Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο επίμονος ουραγός... (Αναλύσεις - Προτάσεις Σαββατοκύριακου)




Εξαιρετική η 3η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Παρ’ ολίγο μονόστυλο! Πέρασαν η ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ, η ΝΑΝΤΕΡ, η ΜΠΑΓΕΡΝ, η ΜΑΛΑΓΑ, η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ, η ΜΑΚΑΜΠΙ και ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ. Φυσικά είχαμε και τα αντίστοιχα ταμεία σε ΟΠΑΠ και διαδίκτυο. Καλοφάγωτα λοιπόν. Σήμερα και αύριο επιστρέφουμε στα καθιερωμένα μας ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πολλά παιχνίδια άλλα δύσκολο πρόγραμμα αν μη τι άλλο.

Πρώτη επιλογή είναι η Φρανκφούρτη. Αμφότεροι οι μονομάχοι θέλουν μία άνετη παραμονή καθώς με τα ρόστερ που έχουν αυτό στοχεύουν κατά βάση. Η Τρίερ έκανε την έκπληξη μέσα στην Ουλμ και πήρε νίκη εκτός προγράμματος, έφτασε τις 3 και είναι σχετικά άνετη. Συμπαθητική έδρα. Η Φρανκφούρτη προέρχεται από ένα 0 στα 2 και αν η ήττα από την Μπάγερν ήταν αναμενόμενη, αυτή στην παράταση εντός με την Λούντβιγκσμπουργκ πόνεσε αρκετά. Δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια με Βόννη και Άρτλαντ. Σωστά δοσμένο το χάντικαπ. Κυρίως λόγω έδρας της Τρίερ. Θριλεράκι περιμένω καθώς μιλάμε για πανομοιότυπες ομάδας σχεδόν με την ίδια εμπειρία που καμία δεν θέλει να χάσει απλά η Φρανκφούρτη με βάσει τα τελευταία αποτελέσματα έχει περισσότερο ανάγκη την νίκη. Με το +4,5 του διπλού είμαστε καλά πιστεύω.

Δεύτερη επιλογή είναι η Βόννη. Στην πρεμιέρα του Eurocup στο ίδιο γήπεδο είχαμε νίκη της Άλμπα με 21π. διαφορά. Από τότε είχα «σταμπαρισμένο» το σημερινό παιχνίδι μιας και η Βόννη έτσι κι αλλιώς περισσότερο ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα φέτος που κάνει μία δυναμική επιστροφή στην ελίτ. Δυνατή έδρα πάντα φέτος έχασε μόνο από την Μπάγερν εντός στην πρεμιέρα και μάλιστα δικό της παιχνίδι. Πολύ σοβαρή ως τώρα στην Γερμανία προέρχεται από μεγάλο διπλό στην δυνατή έδρα της Όλντεμπουργκ. Η Άλμπα επίσης μόνο μία ήττα, αυτή στο Άρτλαντ άλλα με 2 παιχνίδια λιγότερα συνεπώς πιο ξεκούραστη κατά μία έννοια. Πάντα μέσα στις τοπ 3 ομάδες της χώρας με γεμάτο ρόστερ. Συνεπώς από την μία έχουμε την δυνατή έδρα και την ήττα στο Eurocup με 21π. για την Βόννη που λογικά δεν θα θέλει να ξανά χάσει μέσα σε 20 μέρες πάλι. Από την άλλη έχουμε την ποιοτικότερη Άλμπα που όμως στην δυνατές έδρες έχει πρόβλημα και χάνει. Είμαι με την Βόννη και +1,5.

Τρίτη επιλογή είναι η Χάβρη. Που προέρχεται από 3 σερί ήττες άλλα εντός έδρας πάντα είναι πιο μαχητική και φιλότιμή. Πήρε τον Σάλγερς ο οποίος είναι σκόρερ, έχει παίξει στο παρελθόν σε 4 γαλλικές ομάδες (οπότε γνώστης) και υπολογίσιμος στους αντιπάλους καθώς ήταν ο ηγέτης της Ροάν όταν αυτή κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2007. Η Νανσί μετά από ένα κακό ξεκίνημα δείχνει να στρώνει με ένα 2 στα 2 και θέλει φέτος να φτάσει ψηλά καθώς πέρσι πέρασε δύσκολες καταστάσεις. Βέβαια τα 3 από τα 4 παιχνίδια της Νανσί ως τώρα κρίθηκαν στο τέλος και στις λεπτομέρειες. Η Χάβρη πάει στο Αστρομπάλ μετά να παίξει με την Βιλερμπάν. Η Νανσί στην καλή της έδρα υποδέχεται την Ροάν. Το χάντικαπ είναι πονηρό και δεδομένου των παραπάνω είμαι με την Χάβρη. Δεν αποκλείω παράταση κάτι που συνηθίζει η Νανσί φέτος.

Τέταρτη επιλογή είναι η Βανόλι. Που ποντάρει εντός για να σωθεί και φέτος και ακόμα δεν έχει νίκη άλλα δεν έχει και κακό ρόστερ για τον στόχο που έχει θέσει. Η Σάσσαρι είναι ανώτερη άλλα έχει το Eurocup, δεν έχει πάλι φέτος βάθος πάγκου και επιπλέον εκτός έδρας φέτος βγάζει περισσότερες αδυναμίες από πέρσι και δεν είναι εμπιστοσύνης. Νίκη Σάσσαρι επομένως στο 1,40 δεν παίζω. Στα θετικά για τον άσσο είναι το δύσκολο πρόγραμμα της Βανόλι που έρχεται με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένη τουλάχιστον τα εντός έδρας να τα «χτυπήσει» όλα. Το χάντικαπ +6,5 είναι καλό. Πιστεύω η Σάσσαρι αν κερδίσει θα είναι το πολύ με 2-3 πόντους.

Πέμπτη επιλογή είναι ο Κολοσσός. Ο Ολυμπιακός μετά από δύσκολες νίκες σε Ευρωλίγκα,  στο πρωτάθλημα όταν έχει εκτός έδρας ματς χαλαρώνει. Αυτό περιμένω να κάνει και στην Ρόδο. Δηλαδή μια νίκη 13-15 πόντους καθαρά επαγγελματική.

Έκτη επιλογή είναι η Ομπραντόϊρο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ανοιχτό ως προς την  νίκη μιας και η Φουενλαμπράδα δεν έχει την απόρθητη έδρα που είχε προ τριετίας, έχει μέτριο υλικό και στοχεύει απλά σε μία άνετη παραμονή. Η Ομπραντόϊρο μετά την περσινή σούπερ πορεία ξεκίνησε με 3 ήττες και θα παλέψει έτσι κι αλλιώς σε αυτό το ματς καθώς μετά πάει εκτός με Μπανταλόνα και έχει εντός Βαλένθια και Μπαρτσελόνα!! Θριλεράκι λογικά και με +5,5 είμαστε καλά. Νίκη Φουενλαμπράδα δεν παίζω. 

Οι δύο πιο public νίκες της ημέρας είναι αυτή του Ηλυσιακού και της Βιλερμπάν. Εγώ θα τις βάλω λίγα γιατί με «τρώει» άλλα  γενικά αν τις παίξετε μην ανοίγεστε και πάτε προσεκτικά.

Επίσης μου άρεσαν ΒΕΧΤΑ (+9,5), ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΣΤΕΡ (+6,5), ΟΡΤΕΖ (+8,5), ΣΕΒΙΛΛΗ (+5,5).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   1


729. ΤΡΙΕΡ- ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (+4,5)   2

730. (+1,5) ΒΟΝΝΗ- ΑΛΜΠΑ   1

770. (+1,5) ΧΑΒΡΗ- ΝΑΝΣΙ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   2


758. (+6,5) ΒΑΝΟΛΙ- ΣΑΣΣΑΡΙ   1

763. ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ (+5,5)    2

745. (+25,5) ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΒΕΝΕΤΣΙΑ- ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ    1   ΝΙΚΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑ   1,37

ΡΟΑΝ- ΝΤΙΖΟΝ   1   ΝΙΚΗ ΡΟΑΝ  1,50

ΙΚΑΡΟΣ- ΕΛΕΥΣΙΝΑ   1  ΝΙΚΗ ΙΚΑΡΟΣ   1,35


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΧΑΒΡΗ- ΝΑΝΣΙ   1  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΧΑΒΡΗ

ΒΑΝΟΛΙ- ΣΑΣΣΑΡΙ  1  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΒΑΝΟΛΙ


ΔΥΑΔΑ PUBLIC (προσωπικά θα βάλω λίγα μόνο για την περιέργεια)


ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ- ΤΡΙΚΑΛΑ  1   ΝΙΚΗ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ- ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ  1   ΝΙΚΗ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου