Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αρχίσαν τα νοκ- άουτ...




Επιστροφή στα μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά κουπόνια μας μετά από ένα περίεργο Σαββατοκύριακο που δεν μας έδωσε και πολύ χαρά ομολογώ. Επανέναρξη για το Eurocup με τα νοκ άουτ προημιτελικά και φυσικά η ευρωλίγκα που είναι σταθερή κάθε εβδομάδα με τις αγωνιστικές της. Θα ασχοληθούμε όμως αυτή την φορά και με τα νοκ άουτ προημιτελικά της Βαλτικής Λίγκα καθώς οι επιλογές μας είναι ελάχιστες έτσι κι αλλιώς. Ας ελπίσουμε να κάναμε καλά που μπλέξαμε!!!

Ξεκινάμε από το Eurocup όπου η Ουλμ στην καλή της έδρα υποδέχεται την Μπιλμπάο. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν την διάκριση. Η Ουλμ ως γερμανική ομάδα και πρωτάρα σαφώς περισσότερο καθώς η Μπιλμπάο ως ισπανική έχει ζήσει και παραστάσεις από την ευρωλίγκα παλαιότερα και ίσως το Eurocup της πέφτει «λίγο»! Οι γερμανοί έδειξαν πως θέλουν πολύ την νίκη σήμερα και από το πώς αγωνίστηκαν το Σάββατο με την Λούντβι για το πρωτάθλημα. Δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που έχουμε συνηθίσει και έχασαν δικαιότατα και εύκολα με 79-73. Πάντα έχουν δυνατή έδρα και στόχος είναι κυρίως να μείνει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης ώστε η ομάδα να πάει στο Μπιλμπάο για το δεύτερο ματς με βάσιμες ελπίδες. Στον αντίποδα οι βάσκοι σίγουρα έχουν καλύτερο υλικό και περισσότερη εμπειρία άλλα ειδικά εκτός έδρας είναι ομάδα μέρας τελευταία. Στην Μάλαγα μπήκαν από την αρχή άσχημα και μόνιμα κυνηγούσαν στο σκορ άλλα έχασαν εν τέλει με 4π. Στο Τοπ 16 του eurocup πάντως όντας σοβαροί με ένα 4 στα 4 μετά από ένα αρχικό 0 στα 2 πέρασαν στα προημιτελικά. Ανοιχτό παιχνίδι γενικά και σωστό το χάντικαπ. Επειδή όμως υπάρχει ρεβάνς στο Μπιλμπάο και μετρούν οι διαφορές πόντων η Μπιλμπάο και με ήττα 1-2 πόντων είναι μια χαρά. Συνεπώς οριακά ίσως προκύπτει νικητής και λόγω έδρας πάμε με το +2,5 του άσσου.

Πάμε και στην Βαλτική λίγκα. Ένα παιχνίδι μόνο σήμερα. Στην Εσθονία η Τάρβας υποδέχεται την  Πριενάϊ. Τους λιθουανούς τους γνωρίσαμε φέτος καλά από το Eurocup καθώς συμμετείχαν στον πρώτο όμιλο της α’ φάσης. Γενικά είναι ομάδα με ταλέντο άλλα με δύο πρόσωπα. Ένα πολύ καλό εντός έδρας και ένα μέτριο προς κακό εκτός. Βέβαια με την Τάρβας και κακή ομάδα να είναι στο σημερινό παιχνίδι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και μπορεί να κερδίσει. Ακόμα και αν χάσει πάντως στο δεύτερο παιχνίδι που έχει στο σπίτι της μπορεί να καθαρίσει άνετα την πρόκριση. Για την ιστορία οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες δύο φορές φέτος στους ομίλους. Κέρδισε η Πριεναϊ με +19 και +28. Το χάντικαπ που βρίσκουμε υπέρ της Τάρβας είναι +11,5. Βάσει το τι έχει προηγηθεί εύκολα θα έλεγε κανείς «σούπερ διπλό». Και μπορεί έτσι να είναι. Απλά επειδή πλέον έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία της Βαλτικής Λίγκα λογικά η Τάρβας εντός θα τα δώσει όλα έστω για να μείνει κοντά στο σκορ και θεωρητικά να ελπίζει. Θα πάω με τον άσσο και το +11,5.

Στην πρόταση ΟΠΑΠ κάνουμε μία μίξη διοργανώσεων και μέρας. Στην πρόταση διαδικτύου πάμε μαζεμένα με μία δυάδα τα παιχνίδια που ανέλυσα παραπάνω.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


700. (+2,5) ΟΥΛΜ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ    1

750. (+2,5) ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΡΕΑΛ   1

771. (+2,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΥΛΜ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ   1   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΜ

ΡΑΚΒΕΡΕ ΤΑΡΒΑΣ- ΠΡΙΕΝΑΪ  1   ΜΕ  11,5π. ΥΠΕΡ ΤΑΡΒΑΣ

**Δεν ανοιγόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου