Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μπορεί να επιστρέψει; (Ανάλυση Eurocup- Legabasket)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την πρόταση διαδικτύου μας την Κυριακή. Σκαβολίνι και Νανσί έκαναν αυτό που έπρεπε. Γενικά είχαμε την πληγή της Καβάλας το Σάββατο που χαράμισε τον καλό άσσο της Φουενλαμπράδα ενώ την Κυριακή στον ΟΠΑΠ διαβάσαμε σωστά τα παιχνίδια της Βενέτσια και της Σκαβολίνι άλλα δεν υπολογίσαμε την κατάρρευση της Μπολόνια στην Ρώμη. Το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα που θα μας απασχολήσει πλέον, είναι φτωχό και στην ουσία μόνο η ευρωλίγκα δίνει κάποιες επιλογές καθώς στην προτελευταία αγωνιστική παίζονται πολλά και στους δύο ομίλους με περισσότερο ενδιαφέρον βέβαια να έχει ο όμιλος του Ολυμπιακού. Μέχρι την Πέμπτη πάντως που θα έχουμε την πλήρη ανάλυση της αγωνιστικής θα πορευτούμε με Eurocup και εξ’ αναβολής παιχνίδια ανά την Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να επισημάνω πως πάμε συγκρατημένα. Το πρόγραμμα το επιβάλλει.

 Διημέρου η σημερινή πρόταση διαδικτύου μας ενώ για την τριάδα του ΟΠΑΠ καλό είναι να περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη που υπάρχουν επιλογές.

Πάμε να δούμε το Eurocup.

Στην Ρωσία η Βαλένθια θέλει νίκη με 11π. για να προκριθρί αυτή σε βάρος την Κούμπαν. Πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς οι ρώσοι είναι πολύ καλά στρωμένη και στημένη ομάδα από τον Πασούτιν ενώ έχουν παίχτες μεγάλης ποιότητας όπως ο Καλνιέτις, ο Γιασάϊτις, ο Χέντριξ, ο Μπίκοφ άκομα και ο Καλάθης που φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Πάντα καλή έδρα και φυσικά άπαντες θέλουν τελικό καθώς ο νικητής της διοργάνωσης θα είναι στην ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Η Βαλένθια αφού «έφαγε» 97 πόντους εντός από την Κούμπαν στο πρώτο ματς, σοβαρεύτηκε με τα Γκραν πάλι εντός και επικράτησε εύκολα με σούπερ άμυνα καθώς δέχτηκε μόλις 56 πόντους! Ως ισπανική ομάδα και μάλιστα από τις 5 κορυφαίες που διαθέτει η χώρα έχει το υλικό και την εμπειρία ενώ την έχουν ξεγραμμένη στο θέμα πρόκρισης να κάνει το come back αν βέβαια εκτός της ευστοχίας παίξει και δυνατή άμυνα όπως μπορεί. Στα αρνητικά η απουσία του Φαβεράνι ενώ δεν ξεχνάμε πως η ομάδα είχε πολλές διαταράξεις στην χημεία της φέτος με προσθαφαιρέσεις ανάγκης. Σίγουρα όμως δεν μπορεί κανείς να την υποτιμήσει. Με το +5,5 στα χάντικαπ πάω με το διπλό. Πιστεύω θα διεκδικήσει η Βαλένθια όσες ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης της αντιστοιχούν. Επειδή κλειδί είναι και η άμυνα είμαι προς το under 157,5.

Στην χώρα των Βάσκων η Μπιλμπάο μετά το εμφατικό διπλό στο Κίεβο δύσκολα θα χάσει την πρόκριση εδώ εκτός μόνο αν αυτοκτονήσει κυριολεκτικά. Μία Μπιλμπάο που χαλάρωσε με την ουραγό Μανρέσα και έχασε. Ακόμα ένα δείγμα πως το μυαλό όλων είναι ήδη στον τελικό του Σαρλερουά. Οι ουκρανοί εφ’ όσον δεν στάθηκαν ανταγωνιστικοί εντός έδρας όπου είναι και η κύρια δύναμη τους νομίζω έχουν τύχες αύριο μόνο αν η Μπιλμπάο χαλαρώσει και υποτιμήσει εμφανέστατα την αντίπαλο της. Δεν θέλω να μπλέξω με κάποιο σημείο. Καλύτερο όλων το no bet εδώ.

Συμπληρώνω την σημερινή μου δυάδα με την νίκη της Μπολόνια αύριο στο εντός έδρας εξ’ αναβολής παιχνίδι με την Αβελίνο.  Αν το παιχνίδι γινόταν την ημερομηνία που έπρεπε ίσως να μιλούσαμε για ένα πολύ καλό διπλό με +5,5. Τότε η Μπολόνια βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και η Αβελίνο με την προσθήκη και του Λάκοβιτς άρχισε να παίρνει τον δρόμο της σωτηρίας. Από τότε μέχρι σήμερα πάντως άλλαξαν αρκετά πράγματα. Η Μπολόνια (που πάντα είναι ομάδα έδρας τα τελευταία χρόνια) είδε τον ποιοτικό Ποέτα να επιστρέφει ενώ και η προσθήκη του Πούλεν στα 2 τελευταία παιχνίδια της έδωσε σκορ που έλειπε από την ομάδα. Στην Ρώμη έχασε δίκαια πάντως καθώς κατάρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αβελίνο είναι επίσης ομάδα έδρας (σχεδόν ο ορισμός τα προηγούμενα χρόνια) και μέχρι το τέλος του α’ γύρου δεν βλεπόταν!!! Έκανε πολύ καλές προσθήκες όμως και ήδη τρέχει ένα σερί 5 νικών. Και αν εντός έδρας γνωρίζαμε την αξία της ομάδας τα δύο συνεχόμενα διπλά με Μπιέλα και κυρίως με την Μπρίντιζι την τελευταία αγωνιστική έφτασαν την ομάδα στις 9 νίκες και πλέον αναπνέει αισιοδοξία. Στο διά ταύτα τώρα. Αβελίνο 9 νίκες, Μπολόνια 8 νίκες, Σκαβολίνι 7 νίκες που πέφτει. Βάσει προγράμματος η Αβελίνο και με την έδρα έχει παιχνίδια που μπορεί να πάρει αν χρειαστεί. Η Μπολόνια όμως αν δούμε το πρόγραμμα της και δεδομένου πως εκτός φέτος είναι τραγική έχει μεγάλη ανάγκη τηννίκη που σίγουρα είναι και εντός προγράμματος. Το -5,5 θυμίζει λίγο το χθεσινό -5,5 που είχε η Σιένα βάσει αριθμών. Δεν ξέρω αν θα καλυφθεί. Πιστεύω πάντως πως η Μπολόνια δεν θα χάσει  (1,50).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ  2   ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΑΒΕΛΙΝΟ   1    ΝΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου