Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Λάβετε θέση. Ξεκινά η πανδαισία (Ευρωλίγκα Final 4)





Χθες μπορεί στον ΟΠΑΠ να μην τα πήγαμε καλά με Πανιώνιο και Λε Μαν άλλα στο διαδίκτυο έγινε ένα  μικρό πάρτι με τις 4 νίκες μας να περνάνε και να πληρώνουν σε κάθε συνδυασμό. Συγκεκριμένα πληρωθήκαμε την πρόταση με Ακαντέμικ και Ολίμπια, άλλα σας έγραφα ότι από κοντά πάμε και με Ντεν Μπος και με Παρί. Κέρδισαν αμφότερες οπότε σήμερα με καλή ψυχολογία πάμε να δούμε την ευρωλίγκα όπου μονοπωλεί το ενδιαφέρον μακράν.


Καταρχήν σχετικά με τα ειδικά στοιχήματα.


Το προφανές είναι ζευγάρι τελικού Ρεάλ- ΤΣΣΚΑ και κατάκτηση Ρεάλ. Δεν μπορώ να δώσω κάτι άλλο για να κοντράρω το προφανές άλλα δεν μπορώ να παίξω και τις υπάρχουσες αποδόσεις δηλαδή 2.10-2,20 κατάκτηση Ρεάλ και επίσης 2,20 ζευγάρι τελικού ΤΣΣΚΑ- Ρεάλ. Το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και προσωπικά αυτές τις αποδόσεις σε συνάρτηση με την δυσκολία των αγώνων τις θεωρώ χαμηλές και δεν θα ασχοληθώ. Επαναλαμβάνω πάντως πως ως γνώμη συμφωνώ με τον φαβοριτισμό αυτών  των επιλογών και πιστεύω δίκαια συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης.


Από πρώτο σκόρερ final 4 τώρα. Έχουμε σε κάθε ομάδα έναν scorer leader. Έναν παίχτη που ξεχώρισε για την ικανότητα του στο σκορ συνολικά σε όλη την χρονιά και όχι σε μεμονομένα παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα έχει τον Ναβάρο. Που παίζει λιγότερα παιχνίδια από άλλες χρονιές άλλα στα σούπερ ντέρμπι κάνει γενικά καλά παιχνίδια και παρουσιάζεται εύστοχος. Η ΤΣΣΚΑ έχει τον Ουϊμς που στην καλή του μέρα είναι ασταμάτητος και εξαιρετικά εύστοχος. Στην ΤΣΣΚΑ υπάρχει υπερπληθώρα εύστοχων περιφερειακών άλλα τελευταία ο Ουϊμς έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και ξεχωρίζει ως σκόρερ της ομάδας. Στην Ρεάλ υπάρχει πλουραλισμός επίσης άλλα ο Ρουντι ξεχωρίζει. Στην Μακάμπι ο Χίκμαν φέτος κάνει την διαφορά άλλα δεν ξέρω κατά πόσο σε ένα final 4 θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος.


Τι θα κρατούσα τώρα.


Ρούντι από Ρεάλ δεν κρατάω γιατί ναι μεν είναι μεγάλος παίχτης άλλα αν εγκλωβιστεί σε μία καλή άμυνα τότε θα μοιραστεί το περιφερειακό παιχνίδι περισσότερο στον Γιουλ ή τους λοιπούς κοντούς ή ακόμα και στην ρακέτα με τον Μίροτις που φέτος είναι σταθερή αξία και σε εκπληκτική κατάσταση.


Χίκμαν δεν παίζω γιατί όπως προείπα δεν ξέρω αν θα αντέξει το βάρος της ευθύνης ως τοπ σκόρερ της ομάδες του σε ένα final 4. O Μπλατ αν δει πως από νωρίς έχει εγκλωβιστεί θα του δώσει έναν οργανωτικό ρόλο και θα προσπαθήσει να πάρει σκορ από άλλους παίχτες π.χ. τον Μπλου, τον Σμιθ, τον Ράις, τον Σχορτσιανίτη.


Κρατάω τον Ναβάρο στο 7.00. Περιμένω καλό ημιτελικό από τον συγκεκριμένο άλλα με φοβίζει λίγο το ενδεχόμενο να παίξει μικρό τελικό η Μπαρτσελόνα. Εκεί ίσως πάλι χρησιμοποιηθεί λίγο ο Ναβάρο πράγμα κακό για το στοίχημα μας. Επομένως Ναβάρο στο 7,00 άλλα για λίγα.


Κρατάω τον Ουϊμς που είναι πολύ καλός και κοντά και μακριά από την ρακέτα. Ένας ολοκληρωμένος παίχτης που μπορεί να μας πληρώσει το 5,00 απόδοση. Υπάρχουν και οι σέρβοι της ΤΣΣΚΑ (Τεόντοσιτς- Κρστιτς- Μίκοβ) άλλα πιστεύω πως ο φετινός Ουϊμς ξεχωρίζει για την "αρκούδα".


Πρώτος ριμπάουντερ δύο επιλογές. Βρίσκω Χριάπα με 5,50 απόδοση και είναι καλή απόδοση. Επίσης καλή περίπτωση είναι και ο Ρέγιες αν και δεν το βρίσκω στις μεγάλες εταιρίες. Αν τον βρείτε πάντως κάπου σίγουρα θα έχει μεγάλη απόδοση οπότε αξίζει να βάλετε πολύ λίγα στον συγκεκριμένο.


Πάμε τώρα στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών.


Στο Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ το φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ. Οι ρώσοι μάλιστα νίκησαν και στα δύο παιχνίδια του Τοπ 16 και θέλουν φέτος πολύ την κούπα. Έχουν ρίξει για ακόμα μία φορά πολύ χρήμα ενώ ενδεχόμενη αποτυχία ίσως φέρει αλλαγές. Ο Μεσίνα ήδη βλέπει την άλλη μεριά του Ατλαντικού πάντως. Η Μακάμπι είναι το αουτσάϊντερ άλλα έχει στρωμένη ομάδα πλέον και παρουσιάζεται ετοιμοπόλεμη καθώς έκανε τα πειράματα της με την Γκιλμπόα στα προημιτελικά της λίγκας του Ισραήλ όπου και βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά εκεί και περιμένει. Στον αντίποδα η ΤΣΣΚΑ είχε δύο κολλητές ήττες στα προημιτελικά της vtb (τα τελευταία επίσημα παιχνίδια της) αποδεικνύοντας πως το μυαλό όλων είναι στο final 4 εδώ και πολύ καιρό. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για την ΤΣΣΚΑ άλλα δεν μπορώ να την κοντράρω και ανοιχτά στο -4,5. Θα πάρω μόνο το προσαρμοσμένο +8,5 της Μακάμπι διαδικτυακά καθώς το θεωρώ καλή τιμή στο 1,52 περίπου για την δυάδα μου. Ειδικά παιχτών και σύνολο πόντων δεν μου άρεσε κάτι.


Στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ μπορούμε να γράφουμε ιστορίες μέχρι αύριο για το σούπερ κλάσικο της Ισπανίας και την Ευρώπης άλλα θα περιοριστώ στα στοιχηματικά μόνο για να είμαι και σύντομος. Προ ημερών για το πρωτάθλημα Ισπανίας είχαμε προτιμήσει τον άσσο της Μπαρτσελόνα και δικαιωθήκαμε. Σας έλεγα τότε πως ο άσσος ισορροπεί και το μομέντουμ του σημερινού ημιτελικού για εμάς τουλάχιστον που θα παίξουμε απλή νίκη για την Ρεάλ. Μέχρι στιγμής στα μεταξύ τους έχουν από μία νίκη στο πρωτάθλημα ενώ η Ρεάλ έχει κατακτήσει με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα το σούπερ καπ και το κύπελλο φέτος. Δηλαδή έχουμε ένα 3-1. Την κούπα την θέλουν και οι δύο πολύ άλλα περισσότερο η Ρεάλ πιστεύω που το κυνηγά χρόνια πολλά. Νίκη Ρεάλ στο 1,60 για την δυάδα μας με +8,5 για Μακάμπι πιστεύω είμαστε καλά. Να πω εδώ ότι προσαρμοσμένο χάντικαπ δίνουν σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες για το final 4. 


Στα ειδικά παικτών κρατάω Ναβάρο όβερ 13,5 πόντους καθώς όπως σας είπα και στο ξεκίνημα του άρθρου ο «Λα μπόμπα» παίζει πάντα καλά σε τέτοια ματς.


Στα υπόλοιπα εν τάχει. Αφήνουμε Γαλλία και Τουρκία εκτός. Και εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ πάμε με Ρίγα (+5,5) σε μονό αποδεκτό και φτάνει.


**Επίσης βάζουμε λίγα στις δύο παρατάσεις στην ευρωλίγκα.


Και ρισκάρουμε με δύο ανατροπές. 

***Διπλό ημίχρονο Μακάμπι- Άσσο τελικό ΤΣΣΚΑ

Άσσο ημίχρονο Μπαρτσελόνα- Διπλό τελικό Ρεάλ.


ΠΡΟΤΑΣΗ



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΡΕΑΛ  2  ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ   1,60

ΤΣΣΚΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ   2  ΜΕ  8,5π. (προσαρμοσμένο) ΥΠΕΡ ΜΑΚΑΜΠΙ   1,52




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου