Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Φινάλε για γερά νεύρα στην Ελλάδα (Αναλύσεις - προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Η εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχε κάτι το αξιόλογο για να ασχοληθούμε σοβαρά με το στοίχημα. Είχαμε φινάλε στην Γερμανία πάντως όπου μαζί με την Βέχτα υποβιβάστηκε και η Όλιβερ καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με την Τούμπιγκεν. Γενικά όλα οδεύουν προς τα πλέι οφ καθώς αυτό το τριήμερο έχουμε ακόμα φινάλε σε Γαλλία και Ελλάδα. Πλέι οφ βέβαια εδώ και καιρό παρακολουθούμε στις λεγόμενες μη εμπορικές λίγκες που φυσικά δεν είναι στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ άλλα υπάρχουν διαδικτυακά. Άλλα αρκετά με τον πρόλογο. Πάμε στις αναλύσεις.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου όπως προείπα έχουμε φινάλε. Αναμενόμενα η νίκη της Ελευσίνας «φορτώνεται» διαδικτυακά μιας και με νίκη απέναντι στην Κηφισιά σώζουν αυτόματα και την κατηγορία τα παλικάρια του Σκαραφίγκα (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των υπολοίπων) και στο -5,5 το χάντικαπ διαδικτυακά σαφώς υψηλότερο από το -3,5 του ΟΠΑΠ που πρέπει όμως το παιχνίδι απαραίτητα να συνδυαστεί με άλλα δύο. Αγωνιστικά έχουμε ιδιαιτερότητες. Η Κηφισιά είναι καλύτερη ομάδα άλλα πλέον χωρίς τον Κρόκερ έχουμε ένα θέμα και ο νεοφερμένος- αντικαταστάτης  Ρις νομίζω  δεν είναι της αποτελεσματικότητας του Κρόκερ. Η Ελευσίνα εκτός του ότι παίζει σε ένα ματς όλη την χρονιά, είναι και ομάδα έδρας πάντα οπότε αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά μάλλον δίκαιο είναι το -3,5 στον ΟΠΑΠ που θα πρέπει να καλύψει η Ελευσίνα. Επίσης μιλάμε για ομάδες περιοχών της Αθήνας. Τα επόμενα χρόνια δεν ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή. Γιατί να μην κάνει μια εξυπηρέτηση η Κηφισιά στην Ελευσίνα; Η 5η θέση για μένα είναι μεν κίνητρο άλλα περισσότερο για τα μάτια. Βέβαια υπάρχει πάντα και το πιθανό σενάριο η Κηφισιά να παίζει για την μικρή ιστορία της και να κερδίσει έστω και στο τέλος στην Ελευσίνα. Παράλληλα να χάνει όμως ο Ίκαρος από τον ΠΑΟΚ (αναμενόμενο) και ο Ηλυσιακός από το Ρέθυμνο (εφικτό αν παίξει το Ρέθυμνο για την ιστορία του) και πάλι η Ελευσίνα να σώνεται στην τριπλή ισοβαθμία. Εν ολίγοις θέλω να πω πως 1,40 νίκη Ελευσίνα είναι δελεαστικό βέβαια άλλα εγώ δεν θα το φόρτωνα μιας και όπως σας είπα αν χάσουν και Ίκαρος και Ηλυσιακός αν έχουμε θριλεράκι στην Ελευσίνα από ένα σημείο και μετά δεν θα έχει νόημα ο άσσος.


Με χάντικαπ ΟΠΑΠ θα βάλω άσσο πολύ λίγα χρήματα σε μία τριάδα περισσότερο περιέργειας πάντως. Στα υπόλοιπα τώρα.


Τα αδιάφορα Τρίκαλα παίζουν με τον ΚΑΟΔ που θεωρητικά θέλει 6η θέση άλλα και πάλι θα ξαναπώ αυτά τα πλασαρίσματα έχουν κίνητρο «να είχαμε να λέγαμε». Τα Τρίκαλα έχουν καλή έδρα και στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους για την φετινή χρονιά μάλλον θα τα δώσουν όλα για να τους ευχαριστήσουν και να τους αποχαιρετίσουν. Μα δεν είναι περίεργο που οι εταιρίες δίνουν +2,5 υπέρ ΚΑΟΔ; Δηλαδή ο ενδιαφερόμενος είναι αουτσάϊντερ και ο αδιάφορος φαβορί; Άρα και αυτοί περιμένουν τα Τρίκαλα να παίξουν με πάθος και σήμερα οπότε προσπαθούν να κάνουν δελεαστικό το μίνι κίνητρο του ΚΑΟΔ με ένα +2,5. Εγώ θα προτιμήσω τον άσσο. Σε ένα δελτίο χαμηλού πονταρίσματος ΟΠΑΠ παρέα με την Ελευσίνα.


Στο Ρέθυμνο αν η τοπική ομάδα παίξει για την ιστορία της το παιχνίδι είναι άσσος με -5,5. Αν κάνει εξυπηρέτηση είναι καθαρό διπλό. Ο Καλαφατάκης δήλωσε πως θέλει μόνο νίκη. Εγώ άκρη δεν βγάζω. Το αφήνω ήσυχο.


Αφήνω στην άκρη τα παιχνίδια των αιωνίων που μέχρι τους τελικούς λογικά ανά παιχνίδι θα δοκιμάζουν και συστήματα εν όψει τελικών.


Στην Πυλαία ο Ίκαρος καλείται να κερδίσει άλλα πλέον είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο Ίκαρος είχε χάσει την παραμονή του σε άλλα ματς που έπρεπε να πάρει και κυρίως πλήρωσε τον τραγικό ά γύρο. Με +13,5 διαδικτυακά όποιος είναι περίεργος ας βάλει λίγα στο διπλό μόνο του. Πάντως νίκη Ίκαρου αγωνιστικά δεν προκύπτει. Το διπλό του Ίκαρου αν προκύψει θα είναι προϊόν εξωαγωνιστικής συναλλαγής.


Στην Ρόδο τέλος περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Άρης έχει θεωρητικά το κίνητρο άλλα περισσότερο είμαι με το διπλό όχι λόγω κινήτρου άλλα λόγω φόρμας της ομάδας και λόγω του διπλού που είχε πετύχει ο Κολοσσός στην σάλα Νίκος Γκάλης. 2 στα 2 για Κολοσσό δεν μου κάθεται καλά. Εν τούτοις θα προτιμούσα διπλό Άρη με +1,5 ή +2,5 μόνο του απλά σε λίγο μεγαλύτερο ποντάρισμα σε σχέση με αυτό του Ικάρου.


Από τα υπόλοιπα, στην Ισπανία κρατάω την νίκη για Σεβίλλη στο 1,25 για κλείσιμο πρότασης και τον άσσο -6,5 για ΟΠΑΠ. Η Ομπραντόϊρο διαδικτυακά είναι στο +4,5 άρα value το +6,5 του ΟΠΑΠ δεδομένου πως στην Ισπανία την Βαγιαδολίδ την ακολουθεί κατά 95% η Μανρέσα στον υποβιβασμό οπότε και η Εστουντιάντες είναι αρκετά άνετη για να «σκιστεί» και το +6,5 του διπλού για ΟΠΑΠ είναι καλό.


Στην Ιταλία προτελευταία αγωνιστική και πάω με άσσο Μπολόνια στο παιχνίδι με την Πιστόϊα. Αδιάφορο ματς άλλα η Μπολόνια έχασε δραματικά τα δύο τελευταία και πιστεύω πως μία νίκη για να κλείσει με χαμόγελο την χρονιά στο τελευταίο εντός θα την ψάξει (τελευταίο έχει εκτός με Καντού όπου χάνει). Η Πιστόϊα φαίνεται να «βλέπει» πλέι οφ άλλα στόχος ήταν η παραμονή οπότε με Καζέρτα- Ρετζίο Εμίλια στην +1 νίκη δεν νομίζω  πως έχει τόσο εύκολο έργο. Αν και έχουμε τελευταία αγωνιστική Πιστόϊα- Καζέρτα. Τέλοσπάντων. Θεωρητικά έχει κίνητρο η Πιστόϊα άλλα έτσι όπως δίνεται η Μπολόνια στοιχηματικά εμένα μου «μυρίζει» άσσος. Θα ξέρουμε Κυριακή απόγευμα. Από τα υπόλοιπα λίγο Σάσσαρι +9,5 μόνο μιας και η Μιλάνο δείχνει πως θα το πηγαίνει συντηρητικά μέχρι τα πλέι οφ καθώς έπαιζε και μεσοβδόμαδα με την Αβελίνο άλλα και γενικά έχει απογοήτευση από την Ευρωλίγκα άλλα και κούραση συνάμα.


Το ντέρμπι της Γερμανίας είναι καθαρά και μόνο για τους φίλους του αθλήματος και όχι για τους φίλους του στοιχήματος.


Την Γαλλία θα την δούμε Δευτέρα αν και δεν έχει κάποιο εξόφθαλμο καλό σημείο.


Στο ΝΒΑ τέλος, σήμερα τελευταία παιχνίδια (τα έβδομα) σε Ιντιάνα, Οκλαχόμα και Λ.Α. Με τα χάντικαπ που κυκλοφορούν διαδικτυακά εγώ δεν θέλω να ακουμπήσω. Μην παίξετε πάντως τριάδα μικρών άσσων νίκες για τα φαβορί. Δεν αξίζει.


Πάμε και στα εκτός ΟΠΑΠ όπου προσωπικά κάθε χρόνο τα κάνω πολύ κέφι. Δεν θα σας κουράσω με πολλά πρωταθλήματα. Θα πω μόνο 3-4 σημεία που κράτησα για μένα.


Στην Αυστρία ημιτελικά πλέον σε ένα best of 5 (2-2-1) και η Κάπφενμπεργκ (η πρώτη της κανονικής περιόδου) δείχνει έτοιμη για τελικό. Βέβαια η Γουέλς είναι πονηρή στα εκτός έδρας όταν είναι δύο κολλητά και εφ όσον έχασε στο πρώτο προχτές εύκολα με 85-67, τώρα πιστεύω αυτό το +10,5 που έχει πως δύσκολα θα καλυφθεί. Το κρατάω. Διπλό +2,5 και για την Βιέννη που είναι καλό όνομα και η περσινή πρωταθλήτρια μην το ξεχνάμε και θα παλέψει όπως πάλεψε και στο πρώτο ματς (ήττα με 2π).


Κρατάω επίσης Βέντσπιλς με -12,5. Η Ρίγα πέρασε με 3-0. Η Βεντσπιλς το κουράζει και φτάσαμε αισίως στο 2-2 με την Γέκαμπιλς. Λογικά ξεσπά πάλι εντός όπως ξέσπασε και στα προηγούμενα δύο. Καλύτερα μονό πάντως το συγκεκριμένο.


Στην Ολλανδία τέλος χαμηλό το 1,55 του διπλού της Γκρόνιγκεν με την Λέϊντεν άλλα αρκετά πιθανό. Στα ημιτελικά βρισκόμαστε και η Γκρόνινγκεν είναι η καλύτερη ομάδα φέτος. Στο πρώτο ματς στην έδρα της διασύρθηκε με 44-73! Από την Λέϊντεν. Λίγο δύσκολο να μην αντιδράσει τώρα.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΒΑΣΙΚΗ


741. ΣΕΒΙΛΛΗ- ΚΑΝΑΡΙΑΣ (+6,5)   1

758. ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ (+6,5)   2

753. ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΠΙΣΤΟΪΑ (+2,5)   1



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   2  (για λίγα)


736. ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΚΗΦΙΣΙΑ (+3,5)   1
738. ΤΡΙΚΑΛΑ- ΚΑΟΔ (+2,5)    1
751. ΜΙΛΑΝΟ- ΣΑΣΣΑΡΙ (+9,5)     2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  (συγκρατημένα)


ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΚΗΦΙΣΙΑ   1   ΝΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ   1,40

ΣΕΒΙΛΛΗ- ΚΑΝΑΡΙΑΣ  1   ΝΙΚΗ ΣΕΒΙΛΛΗ  1,25

ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΠΙΣΤΟΪΑ   1  ΝΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ   1,65



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΒΑΣΙΚΗ


ΛΕΪΝΤΕΝ- ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ ΓΚΑΣΤΕΡΡΑ ΦΛΕΪΜΣ   2   ΝΙΚΗ ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ   1,55

ΚΑΠΦΕΝΜΠΕΡΓΚ- ΓΟΥΕΛΣ    2    ΜΕ   10,5π. ΥΠΕΡ ΓΟΥΕΛΣ


*** ΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΒΙΕΝΝΗ (+2,5). ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΑΞΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου