Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Καλές επιλογές υπάρχουν (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Πληρώθηκαν χθες εκ νέου όσοι μας ακολούθησαν. Συγκεκριμένα πλήρωσε αδρά η καθαρή νίκη της Μάλαγα και φυσικά πέρασε και η πρόταση μας με Παναθηναϊκό και Μάλαγα στα χάντικαπ. Γενικά η αγωνιστική στην ευρωλίγκα είχε θετικότατο απολογισμό για ακόμα μία φορά. Σήμερα και αύριο παίρνουν σειρά οι εγχώριες λίγκες. Προσέχουμε πως στα περισσότερα πρωταθλήματα είμαστε στην τελική ευθεία και αρκετές ομάδες παίζουν πλέον (και βάσει προγράμματος που έχουν) παιχνίδια- τελικούς. Βέβαια κάποιος πρέπει και να πέσει στο τέλος. Πάμε να δούμε τι έχουμε για το Σαββατοκύριακο.

Πρώτη επιλογή είναι η Καβάλα. Σημαντικό παιχνίδι βαθμολογικά περισσότερο για την Καβάλα που έχει και δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια και που στην ουσία στο σημερινό παιχνίδι και στο επόμενο με τον ΚΑΟΔ εντός έδρας παίζει κάτα 70% την παραμονή της. Ο Ίκαρος με 3 νίκες παραπάνω από την επικίνδυνη ζώνη και τον Ηλυσιακό εντός έδρας τελευταίες αγωνιστικές λογικά είναι άνετος και σωμένος. Δεν περιμένω εύκολο απόγευμα για τον Ίκαρο καθώς η Καβάλα θα παλέψει ως το τέλος για μένα μήπως και πάρει την πολυπόθητη νίκη. Είμαι με το χάντικαπ των φιλοξενούμενων. Πιστεύω δεν θα καλυφθεί.

Δεύτερη επιλογή είναι η Βενέτσια. Κοντράρω την «χοτ»  Ρόμα γιατί έρχεται από τεράστιο διπλό με περίπατο στην έδρα της Σιένα. Στην ομάδα μιλούν για την μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας 5έτιας! Γιατί όσο καλή είναι εκτός με 9 διπλά, τόσο επίφοβη είναι εντός με μέτριο ρεκόρ 6-4 σε σχέση με την βαθμολογική της θέση. Συν ότι η Βενέτσια είναι επίσης επικίνδυνη εκτός έδρας και λογικά μετά από 2 κολλητές ήττες θα έχει ακόμα περισσότερη δίψα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Καλό το χάντικαπ των φιλοξενούμενων. Καλή και η καθαρή νίκη της Βενέτσια σε αποδόσεις κοντά στο 3,50.

Τρίτη επιλογή είναι η Μανρέσα. Ζορίστηκα πολύ για το τρίτο σημείο. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό ή την Μπέϊρουθ. Επέλεξα την Μανρέσα που παίζει στην ουσία της σήμερα το τελευταίο της χαρτί. Και ας έχει παιχνίδια ακόμα στην Ισπανία. Το πρόγραμμα της σε σχέση με τις 4 μόλις νίκες που έχει δεν αφήνει περιθώρια. Τα καλά νέα είναι πως η Βαγιαδολίδ είναι βαθμολογικά άνετη και στην ουσία αδιάφορη από νωρίς στην λίγκα αφού μάλλον σώνεται και αν χρειαστεί κάποια νίκη έχει «βατά» εντός έδρας παιχνίδια στην συνέχεια. Ακόμα η Μανρέσα ενισχύθηκε στα σέντερ στην ύστατη προσπάθεια που κάνει και γενικά είναι μεγαλύτερο μπασκετικό μέγεθος από την αντίπαλο της. Στα αρνητικά τα μπλακ άουτ που παθαίνει η Μανρέσα όταν δεν πρέπει. Με το χάντικαπ, για την κρισιμότητα της αναμέτρησης, είμαστε καλά πιστεύω.

Πάμε να δούμε και τα αυριανά.

Πρώτη επιλογή είναι η Εστουντιάντες. Που φέτος θέλει πλέι οφ και φυσικά πάντα έχει μία δυνατή έδρα. Προέρχεται από 3 σερί ήττες και λογικά θέλει να σταματήσει το αρνητικό αυτό σερί. Η Μπιλμπάο έχει καλύτερο υλικό άλλα είχε και Eurocup όπου προκρίθηκε στα ημιτελικά άλλα υπάρχει κούραση καθώς τα παιχνίδια με την Ουλμ δεν ήταν τόσο εύκολα όσο δείχνουν οι αριθμοί. Επίσης την Τετάρτη που μας έρχεται έχει πάλι για το Eurocup τον ημιτελικό αυτή την φορά με την Μπουντιβέλνικ στην  Ουκρανία. Εδώ που έφτασε η Μπιλμπάο νομίζω προέχει ο ημιτελικός. Ο άσσος της Εστουντιάντες στον ΟΠΑΠ είναι για μένα το καλύτερο σημείο της Κυριακής.

Δεύτερη επιλογή είναι η Σεβίλλη. Που τελευταία παίζει καλύτερα εκτός παρά εντός, προέρχεται από ήττα εντός με την Ομπραντόϊρο και έρχονται στην συνέχεια τα παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Αισθήση μου είναι πως θα παλέψει σήμερα με την Γκραν ζωηρά για την νίκη. Βαθμολογικά είναι άνετη πάντως ακόμα.  Οι νησιώτες φέτος διανύουν εξαιρετική χρονιά, είναι πολύ καλοί και εκτός έδρας άλλα εντός έχουν κάνει γκέλες –σοκ (βλ. Μανρέσα- Μούρθια) και γενικά δεν ανοίγουν διαφορές μεγάλες στην νίκες τους. Καλό το χάντικαπ για ΟΠΑΠ.

Τρίτη επιλογή είναι η Άλμπα. Είχαμε πει από την Τρίτη ακόμα πως η Άλμπα ρίχνει το βάρος καθαρά στο πρωτάθλημα πλέον και οι γερμανοί μας πλήρωσαν με την Λούντβι στην εντός έδρας νίκη τους άλλα και με τον Παναθηναίκό χθες στην εκτός έδρας εύκολη ήττα τους. Με την Χάγκεν λογικά κερδίζουν τα «άλμπατρος» καλύπτοντας και το -2,5. Μόνο αγκάθι υα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει η ομάδα. Και κάτι ακόμα. Η Χάγκεν κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας την Μπάμπεργκ! Τώρα πάλι εντός λίγο δύσκολο να κερδίσει και την Άλμπα για μένα. Από στατιστικής άποψης…

Στο διαδίκτυο το Σάββατο πάμε με την νίκη της Νανσί (1,57) και την νίκη της Μπέϊρουθ (1,70-1,75). Την Κυριακή πάμε με την νίκη της Μπολόνια (1,62) και την νίκη της Σιένα (1,36). Επίσης δυνατές νίκες για την Κυριακή είναι της Εστουντιάντες και της Άλμπα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


712. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΚΑΒΑΛΑ (+5,5)   2

714. ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ- ΜΑΝΡΕΣΑ (+5,5)    2

723. ΡΟΜΑ- ΒΕΝΕΤΣΙΑ (+7,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΝΑΝΣΙ- ΟΡΛΕΑΝ  1  ΝΙΚΗ ΝΑΝΣΙ

ΜΠΕΪΡΟΥΘ- ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ   1   ΝΙΚΗ ΜΠΕΪΡΟΥΘ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


740. ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+1,5)   1

741. ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ- ΣΕΒΙΛΛΗ (+8,5)   2

745. (+2,5) ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ- ΑΛΜΠΑ    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ  1   ΝΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

ΚΑΖΕΡΤΑ- ΣΙΕΝΑ   2   ΝΙΚΗ ΣΙΕΝΑ


***εξτραδάκι


ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ   1   ΝΙΚΗ ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ

ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ- ΑΛΜΠΑ    2    ΝΙΚΗ ΑΛΜΠΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου