Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι μαχητές του Κίεβο! (Αναλύσεις Eurocup και όχι μόνο...)




Το να επισημαίνεις το «τυράκι» της Ροάν. Να αποφεύγεις την παγίδα καθώς η Βιλερμπάν νίκησε και εύκολα με 12π. διαφορά (γράψαμε για την νίκη της) και να την «πατάς» από το Στρασβούργο κυριολεκτικά στο τέλος δεν το περίμενα. Εν τέλει τα αουτσάϊντερ πέρασαν χθες με 2 στα 2. Πίστευα θα «σπάσει» μόνο η Ροάν, αν έσπαγε κάποιο. Στο Eurochallenge πήραμε εύκολα την Όλντενμπουργκ καθώς διέλυσε με 100-78 την Χιμίκ και το παιχνίδι ήταν όπως το αναλύσαμε στο χθεσινό άρθρο. Σήμερα έχουμε Eurocup τα ημιτελικά, έναν γερμανικό εμφύλιο στην Ευρωλίγκα, ένα παιχνίδι από την Ελλάδα και τον δεύτερο ημιτελικό στην Βαλτική λίγκα. Δυστυχώς πρόταση ΟΠΑΠ δεν βγαίνει. Θα πάμε μόνο διαδικτυακά.

Στο Eurocup και στην Ουκρανία, η Μπουντιβέλνικ στην πανίσχυρη έδρα της θέλει να βάλει βάση πρόκρισης καθώς το παιχνίδι που έρχεται στο Μπιλμπάο θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Η έδρα άλλωστε έφερε την ομάδα ως εδώ μετά και το επιβλητικό 73-56 επί της Σπαρτάκ σε ένα παιχνίδι όπου κανείς δεν πίστευε πως η «Μπούντι» θα καλύψει την διαφορά των 11π. του πρώτου αγώνα. Οι ρώσοι υποτίμησαν τους ουκρανούς και το πλήρωσαν ακριβά. Για το πρωτάθλημα η Μπουντιβέλνικ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και δεν νοιάζεται κυριολεκτικά ακόμα και αν χάσει στα επόμενα 3 παιχνίδια της ως το τέλος. Προπονήθηκε καλά πάντως στο Ντνίπρο Παρασκευή και Κυριακή με τις δύο ομάδες της πόλης. Για την ιστορία έχασε από την Ντνίπρο και κέρδισε την ΑΖΟΤ. Τρομερή χημεία όπως πάντα, πολύ ισχυρή εντός και εδώ που φτάσαμε η Μπουντιβέλνικ θα δώσει κάτι παραπάνω από τα πάντα για να είναι στον τελικό, πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της. Στον αντίποδα η Μπιλμπάο ως ισπανική ομάδα έχει σαφέστατα καλύτερο ρόστερ, είναι σε καλό «φεγγάρι» μετά και το διπλό με την Εστουντιάντες στην Μαδρίτη και σίγουρα θα ήθελε να «καθαρίσει» από σήμερα την υπόθεση πρόκριση άλλα πάντα ξέρει πως στην πανίσχυρη έδρα της ότι λάθος γίνει σήμερα μπορεί να διορθωθεί με λίγη προσοχή και την δύναμη του κόσμου. Εκτός ο Γκριμάου που βοηθούσε όποτε έπρεπε. Στο δια ταύτα! Μιλάμε για δύο ομάδες έδρας όπου ειδικά η Μπουντιβέλνικ είναι ο ορισμός της λέξης στην διοργάνωση του  Eurocup. Δεδομένου πως η Μπιλμπάο έχει τον επαναληπτικό εντός είμαι με το άσσο και το +1,5 που βρίσκω τώρα υπέρ της Μπουντιβέλνικ.

Στον δεύτερο ημιτελικό στην Βαλένθια η τοπική ομάδα υποδέχεται την ρώσικη Κούμπαν. Πολύ δύσκολη αναμέτρηση, πάλι έχουμε να κάνουμε με ομάδες που έχουν πολύ καλές έδρες άλλα η Κούμπαν δεν υστερεί τόσο σε ποιότητα της Βαλένθια και το ζευγάρι αυτό βάσει ρόστερ τουλάχιστον μοιάζει πιο ισορροπημένο. Λογικά κερδίζει η Βαλένθια άλλα δεν θέλω να κρατήσω κάτι. Το παιχνίδι πάει παντού και δεν θα εκπλαγώ ακόμα και αν δω διπλό σήμερα και στην συνέχεια διπλό και στην Ρωσία. Το αφήνουμε.

Στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε με το ΑΓΟΡ-ΠΑΟΚ. Το Ρέθυμνο είναι ομάδα έδρας πάντως και έχει πολύ καλή ομάδα. Δίκαια δίνεται ελαφρύ φαβορί.

Στην Βαλτική λίγκα τέλος, η Μπαρόνς από την Λετονία υποδέχεται την Πριενάϊ (πρώην Ρουντούπις) από την Λιθουανία για τα ημιτελικά της λίγκα. Θα υπάρξει και ρεβάνς στην Λιθουανία. Στην πρώτη φάση των ομίλων η Πριεναϊ έκανε 2 εύκολες νίκες με τους λετονούς και γενικά η Πριεναϊ ήταν και παραμένει ένα από τα φαβορί στην λίγκα. Απλά με +10,5 για την Μπαρόνς, δεδομένου ότι είναι ομάδα έδρας και έπαιξε με πολύ πάθος και ψυχή όταν απόκλεισε την Ροκ, νομίζω είναι καλύτερο να πάμε με το χάντικαπ εδώ. Διαφορά ποιότητας υπάρχει πάντως και είναι υπέρ των λιθουανών.

Στην Ευρωλίγκα το παιχνίδι ανάμεσα σε Μπάμπεργκ και Άλμπα είναι αδιάφορο βαθμολογικά απλά για το γόητρο και μόνο πιστεύω πως κερδίζει η Μπάμπεργκ και κάνει σεφτέ στην Ευρωλίγκα φτάνοντας ταυτόχρονα την Άλμπα στην μία νίκη και θεωρητικά αν θέλει να έχει την ισοβαθμία και να μην τερματίσει τελευταία πρέπει να κερδίσει και με +20 καθώς στον α’ γύρο είχε χάσει με 19 στο Βερολίνο.  Αγωνιστικά οι δύο ομάδες είναι «πτώματα» Η Μπάμπεργκ μετρά 6 σερί ήττες σε Γερμανία και Ευρώπη. Η Άλμπα 6 ήττες στα 7 τελευταία παιχνίδια. Ήττες-σοκ την Κυριακή στο πρωτάθλημα από Χάγκεν για την Άλμπα και από Φρανκφούρτη για την Μπάμπεργκ. Δεν θέλω να κρατήσω κάτι σε χάντικαπ. Απλά βάζω την χαμήλη νίκη της Μπάμπεργκ για κλείσιμο δυάδας μόνο. Όσοι καλύπτεστε με το μονό αποδεκτό μην την βάζετε.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ   1  ΜΕ   1,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΑΛΜΠΑ   1   ΝΙΚΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου