Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γεμίσαμε παιχνίδια MUST WIN!!! (Ανάλυση- Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Αν εξαιρέσω την Κάχα που μας δικαίωσε πλήρως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στην ευρωλίγκα δεν πήγαν όπως θα περίμενα. Ρεάλ, Μπάμπεργκ και Σιένα δεν ανταποκρίθηκαν των προσδοκιών μου και δίκαια χάσαμε στις προτάσεις μας. Μπροστά μας όμως έχουμε ένα πλούσιο σαββατοκύριακο με φουλ δράση σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες. Πάμε να δούμε τι κρατάμε για το διήμερο. Θυμίζω πως οι καθολικοί έχουν Πάσχα την Κυριακή και γι’ αυτό όπως θα έχετε δει το πρόγραμμα αύριο έχει μοιραστεί κατά πολύ σε Σάββατο και Δευτέρα. 

Πρώτη επιλογή είναι ο Άρης. Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες αν υποθέσουμε πως θέλουν την έκτη θέση στα πλέι οφ. Προσωπικά για τον Ίκαρο πιστεύω πως ήθελε απλά να σωθεί και με το 4 στα 4 που έκανε με τον Καλαφατάκη στον πάγκο έχει ήδη σωθεί πανηγυρικά (από εκεί που κινδύνευε) ενώ πλέον παίζει ελεύθερο μπάσκετ χωρίς άγχος. Από την άλλη ο Άρης λόγω φανέλας και μεγάλου ονόματος είναι υποχρεωμένος να παίξει το μάξιμουμ που μπορεί σε όλα τα παιχνίδια αδιακρίτως και στόχος είναι στο τέλος το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία. Προέρχεται από 2 ήττες σε δύο δύσκολα παιχνίδια πάντως και σίγουρα θα θελήσει να επιστρέψει στις νίκες. Ανοιχτό παιχνίδι για μένα απλά με το χάντικαπ για ΟΠΑΠ νομίζω το διπλό είναι καλή περίπτωση.

 Δεύτερη επιλογή είναι ο Κολοσσός. Εδώ είναι διαφορετικά τα δεδομένα καθώς ο Κολοσσός με 5 σερί ήττες φλερτάρει με την επικίνδυνη ζώνη άλλα δεν είναι ακόμα στα «σχοινιά» καθώς Περιστέρι και Καβάλα παίζουν μεταξύ τους και στην συνέχεια υποδέχεται στην Ρόδο το Περιστέρι όπου λογικά πρέπει να το κερδίσει. Παρόλα αυτά επειδή η ομάδα ξεκίνησε με άλλους στόχους μετά τα πρωτοχρονιάτικα «γκάζια» του προέδρου στους παίχτες, ήρθαν και τα προχθεσινά του Φραγκιά μετά την εκτός προγράμματος ήττα από τον Ίκαρο εντός έδρας. Κομπλέ η ομάδα στην Δράμα και αποφασισμένη. Ο ΚΑΟΔ στον αντίποδα τρέχει ένα 2 στα 2 με σπουδαίο διπλό παραμονής στην Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική και με νίκη εδώ «καθαρίζει» την παραμονή. Πάντως είναι άνετος καθώς τελευταία αγωνιστική έχει την Ελευσίνα εντός έδρας όπου αν χρειάζεται νίκη τότε νομίζω πως θα την πάρει και με περίπατο. Συνεπώς άνετος ο ΚΑΟΔ, αποφασισμένος για νίκη πάει ο Κολοσσός και εμείς είμαστε με το χάντικαπ των φιλοξενούμενων.

Τρίτη επιλογή είναι η Νανσί. Που στάθηκε εξαιρετικά άτυχη με την Σολέ την προηγούμενη αγωνιστική και συνεχίζει να φλερτάρει με τον υποβιβασμό παρόλο που είναι μεγάλο όνομα και μέχρι πριν λίγα χρόνια εκπροσωπούσε την χώρα και στην ευρωλίγκα. Με την έδρα θα προσπαθήσει για την νίκη με την Σαλόν. Δεν έχει περιθώρια έτσι και αλλιώς να διαλέξει παιχνίδια και δεδομένου πως φέτος εκτός έδρας είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη (1-11) το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικό όσο δεν πάει. Οι πρωταθλητές της Σαλόν τρέχουν ένα σερί 3 νικών και αναρριχήθηκαν στην 2η θέση της βαθμολογίας άλλα δεν πείθουν ακόμα πως έστρωσαν 100% και για μένα πάντα είναι επιρρεπείς στην γκέλα. Σωστό το χάντικαπ και ας φαίνεται μικρό για να το καλύψει η Σαλόν. Είμαι με τον άσσο.

Για την Κυριακή πρώτη επιλογή είναι ο Πανιώνιος. Βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό που προέρχεται από διπλό πρόκρισης (στην ευρωλίγκα) με την Μπάμπεργκ και περιμένει πλέον στο φινάλε της ευρωλίγκα την ΤΣΣΚΑ σε ένα παιχνίδι που το θέλει πολύ για να αποφύγει την τέταρτη θέση και την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ. Συνεπώς το μυαλό είναι εκεί ήδη (στην ΤΣΣΚΑ). Ο Πανιώνιος ενώ έχει καλό ρόστερ βγάζει εκτός έδρας αδυναμίες και προέρχεται μάλιστα από ήττα σοκ στην Ελευσίνα.  Θεωρητικά θέλει την 3η  θέση στην κανονική περίοδο που την διεκδικεί και ο ΠΑΟΚ και λογικά θα παίξει για την νίκη φανατικά άσχετα αν ο Παναθηναϊκός είναι κατά πολύ ανώτερος. Καλό το χάντικαπ. Βοηθά και το μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Δεύτερη επιλογή είναι η Μάλαγα. Τα παλικάρια του Ρέπεσα έβγαλαν διπλό στην Πόλη με την Εφές άλλα δεν ήταν αρκετό για να συνεχίζουν να ελπίζουν σε πρόκριση στην ευρωλίγκα και από δω και πέρα το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα όπου έχουν μείνει αρκετά πίσω σε σημείο να κινδυνεύει η πολυπόθητη οκτάδα. Θυμίζω κάτι που πολλοί  ίσως να μην το ξέρουν. Αν ομάδα με συμβόλαιο στην ευρωλίγκα μείνει εκτός 8άδας αυτομάτως χάνει και το συμβόλαιο. Έτσι το έχασε η Ρόμα πέρσι!  Συνεπώς η Μάλαγα με όπλο την καλή της έδρα θέλει σίγουρα την νίκη περισσότερο από την Κάχα. Οι βάσκοι τα έδωσαν όλα χθες στην Μόσχα και κέρδισαν δικαιότατα την Κίμκι. Με νίκη επί της Σιένα πλέον στην έδρα τους και ρεαλιστική νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με την Κίμκι η ομάδα του Τάμπακ θα είναι στα προημιτελικά. Στο πρωτάθλημα η Κάχα είναι εντελώς αδιάφορη και μόνη 2η με 4 νίκες πίσω από την Ρεάλ και 3 νίκες μπροστά από την Μπαρτσελόνα οπότε μοιραία το μυαλό όλων είναι στον τελικό με την Σιένα. Όπως και να το δω το παιχνίδι πάντα καταλήγω στον άσσο.

Τρίτη επιλογή είναι η Λουντβιγκσμπουργκ. Ανώτερη η Όλντενμπουργκ που λόγω Eurocgallenge τώρα θα δίνει μαζεμένα παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα. Την Πέμπτη κέρδισε δύσκολα εντός την Τρίερ και τώρα ξανά εντός αντιμετωπίζει την Λούντβι που είναι προτελευταία και η ήττα εντός από την Μιτελντόϊτσερ την πόνεσε πολύ και την πήγε πίσω στο αγώνα που κάνει για την παραμονή. Γενικά το παιχνίδι είναι περίεργο. Αν διαβάσουμε μόνο αριθμούς θα πρέπει να περιμένουμε περίπατο της Όλντενμπουργκ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως με τον Πάτρικ στον πάγκο η Λούντβι στα τελευταία της παιχνίδια παίζει άμυνα και κάνει ζημιές ενίοτε από το πουθενά. Δεν περιμένω εύκολο απόγευμα Κυριακής για την Όλντενμπουργκ. Τουναντίον αυτό το 6,50 νίκης Λούντβι μου έχει αρέσει πολύ ως βόμβα.

Στο διαδίκτυο το Σάββατο πάμε με την νίκη της Χιπούσκοα (1,40) στο «βατό» παιχνίδι που έχει εντός με την Κανάριας και που πρέπει να πάρει αν έχει σκοπό να σωθεί. Συμπληρώνουμε με την νίκη της Μπραουνσβάϊγκ στο 1,60 περίπου. Εξτραδάκι από το Σάββατο είναι η νίκη της Σκαβολίνι με την Μπολόνια.

Την Κυριακή πάμε με την νίκη του Περιστερίου επί της Καβάλας στο 1,75. Το παιχνίδι είναι τελικός και πάει παντού άλλα η Καβάλα αν ήθελε να σωθεί ας φρόντιζε να κερδίσει τον ΚΑΟΔ. Δεν ξέρω αν ο Αλεξανδρής έχει μαγικό ραβδάκι άλλα άπαντες στο Περιστέρι (από τον δήμαρχο μέχρι τον… Γαλιώτο θα είναι στο πόδι). Συμπληρώνω με την νίκη της Ποϊτιερ (1,77) από την Δευτέρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

718. ΙΚΑΡΟΣ- ΑΡΗΣ (+4,5)    2
740. (+2,5) ΝΑΝΣΙ- ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ    1
719. ΚΑΟΔ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ (+4,5)   2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ- ΚΑΝΑΡΙΑΣ  1   ΝΙΚΗ ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ  
ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΙΓΚ- ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ  1  ΝΙΚΗ ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΙΓΚ 
 
** ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

759. ΜΑΛΑΓΑ- ΚΑΧΑ (+0,5)    1
762. (+8,5)  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1
763. ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (+11,5)     2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ- ΚΑΒΑΛΑ  1  ΝΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  
ΠΟΪΤΙΕΡ- ΝΤΙΖΟΝ   1   ΝΙΚΗ ΠΟΪΤΙΕΡ   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου