Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κερδίζει η Βαλένθια!




Με το αριστερό ξεκίνησε η Βαλτική Λίγκα χθες. Η Τάρβας διασύρθηκε με αποτέλεσμα να μην πληρωθούμε στην πρόταση διαδικτύου μας. Πήραμε βέβαια άνετα την Ουλμ (δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της) άλλα δεν αρκούσε σε μία μέρα πάντως που δεν είχε επιλογές και για αυτό το λόγο είπαμε πως δεν ανοιγόμαστε. Σήμερα φαινομενικά υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια άλλα πάλι με το στανιό βγαίνει πρόταση διαδικτύου μιας και τα παιχνίδια σε Eurocup και Eυρωλίγκα είναι οριακά με τα χάντικαπ τους. Στον ΟΠΑΠ συνεχίζει από χθες η πρόταση μας με Ουλμ, Ζαλγκίρις και Μάλαγα.

Πάμε στο Eurocup λοιπόν όπου στην Αγ. Πετρούπολη η Σπαρτάκ υποδέχεται την Μπουντιβέλνικ. Οι ρώσοι είναι σαφέστατα ποιοτικότερη ομάδα και λόγω Ζντοβτς αμυντικής φιλοσοφίας. Πέρασαν εύκολα από τον όμιλο παρέα με την Κούμπαν και φυσικά πάντα έχουν δυνατή έδρα. Είχαν κολλητά παιχνίδια στην VTB λίγκα με την Αστάνα. Έχασαν το Σάββατο στο Καζακστάν και κέρδισαν την Κυριακή εντός έδρας σχετικά εύκολα. Σήμερα θέλουν μία άνετη νίκη εν’ όψει της ρεβάνς στην Ουκρανία. Στον αντίποδα η Μπουντιβέλνικ, πέρασε από έναν δύσκολο και ισορροπημένο όμιλο ως πρώτη και δύναμη είναι η πολύ καλή της έδρα. Βέβαια στο Τοπ 16 έβγαλε και δύο καθοριστικά διπλά με Τριούμφ και Μπουντούσνοστ που της έδωσαν στην ουσία και την πρόκριση. Ομάδα με καλό υλικό και στρωμένη πλέον ψάχνει την υπέρβαση. Σήμερα θέλει να μείνει κοντά στο σκορ και στην ρεβανς στο σπίτι της να διεκδικήσει την πρόκριση στα ίσια! Ξεκούραστη πάντα σε σχέση με την Σπαρτάκ καθώς πλην του πρωταθλήματος Ουκρανίας (που πάει χαλαρά) δεν έχει επιπλέον συμμετοχές σε άλλες λίγκες. Την Παρασκευή μάλιστα εντός έδρας έχασε από την Οδησσό δείχνοντας περίτρανα πως το μυαλό όλων είναι μόνο στο Eurocup. Καλό το +8,5 που έχουν οι ουκρανοί. Λογικά θα παλέψουν μέχρι τέλους για την μικρότερη διαφορά. Πιθανό και το under 148,5.

Στην Ποντγκόριτσα η Μπουντούσνοστ φιλοξενεί την Κούμπαν σε ακόμα ένα δύσκολο στοιχηματικά παιχνίδι. Οι μαυροβούνιοι δεν είναι τόσο καλοί εντός όσο πέρσι άλλα είναι πιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας σχετικά με πέρσι. Ομάδα τριπόντου κλασικής Γιουγκοσλάβικης σχολής με το ταλέντο να περισσεύει από νέα παιδιά έτοιμα για την καλή μεταγραφή. Η Κούμπαν του Πασούτιν (όπως και η Σπαρτάκ όπως και η Ούνιξ) είναι καλή ομάδα με πολύ καλό υλικό και φυσικά αν βρεθεί σε καλή μέρα «σκοτώνει». Γενικά πάντως διανύει μία μίνι «κοιλιά» που ίσως της στοιχίσει και σήμερα. Πολύ οριακό παιχνίδι. Καλύτερα να το αφήσουμε στην ησυχία του.

Στην Βαλένθια τέλος, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ούνιξ. Δυνατό crush test και για τους δύο μονομάχους και κάποιος ίσως να έλεγε και πρόωρος τελικός! Σωστό το χάντικαπ πάντως καθώς οι «νυχτερίδες» στην δυνατή τους έδρα είναι ισχυρή ομάδα. Κρατάω μόνο την απλή τους νίκη πάντως (1,40) καθώς μετά την ήττα σοκ από την Σεβίλλη (πάλι εντός) στα εγχώρια λίγο δύσκολο να χάσουν εκ νέου από την Ούνιξ. Όταν μάλιστα έπεται και παιχνίδι στο Καζάν. Οι ρώσοι είναι σε καλή κατάσταση με συνεχόμενες νίκες στις δικές τους λίγκες (VTB-PBL) και ίσως το χάντικαπ αποδειχτεί κάτι παραπάνω από οριακό. Προσέχουμε πως η Βαλένθια ανανέωσε με τον κόουτς Περάσοβιτς την Δευτέρα ενώ λογικά μετά τις ήττες από Σαραγόσα και Σεβίλλη θα ψάξει με πείσμα την νίκη και για λόγους ψυχολογίας.

Στην ευρωλίγκα σήμερα τα παιχνίδια που υπάρχουν δεν προσφέρουν συγκινήσεις. Οι δύο γερμανικές ομάδες παίζουν εντός έδρας και το βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει μόνο για Εφές και ΤΣΣΚΑ. Προσέχουμε πως η Μπάμπεργκ δεν έχει νίκη ακόμα και φέτος μετρά 0 στα 3 με την ΤΣΣΚΑ άλλα όλες οι ήττες ήταν κάτω των 10π. Μία Μπάμπεργκ που έχασε στο ντέρμπυ με την Μπάγερν εύκολα και μάλλον έχει κουραστεί από το διπλό ταμπλό. Η ΤΣΣΚΑ αδιαφόρησε στο παιχνίδι με την Νίζνυ για την vtb λίγκα και το πλήρωσε με ήττα. Ίσως ξεσπάσει επομένως σήμερα. Στο άλλο παιχνίδι, επίσης η Άλμπα βγάζει κούραση. Έχασε στα εγχώρια και από την Φρανκφούρτη (!!!). Η Εφές κερδίζει λογικά μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ άλλα αυτό το +4,5 της Άλμπα στον ΟΠΑΠ με προβλημάτισε. Λογικά θα ανέβει λίγο καθώς διαδικτυακά βρίσκουμε +6,5 άλλα και πάλι η καλή Εφές το καλύπτει αν θέλει και εύκολα με την κουρασμένη Άλμπα. Φοβάμαι μόνο μην είναι κανένα τυράκι (ειδικά με -4,5 στον ΟΠΑΠ) και δεν θέλω να το ακουμπήσω. Αγωνιστικά πάντως καθαρά χωρίς «μαγείες» είναι διπλό.

Στην Βαλτική Λίγκα το παιχνίδι είναι οριακό. Φαβορί η Βεντσπιλς που έχει όμως και την απογοήτευση από το Eurochallenge που αποκλείστηκε και γενικά η λετονοί φέτος εκτός έδρας έχουν εμφανείς αδυναμίες. Θα κρατούσα με το μαχαίρι στο λαιμό το +2,5 για την Σιαουλιάϊ αν έπρεπε να παίξω κάτι.

ΣΥΝΟΨΗ


ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (+8,5)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΝΙΚΗ (1,40)

ΣΙΑΟΥΛΙΑΪ (+2,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ



*** Στον ΟΠΑΠ περιμένουμε Ζαλγκίρις και Μάλαγα. Έχουμε πάρει από χθες την Ουλμ.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ   1   ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΣΠΑΡΤΑΚ- ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ  2  ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου