Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Παιχνίδια δίχως αύριο... (Eurochallenge- French Cup)




Δεν ήταν καλό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Κυρίως η Κυριακή όπου μέχρι και η Ρεάλ έχασε εντός από τα Κανάριας!!! Το αφήνουμε πίσω όμως καθώς στο στοίχημα πάντα κοιτάμε μπροστά είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε. Η χαρά ενός ταμείου ή η στεναχώρια ενός κουβά δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 5-6 ώρες… Χθες δεν είχε κάτι σπουδαίο το πρόγραμμα. Φτωχά πράγματα και σήμερα με κύπελλο Γαλλίας και Eurochallenge. Πάμε να δούμε τα 4 παιχνίδια αναλυτικά.

Στο Eurochallenge, στο πρώτο παιχνίδι η Όλντενμπουργκ φιλοξενεί την Χιμίκ στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Ο νικητής προκρίνεται στα ημιτελικά. Οι γερμανοί είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το Σάββατο επιβεβαίωσαν την φόρμα τους με εμφατικό διπλό στο Τούμπιγκεν. Η ουκρανική Χιμίκ ήδη έχει φτάσει «μακριά» στο Eurochallenge, παίζει με πάθος  σε όλα τα παιχνίδια (έχει ευνοϊκή μεταχείριση στα παιχνίδια της ουκρανικής λίγκας σχετικά με το πρόγραμμα) και σίγουρα στον σημερινό «ματς δίχως αύριο» θα τα δώσει όλα. Το θέμα είναι (ή μάλλον το πρόβλημα) πως η Χιμίκ είναι πολύ υπολογίσιμη εντός έδρας και όχι εκτός. Δεδομένου πως και η Όλντενμπουργκ είναι μία ομάδα που στο σπίτι της παραδοσιακά παίζει πολύ καλύτερα από ότι εκτός εγώ καλοβλέπω σήμερα τον άσσο με -8,5. Δεν αγνοώ πως το παιχνίδι είναι «τελικός» και η Χιμίκ θα τα δώσει όλα. Ούτε αγνοώ την κούραση της Ολντενμπουργκ από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Απλά πιστεύω πως η ποιοτικότερη Όλντενμπουργκ (με την έδρα) θα πάρει μία διαφορά ασφαλείας 10-12 πόντων και εκεί θα παίζει ως το τέλος για να μην αγχωθεί.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Καρσίγιακα φιλοξενεί την Παρί σε ένα «εκρηκτικά» αλλοπρόσαλλο ζευγάρι (τούρκοι – γάλλοι!!!) όπου μέχρι στιγμής είχαμε δύο διπλά!!! Στο πρώτο παιχνίδι η Παρί κέρδισε με 2π. στην Σμύρνη. Πήγε μετά η Καρσίγιακα στο Παρίσι και πέρασε αέρας με 72-66 (το σκορ είναι πλασματικό- η Καρσίγιακα κέρδισε εύκολα). Μία Καρσίγιακα που ξεκουράστηκε στην λίγκα της καθώς το παιχνίδι με την Μπάνβιτ μεταφέρθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα η Παρί έπαιξε το Σάββατο με την Χάβρη εκτός έδρας και έχασε εύκολα. Πολύ πιθανόν επειδή το μυαλό ήταν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Βέβαια προσέχτηκαν και οι παίχτες που προέρχονταν από τραυματισμό και γενικά έγινε μία «οικονομία» δυνάμεων. Δεν θέλω να κρατήσω κάτι σε σημείο. Οι γάλλοι παίζουν εκ νέου για το πρωτάθλημα Παρασκευή και έχουν «ξεζουμιστεί» στην κυριολεξία. Η Καρσίγιακα έχει ισχυρή έδρα (πιθανότατα ξεπέρασε και την μίνι «κοιλια») και το παιχνίδι με 8,5 πόντους χάντικαπ είναι γρίφος.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά και στο γαλλικό κύπελλο όπου βρισκόμαστε στα προημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι η Ροάν υποδέχεται την Βιλερμπάν. Ξεκούραστη η Ροάν (δεν είχε ματς σαβ/κο) που έχει και την καλή έδρα σε αντίθεση με τους «λυωνέ» που επίσης είναι σπουδαία ομάδα έδρας άλλα μακριά από αυτήν οριακά ανύπαρκτη. Έτσι έχασε και στην έδρα της ουραγού Μπουλαζάκ για το πρωτάθλημα το Σάββατο. Προσέχουμε πως την Παρασκευή έχουμε για το πρωτάθλημα το Βιλερμπάν – Ροάν και αν προσπαθήσουμε να ψυχολογήσουμε την φετινή Βιλερμπάν πιστεύω πως περισσότερο θα την ένοιαζε το ματς πρωταθλήματός (ως ομάδα τίτλου και βαρύ όνομα) πάρα το κύπελλο. Βέβαια πολλά περίεργα έχουμε φέτος από τους γάλλους οπότε ίσως να έχουμε και ένα  πολύ πιθανό τυράκι εδώ στην ελκυστική, βάσει αριθμών, απόδοση νίκης της Ροάν στο 1,60. Το αφήνω  γιατί το φοβάμαι πολύ και δεν αποκλείω ως και νίκη Βιλερμπάν..

Κλείνω την δυάδα μου με την νίκη του Στρασβούργου. Πιο ρεαλιστικό αυτό το 1,40-1,45 του Στρασβούργου καθώς ναι μεν η Μπουλόν είναι ομάδα της Pro B (με πολύ καλή έδρα) άλλα για αυτούς που παρακολουθούν στενά το κύπελλο Γαλλίας, είναι μία κλασική ζημιάρα του θεσμού που κάθε χρόνο κάνει μεγάλες νίκες με ομάδες της Pro A. Φέτος ήδη απόκλεισε την Νανσί και την Σολέ. Θεωρώ λίγο δύσκολο να το κάνει και με το Στρασβούργο. Με το χάντικαπ πάντως δεν θα μπλέξω. Θα ζοριστεί πολύ το Στρασβούργο πιστεύω.

Συνεπώς μία δυάδα περισσότερο για το «σπορ». Δεν ανοιγόμαστε καθώς έχουμε να κάνουμε με Eurochallenge και γαλλικό κύπελλο!!!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΧΙΜΙΚ   1  ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΧΙΜΙΚ

ΜΠΟΥΛΟΝ- ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ    2    ΝΙΚΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου