Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ποιος σφυρίζει αδιάφορα; (Μπάσκετ Τρίτης)




Tο σαββατοκύριακο  που μας πέρασε ήταν εξαιρετικό. Και είμαι πεπεισμένος για αυτό. Πέρασαν πολλά σημεία άλλα χάθηκαν τρία που μας χάλασαν και καλά ταμεία. Συγκεκριμένα πληγή ήταν η Καζέρτα όπου μας χάλασε μία τριάδα ΟΠΑΠ και μία πεντάδα ΟΠΑΠ. Όπως και την παραδοσιακή εξάδα μας. Εν ολίγοις μόνο από την Καζέρτα θα είχαμε ξετινάξει τους μπουκ. Χάθηκαν επίσης η Ορτέζ και η χαμηλή νίκη των Γκραν. Είχαμε ταμείο με την δυάδα των Τρικάλων και της Μιτελντόϊτσερ ενώ πέρασαν ακόμα η Λιμόζ, η Βενέτσια, η Κηφισιά, η Κανάριας, Σαραγόσα και η Παρί. Θυμώνω με την χημεία που σε ένα καλύτερο «ανάμειγμα» ακόμα και με χαμένη την Καζέρτα πάλι θα ήμασταν κατά πολύ κερδισμένοι. Στην ουσία σε ένα καλό σαββατοκύριακο πήραμε το ελάχιστο δυνατό. Έτσι είναι όμως το στοίχημα. Σήμερα μπαίνουμε στα καθιερωμένα μεσοβδόμαδα κουπόνια μας με Eurocup και Ευρωλίγκα. Σήμερα θα δούμε το πρόγραμμα της Τρίτης.


Στην Μόσχα η Κίμκι υποδέχεται την ανεβασμένη Ακαντέμικ άλλα κακά τα ψέματα ακόμα και έτσι οι ρώσοι κάνουν ότι θέλουν με το χάντικαπ καθώς υπάρχει σαφέστατη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ. Στο παιχνίδι του α’ γύρο στην Σόφια απλώς η Ακαντέμικ δυσκόλεψε την Κίμκι σε ικανοποιητικό βαθμό. 


Στην Γερμανία η Ούλμ υποδέχεται την Βαλένθια. Ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου με την Ουλμ να είναι φορμαρισμένη και προερχόμενη από δύο μεγάλα διπλά σε Άρτλαντ και Βιλερμπάν. Η Βαλένθια είναι (παρά τις απουσίες) μία από την κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης και το χάντικαπ μέσα σε όλα αυτά είναι πονηρό και μάλλον απλησίαστο. Μπορεί η καλή Ουλμ να μείνει στην διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος (ρεαλιστικό) στην κατάσταση που την πετυχαίνουμε. Μπορεί όμως και η Βαλένθια να πατήσει γκάζι και το -5,5 να αποδειχθεί πολύ μικρό. Εν ολίγοις γρίφος και επίσης δεν μπλέκουμε.


Η Παρί και η Βαρέζε είναι τελευταίες στον τρίτο όμιλο και όπως δείχνουν τα πράγματα περιμένουν να τελειώσει ο γολγοθάς του Eurocup, να πάρουν ανάσες και να αφοσιωθούν στα πρωταθλήματα τους. Η Παρί άρχισε να ανεβαίνει στο πρωτάθλημα της Γαλλίας όπου μετρά 3 συνεχόμενες νίκες με Στρασβούργο, Χάβρη και Ντιζόν. Η Βαρέζε είναι σε κρίση διαρκείας άλλα πήρε τον περσινό καλό της γκαρντ Μπανκς για να βοηθήσει την κατάσταση και μάλλον καλά έκανε γιατί θα βοηθήσει. Έξι σερί ήττες στις δύο διοργανώσεις που συμμετέχει και ίσως το παιχνίδι εδώ το βλέπει σαν ευκαιρία επιστροφής στις νίκες για να φτιάξει και λίγο το κλίμα. Ξερά βαθμολογικά ο ηττημένος σήμερα γίνεται αυτόματα αδιάφορος για το υπόλοιπο του Eurocup που μένει. Για μένα αμφότερες οι ομάδες ήδη ενδιαφέρονται από τώρα μόνο για το πρωτάθλημα της χώρας τους. Στην Ιταλία η Βαρέζε είχε κέρδισει με +6. Θα βάλω λίγα στο διπλό των ιταλών. Ίσα ίσα για να έχει ενδιαφέρον η μέρα καθώς επιλογές δεν υπάρχουν.


Στο Βέλγιο έχουμε ένα επίσης πονηρά δοσμένο παιχνίδι που ίσως σετάρεται με αυτό της Βαλένθια άλλα δεν παίρνω και όρκο εδώ. Η Σαρλερουά είναι τελευταία και χωρίς νίκη στον δεύτερο όμιλο και φυσικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Λογικά έχει κίνητρο μόνο στο γεγονός να κάνει μία νίκη γοήτρου και τίποτε άλλο. Η Τσεντεβίτα ισοβαθμεί με Σάσσαρι- Μπιλμπάο- Όλντενμπουργκ στην κορυφή. Οι τρεις προκρίνονται ο ένας μένει έξω. Άρα το βαθμολογικό κίνητρο εδώ είναι με τους κροάτες και μάλιστα σε ένα παιχνίδι με τον ασθενέστερο το ομίλου όπου τον κερδίζουν όλοι! Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε νίκη Τσεντεβίτα στο 1,30 που για μπάσκετ είναι υπόθεση βάσει των δεδομένων. Εν τέλει το -6,5 διαδικτυακά που πρέπει να καλύψουν οι κροάτες είναι από τα πλέον πονηρά χάντικαπ, πιο δίκαιο το -8,5 του ΟΠΑΠ και ένα από τα δύο θα αλλάξει. Με +8,5 για Σαρλερουά πάω με τον άσσο. Φυσικά νίκη Τσεντεβίτα 1,30 δεν παίζω ποτέ και ας βγει περίπατο.


Στο γαλλικό παιχνίδι παίζουν δύο ομάδες που μοιάζουν να κάνουν «κοιλιά» απλά έχουν διαφορετικούς στόχους και η Ροάν δύσκολα θα ξανά χάσει εντός. Βέβαια στην Γαλλία όλα συμβαίνουν! Εν πάσει περιπτώσει δεν μπλέκω με το χάντικαπ άλλα το 1,35 της Ροάν το βάζω για να κλείσω την σημερινή δυάδα μου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (για λίγα)


ΠΑΡΙ- ΒΑΡΕ ΖΕ   2  ΜΕ  1,5π. ΥΠΕΡ ΒΑΡΕΖΕ
ΡΟΑΝ- ΧΑΒΡΗ   1   ΝΙΚΗ ΡΟΑΝ  1.35


ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ- ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ  1   ΜΕ  6,5π. ή 8,5π. (ΟΠΑΠ)  ΥΠΕΡ ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου