Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ματσάρες σε Τελ Αβίλ και Τοσκάνη (Αναλύσεις- Σύνοψη- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την μοναδική πρόταση διαδικτύου μας. Συγκεκριμένα η Ούνιξ κέρδισε στο τέλος την Βαλένθια και η Μπουντιβέλνικ διέσυρε και προκρίθηκε εις βάρος της Σπαρτάκ στην πολύ δυνατή της έδρα. Καλοφάγωτα. Βέβαια θα μπορούσαμε να στήσουμε εκ νέου ένα μίνι ταμειακό πάρτι αν κέρδιζε και ο Απόλλωνας. Δεν το έκανε όμως. Τα περί διαιτησίας και τα συναφή δεν ταιριάζουν στο στοίχημα οπότε δεν τα υπολογίζω και ως δικαιολογία. Σήμερα και αύριο παραδοσιακά μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας η Ευρωλίγκα. Υπάρχει πάντως και Eurochallenge σήμερα. Τα δεύτερα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης και σίγουρα τα ματς είναι πιο ελκυστικά από τα πρώτα που έγιναν την Τρίτη.

Ξεκινάμε με την Ευρωλίγκα που δεν έχει πάντως το ενδιαφέρον άλλων αγωνιστικών καθώς σε πολλά παιχνίδια τα χάντικαπ είναι μεγάλα που πρέπει να καλύψουν τα φαβορί οπότε και γρίφος αφού οι ομάδες θέλουν απλές νίκες έστω και με 1π.

Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Μπάμπεργκ και λογικά την κερδίζει. Προσέχουμε δύο πράγματα μόνο. Τελευταία η Εφές δεν ανοίγει διαφορές και κερδίζει δύσκολα ακόμα και φαινομενικά εύκολα ματς για αυτήν. Η Μπάμπεργκ είναι ντεφορμέ και λογικά ρίχνει όλο το βάρος πλέον στην Μπουντεσλίγκα. Παίζει πολύ ελεύθερα πάντως κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και αυτό την καθιστά πονηρή στα χάντικαπ. Αμφίβολος ο σταρ Βούγιασιτς για την Εφές. Με το στανιό επομένως +12,5 για Μπάμπεργκ διαδικτυακά για την περιέργεια.

 Στην Βιτόρια η Κάχα φιλοξενεί την Ουλκέρ και φυσικά το κίνητρο είναι μόνο με τους ισπανούς καθώς οι τούρκοι δεν διεκδικούν κάτι. Μία Κάχα που έχασε εντός την Κυριακή για την λίγκα στο μεγάλο ντέρμπι από την Ρεάλ άλλα είναι πλήρης μετά από πολύ καιρό και αυτό είναι πολύ θετικό για τον Τάμπακ. Η Ουλκέρ έχασε στην Προύσα, νωριτερα εντός είχε χάσει από την Μακάμπι και γενικά η ομάδα δεν έγινε ΠΟΤΕ ομάδα παρά τα ηχηρά ονόματα που απόκτησε το καλοκαίρι και μάλλον ούτε ο Πιανιτζιάνι ήταν το πρόβλημα. Εκτός και ο σκόρερ Μπογκντάνοβιτς για την Ουλκέρ και είναι καλή απουσία. Λογικά κερδίζει η Κάχα. Απλά επειδή η Ουλκέρ πάει αναλόγως με τα κέφια και έχει πάντα καλά ονόματα στο ρόστερ  καλό είναι να μην μπλέξουμε με το χάντικαπ.

Στο Τελ Αβίβ έχουμε σπουδαίο παιχνίδι. Η Μακάμπι μετά τις 3 σερί νίκες της με Ουλκέρ, Κάχα και Σιένα μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και με νίκη σήμερα επί της Κίμκι συνεχίζει να ελπίζει. Χωρίς απουσίες οι δύο ομάδες. Αμφότερες θέλουν πολύ την νίκη. Η Μακάμπι είναι φανερό πως νοιάζεται μόνο για την Ευρωλίγκα αυτή την περίοδο καθώς στο Ισραήλ έχασε 2 απανωτά παιχνίδια που άλλοτε τα «καθάριζε» με 30άρες. Κατάμεστο το γήπεδο φυσικά και πάντα άκρως μπασκετική έδρα. Η Κίμκι αφού έλυσε τα οικονομικά της με διπλό σήμερα (και βάσει προγράμματος) εξασφαλίζει τα νοκ άουτ και μετά κυνηγά ακόμα και την δεύτερη προνομιούχο θέση. Πολύ καλή ομάδα, πανίσχυρη εντός άλλα με εκτός έδρας αδυναμίες πάντα. Οριακά πάντως έχασε στην Βαρκελώνη στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της. Στο διά ταύτα! Χαμηλή η νίκη της Μακάμπι (1,45) για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι άλλα και με την έδρα λογικά κερδίζει. Puplic bet είναι πάντως η νίκη της. Εγώ θα την έχω στην πρόταση άλλα η φιλοσοφία μου είναι να μην «φορτώνω» public bets. Στο ΟΠΑΠ αυτό το -2,5 που πρέπει να καλύψει είναι το χαμηλότερο της αγοράς (-4,5 διαδικτυακά ενώ άνοιξε και -5,5!!!) και εφ’ όσον βλέπω νίκη Μακάμπι παίζω και τον άσσο στον ΟΠΑΠ.

Στην Τοσκάνη ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θέλει και +3 αν μπορεί για να έχει την ισοβαθμία με την Σιένα. Οι ιταλοί που χάνουν συνεχόμενα παιχνίδια στην ιταλική λίγκα δείχνουν πως όλο το βάρος έχει πέσει στα κρίσιμα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Μέσα ο Χάκετ που ήταν καλή απουσία, λογικά μέσα ο Ρες που είναι πενταδάτος και αμφίβολος ο Ερε. Στον Ολυμπιακό όπως όλοι ξέρετε δεν παίζει ο Πρίντεζης. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και τα χάντικαπ που βρίσκουμε (+0,5 ή +1,5) είναι δίκαια. Όπως έγραφα στο προηγούμενο άρθρο της Ευρωλίγκα πάντα σε τόσο αμφίρροπα παιχνίδια βάζουμε λίγα στην ΠΑΡΑΤΑΣΗ. Καλή περίπτωση είναι φυσικά το live που μπορεί να πληρώσει αδρά εκατέρωθεν αν έχουμε διακυμάνσεις (που λογικά θα έχουμε). Τέλος καλή στατιστικά επιλογή είναι το 1ημ./2 τελ. και 2ημ./1 τελ. Ισόποσα σε μονό αποδεκτό παίξιμο με αρκετά καλές πιθανότητες να περάσει το ένα από τα δύο.

Αύριο στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την ταλαιπωρημένη Ζαλγκίρις πλέον και καλό είναι να απέχουμε από την αναμέτρηση. Αν είχε κίνητρο η Ζαλγκίρις και καθόλου οικονομικά προβλήματα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον το διπλό στα χάντικαπ. Τώρα με τον Ντάρντεν να έχει φύγει για την Ρεάλ, τον Λαφαγιέτ να τον θέλει η Τσεντεβίτα και γενικά πλην των λιθουανών που θα μείνουν ως το τέλος όλοι οι ξένοι να είναι με το ένα πόδι στο «φεύγα» εγώ δεν ακουμπάω ποτέ το ματς. Γενικά πάντως οι παίκτες τα παιχνίδια τα παίζουν στα «ίσια» για να τους δουν άλλοι και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Στην Βαρκελώνη λογικά η τοπική ομάδα θα ξεκουράσει τον Ναβάρο και γενικά δεν μπλέκουμε με τέτοιο χάντικαπ και με την παραπαίουσα Μπεσίκτας.

Τέλος σετάκι τα δύο παιχνίδια Ρεάλ- Μάλαγα και Παναθηναϊκός- Άλμπα για μένα. Κατ’ αρχήν για την Άλμπα τα είπαμε και την Τρίτη όπου έπαιζε με την Λούντβι για την Μπουντεσλίγκα. Το ενδιαφέρον για τους γερμανούς δεν είναι η Ευρωλίγκα εδώ και καιρό και λογικά ο σοβαρός Παναθηναϊκός κερδίζει και εύκολα την Άλμπα καλύπτοντας και το -11,5 που πρέπει. Στην Μαδρίτη όμως ίσως να έχουμε και «μαγεία». Η Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ για μένα είναι οι «ρυθμιστές» της τέταρτης θέσης στον όμιλο. Το σκεπτικό μου είναι πολύπλοκο και πιθανόν κουραστικό να αναλυθεί για τον αναγνώστη απλά ως ζουμί κρατάμε πως με μία ήττα αύριο της Ρεάλ από την Μάλαγα σαφώς δεν καταστρέφει την βασίλισσα και παράλληλα βοηθά την «ισπανική» Μάλαγα στην προσπάθεια της πρόκρισης. Με νίκη της Ρεάλ στο επόμενο εντός επί του Παναθηναϊκό ίσως έχουμε και την ολοκλήρωση του σεναρίου που επεξεργάζομαι. Για να μην τα πολυλογώ αγωνιστικά καθαρά η Ρεάλ κερδίζει εύκολα την Μάλαγα. Επειδή όμως θέλω να ακολουθήσω αυτό που έχω στο μυαλό μου εδώ και μία βδομάδα θα πάω με το +11,5 της Ουνικάχα και ως βόμβα την καθαρή της νίκη (6,00).

Από το Eurochallenge κρατάω μόνο το χάντικαπ της Βόννης.

ΣΥΝΟΨΗ


ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+12,5)  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΙΚΗ

ΜΑΚΑΜΠΙ (-2,5)

ΜΑΛΑΓΑ (+11,5)

ΜΑΛΑΓΑ ΝΙΚΗ 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (-11,5)

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ


ΣΙΕΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΣΙΕΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1  ΗΜΙΧ./ 2 ΤΕΛ.

ΣΙΕΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    2   ΗΜΙΧ/  1  ΤΕΛ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


730. ΜΑΚΑΜΠΙ- ΚΙΜΚΙ (+2,5)   1

735. ΡΕΑΛ- ΜΑΛΑΓΑ (+11,5)    2

736. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΛΜΠΑ (+11,5)   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΕΜΠΤΗΣ


ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΚΙΜΚΙ  1   ΝΙΚΗ ΜΑΚΑΜΠΙ

ΒΟΝΝΗ- ΚΡΑΣΝΙΕ ΚΡΙΛΙΑ (ΣΑΜΑΡΑ)    1  ΜΕ   6,5π. ΥΠΕΡ ΒΟΝΝΗΣ (αναλόγως πολιτικής της κάθε εταιρίας μετρά ή όχι την παράταση. π.χ. η bet365  το έχει χαμένο. Η sportingbet το έχει κερδισμένο)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΡΕΑΛ- ΜΑΛΑΓΑ  2  ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΛΜΠΑ   1  ΜΕ 11,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου