Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φινάλε στην Γαλλία!




Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν κακό. Μόνο η Σεβίλλη και η Βιέννη διασώθηκαν από το ναυάγιο. Είχαμε και φινάλε στην Ελλάδα με τους ουραγούς Ελευσίνα- Ηλυσιακό και Ίκαρο να χάνουν άπαντες άλλα να σώνεται η Ελευσίνα στην ισοβαθμία. Σας είχα πει άλλωστε να μην φορτώσετε νίκη Ελευσίνας και σας είχα εξηγήσει αναλυτικά όλα τα πιθανά σενάρια. Όλες οι ομάδες έπαιξαν τίμια πάντως και αυτό είναι καλό για την βασανισμένη από υποψίες και πονηρές σκέψεις ελληνική τελευταία αγωνιστική κάθε χρονιάς. Φέτος είχαμε αξιοπιστία.


Σήμερα τελειώνει και η Γαλλία οπότε περιμένουμε Ισπανία με Ιταλία για να είμαστε και με την «βούλα» σε ρυθμούς πλέι οφ παντού. Ούτε και σήμερα από την Γαλλία δεν αξίζει να ανοιχτούμε καθώς ναι μεν γίνεται «σφαγή» για τα πλέι οφ άλλα αν κοιτάξετε και τα προηγούμενα αποτελέσματα θα δείτε πως ομάδες με κίνητρο έχαναν εύκολα από τις ουσιαστικά αδιάφορες. Στην Γαλλία δεν υπάρχουν αδιάφοροι. Όλοι μπαίνουν στο γήπεδο να παίξουν το παιχνίδι τους και γι αυτό έχουμε φέτος αυτό το «τουρλουμπούκι» στις θέσεις 1-9. Και φυσικά Αντίμπ – Ροάν έπεσαν σχετικά νωρίς φέτος μιας και δεν μπόρεσαν ποτέ να κάνουν το παιχνίδι τους.


Στο θρυλικό Μπομπλάν λοιπόν η Λιμόζ είναι δίκαιο φαβορί άλλα η Παρί είναι πονηρή ομάδα και το χάντικαπ της έχει αυξομειώσεις από +4,5 μέχρι +7,5 στις μέρες Παρασκευή εώς σήμερα. Αν κάπου βρίσκετε +7,5 για Παρί βάλτε λίγα στο διπλό. Διαφορετικά αφήστε το. Δεν αξίζει η χαμηλή νίκη της Λιμόζ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο.


Η Νανσί προέρχεται από ήττα και μάλλον ξεσπά στην Αντίμπ ή οποία με την σειρά της αποχαιρέτισε το κοινό της την προηγούμενη αγωνιστική με νίκη και ήδη ετοιμάζει το πλάνο της για την Pro B. Άσσος με -12,5 όχι όμως φανατικά.


Η Ναντέρ έχει την ισοβαθμία με την Βιλερμπάν αν κερδίσει αυτή και χάσει η Βιλερμπάν άλλα στην τριπλή ισοβαθμία με την Ορλεάν αν προκύψει θέλει κομπιουτεράκι. Με την έδρα πάντως πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει την Σαλόν. Μία Σαλόν που θέλει καλό πλασάρισμα άλλα το μομέντουμ είναι με την Ναντέρ και πάμε με -1,5 άσσος στον ΟΠΑΠ και νίκη Ναντέρ διαδικτυακά στο 1,60.

Η Ορτέζ είναι αδιάφορη άλλα θα παίξει για τον κόσμο της και την τεράστια ιστορία της. Η Ντιζόν είναι η ενδιαφερόμενη, έκανε το απόλυτο εντός 15-0!!! Άλλα εκτός έδρας είναι τραγική. Σωστά και πονηρά δοσμένο το ματς για δελεαστικό διπλό στο κίνητρο της Ντιζόν άλλα δεν θα πάρω, Δεν αποκλείω νίκη Ορτέζ καθαρή.


Η Ροάν που πριν κάποια χρόνια πήρε πρωτάθλημα και μάλιστα συμμετείχε και σε ομίλους της Ευρωλίγκα έπεσε. Ο Παβίσεβιτς κολλημένος στην εμμονή του με την κακής ποιότητας ψευτοάμυνα και μαλωμένος με τους μισούς παίχτες κατάφερε και έριξε μία ομάδα που μέχρι και πέρσι ήταν σταθερά στα πλέι οφ και είχε από της δυνατότερες έδρες. Οι γάλλοι διοικούντες  δεν ήθελαν να του πληρώσουν την υψηλή αποζημίωση της απόλυσης και προτίμησαν να πέσει η ομάδα (ωραία διοίκηση!). Επειδή όμως οι γάλλοι είναι σοφτ γενικά στις αντιδράσεις τους και ειδικά στο μπάσκετ παραείναι σοφτ όλα μέλι- γαλά και η Ροάν του χρόνου θα κάνει παρέα με την Τουλόν και την Λιλ. Στοιχηματικά +4,5 ο άσσος με μία Βιλερμπάν που καίγεται για νίκη. Είναι το πιο πονηρό παιχνίδι της αγωνιστικής έτσι όπως δίνεται. Δεν ακουμπάω.


Το Στρασβούργο θέλει πρώτη θέση. Η Γκραβελίν σφυρίζει αδιάφορα. Βέβαια όταν η Γκραβελίν έμεινε εκτός στόχων άρχισε και να κερδίζει. Της έφυγε το άγχος; Ίσως. Όταν πάντως σιγούρεψε πως δεν προλαβαίνει πλέι οφ έγινε άλλη ομάδα προς το καλύτερο. Το καλό Στρασβούργο μπορεί το -9,5 να το καλύψει. Η απρόβλεπτη Γκραβελίν πάντως με αποτρέπει από το να ικανοποιήσω την  περιέργεια μου.


Η Ορλεάν είναι ομάδα έδρας. Ακόμα και με νίκη μπορεί στις ισοβαθμίες να μείνει εκτός πλέι οφ. Ήδη όμως έχει απανωτές ήττες και πιστεύω δεν θα κλείσει αρνητικά την χρονιά. Η Λε Μαν θέλει, όπως και το Στρασβούργο, πρώτη θέση. Και το χάντικαπ ξεκίνησε από +0,5 για Λε Μαν και έφτασε ως και +4,5 για Ορλεάν. Κυρίως λόγω κινήτρου Λε Μαν και πιθανής ανωτερότητας. Βέβαια η Λε Μαν είναι και ασταθής. Εκεί που πάει να βρει σειρά και λες «εδώ είμαστε», εκεί τα χαλάει όλα. Πάω με την έδρα και το +4,5 διαδικτυακά της Ορλεάν. Νομίζω δεν θα καλυφθεί.


Η Χάβρη τέλος σώθηκε όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια 1-2 αγωνιστικές πριν το τέλος και εύκολα σχετικά. Μικρή ομάδα, χαμηλό μπάτζετ άλλα εκπαιδευμένη πλέον στην μάχη της παραμονής έχει ξαποστείλει πολλούς που λέγαμε πως δεν θα έπεφταν. Καλή έδρα πάντα άλλα άγνωστο οι διαθέσεις πλέον τόσο της Χάβρης όσο και την Σολέ σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι.


Στην vtb λίγκα λογικά η Τριούμφ κερδίζει την Σπαρτάκ. Χαμηλό το 1,35 άλλα το βάζουμε. Ομάδες έδρας και δύο και η Τριουμφ φέτος έδειξε καλό πρόσωπο σε σχέση με την αποδυναμωμένη Σπαρτάκ που μπήκε από το παράθυρο στα πλέι οφ επειδή η Ντόνετσκ αποχώρησε λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία από την συνέχεια της διοργάνωσης. Στην Αγία Πετρούπολη είχαμε βέβαια αναπάντεχη εύκολη νίκη για την Σπαρτάκ. Με ήττα η Τριουμφ αποκλείεται από την συνέχεια. Ο νικητής παίζει με την Λιέτουβος στην επόμενη φάση (βατός αντίπαλος σε σχέση με ΤΣΣΚΑ, Ούνιξ και Κίμκι).


Αποφεύγουμε και το ΝΒΑ στην πρεμιέρα των ημιτελικών.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΛΛΙΑΣ (συγκρατημένα)



ΝΑΝΤΕΡ- ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ   1  ΝΙΚΗ ΝΑΝΤΕΡ

ΟΡΛΕΑΝ- ΛΕ ΜΑΝ     1   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΟΡΛΕΑΝ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου