Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μπάσκετ Τρίτης με πινελιά ποδόσφαιρο!




Ακόμα ένα τριήμερο φουλ αδρεναλίνης τελείωσε. Ακόμα μία φορά γυροφέραμε να τινάξουμε την «μπάνκα» του μπουκ στον αέρα άλλα τελευταία στιγμή σώθηκε πάλι! Γενικά η αίσθηση που μου μένει από το κουπόνι που μας πέρασε ήταν πως σε μονά αποδεκτά στα χάντικαπ κάποιος βρέθηκε κερδισμένος ενώ αυτό που με προβλημάτισε ήταν τα αρκετά σπασίματα των μικρών νικών. Για την ιστορία και μόνο πήραμε την Μπάμπεργκ, την Βανόλι, την Πέζαρο, την Φρανκφούρτη, τον Ηλυσιακό, τον Κολοσσό, τον Ίκαρο, την Ναντέρ  και τα  πολύ μικρά του ΠΑΟΚ και την Ρέτζιο Εμίλια. Σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για το Eurocup της Τρίτης άλλα η βασική μου πρόταση θα είναι ποδοσφαιρική καθώς δεν μου άρεσε κάτι ιδιαίτερα για να το έχω σε καλή πρόταση και τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα θέλουν ακόμα μελέτη για να χρησιμοποιηθούν!


Στο Ζάγκρεμπ η Τσεντεβίτα υποδέχεται την Μπιλμπάο και η αλήθεια είναι πως η ομάδες βρίσκονται σε άνοδο. Οι κροάτες προέρχονται από ένα 2 στα 2 με Σαλόν και Ραντνίσκι και έχουν καλή έδρα. Οι βάσκοι πέτυχαν επιτέλους την πρώτη τους νίκη στην Ισπανία και μάλιστα με την Μπαρτσελόνα και το ηθικό τους ανασηκώθηκε. Φυσικά εντός πρόκρισης και οι δύο ομάδες στο Εurocup όπου τέσσερις ομάδες στον όμιλο ψάχνουν τα τρία εισιτήρια του Last 32. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι βάσκοι κέρδισαν δύσκολα με +5. Λογικά η Τσεντεβίτα θα ψάξει και το +6 σήμερα για να έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος. Προσέχουμε πως ναι μεν το Μπιλμπάο ως ισπανική ομάδα έχει ποιότητα άλλα έρχεται και το Μπιλμπάο- Μάλαγα που ίσως ενδιαφέρει πιο πολύ τους βάσκους καθώς στο Eurocup έχουν πιο «βατο» πρόγραμμα ως το τέλος από την Τσεντεβίτα άλλα και ήδη μία νίκη παραπάνω στον όμιλο. Συνεπώς δεν ακουμπάμε. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι και λόγω έδρας άλλα νίκη Τσεντεβίτα φοβάμαι να παίξω.


Στην Ποντγκόριτσα η Μπουντούσνοστ στην καλή της έδρα λογικά κερδίζει τον ΠΑΟΚ άλλα αυτό το 1,30 είναι λίγο όπως και να το δεις. Οι μαυροβούνιοι μετά από ένα 0 στα 2 με Χιμίκ και Ολίμπια μπορούν να επιστρέψουν στις νίκες δεδομένου και την κούρασης που αρχίζουν να δείχνουν οι φιλοξενούμενοι και βγαίνει στο παιχνίδι τους. Έτσι ναι μεν νίκησαν την Ελευσίνα στην παράταση για την Α1 άλλα δεν άρεσαν και μάλιστα για να πάει το παιχνίδι στην παράταση χρειάστηκε ένα φινάλε …απίστευτο!!! Να μην τα πολυλογώ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει στην Πυλαία με 1π., το μομέντουμ δείχνει Μπουντούσνοστ, το -6,5 είναι οριακό να καλυφθεί για μένα και όσοι επιλέξετε την νίκη του 1,30 μην την βάλετε σε πολύ δυνατό δελτίο γιατί στο Eurocup γενικά έχουμε δει πολλές «μαγείες’ φέτος.


Η Σαλόν με τις πολλές αλλαγές δείχνει να στρώνει; Εμφατικό διπλό με σούπερ άμυνα εκτός έδρας με την Ροάν και ξαφνικά σούπερ φαβορί με την Σαρλερουά όπου παίζουν δύο αδιάφορες ομάδες στην ουσία καθώς δύσκολα θα προλάβουν πρόκριση έχοντας ήδη διανύσει τα μισά της διαδρομής των ομίλων. Οι βέλγοι είναι φιλότιμοί άλλα δεν έχουν ρόστερ για τέτοιο επίπεδο και προσέχουμε πως έρχεται σούπερ κομβικό παιχνίδι για την Σαλόν πάλι εντός με την Γκραβελίν για το πρωτάθλημα. Για όλα αυτά προτιμώ το +11,5 της Σαρλερουά και μάλιστα το κάνω μία δυάδα περιέργειας με την νίκη της Μπουντούσνοστ.


Η Βαλένθια κάνει ότι θέλει με το χάντικαπ. Νομίζω κάθε ανάλυση είναι περιττή εδώ. Περισσότερο μαντικές ικανότητες χρειάζονται παρά μπασκετική γνώση.


Τέλος, η Μονς φιλοξενεί την Σαραγόσα και η αλήθεια είναι πως και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εμφανέστατη κάμψη πράγμα το οποίο με αποτρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με την αναμέτρηση. 


Στην Γαλλία η ανεβασμένη φέτος Λιμόζ υποδέχεται την Νανσί σε ένα καλό παιχνίδι ονομάτων. Η Νανσί είναι μαχητική άλλα περισσότερο ομάδα έδρας. Το 4 στα 4 της Λιμόζ πάντως για Γαλλία είναι σερί ήδη ύποπτο για να χαλάσει και σε ένα μονό αποδεκτό 7/10 θα δοκίμαζα αυτό το +5,5 που έχουν οι φιλοξενούμενοι.


Ποδοσφαιρικά πιστεύω πως η Σουηδία πάει το πολύ μέχρι Χ για να μην πω πως αν προκριθεί η Πορτογαλία μπορεί να είναι με καμιά ήττα 2-1 για παράδειγμα. Δεν με πείθουν οι πορτογάλοι γενικά όχι επειδή τους κοντράρω σήμερα. Στο παιχνίδι της Ελλάδας μετά το απρόσμενο over του 3-1 πιστεύω σήμερα θα έχουμε αλάνθαστη συνταγή Σάντος δηλαδή φουλ άμυνα. Λογικά οι ρουμάνοι θα μπούνε να πιέσουν από το πρώτο λεπτό. Μάλλον σε καμιά αντεπίθεση ίσως γίνει το 0-1 από εμάς και κάπου εκεί η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος. Κάπως έτσι έχω οραματιστεί τα δύο παιχνίδια και θα τα ποντάρω.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ


ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ- ΠΑΟΚ  1    ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ   1,30
ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ- ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ   2   ΜΕ  11,5π. ΥΠΕΡ ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ


ΡΟΥΜΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ   UNDER
ΣΟΥΗΔΙΑ- ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1Χ  Δ.Ε.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου