Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κουπόνι γρίφος (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Από το απόλυτο πάρτι στον απόλυτο κουβά. Έτσι είναι όμως το στοίχημα και γι αυτό προσπαθώ και σας λέω  να έχουμε μία καλή κάβα, πάντα απαραίτητη στο στοίχημα. Το απόλυτο μηδέν είχαμε στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει λόγος για άλλα λόγια. Πάμε στα φρέσκα.


Σε ένα κουπόνι όπου λείπουν Ιταλία και Τουρκία λόγω all star game. Η Ιταλία παρόλο που είναι αλλοπρόσαλλη έδινε σημειάκια. Η Τουρκία δεν με πειράζει που είναι εκτός. Άλλωστε δεν βγαίνει και πολύ άκρη όπως είχα γράψει και παλαιότερα καθώς το χρήμα ρέει και πολλές μικρομεσαίες ομάδες είναι ικανές για εκπλήξεις. Στα αρνητικά ότι μετά από απουσία 20 ημερών περίπου για την Γαλλία και περίπου άλλες τόσες για την Γερμανία, έχουμε πάλι πρωτάθλημα στα κουπόνια μας. Οι γάλλοι είχαν all stag game και κύπελλο. Οι γερμανοί είχαν εμβόλιμες μέσα στις γιορτές και μετά χαράλωσαν. Συν το all star game και για αυτούς. Επομένως άλλα δύο πρωταθλήματα έχουν περίεργο μομέντουμ και δεν θέλησα να μπλέξω πολύ ζωηρά. Στην ουσία από κανονική ροή μείναμε με την Ελλάδα και την Ισπανία. Άρα πάμε συγκρατημένα αυτή την φορά και περιμένουμε καλύτερες αγωνιστικές που σίγουρα θα έχουμε.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου έχουμε ξεκάθαρα φαβορί για ΑΕΚ- ΑΡΗ- Κολοσσό και Κηφισιά ενώ το πιο αμφίρροπο παιχνίδι βάσει χάντικαπ έχουμε στα Τρίκαλα. Στοιχηματικά πάμε λίγο με το διπλό στα χάντικαπ για τον Πανιώνιο και τον άσσο με χάντικαπ για τα Τρίκαλα. Ο Άρης λογικά έχει τον πρώτο λόγο άλλα φοβάμαι το Ρέθυμνο που έρχεται από κακά αποτελέσματα και ίσως έχουμε θριλεράκι εδώ. Κλειδί το τρίποντο των κρητικών σε συνάρτηση με την άμυνα του Άρη. Θολό παιχνίδι και στην Ρόδο όπου ναι μεν ο Κόροιβος δεν μπορεί εκτός άλλα και ο Κολοσσός είναι ασταθέστατος φέτος και ανάξιος εμπιστοσύνης. Καμία αξία η νίκη του επειδή έβγαλε διπλό στην Δράμα.

Γιατί κράτησα Πανιώνιο και Τρίκαλα τώρα.


Ο Πανιώνιος αναγκαστικά θα τα δώσει όλα, λογικά θα έχει και κόσμο. Η Κηφισιά είναι σε παρατεταμένη κάμψη και πιστεύω πως αν κερδίσει θα κερδίσει οριακά την αναμέτρηση. Στις ουσία δύο κακές ομάδες παίζουν και το χάντικαπ εδώ του Πανιωνίου έχει ένα ενδιαφέρον. Στα Τρίκαλα τώρα η τοπική ομάδα όσα χρόνια την θυμάμαι στην Α1 πάντα ποντάρει στην έδρα της και τέτοια παιχνίδια (με θεωρητικά μεγάλο όνομα) τα παλεύει ως το τέλος. Οι θεσσαλονικείς κέρδισαν ΑΕΚ και Καντού στο μηδέν και με τύχη άλλα κάποτε και η τύχη σώνεται σε αυτή την ζωή. Και προσωπικά εξακολουθούν να μην με πείθουν εκτός έδρας. Άσσος με χάντικαπ επομένως.


Η ΑΕΚ δεν είναι στο κουπόνι ΟΠΑΠ. Με -10,5 απέχουμε αν και κάνει μεγάλες κινήσεις η Ένωση και θέλω να σφίξω το χέρι σε  αυτόν τον μερακλή που σκορπάει λεφτά στην Α1 με έσοδα μηδέν και φυσικά χωρίς την προβολή μιας Ευρωλίγκα που τυγχάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.


Στην Γαλλία επανέναρξη και περιμένω κάποιες ομάδες που δεν βλέπονταν να εμφανιστούν λίγο σουλουπωμένες. Είχαμε ανακατατάξεις στα ρόστερ άλλα οι γάλλοι ανά μήνα όλο και κάποιον πιτσιρικά αμερικάνο δοκιμάζουν και γενικά πλην του Στρασβούργο και της Λιμόζ που είναι τοπ κλας ομάδες οι υπόλοιπες είναι σε ένα πάρε- δώσε διαρκείας. Εν τάχει να πω πως μετά την διακοπή, η Λιμόζ πήρε Ζελαμπάλ, ο Μέϊ έκλεισε στην Ορλεάν (που παραπάει), ο Τουρκγιλμάζ έφυγε από την Λε Μαν, η οποία πήρε τον Γουάλας από την Σαλόν, ο Ντροζντόβ έφυγε από την Ορτέζ, η Γκραβελίν πήρε τον Μπράουν για να γεμίσει την ρακέτα, ο Τσάλμερς έφυγε από την Ρεμς, ο Έρε ανανέωση με την Ορτέζ, ο Ντέϊβις υπόγραψε με την Σαλόν, ο Κάρι αντικατέστησε τον Τσάλμπερς στην Ρεμς, η Μπουργκ πήρε τον Θίοντορ μήπως και κάνει καμιά νίκη και η Ρουέν ψάχνει παίχτες μετά τους τελευταίους τραυματισμούς, όπως και η Ναντέρ που έμεινε με έναν μόνο ψηλό και έχει υποχρεώσεις και στο Eurocup. Τα γράφω όλα αυτά γιατί το γαλλικό πρωτάθλημα έχει κάθε χρονιά τέτοιο καιρό έντονη κινητικότητα σε σημείο να χάνεται η «μπάλα». Επομένως περιμένουμε λίγο το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και πάμε μόνο για την περιέργεια με Βιλερμπάν στα χάντικαπ και άσσο Μπούργκ.


Της Βιλερμπάν το διαλέξα γιατί δίνεται πονηρά, δεδομένου πως η Ναντέρ εντός έδρας διαλύει τους αντιπάλους και δεν έχει λογική ένα χαμηλό -6,5. Την Μπούργκ την διάλεξα γιατί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος πιστεύω να κάνει μία νίκη επιτέλους μετά τις αλλαγές και την περισυλλογή.



Στην Γερμανία λογικά η Άλμπα ξεσπάει και πάμε προς άσσο με -21,5. Η διακοπή ίσως ευνόησε την Άρτλαντ να τα βρει με τον εαυτό της καθώς έχει καλό υλικό άλλα δεν έδενε με τίποτα την χρονιά που μας πέρασε. Και η Τρίερ δεν είναι κάτι σπουδαίο εκτός έδρας. Κοντράρω την Λούντβιγκσμπουργκ που είχε φόρμα άλλα μάλλον την έχασε και η Μιτελντόϊτσερ επίσης ψάχνει απεγνωσμένα μία νίκη. Στα θετικά η φυγή του Σεραπίνας που τελευταία ήταν βαρίδι. Τίποτα άλλο από Γερμανία σε μια δύσκολη αγωνιστική όπου στα μισά ματς  έχουμε χάντικαπ κοντά στους 16-20 πόντους.

Στην Ισπανία τέλος προσέχουμε πως ναι μεν η Μπαρτσελόνα πρέπει να κερδίσει μετά και την ήττα στο Τελ Αβίβ άλλα πρώτον μιλάμε για μία Ανδόρρα που εντός έδρας τα δίνει όλα αποδεδειγμένα, δεύτερον η Μπαρτσελόνα έχει τις γνωστές απουσίες και τρίτον εκτός έδρας δυστυχώς τον τελευταίο μήνα έχει πρόβλημα η ομάδα. Συνεπώς προς άσσο με χάντικαπ Ανδόρρα μία σκέψη. H Σεβίλλη λογικά ετοιμάζεται να «σουτάρει» τον Ροθ που «πουλάει τρέλα» και έχει καταστρέψει μία ομάδα από τις ιστορικές του πρωταθλήματος (η άλλοτε Καχασόλ όσοι θυμάστε) ενώ δεν κοντράρουμε Γκραν εντός άλλα και Ρεάλ μιας και η Μανρέσα εμφσνίζει σημάδια κόπωσης σχεδόν πάντα στο τελευταίο δεκάλεπτο (με καλούς αντιπάλους) και καταρρέει. Πάμε μόνο με την νίκη της Τενερίφης (Κανάριας) στο 1,70 στο καλό ντέρμπι με την Μούρθια. Οι νησιώτες ποντάρουν εντός έδρας, προέρχονται από 4 σερί ήττες και το παιχνίδι κρίνεται μικρό must win βάσει προγράμματος. Στον ΟΠΑΠ με -2,5 το φοβάμαι λίγο.


Επομένως όπως βλέπουμε μιλάμε για ένα δύσκολο κουπόνι που δεν προσφέρει εντόνες συγκινήσεις. Δεν προκύπτει 5άδα ΟΠΑΠ και 6άδα ίντερνετ. Πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις, συγκρατημένα και περιμένουμε την επόμενη αγωνιστική.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


780. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ (+5,5)   2
796. ΜΠΟΥΡΓΚ- ΡΕΜΣ (+1,5)   1
779. ΑΡΤΛΑΝΤ- ΤΡΙΕΡ (+8,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΚΑΝΑΡΙΑΣ- ΜΟΥΡΘΙΑ  1  ΝΙΚΗ ΚΑΝΑΡΙΑΣ   1,70
ΜΠΟΥΡΓΚ- ΡΕΜΣ   1  ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΡΓΚ  1,75


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ     2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΜΙΤΕΛ

ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ  1  ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ   1,28


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου