διαφορά, κλείδωσε την νίκη άλλα στο τέλος πάλι μόνο με +7 κέρδισε σε ένα παιχνίδι που κυλούσε για +10. Πάμε με τον άσσο και +8,5 διαδικτυακά ή +7,5 ΟΠΑΠ. Πιστεύω θα παλέψει η Άλμπα, όπως κάνει πάντα άλλωστε. Θα πρέπει να πετύχουμε μία εξαιρετική Ρεάλ σε άμυνα και επίθεση για να χάσουμε.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στην Πόλη πάλι όπου η Ουλκέρ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Παπαπέτρου- Αγραβάνης εκτός για τον Ολυμπιακό. Κομπλέ οι τούρκοι. Και εξαιρετικός Βέσελι τελευταία που στα φόργουορντ δύσκολα αντιμετωπίζεται. Χοτ ο Ολυμπιακός με συνεχόμενες μεγάλες νίκες, παίζει εδώ ακόμα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το άγχος πάντα ή καλύτερα την «κάψα» για νίκη την έχει η Ουλκέρ που έχασε εντός στην πρεμιέρα του Τοπ 16 από την ΤΣΣΚΑ και δεν θέλει να ντουμπλάρει τις αποτυχίες. Περίπατο με την Μπεσίκτας την Κυριακή. Δείχνει πως ξεπέρασε την μίνι κοιλιά της. Τι παίζουμε τώρα. Δύσκολο παιχνίδι άλλα νίκη Ουλκέρ βάζουμε μιας και είναι ανεβασμένη, έχει και την έδρα. Δεν κρατάω κάτι στα χάντικαπ. Πάντα οι ομάδες εδώ κοιτάνε και τις διαφορές. Πολλές φορές μία νίκη εκτός έδρας αποδεικνύεται ισάξια με μία ήττα 1-2 πόντων όταν τους καλύπτεις στην έδρα σου μελλοντικά. Επομένως απλή νίκη Ουλκέρ στο 1,50.


Περίεργο παιχνίδι στην Βιτόρια ανάμεσα σε Λαμποράλ και Νίζνι. Κατ’ αρχήν κομπλέ οι ομάδες. Αγωνιστικά η Λαμποράλ βρίσκεται σε ακόμα μία μέτρια χρονιά μιας και ο αρχικός σχεδιασμός από ττον Κρέσπι πήγε περίπατο και οι αλλαγές μεσούσης της περιόδου ήταν σαρωτικές. Εντός έδρας πάντως παίζει καλά και δίκαια είναι το φαβορί. Προσέχουμε όμως πως δεν έχει «μέταλλο» για τα δύσκολα. Όπως φάνηκε και με την Εφές όπου έχασε ένα παιχνίδι που έλεγχε για 39 λεπτά. Η Νίζνι είναι η ευχάριστη έκπληξη και η τριάδα Κίνσεϊ- Ροτσέστι- Παραχούσκι είναι η αγία τριάδα σε μία ομάδα με άριστη χημεία και καλό κοουτσάρισμα από τον Μπακάτσκις. Όταν παίζει με καλά ονόματα και τα ονόματα αυτά πρέπει να κερδίσουν, χάνει φυσικά όπως έχασε από την Ουλκερ εύκολα στην έδρα της. Όταν παίζει με ομάδες που την υποτιμούν και δεν είναι στρωμένες καλά (τύπου Μιλάνο- Λαμποράλ – Ούνιξ κτλ) είναι πάντα ικανή για την νίκη. Με το Μιλάνο και την Ούνιξ άλλωστε σε δύο κομβικά παιχνίδια, κέρδισε. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι στοιχηματικά καλύτερα να μην το ακουμπήσουμε. Δεν έχουμε καλό μομέντουμ για κόντρα της Λαμποράλ καθώς η ομάδα προέρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες και με την έδρα λογικά κερδίζει. Άλλα δεν αξίζει το 1,40 για τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω και που αφορούν την Νίζνι.


Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ζαλγκίρις και είναι ξεκάθαρο φαβορί. Κομπλέ οι ομάδες και λογικά με την έδρα ο Παναθηναϊκός κερδίζει την αναμέτρηση. Οι αθηναίοι έχασαν χρυσή ευκαιρία για το μπαμ στην Βαρκελώνη, την ίδια ώρα που η Ζαλγκίρις κέρδιζε την Άλμπα στο Κάουνας οπότε κομβικό παιχνίδι κυρίως για τον Παναθηναϊκό που θέλει νίκη και με διαφορά για τυχόν ισοβαθμία στο τέλος. Ανεβασμένη πάντως η Ζαλγκίρις με 4 νίκες σερί και με καλή ψυχολογία καθώς μετά την Άλμπα «καθάρισε» και την Λιέτουβος στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας. Δεν θέλω να μπλέξω. Το +9,5 είναι ένα δύσκολο χάντικαπ. Περιμένουμε έναν καλό Παναθηναϊκό οπότε και οριακά το καλύπτει άλλα πώς να κοντράρεις στο χάντικαπ την ανεβασμένη Ζαλγκίρις;


Κομβικό παιχνίδι στην Ανδαλουσία ανάμεσα σε Μάλαγα και Μιλάνο.  Κομπλέ αμφότερες οι ομάδες αν και ελληνικό σάϊτ- παντογνώστης(!) μας βγάζει οφ την μίση Μάλαγα. Άλλα το χάντικαπ ούτε που συγκινείται για πέσει για την Μιλάνο. Προφανώς όλη η γη κοιμάται του καλού καιρού και ο ρεπόρτερ του ελληνικού σάϊτ σε παγκόσμια πρώτη τρυπώνοντας στα άδυτα της Μάλαγα από το …σπίτι του μας αποκαλύπτει τους τραυματίες που θα επηρεάσουν την αναμέτρηση. Δηλαδή να διαβάσει ο κόσμος τίτλο άρθρου, να παρασυρθεί, να φορτώσει και από δω παν’ κι άλλοι! Παραθέτω από το άρθρο αυτούσιο κομμάτι που σίγουρα θα έχετε ήδη διαβάσει οι περισσότεροι «οι "πράσινοι" βλέπουν το απουσιολόγιό τους να μεγαλώνει καθώς περνούν οι μέρες. Το αυτό αποδείχθηκε τα τελευταία 24ωρα, με τον Χοάν Πλάθα να τον έναν μετά τον άλλον, τους παίκτες του να τίθενται εκτός μάχης, εν όψει της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο (16/1, 22:00). Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφαν Μάρκοβιτς υπέστη διάστρεμμα στη χθεσινή (13/1) προπόνηση της Ουνικάχα, ενώ ο Κάλεμπ Γκριν ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του κόντρα στους Ιταλούς. Με ενοχλήσεις στον αστράγαλο θα αγωνιστεί ο Τζέισον Γκρέιντζερ, που προσπαθεί να αφήσει πίσω του το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ, τέλος, ο Κώστας Βασιλειάδης αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο (λόγω τενοντίτιδας).»


Η δημοσιογραφάρα βαζει ως σίγουρο απόντα  τον Μάρκοβιτς. Και  κάνει κωλοτούμπα στην συνέχεια με Γκριν, Γκρέιντζερ και Βασιλειάδη, παρόλο που αρχικά μας λέει πως τίθενται εκτός μάχης οι παρακάτω…(το έχω υπογραμμίσει κιόλας). Ενώ ο τίτλος του άρθρου είναι «Με μισή ομάδα κόντρα στην Αρμάνι». Γελάει ο κόσμος πραγματικά με τέτοια άρθρα παραπληροφόρησης και ανοησίας. Και το δυστύχημα είναι πως μιλάμε για site με μεγάλη επισκεψιμότητα. Σκέφτηκα να σχολιάσω κάτω από το άρθρο άλλα θέλει εγγραφή και βαριέμαι να ασχολούμαι με ασόβαρους εν τέλει.


Για την ιστορία η Ευρωλίγκα δίνει την Μάλαγα πλήρους ρόστερ. Αρκετά όμως με τις βλακείες που γράφονται εδώ και εκεί. Αγωνιστικά το παιχνίδι είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες και σίγουρα η Μάλαγα με την έδρα είναι δίκαια το φαβορί. Η Μιλάνο δεν πείθει μέχρι στιγμής και καταρρέει στο δεύτερο ημίχρονο. Τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Νίζνι στην «επανάληψη» ήταν τραγική η ομάδα και φυσικά έχασε δίκαια. Τώρα θα παρουσιαστεί σοβαρή; Άγνωστο. Ο Μπάνκι δεν μπορεί να επιβληθεί όπως πρέπει στους παίχτες του με τον Τζεντίλε να λειτουργεί πολλές φορές αυτόνομα και να εκνευρίζει τον Χάκετ που είναι ο άλλος σταρ. Πάντα μέτριος ο Κλέιζα. Το μομέντουμ και η έδρα δείχνουν Μάλαγα άλλα απέχουμε στοιχηματικά σε ένα θολό παιχνίδι που μπορεί να κρύβει παγίδα.


Τέλος στο Βελιγράδι έχουμε το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της βραδιάς με τον Αστέρα να υποδέχεται την Γαλατασαράϊ με κεντρικό πρόσωπο τον Ίβκοβιτς παρουσία του τούρκου προέδρου της Γαλατά που πάει ως πυροσβέστης του Αταμάν στην χώρα να τιμήσει τον νεκρό φίλαθλο. Οι σέρβοι υπόσχονται κόσμια διαγωγή και εκτός δύο δημοσιογράφων τούρκων και της ομάδας κανείς άλλος τούρκος δεν θα δει το Βελιγράδι αύριο. Αγωνιστικά κομπλέ είναι οι ομάδες και πάντα μιλάμε για ομάδες έδρας. Η Γαλατά εδώ και μέρες έχει αναπληρώσει τα κενά με νέους παίχτες άλλα και πάλι μακριά από την Τουρκία πλέει σε ρηχά νερά. Πάμε με την νίκη του Αστέρα και άσσο με -7,5. Η έδρα και το κλίμα απαγορεύουν κάποια άλλη σκέψη.


Επομένως πάμε με ΕΦΕΣ(+5,5) ΚΑΙ (+3,5)  ΟΠΑΠ- ΑΛΜΠΑ (+8,5) ΚΑΙ (+7,5)  ΟΠΑΠ- ΟΥΛΚΕΡ ΝΙΚΗ  1,50- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ  (-7,5) ΚΑΙ ΝΙΚΗ 1,25.


*ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ. ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ  ΟΠΑΠ  ΑΛΜΠΑ (+7,5)


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ   ΕΦΕΣ (+5,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


735. (+7,5) ΑΛΜΠΑ- ΡΕΑΛ    1
053-311  ΟΥΛΚΕΡ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ   1,50
742. ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+7,5)    1


***ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΜΠΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΦΕΣ(+3,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΕΦΕΣ- ΤΣΣΚΑ  1   ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΕΦΕΣ
ΟΥΛΚΕΡ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1 ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ   1,50
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ    1    ΝΙΚΗ ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ    1,25


**  ΟΜΟΙΩΣ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΦΕΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΛΜΠΑ (+8,5).



***ΑΠΟ ΕΦΕΣ(+5,5) ΚΑΙ ΑΛΜΠΑ (+8,5) ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΦΕΣ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου