Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Τέννις Πέμπτης από τον Pique



Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιώργο που μου έδωσε το βήμα και θα μπορώ πλέον να μοιραστώ τις σκέψεις και τις προτάσεις μου . Προτάσεις που αφορούν το τέννις που,παρά το ποδοσφαιρικό μου παρατσούκλι,είναι ένα άθλημα που το παρακολουθώ ανελλιπώς. Τέλος όμως ο πρόλογος,πάμε στα παιχνίδια:

Παγδατής-Ντιμιτρόφ : Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον Μάρκο, σπουδαίο ταλέντο το οποίο όμως αμέλησε αλλά δήλωσε πως φέτος θέλει να επανέλθει στο τοπ20 και στα μεγάλα ραντεβού. Αφού ξεπέρασε στα 5 σετ τα εμπόδια των Γκαμπασβίλι(μπορούσε να τελειώσει και νωρίτερα αλλά παρουσίασε τα γνωστά του σκαμπανεβάσματα) και παιχταρά Γκοφέν στα 4 σετ ,έρχεται αντιμέτωπος με τον ανερχόμενο (για πόσο καιρό όμως ακόμα;) Ντιμιτροφ που απέκλεισε εύκολα τον Μπράουν και τον Λάκο,σε ένα παιχνίδι πιο κλειστό όπου απώλεσε και σετ. Το ίδιο περιμένω και σήμερα,επουδενί δεν είναι φαβορί του 1.18 ο Ντιμιτρόφ απέναντι στον επικίνδυνο Μάρκο. Πάω πιο σέιφ όμως με όβερ 3,5 σετ,καθώς πιστεύω όχι μόνο ότι θα πάρει σετ αλλά θα πάρει κ το παιχνίδι.Επειδή 3-0 το αποκλείω,πάω με το οβεράκι στα σετ στο 1.83.

Μπέρντιχ-Τροίτσκι: Γνωστοί παίχτες κ αυτοί στο ευρύ κοινό,απ'τη μία ο Τσέχος Μπέρντιχ σταθερά παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις κατά καιρούς,κ απ'την άλλη ο Τροίτσκι,που ήταν απών λόγω αποκλεισμού απ'όλες τις διοργανώσεις για 1 χρόνο,επειδή δεν παρευρέθη σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο Σέρβος ξεκίνησε φουριόζος τη χρονιά με τρόπαιο στο Σίδνει ενώ ο Μπέρντιχ έχασε στον τελικό της Ντόχα απ'τον Φερέρ. Και σ'αυτό το παιχνίδι πάω με το οβεράκι στα σετ στο 1.80,δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να κερδίσει 3-0,είτε δηλαδή να παραδοθεί αμαχητί ο Σέρβος,είτε να κερδίσει με 0-3 ο Τροίτσκι. Πάντως ευχή μου είναι να περάσει ο Τροίτσκι,θα πήγαινα με νίκη του αλλά προέρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια κ ίσως κάπου να σκάσει απ'την κούραση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα κάνω μια απλή εκτίμηση. Βλέπω νίκη Τόμιτς,ο οποίος διαθέτει μεγάλο ταλέντο το οποίο κ αυτός δεν το εκμεταλλεύτηκε σωστά μέχρι τώρα και σύμφωνα με δηλώσεις του θέλει να μπει κ αυτός στους κορυφαίους.Ο Γκροθ για μένα τίποτα σπουδαίο,σερβίς και παιχνίδι στο φιλέ μόνο.Το νου μας στο τάι μπρεικ σ'αυτό το παιχνίδι στο λάιβ,μπορεί να πληρώσει εύκολα. Ο Κύργιος μόνο αν του δέσουν το χέρι δεν κερδίζει,ο Γιατζιρί έκανε την υπέρβαση του στον επόμενο γύρο. Η νίκη του Γκασκέ λογικά περνάει κ αυτή αλλά δεν έχω καλό προαίσθημα κ το αφήνω απ'έξω. Τέλος,θα κόντραρα Ναδάλ αλλά δεν θεωρώ πως ο Σέλα είναι ικανός να κάνει την υπέρβαση,ο Ισπανός θα μπει πιο προσεκτικός στο παιχνίδι του κ ίσως το καθαρίσει εύκολα.

Διαλέγετε και παίρνετε,καλή μας επιτυχία!


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου