Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σχεδόν όλοι έχουν ένα κίνητρο... Προτελευταία στροφή! ( Αναλύσεις- Σύνοψη- Πρόταση Ευρωλίγκα)




Το χθεσινό παιχνίδι της Κούμπαν με την Βαλένθια πήγε όπως ακριβώς το αναλύσαμε στο άρθρο μας. Οι «νυχτερίδες» με πολύ καλή άμυνα πάλεψαν μέχρι τέλους για την πρόκριση (κέρδισαν με 5π.)  και φυσικά εμείς πολύ εύκολα πήραμε το under άλλα και το χάντικαπ της Βαλένθια. Συνεπώς περιμένουμε σήμερα να κερδίσει η Μπολόνια για να κλείσει με ταμείο η χθεσινή μοναδική πρόταση μας. Από τα σημερινά παιχνίδια για αυτό του Eurocup άλλα και για το ιταλικό υπάρχει ανάλυση στο χθεσινό άρθρο. Με το Στρασβούργο- Μπουλαζάκ δεν αξίζει να μπλέξουμε. Πάμε επομένως να δούμε από σήμερα την ευρωλίγκα ώστε να υπάρχει χρόνος για μπόλικη κουβέντα ως το αυριανό τζάμπολ!

Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ρεάλ στο μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής για την πρωτιά στον όμιλο. Οι μαδριλένοι είχαν κέρδίσει στην έδρα τους με 8π. στην παράταση όμως οπότε η «αρκούδα» με νίκη 9 πόντων στην ουσία εξουδετερώνει την Ρεάλ από την κορυφή καθώς η ΤΣΣΚΑ θα έχει και την διπλή άλλα και την τριπλή ισοβαθμία στο τέλος. Προσέχουμε πάντως πως με  απλή νίκη η ΤΣΣΚΑ σήμερα και ήττα από τον Παναθηναϊκό τελευταία αγωνιστική πάλι πρώτη καταλήγει αρκεί και η Ρεάλ να κερδίσει την Εφές εντός. Εφικτό μιας και η Ρεάλ με εκείνη την νίκη καπαρώνει την επίσης προνομιούχο δεύτερη θέση. Συνεπώς το +9 δεν είναι τόσο απαραίτητο. Η Ρεάλ μετά τις 3 απανωτές ήττες της εντός από Μάλαγα, Κανάριας και Παναθηναϊκό, σοβαρεύτηκε στην πανίσχυρη έδρα της Σαραγόσα και πέτυχε σπουδαία νίκη ψυχολογίας απέναντι στην  ομώνυμη ομάδα. Δείχνει πως η μίνι «κρίσή» μάλλον ξεπεράστηκε και σίγουρα στην Μόσχα θα παίξει μόνο για την νίκη. Γενικά περιμένω μία τιτανομαχία. Και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη και σίγουρα το +4,5 άλλα και το +5,5 της Ρεάλ διαδικτυακά δεν περνούν απαρατήρητα. Θεωρητικά θα είχε ενδιαφέρον η ΤΣΣΚΑ σε χάντικαπ ή νίκη αν κέρδιζε η Ρεάλ τον Παναθηναϊκό. Τώρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν αξίζει το 1,33 της ΤΣΣΚΑ και για μένα υπάρχει μόνο το χάντικαπ της Ρεάλ.

Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Μάλαγα. Η Εφές μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις πρέπει να πάρει την συγκεκριμένη αναμέτρηση (δεδομένου πως μετά παίζει εκτός με την Ρεάλ) στην προσπάθεια που κάνει για την πρώτη δυάδα. Με την έδρα της και την ποιότητα που διαθέτει αν δεν έχουμε «μαγεία» η Εφές κερδίζει. Με το 7,5 χάντικαπ μάλιστα οριακά προς άσσο είμαι. Η Μάλαγα κακά τα ψέματα ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης δεν έχει πλέον. Πρέπει να κάνει το 2 στα 2 και ο Παναθηναϊκός 0 στα 2. Πολύ ουτοπικό. Συνεπώς θα παίξει ελεύθερα για ότι καλύτερο άλλα ξέρει την «μοίρα» της  και εφ’ όσον πετυχαίνει μία Εφές που προέρχεται από ήττα και έχει σοβαρό κίνητρο νίκης νομίζω δεν έχει τύχη. Μόνο νίκη Εφές κρατάω πάντως. Το χάντικαπ όπως προείπα είναι οριακό.

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι κερδίζει την Μπεσίκτας. Η ομάδα του Μπλατ έκανε εκπληκτικό come back πρόκρισης με σπουδαίες νίκες και δεν πιστεύω πως θα αυτοκτονήσει με την χειρότερη ομάδα του Τοπ 16. Δεν χρειάζεται πάντως να μπλέξουμε με το χάντικαπ.

Στην Γερμανία ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την αδιάφορη Μπάμπεργκ και με νίκη σήμερα όχι μόνο «κλειδώνει» την πρόκριση μαθηματικά άλλα με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να τερματίσει και ψηλότερα της 4ης θέσης. Θυμίζω πως παίζει ρόλο η κατάταξη καθώς οι αντίπαλοι στα νοκ άουτ θα προκύψουν  από την τελική των ομίλων με διαδικασία χιαστί! Καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα όμως. Στατιστικά δύσκολα μία ομάδα τελειώνει έναν όμιλο 14 παιχνιδιών χωρίς νίκη. Η Μπεσίκτας έκανε το ανέλπιστο μπαμ την προηγούμενη αγωνιστική με την Σιένα εντός. Η Μπάμπεργκ (βάσει στατιστικής πάντα) θέλει προσοχή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εντός και σε αυτό με την Ζαλγκίρις εκτός. Αν συνυπολογίσω και τις δηλώσεις Φλέμινγκ πως η ομάδα του θα τα δώσει όλα για την πρώτη της νίκη στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι στη ευρωλίγκα, νομίζω είναι πλέον ξεκάθαρο πως «κλείνω» στον άσσο με +7,5 για Μπάμπεργκ. Βοηθά το γεγονός πως αν νωρίτερα η Μάλαγα έχει χάσει από την Εφές, τότε ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί και μαθηματικά προτού καν ξεκινήσει το δικό του παιχνίδι. Οπότε όποιος θέλει περιμένει να τελειώσει το Εφές- Μάλαγα και με νίκη Εφές παίζει μέχρι και καθαρή νίκη Μπάμπεργκ σε αποδόσεις πάνω από 4,20 αν είναι τολμηρός!

Στα περίχωρα της Μόσχας μεγάλο παιχνίδι έχουμε καθώς Κίμκι και Κάχα χρειάζονται την νίκη άμεσα στην προσπάθεια που κάνουν για την πρόκριση τους στα προημιτελικά. Οι ρώσοι είναι πάντα καλύτεροι εντός άλλα έχουν κάνει και καλές «γκέλες» οπότε ο φαβοριτισμός τους στο 1,35 δεν με αγγίζει. Η Κάχα αν χάσει (σε συνδυασμό αποτελεσμάτων) πιθανότατα να μείνει εκτός πρόκρισης και από αυτή την αγωνιστική οπότε είναι υποχρεωμένη να τα δώσει όλα για ένα τεράστιο διπλό. Γενικά η Κάχα είναι ομάδα με τεράστια εμπειρία στην ευρωλίγκα ενώ όταν δίνεται μεγάλο αουτσάϊντερ και παίζει παιχνίδι δίχως αύριο συνήθως ανταποκρίνεται σωστά. Με συντήρηση κέρδισε την Χιπούσκοα στα εγχώρια οπότε περιμένω μία Κάχα άκρως ανταγωνιστική στο παιχνίδι με την Κίμκι. Μου άρεσει το +6,5 της Κάχα πολύ.

Στο Βερολίνο η Άλμπα και η Ζαλγκίρις παίζουν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Οι γερμανοί το σαββατοκύριακο κέρδισαν το final 4 του κυπέλλου που διοργάνωσαν και γενικά δείχνουν ανεβασμένοι. Οι της Ζαλγκίρις βρήκαν λύση στα οικονομικά τους με την παρέμβαση του δήμου του Κάουνας και θα παίξουν το παιχνίδι για να το κερδίσουν αφ’ ενός για την ιστορία της ομάδας και αφ ‘ ετέρου για να αποδείξουν οι παίχτες πως αξίζουν ένα καλό συμβόλαιο στον επόμενο μπασκετικό σταθμό τους. Διχογνωμία στα χάντικαπ. +2,5 για την Άλμπα ιντερνετικά, +0,5 για Ζαλγκίρις ο ΟΠΑΠ. Μπορεί να αλλάξουν άλλα αυτό δεν πάει να αποτελεί απόδειξη πως το παιχνίδι πάει παντού και θα παιχτεί ελεύθερο μπάσκετ. Οπότε no bet για μας.

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Μακάμπι εντός θέλει μόνο νίκη πλέον καθώς κινδυνεύει σοβαρά να μείνει και εκτός προημιτελικών στο ενδεχόμενο νέας ήττας. Η Ουλκέρ είναι από τις πλέον αντιστοιχηματικές ομάδες πάντως και αναλόγως τα κέφια παίζει στην ευρωλίγκα ενώ όλο το βάρος ήδη έχει πέσει στα εγχώρια όπου χθες διέλυσε με 95-59 την Γκαζιαντέπ. Στην Μόσχα το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαφνικά μπλακ άουτ και συντριβή από την Κίμκι μιας και στο τέλος το παράτησε. Γενικά η Ουλκέρ παρατά παιχνίδια στην ευρωλίγκα και τα χάντικαπ που έχει υπέρ της καλύπτονται στο τέλος απλά τώρα επειδή έχουμε την ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης τούρκων με έλληνες δεν ξέρω πως σκέφτονται να πράξουν εκεί στον σύλλογο. Σαν ομάδα πάντως έχει πολύ ποιότητα και αν ήταν στα καλά της και με κίνητρο κέρδιζε τον Ολυμπιακό. Οι πειραιώτες φέτος είναι πολύ καλή ομάδα εκτός έδρας και δεδομένου πως το κίνητρο νίκης είναι μεγάλο πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα κερδίζουν. Δεν μπλέκω πάντως με το πονηρό +7,5 της Ουλκέρ.

Στην Τοσκάνη τέλος, η Σιένα μετά την ήττα – σοκ από την Μπεσίκτας «ξύπνησε» από τον παρατεταμένο λήθαργο της και κέρδισε σχετικά εύκολα την Καντού (πλασματική η τελική διαφορά). Λογικά θα τα δώσει όλα απέναντι στην Μπαρτσελόνα μιας και τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Βιτόρια σε ένα παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο ειδικά αν η Κάχα έχει σοβαρό κίνητρο. Η Μπαρτσελόνα είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και μαθηματικά πρώτη ότι και να γίνει στις δύο επόμενες αγωνιστικές. Συνήθως σε τέτοια αδιάφορα παιχνίδια ξεκουράζεται ο Ναβάρο ενώ πλέον δεν θα έχει και τον Μάϊκλ που χάνει όλη την υπόλοιπη χρονιά. Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα και θεωρώντας πως η «κοιλιά» της Σιένα ανήκει στο παρελθόν είναι με τον άσσο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.


***Για την παράταση τα έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα. Τα υποψήφια αυτή την αγωνιστική με σειρά προτίμησης είναι ΚΙΜΚΙ- ΚΑΧΑ, ΣΙΕΝΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΤΣΣΚΑ- ΡΕΑΛ.


**** Έχουμε 5 νίκες φαβορί από 1,25 εώς 1,35 περίπου. ΤΣΣΚΑ, ΕΦΕΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΚΙΜΚΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Οι πιο πιθανές να περάσουν πιστεύω είναι της ΕΦΕΣ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Συνεπώς φοβάμαι πως θα σπάσει μία εκ των ΤΣΣΚΑ, ΚΙΜΚΙ ή ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Θα βάλω σε ισόποσο ποντάρισμα 3 μονά αποδεκτά με νίκη ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ, ΡΕΑΛ και ΚΑΧΑ.


ΣΥΝΟΨΗ


ΡΕΑΛ (+5,5)

ΕΦΕΣ (-7,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+7,5)

ΚΑΧΑ (+6,5)

ΣΙΕΝΑ (+1,5)



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


721. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ- ΡΕΑΛ (+4,5)   2

725. (+7,5) ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1

733. ΚΙΜΚΙ- ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5)    2



** ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ UPDATE  ή ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ (μικρό!).
***UPDATE 28/03 11.OO π.μ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ- ΡΕΑΛ   2   ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ  ΡΕΑΛ
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1  ΜΕ   7,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΙΜΚΙ- ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ   2   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΧΑ
ΣΙΕΝΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1   ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΣΙΕΝΑ

*** Θα μπορούσα για κλείσιμο δυάδας την Πέμπτη να βάλω αντι για Ρεάλ την χαμηλή νίκη της Εφές και την Παρασκευή αντί για την Σιένα να βάλω την χαμηλή νίκη του Ολυμπιακού. Απλά όταν υπάρχουν επιλογές προτιμώ να πληρώνουν οι προτάσεις διαδικτύου καλή απόδοση και όχι οριακά πάνω από 2 μονάδες. Αυτό θα το έκανα μόνο αν δεν είχα άλλη επιλογή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου