Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κόβεται η ανάσα σε Μάλαγα και Μαδρίτη (Αναλύσεις- Σύνοψη - Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Δίκαια χάσαμε χθες καθώς η Μπιλμπάο αποδείχθηκε όχι μόνο στα «χαρτιά» άλλα και στο παρκέ ανώτερη παρά την πολύ καλή παρουσία της Μπουντιβέλνικ. Για το Μπάμπεργκ- Άλμπα δεν έχω σχόλιο! Η Μπαρόνς μόνο διασώθηκε εν ολίγοις από τις αναλύσεις ενώ προειδοποιήσαμε για την Βαλένθια… Πάμε στα φρέσκα όμως όπου έχουμε παραδοσιακά ευρωλίγκα σήμερα και αύριο. Βρισκόμαστε τρεις στροφές πριν το φινάλε και ελάχιστα έχουν ξεκαθαρίσει. Πάμε να δούμε τι έχουμε σε αυτή την αγωνιστική.

Κατ’ αρχήν να πω πως η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη στον όμιλο της και αυτό δεν αλλάζει. Στον ίδιο όμιλο είναι παντελώς αδιάφορες η Ουλκέρ με την Μπεσίκτας. Από εκεί και πέρα γίνεται «σφαγή καθώς 5 ομάδες θέλουν πρόκριση ή καλύτερο πλασάρισμα και φυσικά την δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ προημιτελικά. Σιένα- Ολυμπιακός έχουν 7 νίκες. Κάχα- Μακάμπι- Κίμκι από 6. Στον άλλο όμιλο αδιάφορες είναι η Άλμπα με την Μπάμπεργκ που έπαιξαν χθες και η Ζαλγκίρις. Από εκεί και πέρα Παναθηναϊκός και Μάλαγα παίζουν για την 4η θέση που δίνει πρόκριση και Ρεάλ- ΤΣΣΚΑ- Εφές μάχονται για την πρώτη δυάδα που όπως προείπα είναι προνομιακή. Όλα στην κόψη του ξυραφιού!!!

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις μοιάζει να βρίσκει λύση στα οικονομικά της με συνταγή άλα Κίμκι! Ο Δήμος της πόλης άλλα και επιφανείς επιχειρηματίες «σπονσοράρουν» το καμάρι της πόλης και η χρονιά μάλλον βγαίνει αναίμακτα χωρίς άλλες σπουδαίες αποχωρήσεις. Θυμίζω ήδη έφυγε ο Ντάρντεν για την Ρεάλ ενώ δεν παίζει και ο Πόποβιτς. Εν τούτοις η Ζαλγκίρις παλεύει όλα τα παιχνίδια στην ευρωλίγκα και ιδιαίτερα εντός περισσότερο γιατί τα πρωτοκλασσάτα ονόματα θέλουν να τραβήξουν τα βλέμματα άλλων συλλόγων σε περίπτωση που η ομάδα την νέα χρονιά ρίξει κατά πολύ το μπάτζετ της (πράγμα που δείχνει αληθινό). Η Εφές είναι η μόνη που έχει βαθμολογικό κίνητρο και μάλιστα μεγάλο καθώς χάνει και την ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ άλλα το χάντικαπ είναι πολύ πονηρό. Δεδομένου πως δεν θα το παρατήσουν ποτέ το ματς οι λιθουανοί είμαι με τον άσσο εδώ άλλα παίζω το παιχνίδι μόνο του και όχι σε δυάδα ή τριάδα γιατί και η Εφές εκτός από το κίνητρο που έχει είναι πλέον στρωμένη και ως ομάδα. Απλά τελευταία ζορίζεται υπερβολικά στις νίκες της και αυτό με προβληματίζει. Συνεπώς άσσος με +1,5 για Ζαλγκίρις σε ένα πολύ πονηρό χάντικαπ.

Στην  Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και θέλει νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση μιας και μετά πάει στην έδρα της Εφές!!! Η ΤΣΣΚΑ επίσης θέλει νίκη ώστε σε περίπτωση ήττας της Εφές σήμερα να την προσπεράσει βαθμολογικά στην δεύτερη θέση. Η ΤΣΣΚΑ στο πρώτο παιχνίδι στην Μόσχα είχε πάθει τρελό «κάζο» χάνοντας τότε εύκολα κιόλας με 13π. από την προβληματική (εκείνο τον καιρό)  Μάλαγα των εσωτερικών προβλημάτων. Η Μάλαγα τώρα δείχνει να έχει στρώσει με ένα σερί 5 νικών στο διπλό ταμπλό άλλα και η ΤΣΣΚΑ ίσως ψάξει πλην της νίκης και μία μίνι εκδίκηση για εκείνη την ήττα τότε. Με +5,5 για Μάλαγα το παιχνίδι είναι μπερδεμένο. Καλύτερο το live εδώ. Νίκη ΤΣΣΚΑ δεν παίζω. Είναι χαμηλό το 1,40.

Μπαρτσελόνα και Κάχα επεισόδιο πέμπτο. Στην Βαρκελώνη η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει φέτος τους βάσκους για 5η φορά και το σκορ είναι 2-2! Δύο νίκες η Κάχα για το πρωτάθλημα. Μία νίκη για το κύπελλο (που έγινε στην έδρα της Κάχα) και μία νίκη στα πλαίσια της ευρωλίγκα για την Μπαρτσελόνα επίσης μέσα στην Βιτόρια. Γενικά το ζευγάρι είναι φουλ του διπλού! Η έδρα σπάει 75%. Βαθμολογικά η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά είναι αδιάφορη στην Ευρωλίγκα και η Κάχα είναι πλέον αδιάφορη στο πρωτάθλημα καθώς δύσκολα κουνιέται εκεί από την 2η θέση. Γι ‘ αυτό και την Κυριακή έχασε εύκολα από την  ελλιπέστατη Μπανταλόνα πάλι στην Βαρκελώνη! Υπάρχει σενάριο ανάλογο με αυτό που ακολούθησα την προηγούμενη αγωνιστική στο Ρεάλ- Μάλαγα και δικαιώθηκα στην καθαρή νίκη της Μάλαγα. Από τις 8 ομάδες των προημιτελικών αν οι 4 είναι ισπανικές αυτό χαροποιεί το ισπανικό μάρκετινγκ και την ACB λίγκα (ως το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης), χαροποιεί όμως και τον ισπανό Μπερτομέου που βλέπει ορθά οι ομάδες τις πατρίδας του να τον δικαιώνουν για τα 4 κλειστά συμβόλαια που τους έχει προσφέρει. Επίσης δεν ξεχνάμε πως η Μπαρτσελόνα παίζοντας με Σιένα και Μακάμπι μετά είναι και λίγο «ρυθμιστής» της βαθμολογίας (αν θέλει)  υπέρ της Κάχα. Στα αγωνιστικά συνήθως ο Ναβάρο παίζει σε τόσο μεγάλα παιχνίδια άλλα τώρα δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Πασκουάλ. Το +7,5 της Κάχα έτσι όπως σκέφτομαι σεναριακά το παιχνίδι για μένα είναι πολύ καλό σημείο. Ρισκάρω και με την καθαρή νίκη της Κάχα σε αποδόσεις κοντά στο 4,00 στην Evobet (από τις υψηλότερες της αγοράς).

Στην Μαδρίτη η Ρεάλ ήρθε η ώρα να κερδίσει! Μία Ρεάλ που έχασε από την Μάλαγα για την ευρωλίγκα (τα είπαμε αναλυτικά τότε) και επίσης όντας αδιάφορη και σίγουρα πρώτη στην λίγκα έχασε το εντός έδρας αήττητο της την Κυριακή από την Κανάριας!!! Έπαιζε χωρίς τον Ρούντι πάντως. Σήμερα αναμένεται κομπλέ! Ο Παναθηναϊκός θέλει και αυτός την νίκη άλλα αν χάνει η Μάλαγα από την ΤΣΣΚΑ δεν τον χαλάει και η ήττα καθώς την επόμενη αγωνιστική έχουμε Εφές- Μάλαγα και Μπάμπεργκ- Παναθηναϊκός. Με νίκη δική του στην Γερμανία και φυσιολογική ήττα της Μάλαγα από την Εφές καθαρίζει την «μπουγάδα». Συνεπώς δεν είναι και τόσο τελικός το παιχνίδι για Παναθηναϊκό σήμερα εκτός αν κάνει το «μπαμ» η Μάλαγα με την ΤΣΣΚΑ. Στα αγωνιστικά λογικά η Ρεάλ επανέρχεται στις νίκες για μένα. Αν είναι σοβαρή μπορεί να καλύψει και το -7,5 οπότε κρατάω το σημείο.

Στα περίχωρα της Μόσχας η Κίμκι με την καλή της έδρα κερδίζει λογικά την Ουλκέρ άλλα το χάντικαπ των 13,5 πόντων δεν είναι και λίγο. Το μυαλό της Κίμκι είναι μόνο εδώ πάντως και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι της Δευτέρας (πάλι εντός) με την Νίζνι που έχασε και εύκολα!!! Δεν μπλέκουμε πάντως με την Ουλκέρ που είναι αντιστοιχηματική φέτος.

Στην Πόλη λογικά και η Σιένα κερδίζει την Μπεσίκτας άλλα και εδώ το 10,5 είναι πονηρό. Η Σιένα δεν παίζει καλά τελευταία (5 σερί ήττες σε διπλό ταμπλό) και την φοβάμαι στο χάντικαπ. Μαύρο χάλι και η Μπεσίκτας άλλα δεν πείθει ούτε η Σιένα πλέον. Πάντα για το χάντικαπ μιλάω. Το αφήνουμε.

Τέλος στο ΣΕΦ μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από επικό διπλό στην Τοσκάνη άλλα και την Μακάμπι με ένα 4 στα 4 στην ευρωλίγκα να έχει μπει για καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο πρώτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι είχε αυτοκτονήσει χάνοντας δικό της παιχνίδι με 77-78. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στα εγχώρια για τις δύο ομάδες οπότε όλο το βάρος πέφτει στην Ευρωλίγκα θέλοντας και μη. Στον Ολυμπιακό μάλλον θα είναι πάλι εκτός ο Πρίντεζης ενώ η Μακάμπι αναμένεται κομπλέ. Πρόσωπο του ματς ο Πέρκινς που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την «ομάδα του λαού». Η Μάκάμπι αγωνιστικά δείχνει να στρώνει και πλέον με ανεβασμένο τον Χίκμαν μπορεί να ελπίζει σε μία πρόκριση που έμοιαζε χαμένη προ πολλού. Καλό το +5,5 ως χάντικαπ. Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές έχει κάνει φέτος περισσότερα διπλά άλλα και «γκέλες» εντός έδρας που άλλοτε δεν υπήρχαν. 

**Άφησα στην άκρη όλα τα under/ over. Δεν με ελκύει κάτι φανατικά από την τρέχουσα αγωνιστική.

*** Για την παράταση τα έχουμε ξαναπεί σε παλαιότερο άρθρο. Η ευρωλίγκα προσφέρεται καθώς έχει πάντα αμφίρροπα παιχνίδια πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζουμε και προς το τέλος. Συνεπώς υποψήφια για παράταση για μένα είναι το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΕΦΕΣ, ΜΑΛΑΓΑ- ΤΣΣΚΑ και ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΚΑΧΑ. Γενικά μπορείτε και μόνοι σας να βάζετε από 10€ σε κάθε παράταση ως ένα fun bet. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «ειδικός» για να προτείνει παράταση. Είναι ένα στοίχημα εν πολλοίς… τύχης.


ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΑΠ


ΡΕΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    2   ΗΜΙΧ/     1  ΤΕΛΙΚΟ  053-421  6,00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ  ΠΑΡΑΤΑΣΗ    054-131   18.00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ   1  ΗΜΙΧ/    2  ΤΕΛΙΚΟ    054-413     7,50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ   2   ΗΜΙΧ/   1  ΤΕΛΙΚΟ   054-421    6,00

****Τα ημίχρονα/ τελικά παίζονται ισόποσα. Αν βγει το ένα είστε κερδισμένοι βάσει απόδοσης.


ΣΥΝΟΨΗ


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+1,5)    ΠΟΝΗΡΟ – ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΚΑΧΑ (+7,5)

ΚΑΧΑ ΝΙΚΗ 

ΡΕΑΛ (-7,5)

ΡΕΑΛ  ΝΙΚΗ

ΜΑΚΑΜΠΙ (+5,5)

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΝΙΚΗ  1,80 (πρωτάθλημα Γερμανίας)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


729. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΚΑΧΑ (+7,5)   2

730. ΡΕΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+7,5)   1

745. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ (+5,5)   2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΕΜΠΤΗΣ


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΚΑΧΑ  2   ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΧΑ

ΡΕΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1   ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ  2   ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΚΑΜΠΙ

ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ   2    ΝΙΚΗ ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου