Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στο Βελιγράδι δεν ξέχασαν την ύβρη! (Αναλύσεις - Σύνοψη - Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν την δεύτερη πρόταση διαδικτύου μας με Μπίσονς και Σαραγόσα. Αστοχήσαμε με Άρτλαντ και Μπιλμπάο. Σήμερα και αύριο η ευρωλίγκα παραδοσιακά μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα θα δούμε όλα τα παιχνίδια ένα προς ένα.

Στο Βίλνιους η Λιέτουβος υποδέχεται την Κούμπαν σε ένα παιχνίδι όπου αναμετράται ο πρώτος με τον τελευταίο ενώ οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο της vtb οπότε θα έχουν και συνέχεια. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Κράσνονταρ η Κούμπαν κέρδισε εύκολα με +15 πάντως τα πράγματα θα είναι αρκετά διαφορετικά. Η Λιέτουβος είναι μαχητική και αρκετά παιχνίδια τα έχει χάσει στο τέλος, ακόμα και αυτά όπου η διαφορά άνοιξε είναι πλασματική βάσει της εικόνας που παρουσίαζε η ομάδα. Στον ΟΑΚΑ είχαμε ολική ανατροπή από τον Παναθηναϊκό και μία ακόμα ήττα για τα παλικάρια του Μπάουεμαν. Χωρίς Μπίκοφ και Σιμόν οι ρώσοι. Κομπλέ οι λιθουανοί. Με 4 ομάδες να προκρίνονται από κάθε όμιλο το παιχνίδι για την Κούμπαν δεν είναι ζωής και θανάτου οπότε δίκαιο το +2,5 που έχει η Ρίτας. Μία Λιέτουβος που έχει να παίξει ακόμα με Λαμποράλ και Αστέρα και θεωρητικά με νίκη σήμερα συνεχίζει να ελπίζει για την τέταρτη θέση ειδικά αν βγάλει διπλό ο Παναθηναϊκός στην Βιτόρια. Κρατάω το +2,5. Είναι ανώτερη η Κούμπαν άλλα όλα τα δεδομένα συμπεριλαμβανομένου και του πονηρού χάντικαπ με οδηγούν στον άσσο.

Μεγάλο παιχνίδι στο Βελιγράδι με τον Αστέρα να υποδέχεται την Μακάμπι. Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο Ισραήλ είχαμε νίκη Μακάμπι με +14 άλλα ο Αστέρας γενικά είναι ανεβασμένος τον μήνα Νοέμβριο. Θυμίζω πως είχαμε θερμό κλίμα με το πανό που ανήρτησαν οι εβραίοι στο Γιαντ Ελιάου κατά του Αστέρα. Λογικά κόλαση σήμερα στο γήπεδο σε μία φανατισμένη ατμόσφαιρα. Κομπλέ ο Αστέρας. Αμφίβολος ο Οχαγιόν για την Μακάμπι που έχει και θέματα με τον Μπλατ που σε ενδεχόμενη γκέλα θα πλησιάζει ακόμα πιο κοντά προς την έξοδο. Στοιχηματικά τώρα θα προτιμούσα περισσότερο τον άσσο με χάντικαπ του Αστέρα παρά την νίκη της Μακάμπι. Κακό μομέντουμ βέβαια καθώς και η Μακάμπι έχασε από την Λαμποράλ εντός άλλα με +3,5 είμαστε οριακά καλά καθώς περιμένω θριλεράκι.

Στην Πολωνία η Ζιελόνα φιλοξενεί την Μάλαγα σε ένα παιχνίδι πρόωρος τελικός πρόκρισης έτσι όπως εξελίσσεται ο όμιλος. Οι ανδαλουσιανοί συμπλήρωσαν αισίως 3 σερί ήττες και δείχνουν «λίγοι» όταν ξεκινά το τελευταίο δεκάλεπτο. Έβγαλαν διπλό στην Ισπανία με την Μπιλμπάο και λίγο έφτιαξε η ψυχολογία τους άλλα εδώ πρέπει να κερδίσουν την Ζιελόνα αν δεν θέλουν να έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο τέλος. Οι πολωνοί είναι ανεβασμένοι και ουσιαστικοί πλέον. Μεγάλη νίκη με την Μπάγερν στο Μόναχο ενώ και στο ΣΕΦ έπεσαν πολύ ηρωϊκά. Απουσίες δεν υπάρχουν καθώς Ούρτασαν και Τσεσνάουσκις είναι μακροχρόνιοι και δεν επηρεάζουν. Συνήθως αποφεύγω να παίζω προφανείς νίκες όπως είναι της Μάλαγα για παράδειγμα άλλα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα μου μοιάζει λίγο δύσκολο να κάνει τέταρτη σερί ήττα η Ουνικάχα. Το κρατάω το 1,45 της νίκη της άλλα δεν είναι σημείο για φόρτωμα.

Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ υποδέχεται την Γαλατά. Μετά και το πέρας της προηγούμενης αγωνιστικής υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως Ολυμπιακό δεν ακουμπάω ξανά σε πρόταση. Θέλει τον Καββαδά ο Μπαρτζώκας. Εκτός ο Σίμονς σταθερά. Στην Γαλατά έχουμε τις γνωστές απουσίες άλλα η ομάδα βρίσκει πάλι χημεία και για μένα δεν θα πέσει αμαχητί. Συνεπώς το παλεύει με +9,5 άλλα όπως προείπα δεν θα ακουμπήσω.

Η Μπάμπεργκ υποδέχεται την Ρεάλ και λογικά δεν περιμένει κάτι από την αναμέτρηση άλλα όπως κάνει πάντα εντός θα παίξει δυνατά όσο μπορεί για ότι καλύτερο κερδίσει από την αναμέτρηση. Στην Μαδρίτη συντριβή και ήττα με 40π. Η Ρεάλ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι χοτ ομάδες της Ευρώπης άλλα δεδομένου πως η Ρεάλ παίζει στο πανίσχυρο και απείρως δυσκολότερο ισπανικό πρωτάθλημα σε σχέση με την Α1 την καθιστά μακράν για μένα την πλέον «καυτή» ομάδα της Ευρώπης. Το +12,5 του ΟΠΑΠ στον άσσο είναι από τα χαμηλότερο της αγοράς άλλα σωστό για μένα μιας και δεν περιμένω εκ νέου περίπατο της Ρεάλ για τους δικούς μου λόγους. Με +14,5 που βρίσκω διαδικτυακά θα βάλω λίγα για την περιέργεια μου στο άσσο. Το σημείο δεν είναι για τριάδα ΟΠΑΠ. Επιστρέφει ο Βελίτσκοβιτς, αποδεσμεύτηκε ο Μαρκότα και έκλεισε και τον Φίσερ η Μπάμπεργκ που ενισχύθηκε έτσι για τα παιχνίδια που έρχονται.

Σούπερ ντέρμπι στην Γαλλία με την Ναντέρ να φιλοξενεί την Παρτίζαν. Ο νικητής κάνει βήμα πρόκρισης. Η Ναντέρ έχει μία νίκη παραπάνω (αυτή την εκτός προγράμματος με την Μπαρτσελόνα) άλλα αν κερδίσει η Παρτίζαν θα έχει την ισοβαθμία οπότε και το προβάδισμα. Σας έγραφα το σαββατοκύριακο για τον άσσο της Λιμόζ με την Ναντέρ. Ένας άσσος που ήρθε πολύ εύκολα. Σας έγραφα λοιπόν στην ανάλυση τότε πως το μυαλό όλων στην Ναντέρ για μένα ήταν και είναι στον σημερινό «τελικό» με την Παρτίζαν. Έτσι όπως έπαιξαν με την Λιμόζ με επιβεβαίωσαν. Επομένως σήμερα περιμένω δυνατούς τους γάλλους να τα δίνουν όλα. Εκτός ο Λις. Η Παρτίζαν είναι έμπειρη άλλα φέτος δεν μπόρεσε στην έδρα της να κάνει την ζημιά σε κάποιο μεγαθήριο οπότε έχει μείνει με την μία νίκη επί της Ναντέρ μόνο με +30 μάλιστα. Μεγάλο «εργοστάσιο» παραγωγής παικτών άλλα όταν ξεπουλά πρέπει να έχει και υπομονή 1-2 χρόνια μέχρι η νέα φουρνιά να ωριμάσει. Φέτος οι σέρβοι δείχνουν πως ειδικά εκτός έδρας θέλουν πολύ δουλειά ακόμα. Στοιχίζει και η απουσία του Βέστερμαν όπως και να το δει κανείς. Συνεπώς νίκη Ναντέρ στο μεγάλο παιχνίδι στο 1,40 άλλα επίσης δεν φορτώνουμε όπως και με την Μάλαγα γιατί είναι Ευρωλίγκα. Δεν μπλέκω με το +5,5 χάντικαπ.

Στο Κίεβο η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και έχουμε ξακάθαρο φαβορί τους ρώσους άλλα σε ένα πονηρό χάντικαπ. Οι ουκρανοί είναι μαχητικοί εντός άλλα  δυστυχώς μένουν από δυνάμεις στο τέλος όταν παίζουν με μεγαθήρια. Αλλαγές γενικά με τον Ντάουνς να αποδεσμεύεται, τον Σάμμερς να λείπει στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους ενώ νέα μεταγραφή είναι ο Κουκ ο οποίος θα βοηθήσει άλλα ίσως είναι ανέτοιμος. Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ είχε κερδίσει μόλις με 5π. την Μπούντι και γενικά η ΤΣΣΚΑ δεν πολύ πείθει άλλα αρκεί ένα ξέσπασμα της για να αποκτήσει μία καλή διαφορά. Γρίφος εν ολίγοις το χάντικαπ και επισημαίνω πως τα σημαντικά παιχνίδια για την Μπουντιβέλνικ είναι τα δύο επόμενα με Παρτίζαν εκτός και Ναντέρ εντός. Συνεπώς απέχουμε εδώ.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις παίζει καλά έχει δύο νίκες στον όμιλο και αν κάνει την υπέρβαση σήμερα με την ανεβασμένη Μιλάνο πολύ πιθανόν να «αγκαλιάσει» και την πρόκριση. Ο Στομπέργκας για τα κυβικά του κοουτσάρει καλά ενώ η ομάδα είναι κομπλέ. Στην Μαδρίτη δεν άντεξε άλλα εντός με Μπάμπεργκ και Στρασβούργο στα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει ανταποκρίθηκε περίφημα και κερδίζοντας εύκολα. Η Μιλάνο έχει ρίξει το βάρος στην ευρωλίγκα και καλά κάνει. Με 4 νίκες δύσκολα θα αποκλειστεί απλά παίζει καλύτερα εντός έδρας αν και όπως προείπα είναι ανεβασμένη με τον Λαβάλ να αποδεικνύεται σωστή προσθήκη. Μπερδεμένο ματς. Η Ζαλγκίρις θέλει περισσότερο την νίκη άλλα είναι χαμηλή η απόδοση της νίκης της. Το παιχνίδι δεν είναι για 1,57. Άλλα με την έδρα και το βαθμολογικό κίνητρο μάλλον περνάει. Συνεπώς νίκη Ζαλγκίρις μόνο άλλα προσεκτικά και εδώ.

Στην Πόλη η Εφές λογικά κερδίζει το Στρασβούργο. Οι γάλλοι ξεπέρασαν την «κοιλιά» που έκαναν,  με δύο μεγάλες νίκες με Μπάμπεργκ και Ορτέζ άλλα εδώ με την Εφές να έρχεται από ήττες με Μιλάνο και Ρεάλ νομίζω δεν έχουν τύχη για νίκη. Οριακό το χάντικαπ, προς άσσο είμαι με -12,5 άλλα δεν ξέρω αν αξίζει να το ποντάρω.

Σιένα και Μπάγερν συνθέτουν ένα ιδιόμορφο ζευγάρι. Οι ιταλοί στρώνουν σιγά σιγά με την άμυνα τους και με την Γαλατά έχασαν στις λεπτομέρειες όπως και με την Καντού και θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια για πρόκριση αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν. Η Μπάγερν άρχισε να βγάζει και κούραση και είναι πιο γεμάτη ομάδα από την Σιένα άλλα  πρωτάρα στην διοργάνωση και ας έχει τον έμπειρο Πέσιτς να κοουτσάρει. Με την Γαλατά η ήττα χωνεύεται αλλά με την  Ζιελόνα Γκόρα εντός ήταν ηχηρό σοκ. Δεν βγάζω άκρη ειλικρινά. Έφυγε ο Ίνγκλις για την Σιένα. Κομπλέ η Μπάγερν. Ίσως αξίζουν οι ανατροπές εδώ σε ημίχρονο/ τελικό από 1 σε 2 και από 2 σε 1. Τίποτε άλλο.

Μεγάλο παιχνίδι και στην Βιτόρια όπου η ανεβασμένη Λαμποράλ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Χωρίς Λάσμε μάλλον οι αθηναίοι, χωρίς Νοτσιόνι και Κοσιέρ οι βάσκοι που είχαν πάντως και περισσότερες απουσίες όταν έπαιξαν στην Κύπρο με τους «πράσινους». Σχεδόν στα ίσια δίνεται η αναμέτρηση και δίκαια καθώς είναι καλό ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ανατροπή ολκής με την Λιέτουβος και έχει καλή ψυχολογία. Η Λαμποράλ επίσης προέρχεται από σπουδαίο διπλό στο Ισραήλ με την Μακάμπι ενώ και στην Ισπανία πέρασε από την καλή έδρα της Μανρέσα φέτος. Και εδώ οι ανατροπές μοιάζουν ίσως η καλύτερη επιλογή όλων με λίγα να πάρουμε πολλά αν μας «κάτσει» σε ημίχρονο/ τελικό από 2 σε 1 και από 1 σε 2. Θυμίζω στο πρώτο παιχνίδι είχαμε περίπατο του Παναθηναϊκού άλλα η Λαμποράλ η τότε δεν έχει καμία σχέση με την Λαμποράλ του τώρα.

Στην Βαρκελώνη τέλος Μπαρτσελόνα και Ουλκέρ συνθέτουν το πιο εμπορικό ζευγάρι της αγωνιστικής. Σούπερ ματς άλλα πονηρό και περίεργο. Στην Πόλη η Ουλκέρ είχε κερδίσει με 5π. άλλα η Μπαρτσελόνα προς το τέλος το είχε κάνει ντερμπάκι. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττες στα πρωταθλήματα τους με Ομπραντοϊρο και Μπάνβιτ. Συνεπώς χαλάρωση μηδέν. Η Ουλκέρ είναι αήττητη στον όμιλο και η Μπαρτσελόνα έχει 4-2, δεν τίθεται θέμα πρόκρισης άλλα περισσότερο πρεστίζ. Το ερώτημα για μένα είναι το εξής. Θα κάνει 2 στα 2 η Ουλκέρ ή θα σπάσει το αήττητο της επιτέλους; Δεν ξέρω. Θα ήθελα να παίξω νίκη Μπαρτσελόνα άλλα όχι και 1,45. Είναι κοροϊδία. Καλύτερο το live τουλάχιστον σε κάποιο σημείο του αγώνα να πάρουμε κανένα καλύτερο χάντικαπ για Ουλκέρ ή έστω νίκη Μπαρτσελόνα τουλάχιστον στο δίφραγκο!


Συνοψίζω


ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (+2,5)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (+3,5)

ΜΑΛΑΓΑ ΝΙΚΗ   1,45

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (+14,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ

ΝΑΝΤΕΡ  ΝΙΚΗ  1,40

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  ΝΙΚΗ  1,57 ΧΑΜΗΛΗ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΣΙΕΝΑ- ΜΠΑΓΕΡΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ LIVE ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


742. (+2,5) ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΚΟΥΜΠΑΝ     1

743. (+3,5) ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ   1

054-311  ΝΑΝΤΕΡ- ΠΑΡΤΙΖΑΝ   --  ΝΙΚΗ ΝΑΝΤΕΡ


(ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΝΤΕΡ- ΠΑΡΤΙΖΑΝ 054-312  ΚΑΘΩΣ Ο ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ)



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΚΟΥΜΠΑΝ  1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ – ΜΑΛΑΓΑ   2  ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ


ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ



ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     2  ΗΜΙΧ/  1  ΤΕΛΙΚΟ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ    2   ΗΜΙΧ/ 1 ΤΕΛΙΚΟ


***ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΣΤΩ 5 ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου