Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ελ κλάσικο πριν το ελ κλάσικο (Μπάσκετ Σαββατοκύριακο)





Καλή ήταν και η χθεσινή μέρα καθώς πέρασαν τα 2 από τα 3 σημεία μας. Σήμερα περιμένουμε την Γκούσινγκ (+5,5), ενώ Ρίγα και Προστέτζοφ σχετικά άνετα μας επιβεβαίωσαν. Χάθηκε η Ζαλγκίρις με αστείο ή εκνευριστικό τρόπο. Όπως το βλέπει κανείς. Η Ζαλγκίρις που λίγο πριν το τέλος προηγούνταν παρακαλώ (είχε και +4,5 για μας) και κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει με 5! Μάλιστα στο 88-85 και ενώ όλα έδειχναν πως η Ρίτας δεν χάνει στα 7΄΄ το ματς, τα παλικάρια από το Κάουνας έκαναν φάουλ!! Δύο βολές και 90-85. Φάουλ με το σκεπτικό να κάνει ο αντίπαλος 0 στα 2 και να ισοφαρίσουν οι «πράσινοι» με τρίποντο; Πολύ παρατραβηγμένο. Όπως και να έχει έτσι χάθηκε αυτό το σημείο. 


Σήμερα θα πάμε λίγο σύντομα καθώς ο χρόνος μου είναι πιεσμένος. Να με συμπαθάτε.

Από την Γερμανία μόνο Ουλμ (+10,5). Είναι επικίνδυνη εκτός έδρας η ομάδα και η Άλμπα είναι χοτ άλλα πάντα σε πρεμιέρα πλέι οφ στην Γερμανία έχουμε μία ομορφιά! Ίσως και νίκη Όλντενμπουργκ άλλα χαμηλό το 1,30.


Στην Ισπανία έχουμε ελ κλάσικο και σε μια βδομάδα πάλι ελ κλάσικο με τους ίδιους μονομάχους στην αρένα του Μιλάνο. Φέτος η Ρεάλ μετρά 3 στα 3 (Σούπερ Καπ, Κύπελλο, Α γύρος), τώρα πιστεύω κερδίζει εντός η Μπαρτσελόνα και πάμε σε έναν ημιτελικό στην Ευρωλίγκα με ισορροπημένο μομέντουμ κατά μία έννοια. Από τα υπόλοιπα τίποτα. Έπεσαν Μανρέσα- Βαγιαδολίδ. Η πρώτη τετράδα της βαθμολογίας δύσκολα θα αλλάξει ως το τέλος. Η Βαλένθια θα είναι στην Ευρωλίγκα του χρόνου ως κάτοχος του Eurocup.


Στην  Ιταλία τελευταία αγωνιστική και το ενδιαφέρον βρίσκεται στην μάχη της παραμονής. Η Πέζαρο έχει την ισοβαθμία με την Μοντεγκρανάρο. Νίκη Πέζαρο την βάζουμε 1,45 αν και είναι χαμηλή. Μοντεγκρανάρο +2,5 μέσα στην Κρεμόνα δεν βάζουμε πάντως. Πιστεύω η Βανόλι θα παίξει τίμια το ματς και αν το παίξει τίμια η Μοντεγκρανάρο χάνει. Ο Ρεκαλκάτι αποχωρεί από την Μοντεγκρανάρο, οι αμερικανοί που έφυγαν μεσούσης της χρονιάς δεν αντικαταστάθηκαν, η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα και αν κάνουμε μία πιο προχωρημένη σκέψη, γιατί να μην σωθεί η ιστορική Σκαβολίνι που σαν όνομα ίσως βρει και καλό χορηγό και να σωθεί η μικρούλα Μοντεγκρανάρο; Ειλικρινά αν δεν ήταν ο Ρεκαλκάτι προπονητής πιστεύω η Μοντεγκρανάρο θα είχε ήδη υποβιβαστεί.

Από τα υπόλοιιπα ιταλικά μόνο λίγο Σάσσαρι με -6,5.


Το κύπελλο Γαλλίας είναι γρίφος. Στο Μπερσί του Παρισιού γίνεται με την Ναντέρ που είναι περιφέρειας Παρισιού να παίζει εντός έδρας κατά μία έννοια. Άλλα η Νανσί είναι μεγαλύτερο όνομα. Πέρσι πάλι η Ναντέρ είχε φτάσει στον τελικό άλλα το έχασε από την Παρί. Γενικά η Ναντέρ έφτασε στο απόγειο της με το περσινό πρωτάθλημα και την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα. Ήδη υπάρχει κάθοδος (δεν μπήκαν καν 8άδα φέτος) και πολύ πιθανό αν πάρει το κύπελλο μετά να χαθεί ήσυχα όπως εμφανίστηκε κιόλας. Θολό παιχνίδι δεν μπορώ να το πιάσω από πουθενά και δεν ξεκαθαρίζουν στο μυαλό μου τα δεδομένα.


Εκτός κουπουνιού κρίνεται ο τίτλος στην Σουηδία και με ισοδύναμες τις Σοντερτάλιε και Νόρκεπινγκ πάμε με το +5,5 του διπλού της Νόρκεπινγκ. Άσσος η ΤΣΣΚΑ με -10,5 μετά το χθεσινό κάζο στην vtb από την Κούμπαν. Λογικά κερδίζει και η Πύριντο Τάμπερε την Κότκα στην Φινλανδία και με -6,5 άλλα αυτό πάει μονό αποδεκτό αυστηρά. Τίποτε άλλο προς το παρών από εκτός κουπονιού. Αν προκύψει κάτι θα τα πούμε.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   (ΓΙΑ ΛΙΓΑ)


735. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΡΕΑΛ (+2,5)   1

739. ΑΛΜΠΑ- ΟΥΛΜ (+10,5)     2

753. ΣΑΣΣΑΡΙ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (+6,5)   1



ΔΥΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ


ΒΑΝΟΛΙ- ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ   1     ΝΙΚΗ ΒΑΝΟΛΙ   1,60

ΠΕΖΑΡΟ- ΒΕΝΕΤΣΙΑ    1   ΝΙΚΗ ΠΕΖΑΡΟ   1,45



***ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ (+5,5) , ΤΣΣΚΑ (-10,5), ΠΥΡΙΝΤΟ (-6,5), ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  ΝΙΚΗ  1,75 ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 3,4 ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ.



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου