Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σπουδαία ντέρμπι (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Πέρασε και εύκολα η Βαλένθια που ήταν το σημείο της ημέρας άλλα σε χαμηλή απόδοση, όχι όμως και η Μπουντιβέλνικ στο χάντικαπ καθώς προς το τέλος η Σπαρτάκ κράτησε το +11 υπέρ της. Στην Βαλτική λίγκα πήραμε και την Σιαουλιάϊ καθώς κέρδισε την Βέντσπιλς με 3π. στο τέλος και δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχαν οι λιθουανοί υπέρ τους. Σήμερα παραδοσιακά όπως κάθε Πέμπτη έχουμε την ανάλυση της Ευρωλίγκα. Η οποία ξεκίνησε από χθες με τις νίκες των Εφές (δύσκολα) και ΤΣΣΚΑ άλλα σήμερα έχουμε τα μεγάλα «ντέρμπυ». Πάμε προσεκτικά στα πονταρίσματα μας. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Και για όσες φορές χρειαστεί να πάμε προσεκτικά πάντα θα το γράφω γιατί όσο εμπορικό και να είναι ένα παιχνίδι ή διοργάνωση σκοπός μας πάντα είναι να παίζουμε σωστά και να μοιράζουμε τα λεφτά στα πονταρίσματα μας επίσης σωστά.

Ξεκίνημα από το Κάουνας όπου η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Ρεάλ. Παιχνίδι βαθμολογικού ενδιαφέροντος και για τις δύο ομάδες με την διαφορά πως η Ρεάλ θέλει πρωτιά για να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ έπειτα και η Ζαλγκίρις την νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση. Ρεαλιστικά και βάσει προγράμματος η Ζαλγκιρις με ήττα κατά 90% δεν προλαβαίνει πλέον στις επόμενες αγωνιστικές να προκριθεί. Οι λιθουανοί έχουν τα γνωστά και χιλιοειπωμένα οικονομικά προβλήματα τους άλλα τα παιχνίδια τους τα παίζουν κανονικά και με πάθος. Έτσι έβγαλαν μεγάλο διπλό στην Μάλαγα και «ρεφάρισαν» κατά μία έννοια την ήττα από τον Παναθηναϊκό εντός. Γενικά η Ζαλγκίρις προβληματίζει στο Τοπ 16 μέσα στο Κάουνας καθώς μιλάμε για μία ισχυρή έδρα και όπλο που άλλοτε, ακόμα και με χειρότερο ρόστερ, ήταν απόρθητη. Το θέλει πολύ το παιχνίδι πάντως σήμερα ενώ δεν ξεχνάμε πως και στην Μαδρίτη στο τέλος είχε χάσει με 1π. σε ένα σούπερ αμφίρροπο παιχνίδι τότε. Στον αντίποδα η Ρεάλ είπαμε είναι σαφέστατα πιο άνετη βαθμολογικά και από τις 2-3 καλύτερες ομάδες πανευρωπαϊκά φέτος. Προσέχουμε πως έρχεται  ντέρμπυ στην Βιτόρια με την Κάχα για τα εγχώρια και πως πλέον, ειδικά στην ευρωλίγκα, δεν «καθαρίζει» εύκολα τα ματς άλλα με κόπο. Το παιχνίδι είναι σούπερ ντέρμπυ. Αξίζει το live. Αξίζει η παράταση ως απόδοση και σε χάντικαπ θα επιλέξω το +2,5 της Ζαλγκίρις.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα ακόμα σπουδαίο και μεγάλο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα θέλει, όπως και η Ρεάλ, την πρωτιά στον δικό της όμιλο και στην Ευρωλίγκα τα πάει περίφημα σε σχέση με την ισπανική λίγκα όπου μετρά αρκετές ήττες για το μέγεθος της. Λογικά θα παίξει και ο Ναβάρο, που είναι βαρόμετρο και όταν παίζει αυτόματα όλη η ομάδα ανεβαίνει ένα επίπεδο. Οι καταλανοί προέρχονται από ήττα εντός στο πρωτάθλημα από την Κάχα (χωρίς Ναβάρο εκεί) και σίγουρα το +2,5 που έχουν ως χάντικαπ δεν περνά απαρατήρητο. Ο Ολυμπιακός θέλει τουλάχιστον δεύτερη θέση και λογικά όλα τα λεφτά για αυτόν είναι το επόμενο παιχνίδι στην Ιταλία με την Σιένα. Εκεί όπου θα ψάξει και το +3 (κρατάμε το τιπ για την επόμενη βδομάδα που θα προτιμηθεί από πολύ κόσμο) για να έχει την ισοβαθμία. Θέλει και εδώ την νίκη άλλα ακόμα και με ήττα αν υποθέσουμε πως η Μπαρτσελόνα βγάζει διπλό και στην Τοσκάνη τότε είναι ισορροπημένα τα πράγματα. Αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό είναι γνωστά τα πράγματα. Πολύ δυνατή έδρα (με γκέλες πάντως φέτος), προέρχεται από σπουδαίο διπλό με την Μπεσίκτας και από μία προπόνηση με την Καβάλα. Όλα πιθανά και εδώ. Προς διπλό με χάντικαπ είμαι.

Στην Πόλη η Ουλκέρ υποδέχεται την Μακάμπι και η απλή νίκη των εβραίων παίρνει την κατιούσα καθώς παίζεται από πολλούς λόγου κινήτρου. Βαθμολογικά η Ουλκέρ είναι αδιάφορη και απογοητευμένη καθώς δεν προλαβαίνει να προκριθεί πλέον άλλα πάντα είναι καλύτερη εντός στα παιχνίδια της και δεν ξέρω αν χωρίς τον Πιανιτζιάνι πλέον θα παίζει και λίγο άμυνα παραπάνω. Συνεχίζει πάντως να ζορίζεται με «σφιχτές» ομάδες. Για παράδειγμα την Καρσίγιακα την Δευτέρα την κέρδισε οριακά και με κόπο. Η Μακάμπι δεν είναι εμπιστοσύνης στο Τοπ 16. Βέβαια έβγαλε σπουδαίο διπλό στην Βιτόρια και ελπίζει πάλι σε πρόκριση καθώς κυνηγά την Κίμκι και έχουμε την επόμενη αγωνιστική το Μακάμπι- Κίμκι!!! Λογικότατα επομένως η νίκη της Μακάμπι είναι το σουπερ puplic bet από την ευρωλίγκα σε αυτή την αγωνιστική άλλα προσωπικά απεχθάνομαι τόσο προφανή και κακοπληρωμένα σημεία. Θα προτιμούσα ένα χαλαρό ποντάρισμα στο +4,5 της Ουλκέρ και τίποτε παραπάνω.

Στα περίχωρα της Μόσχας, η Κίμκι υποδέχεται την Σιένα και με μία πρώτη ματιά αύτο το +7,5 των ιταλών προκαλεί. Με μία καλύτερη δεύτερη ματιά πάντως είναι σωστό καθώς η Σιένα εκτός έδρας πλέον έχει εμφανείς αδυναμίες και χάνει σε Ιταλία και Ευρώπη. Συν τοις άλλοις στο ήδη περιορισμένο φετινό της ρόστερ προστέθηκε η απουσία του καλού Χάκετ και υπάρχει πρόβλημα καθώς ο ιταλός γκαρντ είναι πολυεργαλείο. Η Κίμκι είναι ομάδα έδρας και θέλει την νίκη. Λογικά την παίρνει άλλα το 1,30-1,35 είναι χαμηλό. Πιθανό όμως. Συνεπώς νίκη Κίμκι και λίγο under 155,5.

Στην Πόλη εκ νέου όπου η Μπεσίκτας υποδέχεται την Κάχα. Επίσης το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μόνο για τους ισπανούς άλλα καμία αξία το αστείο άλλα δίκαιο 1,10. Οι τούρκοι είναι κακή ομάδα και συνεχίζουν χωρίς νίκη στον όμιλο. Δεν ξέρω αν θα μείνουν κάτω από τους 10π. να παλεύουν ή πάλι προς το τέλος θα τους ρίξει η Κάχα εικοσάρα όπως έκανε και ο Ολυμπιακός. Καλύτερα για μένα να απέχουμε από την αναμέτρηση.

Τέλος στην ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα κομβικό παιχνίδι κυρίως για την Μάλαγα μιας και ο Παναθηναϊκός μετά το διπλό στο Κάουνας και την νίκη επί της Εφές αναπνέει καθαρό αέρα πρόκρισης και με νίκη εδώ την «κλειδώνει». Η Ουνικάχα έχει προπονητολαγνεία με το θέμα Ρέπεσα. Ο τύπος τον έχει ήδη απολυμένο, ο κροάτης πάντως μάλλον φαίνεται να ξεπερνά την μπόρα εκτός αν διασυρθεί σήμερα οπότε η Μάλαγα αποχαιρετά και πρόκριση και προπονητή. Μία Μάλαγα που κέρδισε την Μπιλμπάο για τα εγχώρια άλλα έκανε πάλι τα εύκολα- δύσκολα και κλασσικά είχε τα γνωστά μπλακ- άουτ στο σκορ που λίγο έλειψε να της στοιχήσουν. Κομπλέ σήμερα. Ο Παναθηναίκός θα είναι χωρίς Καπόνο ενώ ο Μπανκς ταξίδεψε μεν, άλλα άγνωστο πόσο και αν θα παίξει. Γενικά όμως ο Παναθηναϊκός φαίνεται να στρώνει και έλυσε αρκετά προβλήματα από τότε που ο Πεδουλάκης κατάλαβε πως μόνο άμυνα δεν φτάνει!!! Μεγάλο ντέρμπυ και αυτό. Ανοιχτό παιχνίδι και πάμε με την έδρα και το +2,5. Επίσης προσέχουμε την παράταση.

Γενικά η παράταση είναι ένα στοίχημα που δεν χρειάζεται να σας το υποδείξει κάποιος να το παίξετε, Είναι πάντα ένα fun bet υψηλής απόδοσης που σε όσα παιχνίδια είναι ντέρμπυ καλό είναι και από μόνοι σας να βάζετε λίγα. Στατιστικά και μακροχρόνια κάτι καλό θα βγει. Για παράδειγμα. Δεν βάζουμε παράταση στο Μπάμπεργκ- ΤΣΣΚΑ χθες γιατί είναι εμφανέστατη η διαφορά ποιότητας. Άλλα σε παιχνίδια κομβικά και οριακά όπως είναι αυτό της Μάλαγα ή του Ολυμπιακού ή της Ζαλγκίρις βάζουμε λίγα ΠΑΝΤΑ στην παράταση χωρίς να περιμένουμε να το δούμε κάπου γραμμένο. Είναι το παιχνίδι που γίνεται με τις πιθανότητες. Αυτό με την παράταση ήθελα καιρό να το γράψω άλλα σήμερα που έχουμε αρκετά αμφίρροπα παιχνίδι πιστεύω είναι η καλύτερη ώρα.

ΣΥΝΟΨΗ


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+2,5)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΟΒΕΡ 74,5π.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (+2,5)

ΟΥΛΚΕΡ (+4,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ-ΛΙΓΑ

ΚΙΜΚΙ ΝΙΚΗ ΧΑΜΗΛΗ 1,30-1,35

ΚΙΜΚΙ – ΣΙΕΝΑ ΑΝΤΕΡ 155,5π.

ΜΑΛΑΓΑ (+2,5)

Περιμένουμε από την Τρίτη πρόταση ΟΠΑΠ με Ουλμ- Ζαλγίρις- Μάλαγα. Δίνω παρόμοια πρόταση ΟΠΑΠ για όποιον δεν έπαιξε της Τρίτης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


750. (+2,5) ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΡΕΑΛ    1

769. ΚΙΜΚΙ- ΣΙΕΝΑ UNDER  155,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

771. (+2,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΡΕΑΛ  1  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   2   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΚΙΜΚΙ- ΣΙΕΝΑ   1   ΝΙΚΗ ΚΙΜΚΙ

ΜΑΛΑΓΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου