Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δείξε την φανέλα σου, δείξε μας ποιος είσαι! (Αναλύσεις- Σύνοψη - Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Πολύ καλά πήγε ακόμα μία αγωνιστική στο Eurocup. Αν εξαιρέσω την Τσιμπόνα όλα τα υπόλοιπα πέρασαν με συνέπεια κάποιοι που αρέσκονται σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδα αυστηρά νομίζω είναι αρκετά κερδισμένοι. Τονίζω την σημασία το να πηγαινούμε καλά στο Eurocup γιατί είναι μία διοργάνωση με πολλές εκπλήξεις, πολλές ομάδες και πολλές φορές δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί ο καθένας καθώς αρκετές εξ’ αυτών δεν έχουν υλικό για διπλό ταμπλό! Πληρώθηκαν εν τέλει όσοι επέλεξαν την διαδικτυακή πρόταση 1 με Κάλεβ Κράμο και Πανιώνιο. Στο σύστημα ΟΠΑΠ πήραμε τα λεφτά μας πίσω με την τριάδα ενώ για την ιστορία πέρασαν ακόμα η Φέχερβαρ και η Ακαντέμικ και μάλιστα με νίκες παρόλο που είχαν χάντικαπ υπέρ τους. Σήμερα έχουμε Ευρωλίγκα και ξεκινάμε ευθύς αμέσως.


Στο Κράσνονταρ η Κούμπαν υποδέχεται την Λαμποράλ σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι ρώσοι με τρίποντο στην εκπνοή κέρδισαν δίκαια τον Παναθηναϊκό εκτός στο τελευταίο τους παιχνίδι. Σε όλη την διάρκεια άλλωστε της αναμέτρησης έπαιξαν καλύτερα. Αυτό πάντως που σας έγραφα και στο παιχνίδι με την Μακάμπι εντός ισχύει και τώρα. Η έδρα της είναι «soft» και δεν τρομάζει. Μάλιστα δείχνει να αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας μέχρι τώρα. Κομπλέ η ομάδα. Προέρχεται από ήττα εντός με την Ούνιξ για την vtb και είναι το μόνο «αγκάθι» στην επιλογή του διπλού που έχω καταλήξει. Η Λαμποράλ έχει επιστροφές και αυτό είναι καλό. Πλην Κοσιέρ, Χάνγκα και Χάμιλτον όλοι οι άλλοι είναι ετοιμοπόλεμοι και αυτό είναι καλό καθώς μέχρι πρότινος ήταν ελαφρώς «νοσοκομείο» η ομάδα. Προέρχεται από ήττα –σοκ εντός με τον Ερυθρό Αστέρα (όπου και θέλει να «ρεφάρει») ενώ λίγο έφτιαξε την ψυχολογία της με το άνετο διπλό με την αδύναμη Βαγιαδολίδ. Επόμενο παιχνίδι για Κούμπαν στην Ευρωλίγκα με Αστέρα εντός, επόμενο για Λαμποράλ με Μακάμπι εκτός. Οπότε όπως καταλαβαίνετε το +6,5 της Λαμποράλ είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή εδώ. Νίκη Κούμπαν δεν ακουμπάω.


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις φιλοξενεί την Μπάμπεργκ σε ένα κομβικό παιχνίδι για την 4η θέση του ομίλου όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα (τα παιχνίδια ανάμεσα με Ζαλγκίρις- Στρασβούργο και Μπάμπεργκ). Η Ζαλγκίρις ποντάρει στην έδρα, στην οποία ποντάρει πολύ και η Μπάμπεργκ φέτος. Γενικά εκτός έδρας αμφότερες οι ομάδες παρουσιάζονται αισθητά αποδυναμωμένες. Πλήρεις θα λέγαμε οι ομάδες καθώς οι απουσίες τους δεν επηρεάζουν. Κρατάω μόνο νίκη Ζαλγκίρις στο χαμηλό πάντως 1,35. Η Ζαλγκίρις φέτος δεν ξεχνάμε πως δεν έχει (λόγω χορηγού) συμμετοχή στην vtb οπότε η Ευρωλίγκα είναι η μόνη διέξοδος για πρεστίζ μέχρι τους τελικούς στην Λιθουανία με την Ρίτας τον Μάϊο. Η Μπάμπεργκ διανύει δύσκολες μέρες. Της έκανε και διπλό η Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική άλλα έχει μία νίκη παραπάνω και το επόμενο παιχνίδι με το Στρασβούργο την ίδια ώρα που η Ζαλγκίρις θα χάνει από την Ρεάλ!!! Δεν μπλέκω με το χάντικαπ άλλα πιστεύω πως κερδίζει η Ζαλγκίρις.


Στην Πολή η Ουλκέρ υποδέχεται την Ναντέρ. Δεν θα κουράσω εδώ. Η Ουλκέρ έχασε το αήττητο της στην Προύσα από την Τόφας και είχαμε τα σχετικά «γκάζια» από τον Ζοτς. Η Ναντέρ έκανε ήδη το μπαμ στην Βαρκελώνη οπότε δεν νομίζω να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο. Μάλιστα με την Λε Μαν την Δευτέρα έδειξε και κουρασμένη χάνοντας εντός σε θριλεράκι. Μάλλον ξεσπά η Ουλκέρ και πάμε με τον άσσο στο -14,5 ΟΠΑΠ.


Στο Γιαντ Ελιάου Μακάμπι και Παναθηναϊκός συνθέτουν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός έχασε με τρίποντο- βόμβα στο Ηράκλειο από την Κούμπαν και συμπλήρωσε 2 ήττες στην διοργάνωση. Η Μακάμπι έκανε το 3 στα 3 σερί με παλικαρίσιο διπλό στο Βίλνιους. Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τα εγχώρια σε δεύτερη μοίρα και που φυσικά η ευρωλίγκα μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους. Περιμένω θριλεράκι οπότε με το +4,5 πιστεύω πως είμαστε καλά. Κομπλέ οι ομάδες. Ίσως και το under 148,5 έχει κάποιες πιθανότητες.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την Σιένα. Αμφίβολος ο Κάνερ- Μέντλεϊ για τους ισπανούς, σταθερά εκτός ο Σπένσερ Νέλσον για την Σιένα που μάλλον αλλάζει και τον Ίνγκλις που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Και γενικά η Σιένα είναι απογοητευτική φέτος χωρίς συνοχή και σύστημα συνέπεια των πολλών αλλαγών και της κατακόρυφης πτώσης του μπάτζετ. Στην Ιταλία πάντως ισχύουν άλλα μεγέθη και τα πάει καλά ως τώρα. Η Μάλαγα (και ειδικά εντός) πραγματικά αν παίξει σοβαρά καλύπτει το χάντικαπ (-10,5). Απλά επειδή η Σιένα δεν έχει νίκη ακόμα και ίσως κάπου να κάνει την «μαγεία» της προσωπικά απέχω από την αναμέτρηση.


Στο Κίεβο, η Μπουντιβέλνικ με την δύναμη της έδρας θα παλέψει με την Μπαρτσελόνα άλλα το θέμα είναι πως θα συμπεριφερθεί η Μπαρτσελόνα εδώ για το -8,5. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως εντός οι ουκρανοί παλεύουν όλα τα παιχνίδια άλλα και με την Ουλκέρ έμειναν από δυνάμεις στο τέλος και έχασαν εύκολα ένα παιχνίδι που μέχρι το 30’ ήταν σούπερ αμφίρροπο. Μία Μπουντιβέλνικ που μαζεύει εμπειρίες περισσότερο και εφ’ όσον διασύρθηκε με την Ναντέρ πιστεύω δεν έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης καθώς μάλλον θα χάνει και τις πιθανές ισοβαθμίες στο τέλος.  Οπότε ελεύθερο παιχνίδι σήμερα μάλλον. Η Μπαρτσελόνα δείχνει να ξυπνάει. Έχει σταθερά εκτός Όλεσον και Λόρμπεκ άλλα με ανατροπή εντός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ και εύκολα διέσυρε την Τενερίφη έπειτα δείχνοντας καλά στοιχεία πλέον. Δεν βγάζω άκρη. Θα έπαιζα λίγο άσσο +8,5 άλλα φοβάμαι μην ξεμείνει πάλι η Μπουντιβέλνικ από «καύσιμα» και το χάντικαπ χαθεί στο τέλος.


Αύριο στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ μετά από δύο εκτός έδρας σφαλιάρες από Ουλκέρ και Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Παρτίζαν που το πάλεψε με την Ουλκέρ άλλα δεν άντεξε κυριολεκτικά στο τέλος και η διαφορά είναι ελαφρώς «πλασματική». Πολύ ωραία ατμόσφαιρα από τους σέρβους που αποθέωσαν τον Ομπράντοβιτς και πραγματικά για τέτοιες ωραίες στιγμές μας αρέσει ο αθλητισμός που με το χρήμα τώρα έχει χαθεί προ πολλού το συναίσθημα και ο «ρομαντισμός». Λογικά η σοβαρή ΤΣΣΚΑ, που δεν έχει τον Κρστιτς, χρωστά ένα καλό παιχνίδι και μία νίκη ψυχολογίας και καλύπτει το -13,5 που πρέπει. Άλλωστε η Παρτίζαν έχει να σκέφτεται και το σούπερ ντέρμπι με τον Αστέρα που έρχεται για την αδριατική λίγκα, έχει εκτός τον Μούσλι και ο πονηρός Βουγιόσεβιτς αν δει πως το παιχνίδι ξεφεύγει από νωρίς ίσως να κάνει την σχετική διαχείριση εν’ όψει ντέρμπι. Άσσος συνεπώς.


Στο ΣΕΦ αναλόγως την διάθεση πάει και το χάντικαπ. 


Στην Πόλη πάλι και στο Αμπντί Ιπεχτσί η «λαβωμένη» Γαλατασαράϊ προσπαθεί να συνέλθει από τις απουσίες και αντιμετωπίζει την Μπάγερν σε ένα παιχνίδι που θέλει να πάρει άλλα δεν ξέρουμε και αν μπορεί κιόλας. Εκτός είναι ο Τζαβάι, ο Μαρκοϊσβίλι, ο Αλντεμίρ, ο Γκόρντον και ο Ντάντλεϊ. Το καλό είναι πως μάλλον ντεμπουτάρει εσπευσμένα ο Χέρστον (άλλα δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά). Ήττα σοκ από την Τουρκ Τέλεκομ. Η Μπάγερν σχεδόν πλήρης. Αν δεν είχε διασυρθεί από την Άλμπα την Κυριακή στο σούπερ ντέρμπι της Γερμανίας ειλικρινά θα δοκίμαζα σε πρόταση τον άσσο της Γαλατά. Τώρα ίσως πάλι παίξω άσσο άλλα σε μονό αποδεκτό και περισσότερο για την περιέργεια πλέον. +1,5 για Μπάγερν στον ΟΠΑΠ άλλαξε το χάντικαπ λόγω απουσιών Γαλατά. Στα ίσια διαδικτυακά δίνεται η αναμέτρηση.


Στο Βελιγράδι σπουδαίο παιχνίδι καθώς ο ηττημένος μάλλον τίθεται από νωρίς εκτός διεκδίκησης της 4ης θέσης του ομίλου. Ο Αστέρας είναι σε καλή κατάσταση, πλήρης, προέρχεται από διπλό στην Βιτόρια άλλα και από νίκη εντός με την Τσεντεβίτα για την αδριατική λίγκα. Η Ρίτας το πάλεψε με την Μακάμπι άλλα έχασε και εδώ δεν έχει άλλη επιλογή πλην της νίκης αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει για μία διάκριση στην φετινή Ευρωλίγκα. Η έδρα είναι όπλο για τον Αστέρα άλλα θα προτιμήσω το +5,5 της Ρίτας καθώς περιμένω σκληρό και οριακό παιχνίδι και όχι αμαχητί ήττα των λιθουανών.


Τέλος στο Μιλάνο η τοπική ομάδα πετυχαίνει ένα Στρασβούργο σε «κοιλιά» και με το πονηρό -11,5 που πάει μέχρι -9,5 διαδικτυακά δεν θέλω να ασχοληθώ,


ΣΥΝΟΨΗ



ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   ΝΙΚΗ  1,35

ΟΥΛΚΕΡ (-14,5)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+4,5)

ΤΣΣΚΑ (-13,5)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ  ΝΙΚΗ  1,85 ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΑ

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ  (+5,5)


ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,00


ΛΑΜΠΟΡΑΛ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


742. ΚΟΥΜΠΑΝ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5)   2

745. ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+4,5)    2

753. ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+5,5)   2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1



ΜΑΚΑΜΠΙ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   2    ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1   ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1,35



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    2



ΚΟΥΜΠΑΝ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ   2  ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ  2  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ



ΔΥΑΔΑ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ



ΟΥΛΚΕΡ- ΝΑΝΤΕΡ   1  ΜΕ 14,5π. ΥΠΕΡ ΝΑΝΤΕΡ

ΤΣΣΚΑ- ΠΑΡΤΙΖΑΝ  1   ΜΕ 13,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΡΤΙΖΑΝ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου