Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Υπερασπίζεται το χάντικαπ; (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)




Η Σαλόν Σαονέ χθες ήταν μία ηχηρή αστοχία. Παρ’ όλες τις αλλαγές και τις ενισχύσεις η ομάδα δείχνει ότι φέτος δεν μπορεί να συνέλθει  ακόμα και να παίξει συμπαθητικό μπάσκετ. Μία ομάδα όπου έπαιζε μέχρι πέρσι καλές άμυνες που εγκλώβιζαν τους αντίπαλους σκόρερ φέτος  παίζει άμυνα της «πλάκας» που προκαλεί λύπηση. Αυτό ήταν το σημείο που χάσαμε, δίκαια. Πέρασε η νίκη της Νανσί. Σήμερα θα πούμε όπως κάθε Τετάρτη λίγα λόγια για το κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά καθώς έχουμε πλήρη δράση με πολλά παιχνίδια στο Eurocup

Στο Καζάν η Ούνιξ υποδέχεται τα Σκόπια και είναι φυσικά κατά πολύ ανώτερη των φιλοξενούμενων αγωνιστικά. Θέμα διάθεσης καθαρά το χάντικαπ εδώ μιας και επιπλέον τα Σκόπια είναι πιο φιλότιμα εντός πάντα. Δεν μπλέκουμε.


Η Νίζνι επίσης εντός έχει σαφές προβάδισμα με τον ΠΑΟΚ άλλα επίσης δεν θέλω να μπλέξω γιατί οι φιλοξενούμενοι είναι απρόβλεπτοι στο παιχνίδι τους και «σετάρω» το παιχνίδι αυτό με το επόμενο της Χιμίκ και δεν προκύπτει ξεκάθαρη εικόνα για να οδηγήσει κάπου.


Στην Ουκρανία λοιπόν η Χιμίκ που έχασε στην Πυλαία υποδέχεται τους μαυροβούνιους της Μπουντούσνοστ που είναι ομάδα έδρας άλλα και τριπόντου αν δουν ότι υπάρχει η δυνατότητα και ευνοεί η μέρα. Σωστά είναι μεγάλο φαβορί η Χιμίκ άλλα όχι εμπιστοσύνης επομένως το αφήνουμε ήσυχο. Μέχρι τώρα (πλην Πυλαίας) η Χιμίκ έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ για τις δυνατότητες της. Φοβάμαι λίγο την κούραση της από εδώ και πέρα όμως καθώς δεν έχει την πολυτέλεια ενός ανταγωνιστικού πάγκου.


Προς αποφυγή και η Σπαρτάκ που φέτος από νωρίς είπαμε πως δεν έχει σχέση με την ομάδα που ξέραμε μέχρι πέρσι και κάθε παιχνίδι της χαρακτηρίζεται από πολλές διακυμάνσεις στο σκορ και αρκετά οριακά φινάλε. Η Νεπτούνας ως γνήσια λιθουανική ομάδα με την περιφέρεια και την όρεξη για μπάσκετ θα μάχεται ως το τέλος. Το +6,5 δείχνει λίγο διπλό άλλα καλύτερα no bet για δύο πονηρές ομάδες εδώ.


Στο Ταλίν η Κάλεβ Κράμο υποδέχεται την ανώτερη Μακάμπι Χάϊφα. Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενες αναλύσεις η Κάλεβ φέτος στην  παρθενική της συμμετοχή στο Eurocup (θαμώνας eurochallenge μέχρι πέρσι) μαζεύει εμπειρίες άλλα εντός παλεύει όλα τα παιχνίδια και τουλάχιστον στα χάντικαπ που έχει υπέρ της μας πλήρωσε ως τώρα και με Ρίγα και με Ούνιξ. Συνεπώς δεν μπορώ να παραγνωρίσω αυτή την μαχητικότητα των εσθονών εντός (ειδικά όταν πληρώνει) και με +7,5 είμαι πάλι με τον άσσο. Δεδομένο πως ακόμα δεν έχει νίκη η Κάλεβ πλέον γίνεται προς αποφυγή και το 1,20 της Χάϊφα.


Η Μπάνβιτ, ειδικά εντός, είναι δίκαια το μεγάλο φαβορί με την Ρίγα. Επίσης θέμα διάθεσης το χάντικαπ απλά προσέχουμε. Έρχεται το Γαλατασαράϊ- Μπάνβιτ για την TBL και ίσως το μυαλό είναι ήδη εκεί οπότε λίγο +14,5 για Ρίγα για την περιέργεια πιστεύω αξίζει τον κόπο.


Ο Πανιώνιος δύσκολα θα χάσει τρίτο σερί παιχνίδι για το Eurocup. Οι φινλανδοί της Μπίσονς πάντως είναι πονηρή ομάδα. Οπότε κρατάω μόνο το χαμηλό 1,22  της νίκης του περισσότερο για κλείσιμο κάποιας δυάδας.


Στην Σερβία η Ραντνίσκι που παίζει πιο καλά εντός από εκτός υποδέχεται την Μπεσίκτας που δείχνει να ανεβάζει στροφές και κυριολεκτικά έχουμε ένα ντέρμπι πρωτοπόρων του 8ου ομίλου ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Σωστά ελαφρύ φαβορί η Ραντνίσκι λόγω έδρας. Εμείς απέχουμε.


Στο Ζάγκρεμπ η Τσιμπόνα του 0-4 υποδέχεται την χοτ Καντού του 4-0 και ήδη από σήμερα το πρωϊ σε μερικές εταιρίες βρίσκουμαι και φαβορί την Τσιμπόνα!!! Συνεπώς το παιχνίδι είναι πονηρά δοσμένο καθώς αγωνιστικά η σοβαρή Καντού περνά με διπλό άλλα εγώ σε τέτοια παιχνίδια πάντα απαντώ στο ρητορικό ερώτημα «χαρίζουν λεφτά οι μπουκ», όχι! Παίζω άσσο Τσιμπόνα, θα πληρώσω για να μάθω αν απάντησα σωστά στην ερώτηση παραπάνω απλά όσοι βλέπετε καθαρά αγωνιστικά και μόνο τα παιχνίδια χωρίς λοιπές παραμέτρους η κατάσταση των δύο ομάδων (αγωνιστικά μόνο) γέρνει την ζυγαριά υπέρ της Καντού. 


 Στην Ουγγαρία η Φέχερβαρ όπως και η Κάλεβ παίζει ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι με στόχο την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε Eurocup. Καλή έδρα πάντα για τα «κυβικά της» και εφ’ όσον δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ (ενώ μπορούσε) η Άνκαρα σήμερα μοιάζει η μοναδική περίπτωση πιθανής νίκης της ομάδας σε αυτόν τον όμιλο. Εκτός έδρας είναι ανύπαρκτη και εντός έχει να φιλοξενήσει ακόμα την ρώσικη Νίζνι και την έμπειρη Μπουντούσνοστ. Νίκη Άνκαρα δεν παίζω ποτέ. Συνεπώς +3,5 ή +4,5 αναλόγως την εταιρία για Φέχερβαρ και περιμένουμε.


Στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ακαντέμικ. Εντυπωσιάζει η Πλοϊέστι με δύο διπλά με Κίμκι και Ιγκόκεα και λογικά με την ουραγό Ακαντέμικ δεν χάνει. Βέβαια οι βούλγαροι έχουν συμπαθητικό ρόστερ με Βεργίνη, αμερικανούς, τον γερόλυκο βούλγαρο σταρ Βιντένοφ κτλ και λογικά πάντα εφόσον μετά την ήττα εντός από την Ιγκόκεα απολύθηκε ο προπονητής Κόστιτς τώρα (όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις) η ομάδα πρέπει να ανταποκριθεί σωστά. Είμαι με το +6,5 των βούλγαρων. Άλλωστε και με το χάντικαπ που δίνουν οι εταιρίες μάλλον και αυτές αυτή την αντίδραση περιμένουν της Ακαντέμικ διαφορετικά με την εικόνα των δύο μονομάχων ως τώρα έπρεπε να ήταν 3-4 πόντους παραπάνω….


Στην Σμύρνη καλό παιχνίδι με την δυνατή και φέτος Καρσίγιακα σωστά να είναι ξεκάθαρο φαβορί. Απλά η Χάποελ είναι πολύ έμπειρη ομάδα και προσέχουμε πάντα. Νo bet.


Στο Αστρομπάλ η Βιλερμπάν υποδέχεται την Βαλένθια και σύγκριση δεν τίθεται. Εκτός ο καλός Ντούμπλεβιτς για τις «νυχτερίδες». Πήρε αμέσως τον γνωστό ουκρανό Πεκέροφ για αντικαταστάτη καθώς οι καλές και σοβαρές ισπανικές ομάδες τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη του. Πιθανότατα το 1,25-1,30 της Βαλένθια να ήταν για καλή τοκογλυφία άλλα η ήττα στην Λιουμπλιάνα μου έδειξε πως ο Περάσοβιτς θα παίξει όσο χρειάζεται για να προκριθεί χωρίς προβλήματα στην επόμενη φάση. Η Βιλερμπάν δείχνει ανάκαμψη. Το χάντικαπ είναι «θολό». Απέχω.

Στην Βοσνία η ανανεωμένη Ιγκόκεα υποδέχεται σε ένα επίσης πονηρά δοσμένο παιχνίδι την Κίμκι. Οι βόσνιοι με την αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό «τρέχουν» ένα 3 στα 3 άλλα η Κίμκι (που δείχνει να αποκτά σταθερότητα) είναι πάντα μία πολύ καλή ομάδα και επίσης δεν θα ασχοληθώ όπως δεν ασχολήθηκα και με την Βαλένθια.

Η Βαρέζε είναι ομάδα έδρας. Βέβαια δείχνει να μην πολυκαίγεται για το Eurocup. Προέρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας (Σάσσαρι- Βαλένθια) άλλα εξακολουθώ να έχω αμφιβολίες κατά πόσο θα φορτσάρει σήμερα με την Ουλμ για ένα παιχνίδι του Eurocup. Οι γερμανοί είναι σε φόρμα άλλα δεν είναι η περσινή Ουλμ όπως έχουμε πει με τον γεμάτο πάγκο και την καλή φροντ λάϊν. Γενικά και εδώ το παιχνίδι δεν παρουσιάζει στοιχηματικό ενδιαφέρον καθώς ακόμα και η απλή νίκη της Βαρέζε μπορεί να αποδειχθεί «τυράκι».


Στο Ανταρές η Λε Μαν είναι δίκαια το φαβορί με την Οστάνδη. Μία Λε Μαν που δείχνει να στρώνει και επιτέλους θα έλεγα καθώς έχει καλό υλικό. Η Οστάνδη ξεκίνησε πολύ δυνατά και ελπιδοφόρα την σεζόν με τα προκριματικά στην ευρωλίγκα άλλα άρχισε να μην αντέχει και να αποδεικνύει αυτό που είναι στην ουσία. Δηλαδή ομάδα ημέρας περισσότερο. Δεν μπλέκω.


Επίσης δεν μπλέκω και με την Σάσσαρι άλλα και με την Ολίμπια στο δικό της παιχνίδι. Όπως και με την Ρεάλ εντός έδρας με την Εφές. Η φετινή Ρεάλ ώρες, ώρες παίζει «διαστημικό μπάσκετ και δεν θέλω να πληρώσω για να μάθω αν θα αντισταθεί σθεναρά η Εφές η όχι.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



715. (+7,5) ΚΑΛΕΒ ΤΑΛΙΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ    1

719. (+0,5) ΤΣΙΜΠΟΝΑ- ΚΑΝΤΟΥ    1

720. (+3,5) ΦΕΧΕΡΒΑΡ- ΑΝΚΑΡΑ   1

721. ΠΛΟΪΕΣΤΙ- ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ (+6,5)    2


ΣΥΣΤΗΜΑ 3,4 ΕΠΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ.



****ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (+4,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1



ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ    1   ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΛΕΒ ΚΡΑΜΟ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΜΠΙΣΟΝΣ   1   ΝΙΚΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    1,22



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    2



ΤΣΙΜΠΟΝΑ- ΚΑΝΤΟΥ   1  ΝΙΚΗ ΤΣΙΜΠΟΝΑ    1,85

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1   ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1,35





Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου