Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τα φώτα στο Νησί! (Ανάλυση όλων των παιχνιδιών της Δευτέρας)




Πληρωθήκαμε και το Σάββατο παρόλο που η μέρα ήταν δύσκολη. Συγκεκριμένα η Άλμπα, η Ολίμπια και η Λιέτουβος πέρασαν στις νίκες τους και συνεχίστηκε το καλό σερί ταμείων που έχουμε. Σήμερα περιμένουμε την Μπρίντιζι για να κλείσει θετικά και η πρόταση ΟΠΑΠ. Έχουμε πάρει ήδη την Άλμπα και την Μπανταλόνα.


Τελείωσε και το final 4 στην Ευρωλίγκα. Χθες απείχα παρόλο που είναι άκρως εμπορικό το final 4. Προσωπικά με ενδιαφέρει να πληρωνόμαστε και όχι η εμπορικότητα ή όχι ενός θεσμού. Από την στιγμή που ήθελα να κοντράρω Ρεάλ άλλα από μέσα μου δεν μου έβγαινε θετικό συναίσθημα για να το ποντάρω, το άφησα. Ήταν ένας τελικός για να το δεις σαν φίλαθλος πάντως περισσότερο και να ασχοληθείς στο live μόνο. Το πήρε η Μακάμπι δικαιότατα καθώς έπαιξε με ψυχή και πάθος. Απέδειξε πόσο σημαντικός είναι ένας καλός προπονητής στον πάγκο, πόσο σημαντική είναι η «χημεία», το δέσιμο σε μια ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Μακάμπι ήταν το μεγάλο αουτσάϊντερ και η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ. Άλλα ευτυχώς ακόμα τα λεφτά δεν εξασφαλίζουν τρόπαια.


Σήμερα έχουμε ανεκτό πρόγραμμα. Με Ελλάδα και πρεμιέρα στην Ιταλία. Πάμε να δούμε σιγά σιγά τα παιχνίδια.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου οι «αιώνιοι» έχουν κάνει πλέον το 2-0 και θέλουν μία νίκη ακόμα για να πάνε στο μεγάλο τελικό όπου και θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής είχαμε δύο περιπάτους του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου και δύο δύσκολες νίκες του Παναθηναϊκού επί του δικού του αντιπάλου. Με +10,5 (μέχρι +12,5 διαδικτυακά) υπέρ Πανιωνίου σήμερα ίσως είναι προτιμότερος ο άσσος. Με το σκεπτικό πως εντός έδρας ο «ιστορικός» να φανεί επιτέλους λίγο ανταγωνιστικός και να μην χάσει εκ νέου με μεγάλη διαφορά. Το σημείο θα το έβαζα σε πρόταση ΟΠΑΠ άλλα με το μικρότερο δυνατό ποντάρισμα.


Στην Πυλαία επίσης μία από τα ίδια. Η λογική εδώ λέει πως εφ όσον οι θεσσαλονικείς κόντραραν στα ίσια τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (δις μάλιστα) τώρα στην έδρα τους γιατί να μην τον νικήσουν κιόλας!!! Δεν είναι έτσι πάντως. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ξεκινά από το μηδέν. Το +8,5 (μέχρι +9,5 ιντερνετικά) δεν δόθηκε τυχαία έτσι. Δόθηκε για να μας προσελκύσει προς τον άσσο και ίσως γιατί χαμηλότερο χάντικαπ αυτόματα θα ανέβαζε την απλή νίκη του Παναθηναϊκού σε τιμή πάρτο-  βάλτο για κάποιον που θέλει να παίξει πολλά… Συνεπώς πάλι λίγο προς άσσο πάμε άλλα περισσότερο για την περιέργεια για μένα. Δηλαδή ναι μεν άσσος άλλα λίγα χρήματα και εδώ.


Ρεαλιστικά να το δούμε αν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αποφασίσουν να παίξουν καλό μπάσκετ τα χάντικαπ τα καλύπτουν και οι δύο. Απλά ποντάρουμε λίγο στην έδρα και στην διάθεση των αδυνάτων να σταθούν με αξιοπρέπεια μπροστά στο κοινό τους.


Στην Γαλλία έχουμε πρεμιέρα ημιτελικών και η Λιμόζ υποδέχεται την Ντιζόν. Η φετινή Λιμόζ είναι εκπληκτική άλλα και η φετινή Ντιζόν είναι ευχάριστη έκπληξη και πάντα επικίνδυνη. Με -5,5 Λίμοζ απέχω ενώ δεν ακουμπάω και νίκη Λιμόζ  στο 1,40. Την πιστεύω άλλα σε ένα best of 5 (2-2-1) σε ημιτελικά Γαλλίας δεν την θεωρώ καλή τιμή. Η Ντιζόν είναι μακράν η καλύτερη έδρα στην Γαλλία και αήττητη παρακαλώ από την αρχή της χρονιάς εντός. Με το διπλό στο Ανταρές απόκλεισε και την Λε Μαν στην ουσία δείχνοντας ότι φέτος παρόλο που είναι «μικρούλα» κάνει σπουδαία πράγματα. Να θυμάστε πως πάντα στην Γαλλία έχουμε έναν «μικρό» που κάνει «κηδείες» στα πλέι οφ. Πέρσι ήταν η Ναντέρ. Φέτος είναι η Ντιζόν και δεν ξέρω ειλικρινά ως που μπορεί να φτάσει. Αν πάρει πρωτάθλημα πάντως όπως πέρσι η Ναντέρ θα είναι άξιο αναφοράς. Η Ντιζόν τερμάτισε έκτη φέτος. Η Ναντέρ πέρσι πήρε πρωτάθλημα τερματίζοντας όγδοη…


Στην Τουρκία, η Εφές λογικά κερδίζει και προκρίνεται σε βάρος της Καρσίγιακα άλλα πάλι με -5,5 δεν αξίζει να μπλέξουμε, ούτε φυσικά και με απλή νίκη Εφές γιατί ναι μεν είναι μεγάλο όνομα άλλα προσέξτε. Είναι Τούρκοι! Οι τούρκοι μπέσα δεν έχουν.


Στην Ιταλία αφήνουμε ήσυχο το παιχνίδι της Μιλάνο. Έχω κρατήσει από το Σάββατο το διπλό της Μπρίντιζι με +8,5. Τελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο στο ίδιο γήπεδο η Σάσσαρι  διέσυρε την Μπρίντιζι και της έκλεψε στο νήμα την τέταρτη θέση. Τώρα (η πάντα επικίνδυνη φέτος) η Μπρίντιζι θα ψάξει ένα break στην έδρα- όπλο της αντιπάλου της ώστε να ανακτήσει το πλεονέκτημα που έχασε στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Σε όλα αυτά βοηθά το γεγονός πως στην Ιταλία έχουμε best of 5 (2-2-1) δηλαδή τα δύο πρώτα παιχνίδια, κολλητά στην Σαρδηνία.


Αφήνουμε το ΝΒΑ.


Εκτός κουπονιού λογικά κερδίζει η Μ. Χάϊφα άλλα χαμηλό το 1,30. Θέλω να πιστεύω πως κερδίζει και η Μπαλκάν στο 1,75 στο τελευταίο παιχνίδι των ημιτελικών με την Λέφσκι. Αφήνουμε ήσυχη την Ούνιξ, όπως και την Κάλεβ Κράμο.


Εν ολίγοις όπως είδατε η μέρα δεν είναι για πολλά. Όσοι περιμένετε Μπρίντιζι για ΟΠΑΠ καλώς περιμένετε. Και εγώ αυτό περιμένω. Όσοι δεν την περιμένετε βάλτε την μονό αποδεκτό στο διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα από τις αναλύσεις αν σας αρέσει κάτι πράξτε αναλόγως.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΠΑΠ: ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (+8,5)




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου