Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Άλμπα, κάνε μας την χάρη... (Αναλύσεις- Προτάσεις Τρίτης)





Χορταστικός ο χθεσινός κουβάς με την Σιένα να διασύρεται εντός έδρας από την Ρόμα και την Μπολόνια να χάνει στο τέλος από την Καζέρτα (δίκαια πάντως) και να συνεχίζει την μεγάλη κατρακύλα της. Έχουμε ευρωπαϊκό τριήμερο πάντως μπροστά μας με Euroleague, Eurocup, Eurochallenge και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όπως τα εξ’ αναβολής σε Γερμανία και Γαλλία άλλα και πινελιά από Ελλάδα. Το κακό είναι όμως πως οι επιλογές είναι ελάχιστες καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τα χάντικαπ, στην Ευρωλίγκα πλην του Σιένα- Ολυμπιακός (άντε και λίγο το Μακάμπι- Κίμκι) τα άλλα παιχνίδια έχουν ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να καλύψει «μεγάλο» χάντικαπ ενώ και τα πρώτα παιχνίδια στο Eurochallenge δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον έτσι όπως (αναμενόμενα πάντως) προσφέρονται. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχουμε.

Στο Eurochallenge βρισκόμαστε στα προημιτελικά και η σειρά είναι best of 3 (1-1-1). Όποιος κάνει 2 νίκες πέρασε! Πλην του Καρσίγιακα- Παρί που έχει ένα ανεκτό χάντικαπ +7,5 τα άλλα τρία είναι περίπου στους 13 πόντους. Από την στιγμή που μία απλή νίκη έστω με 1π. αρκεί δεν χρειάζεται να μαντέψουμε ποιος θα ζοριστεί ή όχι. Το μόνο που έχω να πω για αυτά τα πρώτα παιχνίδια είναι προσοχή στην Βόννη που είναι αλλοπρόσαλλη ως ομάδα.

Στην Γαλλία στο θρυλικό Μπομπλάν η Λιμόζ υποδέχεται την Σαλόν σε εξ’ αναβολής παιχνίδι. Μία Λιμόζ που την Παρασκευή πάλι εντός κέρδισε την απογοητευτική Νανσί ενώ η Σαλόν το Σάββατο έχασε οριακά στην καλή έδρα της Ορλεάν. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη. Η Λιμόζ για να σωθεί μια ώρα νωρίτερα. Η Σαλόν για να συνεχίσει να βρίσκεται εντός τετράδας. Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν είναι και στα καλύτερα τους. Απλά η Σαλόν έχει πιο γεμάτο ρόστερ και στην καλή της μέρα περνά από το Μπομπλάν και εύκολα που κακά τα ψέματα φέτος δεν είναι η έδρα που θα περιμέναμε όπως άλλες χρονιές. Κρατάω νίκη Σαλόν στο 1,60 άλλα συγκρατημένα.

Στην Γερμανία δύο εξ’ αναβολής σήμερα. Η Μπάγερν μπορεί το -29,5 με την διαλυμένη Γκίσεν. Βολεύει και η ήττα που είχαν οι βαυαροί το Σάββατο στο Τούμπιγκεν. Στο άλλο παιχνίδι η Άλμπα φιλοξενεί την Λούντβι και εδώ έχουμε θέμα με το χάντικαπ. Βάσει εικόνας των δύο ομάδων το +11,5 των φιλοξενούμενων είναι μεγάλο. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει βαθμολογικό κίνητρο καθώς μάχεται για την παραμονή, προέρχεται από 2 σερί σπουδαίες νίκες (εντός έδρας βέβαια) και με τον Πάτρικ στον πάγκο παίζει πλέον καλούτσικο μπάσκετ σε σχέση με το τι έπαιζε π.χ. τον Δεκέμβριο. Στον αντίποδα η Άλμπα δείχνει κουρασμένη και από τα συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, μετρά 4 σερί ήττες (2 στο πρωτάθλημα από Φρανκφούρτη και Άρτλαντ άλλα εκτός έδρας) και φυσικά έρχεται την Παρασκευή Αθήνα για να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Θέμα συντήρησης σήμερα εν’ όψει Ευρωλίγκα για την Άλμπα δεν τίθεται για μένα. Το ενδιαφέρον της ομάδας είναι το πρωτάθλημα πλέον και παρόλο που το χάντικαπ μοιάζει μεγάλο εγώ θα είμαι με τον άσσο. Πιστεύω η Άλμπα κερδίζει με καλή εμφάνιση σήμερα και καλύπτει το -11,5.

Στο Eurocup, η Μπιλμπάο θέλει νίκη με 5π για να προκριθεί αυτή και όχι οι γερμανοί. Το +8,5 της Ουλμ στον ΟΠΑΠ είναι από τα χαμηλότερα της αγοράς και εγώ δεν ακουμπάω παρά μόνο στο Live το παιχνίδι καθώς η Μπιλμπάο εντός αν βρει ρυθμό μπορεί και περίπατο άλλα και η Ουλμ που είναι ομάδα φουλ επίθεση αν είναι σε εύστοχη μέρα μπορεί να προκριθεί αυτή από το συγκεκριμένο ζευγάρι. Μόνο live συνεπώς.

Υπάρχει και ο τέταρτος προημιτελικός για την Βαλτική λίγκα. Η λιθουανική Πιένο υποδέχεται την Κάλεβ Κράμο (το καμάρι της Εσθονίας) και χρειάζεται νίκη με 16π. για να προκριθεί σε βάρος των εσθονών. Ουτοπικό καθώς η Κάλεβ έχει μεγαλύτερη εμπειρία και γενικά η Πιένο δεν είναι από τις καλές ομάδες της Λιθουανίας (πίσω από Ζαλγκίρις- Λιέτουβος- Πριεναϊ- Σιαουλιάϊ- Νεπτούνας). Βέβαια στην φάση των ομίλων στα αρχικά στάδια της βαλτικής λίγκα η Πιένο είχε 2 στα 2 με την Κάλεβ! Το χάντικαπ βάσει κινήτρου σωστά είναι +4,5 υπέρ της Κάλεβ. Προσωπικά μου αρκεί σε μία όχι φορτωμένη δυάδα μόνο η απλή νίκη της Πιένο σε αποδόσεις του 1,45. Κυρίως να κάνει δηλαδή μία νίκη τιμής για τον κόσμο της όπως λέμε.

Εν τάχει επειδή θα είναι στην πρόταση ΟΠΑΠ να πω πως στην Πάτρα ο Απόλλωνας μπορεί το -2,5 με το Ρέθυμνο. Μιλάμε για δύο ομάδες έδρας και γενικά ο Απόλλωνας στην Πάτρα έχει δείξει πως είναι αποτελεσματικός και μαχητικός. Κρατάω και την Μακάμπι στο -2,5. Είναι στον ΟΠΑΠ το χαμηλότερο χάντικαπ της αγοράς και ενδέχεται να αλλάξει. Στο -5,5 έξω το χάντικαπ που πρέπει να καλύψουν οι ισραηλινοί. Εννοείται πως με ήττα η Μακάμπι αποχαιρετά κάθε ρεαλιστική ελπίδα πρόκρισης οπότε όποιος θέλει κολλάει και την νίκη κάπου άλλα προειδοποιώ. Η νίκη της Μακάμπι είναι (θα είναι, θα γίνει) το public bet του τριημέρου και εγώ πάντα σε τόσο «φορτωμένα» σημεία δεν ανοίγομαι.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


701. ΑΛΜΠΑ- ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΓΚ (+11,5)    1

713. ΑΠΟΛΛΩΝ- ΡΕΘΥΜΝΟ (+2,5)   1

730. ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΚΙΜΚΙ (+2,5)    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΑΛΜΠΑ- ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ  1  ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ- ΡΕΘΥΜΝΟ  1  ΝΙΚΗ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

***εξτραδάκι


ΛΙΜΟΖ- ΣΑΛΟΝ  2 ΝΙΚΗ ΣΑΛΟΝ

ΠΙΕΝΟ- ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ  1  ΝΙΚΗ ΠΙΕΝΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου