Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Παίζονται ολόκληρες κατηγορίες πλέον (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακού)




Η εβδομάδα που μας πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη που έχει υπάρξει. Συνεπώς ελπίζουμε σε ταχεία ανάκαμψη. Σε ρηχά νερά  κινήθηκε και η ευρωλίγκα καθώς μόνο η Ζαλγκίρις και η Μακάμπι δικαίωσαν τις προσδοκίες μας. Μπροστά απλώνετε ένα ελπιδοφόρο Σαββατοκύριακο πάντως με καλύτερη στοιχηματικά μέρα την σημερινή παρά την αυριάνη αν και παραδοσιακά οι Κυριακές είχαν τα «καλά» παιχνίδια λόγω προγράμματος. Προσέχουμε πως στην Γερμανία έχουμε το final 4 του κυπέλλου που γίνεται στο Βερολίνο με αποτέλεσμα η Μπουντεσλίγκα να είναι με λίγα παιχνίδια αυτή την φορά. Πάμε να δούμε τι έχουμε για αυτό το διήμερο. 

Πρώτη επιλογή είναι η Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα στο θέμα της παραμονής, αν και δύσκολα θα κινδυνεύσουν μέχρι τέλους, άλλα και μόνο το όνομα της Μπαρτσελόνα πάντα παθιάζει κάθε αντίπαλο να δώσει ότι περισσότερο για την νίκη. Η φετινή Σεβίλλη δεν είναι περσινή Σεβίλλη του Πλάθα με την ισχυρή έδρα και την σκληρή άμυνα άλλα δεδομένου πως η Μπαρτσελόνα δεν πολυπείθει στα εγχώρια όπως στην ευρωλίγκα, είμαι αισιόδοξος πως αυτό το +8,5 της Σεβίλλης δύσκολα θα καλυφθεί.

Δεύτερη επιλογή είναι η Φουενλαμπράδα. Το σημείο σε απλή νίκη το έχω και στην πρόταση διαδικτύου. Ρεαλιστικά όπως έχουν τώρα τα πράγματα μάλλον πέφτει η Μανρέσα και ο δευτέρος θα είναι η Φουενλαμπράδα ή η Χιπούσκοα (πλην απροόπτου). Η Χιπούσκοα με ένα 3 στα 3 έχει «σφίξει» αυτόματα την Φουενλαμπράδα που μέχρι πρότινως ναι μεν έχανε άλλα είχε απόσταση ασφαλείας 1-2 νικών. Τώρα οι δύο ομάδες ισοβαθμούν. Βάσει προγράμματος η Φουενλαμπράδα στο σημερινό εντός με την αδιάφορή και ελλιπή Βαγιαδολίδ και στο μεθεπόμενο πάλι εντός με την ουραγό Μανρέσα παίζει εν πολλοίς την παραμονή της. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει είναι σαφώς δυσκολότερα από αυτά τα δύο και η Χιπούσκοα έχει στην καλή της έδρα (για το επίπεδο της) «βατά» παιχνίδια. Πιστεύω κερδίζει η Φουενλαμπράδα σήμερα το κομβικό για αυτήν παιχνίδι. Άσσο και στον ΟΠΑΠ. Βοηθά το γεγονός πως η Βαγιαδολίδ είναι ουσιαστικό χωρίς κίνητρο πλέον.

Τρίτη επιλογή είναι η Μπάγερν στον ημιτελικό του κυπέλλου Γερμανίας. Εδώ δεν έχω να πω πολλά. Τιτανομάχία. Η Άλμπα έχει την έδρα άλλα η Μπάγερν που απόκλεισε ήδη την Μπάμπεργκ εκτός έδρας για να βρεθεί εδώ μπορεί μέχρι και καθαρή νίκη. Το μυαλό των βαυαρών είναι στο κύπελλο εδώ και μέρες. Λογικό καθώς είναι μεγάλο όνομα και θέλει διακρίσεις πλέον καθώς μέχρι πρότινος δεν ήταν καν στην πρώτη κατηγορία. Έτσι εντελώς επιπόλαια έχασε στο Τρίερ άλλα στο πρωτάθλημα τέτοιες ήττες καλύπτονται στην συνέχεια.  Η Άλμπα έχει πάντα και την ευρωλίγκα. Οπότε περισσότερη κούραση αναπόφευκτα. Την Τετάρτη έβγαλε διπλό μέσα στο Μπάμπεργκ άλλα λογικά και αυτή θέλει την νίκη σήμερα μπροστά στον κόσμο της εξ’ ίσου. Το +3,5 της Μπάγερν με καλύπτει. Στο καλάθι περιμένω να κριθεί η αναμέτρηση και δεν αποκλείω την παράταση!

Στα αυριανά πρώτη επιλογή είναι η Μπολόνια. Που με την επιστροφή του Ποέτα και την μεταγραφή του Πάλεν βρίσκει επιτέλους σκορ, κέρδισε εντός την Ρέτζιο Εμίλια και γενικά αισιοδοξεί πως θα σωθεί σχετικά εύκολα και από νωρίς. Είναι τεράστιο όνομα άλλωστε και δεν είναι για τόσο χαμηλά. Η Ρόμα εντυπωσιάζει, συμπλήρωσε 4 σερί νίκες και είναι μόνη 3η άλλα εντός έδρας έχει περίεργη συμπεριφορά. Γενικά η Ρόμα και το Μιλάνο είναι φέτος εγγύηση στα εκτός έδρας όχι όμως στα εντός. Με ανατροπή ολκής κέρδισε την Βενέτσια εντός την προηγούμενη αγωνιστική, Ίσως να μην είναι πάλι τόσο ουσιαστική. Προσοχή στην βόμβα νίκης της Μπολόνια που πληρώνει 4,00+

Δεύτερη επιλογή είναι η Σκαβολίνι. Με 6 νίκες μόνο η ιστορική ομάδα του Πέζαρο πρέπει από δω και πέρα να «χτυπήσει» όλα τα παιχνίδια που απομένουν και στο τέλος να γίνει η «σούμα». Υπολείπεται 2 νικών από την παραμονή σήμερα. Από τα παιχνίδια που της απομένουν προτελευταία αγωνιστική στο Βαρέζε και τελευταία αγωνιστική στο Αβελίνο (αν δεν έχει σωθεί η Αβελίνο ήδη) πιστεύω δεν παίρνει κάτι. Επίσης έχει εκτός έδρας και το Μιλάνο που αντικειμενικά αν παίξει μπάσκετ το Μιλάνο σοβαρό η Σκαβολίνι διασύρεται! Το παιχνίδι με την μέτρια φετινή άλλα και αδιάφορη Καζέρτα και τα δύο εντός που έχει με Μπολόνια και Βανόλι κατά 90% θα κρίνουν και το μέλλον της ιστορικής ομάδας στην κατηγορία. Το χάντικαπ δεδομένου πως η Καζέρτα έρχεται από ένα 2 στα 2 είναι πολύ χαμηλό (πονηρό θα έλεγα) άλλα μόνο διπλό βλέπω μπροστά μου.

Τρίτη επιλογή είναι η Βενέτσια. Κακά τα ψέματα η Μπιέλα δεν μπορεί να σωθεί. Είναι η χειρότερη ομάδα απλά και με την ήττα εντός από την Αβελίνο την προηγούμενη αγωνιστική νομίζω σφράγισε και το εισιτήριο για την δεύτερη κατηγορία. Η Βενέτσια ξεκίνησε για ψηλά. Βρίσκεται στην μέση, έχει καλό υλικό και μία μοναδική ευκαιρία για μία νίκη ψυχολογίας μετά από 3 σερί ήττες. Αν δεν κερδίσει εύκολα και την Μπιέλα τότε λογικά ο Ματσόν δύσκολα θα τελειώσει την χρονιά ως προπονητής.

Στο διαδίκτυο το Σάββατο πάμε με την νίκη της Καβάλας (1,55) και την νίκη της Φουενλαμπράδα (1,45). Όποιος θέλει λίγο καλύτερη απόδοση βάζει και την νίκη της Λουντβιγκσμπουργκ (1,35).

Την Κυριακή πάμε πιο συντηρητικά με 2 χάντικαπ. Της Σκαβολίνι με +4,5 π[ου βρίσκω τώρα και το +7,5 της Νανσί από την Δευτέρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

754. (+8,5) ΣΕΒΙΛΛΗ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1

757. ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΒΑΓΙΑΔΙΟΛΙΔ (+4,5)    1

763. ΑΛΜΠΑ- ΜΠΑΓΕΡΝ (+3,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΚΑΒΑΛΑ- ΚΑΟΔ  1   ΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑ

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ  1   ΝΙΚΗ ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ
 ** Επιπλέον ΛΟΥΝΤΒΙ- ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ  1   ΝΙΚΗ ΛΟΥΝΤΒΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


788. ΡΟΜΑ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ (+7,5)    2

789. ΚΑΖΕΡΤΑ- ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ (+3,5)    2

792. ΒΕΝΕΤΣΙΑ- ΜΠΙΕΛΑ (+8,5)    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΑΖΕΡΤΑ- ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ   2   ΜΕ   4,5π. ΥΠΕΡ ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ

ΣΟΛΕ- ΝΑΝΣΙ   2   ΜΕ    7,5π. ΥΠΕΡ ΝΑΝΣΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου