Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο νόμος της έδρας (Ανάλυση Πέμπτης με ελληνικό ελ κλάσικο)





Μετά από αρκετό καιρό η χθεσινή μέρα δεν ήταν καλή. Εκτός της Λιμόζ και της Γκούσινγκ τα υπόλοιπα σημεία των προτάσεων δεν πέρασαν με συνέπεια να «κουβαδιαστούμε» δίκαια. Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα άλλα με πολύ ενδιαφέρον καθώς έχουμε ξεκίνημα των ελληνικών τελικών σε ένα best of 5 με πλεονέκτημα έδρας να έχει ο Παναθηναϊκός.


Άλλα ας ξεκινήσουμε από την Ν. Σμύρνη όπου ο Πανιώνιος με την έδρα είναι σωστό φαβορί. Γενικά εντός τα παλικάρια του Σφαιρόπουλου μεταμορφώνονται προς το καλύτερο απλά και οι φιλοξενούμενοι τελευταία μοιάζουν πιο επικίνδυνοι εκτός παρά εντός και με +5,5 υπέρ τους το παιχνίδι είναι γρίφος. Λίγο διπλό και +5,5 για την περιέργεια και μόνο θα έβαζα εδώ.


Στο ΟΑΚΑ έχουμε τον πρώτο τελικό. Φέτος στην Ευρωλίγκα είχαμε δύο μεγάλα ντέρμπι και στην Ελλάδα (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) μίλησαν οι έδρες με σχετικά άνετες επικρατήσεις. Πάντα under τα παιχνίδια και φέτος όλα. Χαμηλό το όριο επομένως από της εταιρίες και λογικό. Σαν σημείο με +3,5 ίσως λίγο προς διπλό σήμερα. Με την πεποίθηση να έχουμε ένα θρίλερ και έναν Ολυμπιακό να τα δίνει όλα στο πρώτο ματς για το break που θα τον χρίσει αυτόματα και φαβορί στην συνέχεια για τον τίτλο. Γενικά από όσο θυμάμαι όλα κρίνονται ή στο πρώτο ή στο πέμπτο παιχνίδι στα μεταξύ τους με ελάχιστες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Βρίσκω προσαρμοσμένο χάντικαπ για Ολυμπιακό +7,5 στο 1,45 περίπου και το κρατάω για την διαδικτυακή μου πρόταση.


Από εκεί και πέρα σε πόντους παιχτών και πρώτος σκόρερ δεν μου άρεσε κάτι. Αν υποθέσουμε πως πάμε πάλι σε under στο παιχνίδι τότε δύσκολα θα ξεχωρίσει και ποιος θα είναι το πρώτο βιολί. Ο Σπανούλης παραδοσιακά στο ΟΑΚΑ πάντως είναι «σκιά» άλλα και δεν ξέρουμε σε ποια μέρα θα βρει τον εαυτό του για να «σαρώσει».


Εν ολίγοις καλό το live πάντα και η παράταση πιθανή σε τέτοια ματς. Από εκεί και πέρα λίγο +3,5 για ΟΠΑΠ και +7,5 προσαρμοσμένο για Ολυμπιακό διαδικτυακά.


Στην Γαλλία ότι σας έλεγα χθες για την Λιμόζ ισχύει σχεδόν το ίδιο και για το Στρασβούργο σήμερα. Επίσης η Νανσί έκανε το break και επίσης είναι ομάδα έδρας περισσότερο όπως και η Ντιζόν. Συνεπώς αναγκαστικά κρατάω την νίκη για το Στρασβούργο στο 1,36. Με -5,5 στον ΟΠΑΠ οριακά είμαι προς άσσο άλλα δεν πολυαξίζει για πρόταση.


Αφήνουμε την Τουρκία.


Στην Ιταλία επίσης δύο νίκες που δύσκολα θα χαλάσουν. Καντού και Σιένα που έχουν πανίσχυρες έδρες, ηττήθηκαν στα πρώτα παιχνίδια προκαλώντας μεγάλη έκπληξη (!!!). Τώρα καλούνται να κάνουν (στο ίδιο γήπεδο) το 1-1. Η Σιένα μάλιστα έπειτα πάει για 2 ματς στην έδρα της Ρέτζιο όπου είναι από τις καλύτερες επίσης φέτος και τίθεται θέμα πρόωρου αποκλεισμού πλέον. Έκλεισε ο κύκλος για την ιστορική ομάδα και μόνιμη πρωταθλήτρια μέχρι και πέρσι απλά πιστεύω σήμερα έστω αυτό το 1,30 θα περάσει. Δεν μπλέκω με το χάντικαπ άλλα έστω με την φανέλα, έστω και με 1π. η Σιένα σήμερα πιστεύω πως θα κερδίσει.


Παρόμοια πράγματα και για την Καντού που αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρσι άλλα σε σχέση με την Ρόμα είναι πιο ενισχυμένη και η ήττα σοκ προχθές ενόχλησε ιδιαίτερα τον Σακριπάντι. Στόχος της ομάδας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό και με την Σιένα, είναι οι τελικοί (με το Μιλάνο πιθανότατα) οπότε σε μία έδρα- φρούριο πάλι να χάσει από την Ρόμα το βρίσκω ελαφρώς παρατραβηγμένο. Εδώ θα πήγαινα και με -5,5 στον ΟΠΑΠ στον άσσο.


Εκτός κουπονιού.


Για την vtb τα λέγαμε και χθες. Η Κίμκι αποκλείστηκε εν τέλει. Αν αποκλειστεί και η ΤΣΣΚΑ σήμερα θα μιλάμε για εκπλήξεις μεγατόνων (άλλα δίκαιοι αποκλεισμοί). Αγωνιστικά η ΤΣΣΚΑ δεν είναι καλά άλλα εφ’ όσον έσπασε η Κίμκι, στατιστικά τουλάχιστον βοηθά αυτό στο να περάσει έστω και δύσκολα το 1,45 της απλής της νίκης. Η Κούμπαν επίσης δεν είναι στα καλύτερα της (και ας έβγαλε δύο διπλά με την ΤΣΣΚΑ), έχασε περίπατο το κύπελλο από την Ούνιξ ενώ ο Πασούτιν κρίθηκε μη επαρκής και θα έχουμε αλλαγές με το τέλος των υποχρεώσεων. Θα πάρω νίκη ΤΣΣΚΑ. Θα δοκιμάσω και ότι βγει. 


Πάμε με το +10,5 της Χ. Εϊλάτ από το Ισραήλ στο παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα όντας ως μεγάλο αουτσάϊντερ η Μακάμπι μου φαίνεται δύσκολο να διασύρει την επικίνδυνη πάντα Εϊλάτ σε μία σειρά best of 5. Ακόμα και ήττα της σήμερα διορθώνεται στα επόμενα παιχνίδια γιατί πολύ απλά είναι η ομάδα «του λαού». Καλό σημείο το διπλό με +10,5.

Επίσης καλό σημείο μοιάζει ο άσσος της Τρέφλ με +4,5. Η Τούροβ ήδη περιμένει στον τελικό, στο προηγούμενο παιχνίδι η Ζιελόνα έκανε περίπατο στο Σόποτ και αντιστάθμισε την ήττα στην έδρα της στο δεύτερο ματς της σειράς. Σήμερα στο τέταρτο παιχνίδι, η Τρεφλ που έχει καλή έδρα γενικά πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει και να κάνει το 2-2. Έστω να χάσει πολύ πολύ οριακά. Νίκη της Ζιελόνα τελειώνει την σειρά και την πάει στους τελικούς. Απλά πιστεύω πως θα έχουμε και 5ο παιχνίδι εδώ.


Πολύ πιθανό η Ζαλγκίρις να βγάλει διπλό με την Νεπτούνας. Χαμηλή πάντως η νίκη στο 1,45.


Αφήνουμε την αγαπημένη Ολλανδία καθώς δεν έχω καλό μομέντουμ.


Τέλος, πρεμιέρα τελικών και στην Σλοβενία. Κρκα- Ολίμπια με +6,5 για τους φιλοξενούμενους. Που δεν είναι τόσο ισχυροί όπως άλλοτε όμως οπότε περιμένουμε ακόμα να δούμε πως θα ξεκινήσει η σειρά.


Συνεπώς. Πολλές μικρές νίκες σήμερα που δείχνουν να μην χαλάνε. Δεν μου αρέσει να μπλέκω με πολλές μικρές νίκες άλλα τώρα είμαστε στα πλέι οφ και τα παιχνίδια έχουν άλλη βαρύτητα μιας και οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους αρκετά ματς. Μία μικρή νίκη στην κανονική περίοδο είναι πιο επικίνδυνη κατά την γνώμη μου. Επανέρχομαι.

 
Πολλές μικρές νίκες σήμερα. Σιένα- Καντού- Στρασβούργο- ΤΣΣΚΑ- Ζαλγκίρις μου φαίνονται όλες πιθανές και μαζί με το προσαρμοσμένο του Ολυμπιακού στο +7,5 θα κάνω δύο δυάδες. Μην ανοίγεστε όμως.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ (για λίγα)


716. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (+3,5)     2

718. ΚΑΝΤΟΥ- ΡΟΜΑ (+5,5)    1



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΚΟΥΜΠΑΝ- ΤΣΣΚΑ  2  ΝΙΚΗ ΤΣΣΚΑ   1,46

ΚΑΝΤΟΥ- ΡΟΜΑ  1  ΝΙΚΗ ΚΑΝΤΟΥ   1,30

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ- ΝΑΝΣΙ  1  ΝΙΚΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ   1,36



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΣΙΕΝΑ- ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ   1  ΝΙΚΗ ΣΙΕΝΑ   1,30

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ    2  ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1,45

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    2  ΜΕ   7,5π. ΥΠΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



ΔΥΑΔΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΧΑΠΟΕΛ  ΕΙΛΑΤ     2  ΜΕ   10,5π. ΥΠΕΡ ΕΙΛΑΤ

ΤΡΕΦΛ ΣΟΠΟΤ- ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ    1   ΜΕ   4,5π. ΥΠΕΡ ΤΡΕΦΛ



**ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΙΓΑ ΣΤΟ ΠΑΟ- ΟΣΦΠ



***Ξέρω οι προτάσεις είναι πολλές σήμερα άλλα δεν μπορούσα να κόψω κάτι. Επιλέξτε ότι σας αρέσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να παίζετε τα πάντα αν δεν αντέχει το budget σας.



**** Χθες είχαμε για τα γερμανικά πλέι οφ την νίκη της Μπάγερν επί της Λούντβι. Το παιχνίδι δεν υπήρχε προς στοιχηματισμό και μόνο λίγα livescore το είχαν στο πρόγραμμα τους. Τι συνέβη. Στο τέταρτο παιχνίδι που κέρδισε η Μπάγερν με 82-75 και έκανε το 3-1, η Λούντβι διαμαρτυρήθηκε με ένσταση της στην διοργανώτρια αρχή για διαιτητικά λάθη (όχι πολλά, μην φανταστείτε καμιά σφαγή δηλαδή) και παρόλο που μιλάμε για Μπάγερν, παρόλο που μιλάμε για ξεκάθαρη νίκη (δεν κρίθηκε στον πόντο το ματς) η Αρχή διέταξε την επανάληψη του παιχνιδιού. Χθες η Μπάγερν διέσυρε την Λούντβι για να σβήσει κάθε υποψία περί αδικίας και εν ολίγοις όταν η Γερμανία σε 2-3 χρόνια θα φτάσει να είναι 2 επίπεδα πάνω από την διαλυμένη και διαπλεκόμενη Α1 να μην μας κακοφαίνεται. Γιατί αν κάνω αντιστοιχία με την Ελλάδα, έπαιξε πχ για προημιτελικά ο Κολοσσός  με τον Ολυμπιακό, υπήρχε ένσταση για φαλτσοσφυρίγματα από τον Κολοσσό σε ματς που κρίθηκε με διαφορά υπέρ Ολυμπιακού και ο ΕΣΑΚΕ διατάσσει επανάληψη!!! Γελάσατε; Αυτά τα ολίγα περί δικαίου μας έχουν κάνει να έχουμε σιχαθεί ως φίλαθλοί την ελληνική κατάντια. 




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου